0 oy
519 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,161 puan) tarafından

Merhaba kızlar burayada sorayım ddm 3 çocuğum var 5 buçuk 4 yaşında ve 3 aylık bebeğim var  ve bebeğim inanılmaz derecede beni zorluyor emziriyorum diye oruç tutamıyorum düzenli uyku yok dinlenme yok gece 2 3 e kadar bebeğim zor uyuyor bu sefer sabah 8 de oğlumun okulu sonra kızım uyanınca onu doyur hep bu şekilde devam ediyor bebeğim sabah uyuyor bu sefer diğerlerinden dolayı fırsatım olmuyor uyumaya bu halde ayakta zor duruyorum bu yüzden tutamıyorum aslında eşimde tuturmuş iftara sırayla aileleri davet edelim diye yanlızım destekçim yok misafirliğe bile gitmiyorum çocuklarım durmuyor hem ben rahat etmiyorum hemde karşı tarafın rahatsız olmasını istemiyorum diye bu yüzden eşimle anlaşamıyoruz sık boğaz ediyor ben istemiyorum haklı değil miyim 

21 Cevaplar

+11 oy
önce (27,304 puan) tarafından

Otursun yapsın yemekleri o zaman üç aylık bebeği olan bir aileden de kimse iftar ikram beklememeli 

-Reklam-
+4 oy
önce (10,210 puan) tarafından

çok haklısın. erkeğe göre misafir ağırlamaya ne var. 

ev pis dersin, amaan ne olacak gelen yabancı mı der

yenek ne yapim dersin amann yap gelen yabancı mı sanki der🤦🏼‍♀️ e misafir gelince yemek ikramı, çayı tatlısı ne var canım olur🤦🏼‍♀️

herkes gider, bulaşıklarla, dağınıklıkla baş başa kalırsın adam da osura osura uyur🤦🏼‍♀️

önce (1,161 puan) tarafından

Kahkaha attım o kadar haklısın ki 

+2 oy
önce (6,894 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bende olsam almazdım cocuga bakan yoksa hiç gerek yok çok bilen eşin kendi disarda hepsini toplasın ağırlasin oyle söyle daha iyi fikrim var de hem ben yorulmam hemde seni sevaba girersin 😀

+2 oy
önce (1,740 puan) tarafından

Çok kolaysa kendi yapsın temizligi yemeği hizmeti çağırsın şuna bak bide sırayla çağırmak istiyormuş başka emrin varmi deseydin ne git ne çağir

+1 oy
önce (3 puan) tarafından

Aman bosver cagrma

+1 oy
önce (19 puan) tarafından

Çok çok haklısın çünkü senin yükün sana yeterince fazla geliyor . Ben 2 çocuğum var kızım 8 oğlum 5 yaşında 3. Ye hamileyim herkese baştan dedim ben bu yıl davet yapamicam diye çünkü mide bulantim çok ağrılarım çok rahatım yok yani . Yerinde olsam ne giderim ne davet ederim . Çocukların ve kendinden değerli hiç biseyi görme bu hayatta 

+1 oy
önce (1,737 puan) tarafından

Madem eşin çok istekli onun evde olduğu bi gün çocukların hepsine baksın sen yap hazırlığını.

Ama yemekle de bitmiyor misafir gelmeden temizlik yapngidince yine temizlik yap. 

Hiç uğraşma bence seni çok iyi anlıyorum 2 çocukla ben yıldım hayattan😁 seni düşünemiyorum bile

+1 oy
önce (981 puan) tarafından

Esin cok merakliysa cocuklara baksin sende temizlig yemegi yap. Hicbisey yapmicaksada otursun yerinde ben sinir oldum senin yerine

+1 oy
önce (4,295 puan) tarafından

Bende istemiyorum iki çocuklara  yalan olmasinn ev temizligi yorar . Yemek için dert etmiyorum temizlik duzugun yapamıyorum çok haklısın ama işte erkekler anlammiyor .bnm eşimde bu sene cagircaz tabi misafir diyor

+1 oy
önce (929 puan) tarafından

Eşine sinir oldum şuan ne kadar merhametsiz halden anlamaz biri eşinin demesi lazım bu yıl misafir çağırmayalim diye 3 çocuk ve biri daha küçücük kimse senden iftar beklemez emin ol bekleyen de gelsin yapsın yemeğini yesin toplasın gitsin bı zahmet tamam Ramazan kalabalıkla sofralarla güzel ama imkan dahilinde senin dinlenmen cocuklara bakman lazım ben bile 2 çocukla biri 4 biri 1.5 yaşında sadece annemleri eşinin ailesi 2 yakın arkadaş cagiricam sadece onlara da nazım geçiyor diye hiç yorma seneye inşallah cagirirsin 

Kız üç çocuğun üçü de küçük en büyüğü beş yaşında çok istiyorsa dışarda ağırlasın ya da gitsin pide lahmacun vs yaptırsın  çorbayı salatayıda kendi yapsın 

önce (929 puan) tarafından

Hazırlıkla iş bitmez ki küçücük bebekle misafire nasıl hizmet edecek o bile zor bebeği emzir altını değiştir diğer çocuklarla ilgilen derken misafirin yanında oturamaz bile 

Ay kabul etmesin zaten benim kocam bana yapsa eline menü ve yapılacak işler listesi çıkartır al bunları pişir sonrada kimi istersen çağır derdim çok şükür ki benim eşim Ramazanda kendine gelemiyor da hiç misafirlik davet moduna girmiyor sessizce kendi evimizde geçiriyoruz Ramazanı 

+1 oy
önce (6,869 puan) tarafından

Yardım edersen neden olmasın diyorum ben genelde . Eğer yardım etmezse bidaha çağırmıcamı bilir ondan eder yardım.

+1 oy
önce (267 puan) tarafından

eşine dersin ki canım sen eve bir temizlikci çağır önce Bir evi temizlesin sonra da yemekleri dışardan soyle veya sen yap dersin o zaman da gelsinler ha geldiklerinde de eşine çocukları ver sende sadece sofrayı kurarsın o konuda tek çocuğum var hamileyim ve çocuğum kucak bağımlısı eşime dedim son ayların ne ben giderim bir yere ne misafir kabul ederim bu en doğal hakkımız değil mi bir de seninkiler daha zor 3 tane bence hiç o topa Girme eşin kabul ederse o şekilde yap

+1 oy
önce (1,515 puan) tarafından

Çok anlayışsız çok ağırlamak istiyorsa dışarda agirlasin Allah yardımcın olsun canım benim tek çocukla saftim kaymış 

Amin canım sağolasın 

+1 oy
önce (208 puan) tarafından

34+5 haftalık hamileyim,ben hamile olduğum için çağırmıyorum bu sene temizlik yapmak birşeyler yapmak çok zor oluyor eşime zar zor yapıyorum çünkü çok sancılı geçiyor hamileliğim 5 yaşında oğlum var temizliği yapsam da bozuyor dağıtıyor eşime dedim o da bu konuda çok takıntılı o zaman bizde gitmeyiz kimseye dedi bende iyi millet beni çağırsin diye ölüp bitmiyorum kimseye hizmet edemem hizmette beklemem diyip geçtim yerime erkeklerin bu konulardaki tutumu çok sinir bozucu oluyor sen 3 aylık bebek iki çocukla nasıl yapacaksın bu senede böyle geçsin ne olacak sanki

Misafirliğe gidince de rahat yok ki ne gerek ,var park AVM olursa bi nefes alıyor insan diğer türlü rahatlık yok evdeyken bi düzenimiz var en azından ve evime gelende rahat etmiyor çocuklar kuduruyo daha çok bide misafir rahat etsin diye upraşıyoum 

+1 oy
önce (1,270 puan) tarafından

Çağırdın sende yapma yemek o rezil olsun yapamayacagini söylüyorsun zaten benimde iki çocuğum var biri 3 buçuk yaşında biri de 7 aylık dış cikaroyor şuan kimseyi çağırmayı düşünmüyorum şahsen cagirsam da sadece kaynanamlar ve bir görümcem var onlar gelir ona rağmen yapamayacak durumdayım eşime ben teklif ettim çağıralım diye o karşı çıktı ya boş ver herkes kendi evinde yapsın yesin dedi anlayış şart maalesef umarım o da seni anlar benim ailem bana uzak zaten 

Ya birlikte iftar yapılır ama dayatma ile değil. Yani ben mesela çok küçük çocuklu biri uzak biri ise gitmem yakın biri ise tatlıyı ben yapacağım derim mesela amaç kendini ağırlamak değil kalabalık bir sofrada hep beraber iftar yapmak olmalı bizimkiler çok şey beklemez ben de öyle alıştırmadım zaten ve kalabalık değiller ama yine de Ramazanda kendimize bile yemek yapmakta zorlanıyorum ben 

önce (1,270 puan) tarafından

Öyle gerçekten bu Ramazan'da böyle geçsin ne olacak sanki bizde isteriz gönlünüzce çağırıp güzel agirlamak

+1 oy
önce (13 puan) tarafından

İnan ki çok zor. Ama şöyle yapabilir o da sadece çok önemli olan bir aileye. Pide lahmacun etli ekmek yaptırabilir. Sen de basitçe Bi mercimekli çorba yaparsın ben soğanı biberi robotta çekiyorum o kavrılurken patates ve havucu da çekiyorum baharat nane mercimek atıp düdüklü de pişiriyorum hemen oluyor. Önceki günden de yapabilirsin bunu. Ancak böyle olur bunun için bile evi önceden Bi temizlemek lazım 3 aylık bebek gerçekten küçük diğerleri oyalanır ama işte... 

önce (284 puan) tarafından

Evet. Bu menünün aynısı geçti içimden cok ısrar ederse boyle yapsın bence de gelen de temizliğe bakmasın artik :/

önce (13 puan) tarafından

Ya zaten odayı süpürse tuvaleti de gelmeden Bi temizlese tamam. Mutfak yorucu oluyor benim için ama çoğu kadının mutfağı genelde çok dağınık olmaz. Son 2 güne ince iş bırakmamak lazım gelmeden de görünür yerleri elden geçirse tamam. İnşallah girmeden bulaşıkları da yıkarlar 😊 

+1 oy
önce (284 puan) tarafından

Cok lszim sanki sevaba girecem diye senin günahına girecek eziyet yemin ederim 

Hemde ne eziyet sırf ona iftarı hazırlayıp sofrayı kuracam diye mutfak salon arası git gel yapmaktan mahfoluyorum emzik tutmaz sallamaya alışmış kucağa alışmış bi bebişim var 

+1 oy
önce (135 puan) tarafından

Bu ısrar niye yani? Eşini çocuklarını rahatsız ederek kim ona aferin diyecek ki? 

Gelip yemek yiyip üstüne de yok bu tuzlu yok şu kuru yok bebeğin rengi gitmiş diyip gidecekler.

Çok istiyorsa eşin alsın aileleri bir restorana götürsün iftara

Ya bide evet orası var yoruldu demezler üstüne laf ederler bu hayata kimseye yaranamazsın

+1 oy
önce (140 puan) tarafından

Çok biliyorsa ayarlasın bir yer aileleri davet etsin. Hayatta kabul etmem böyle bişeyi bana böyle bişeyi teklif dahi edemez. 

+1 oy
önce (36,934 puan) tarafından

Hazırlıkları kendi yapacaksa neden olmasın ki . Benimde 4.5 aylık bebeğim var bana şuana kadar öyle bir teklif gelmedi ama kaynanam hanım falan davet bekliyor daha çok bekler uğraşamam kimseyle biri davet edince de çocuklarla rahatsızlık vermeyelim diye reddediyorum çünkü oda benden davet bekleyecek hazırlık yapcak durumda değilim kibarca sende reddet

O kadar haklısın ki şimdiki davetler de karşılıklı olmuş kimseye gitmem kimseyi de çağırmam misafirliğe gidince de rahat etmiyorum ki en iyi sen beni anlarsın bebrğimin gaz olayımız bitti gibi arada yokluyor orası ayrı ama bu sefer kucağa alıştı gece geç yatar gündüz hiç uyumaz hep kısa uykular valla yatağa uzanınca sanki dayak yemiş gibi kemiklerim ağrıyo kırkım çıktı sezeryanlı halimle bi Allahın kulu gelipte bebeği kucağjma vermedi ağlaya ağlaya geçirdim günlerimi neler yaşadım o zaman Allah bilir ben yanlız kalmışım bi başıma 3 çocuk büyütüyorum şimdi keyif için mi çağıracam 

2 çocuğumda kolikti seni o kadar iyi anlıyorum ki ve kolik bebekler uyumuyo da çünkü gaz onları rahatsız ediyor uyku düzeni bozuluyor o düzensiz uyku düzenleri oluyor hiç uyumuyorlar oğlumda öyle kısa kısa uykular doğru düzgün bir düzen yok maalesef Allah yardımcın olsun geçecek hepsi ..

Geçen orucun ilk günü elti herkesi çağırdı bizde dahil gitmedim çünkü bizde onları çağıralım diye bekler cagirmazsak laf eder ya da zorla davet ettirirdi kendini 3 gündür de kaynanam arıyor hiç aramaz normalde çocuklar ve ben hastayım diye ses etmiyor ama iyiyiz desek oda bir davet bekliyor biz onlara gittik çünkü ama yemeği eşim hazırladı geri kalan herşeyi de ben yaptım bir hazırlık yapmadi yani ama yinede davet bekliyor 

Eşin bişey demiyorsa boşver canım hiçte değmez

Derde fırsat vermiyorum yoksa istiyor davet edelim gidelim gelelim de gitsin kendi 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 186 göst.
29 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Melek8663 (1,130 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 112 göst.
0 oy
3 cevap 396 göst.
9 Şubat 2025 Diğer kategorisinde sibelce (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 748 göst.
25 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Melek8663 (1,130 puan) tarafından soruldu