7+5 gebelikte 1 kilo almışım, bu durum normal mi?

0 oy
133 göst.
Diğer kategorisinde (254 puan) tarafından

Kızlar sizce de çok erken değil mi kilo almak için evet ilk haftalarda gerçekten çok iştahım açılmıştı yiyordum ama şu an mesela giyindigim pantolon olsun sıkmıyor ama dar gibi geliyor dar gelmiyor olsa bile böyle bir sıkıntı hissi var rahat değil yani normal değil bence herkes kilo verir ilk zamanlar ben kilo alıyorum

3 Cevaplar

0 oy
(2,520 puan) tarafından

Normal ilk hamileliğimde almamıştım ikinci hamileliğim de ilk haftadan almaya başladım ama aşırı kilo almadım 

(254 puan) tarafından

Peki ikinci hamilelik ilki gibi miydi yoksa farklımıydı belirtiler 

(2,520 puan) tarafından

Farklıydı ikinciden bulantı dan uykudan kafamı kaldıramıyordum 

-Reklam-
0 oy
(8,574 puan) tarafından

Normal diyen olmuş hoc normal değil zaten bebek daha minnacık esas kilo son ayda alınıyor 6 kilo almistim toplam son ayda 3 kilo almisim

(254 puan) tarafından

Bencede deil ondan sordum zaten göbeğimin hafif çıkması da normal deil bence/))

0 oy
(345 puan) tarafından

Bence normal çünkü adet olmuyoruz oda artı bir kilo zaten cepte oluyor yenisin zaten ben öyle düşünüyorum, normal de bile adet olmayınca tartıda fazla çıkıyoruz 

(254 puan) tarafından

Arkadaşlarm göbeğin cıkmıs diyolar ama daha yepyeni ya:)))

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

7 haftalık gebelikte 1 kilo almak normal mi?
Hamileliğin ilk trimesterında 1 kilo almak oldukça normal bir durumdur. Gebeliğin başında yaşanan iştah artışı, ödem veya vücudun değişen hormonal dengesi hafif kilo değişimlerine neden olabilir. Her kadının metabolizması ve gebelik süreci farklı işlediği için bu erken dönemdeki kilo artışı genellikle endişe edilecek bir durum değildir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamileliğin ilk haftalarında neden kilo alıyorum?
Gebeliğin ilk haftalarında kilo almanın temel nedenleri arasında artan iştah, vücutta tutulan su miktarı ve yavaşlayan sindirim sistemi yer alır. Birçok kadın ilk aylarda bulantı sebebiyle zayıflasa da, bazılarında iştah açılması sonucu hızlı bir enerji alımı görülebilir. Bu dönemde alınan bir miktar kilo genellikle vücudun bebeği desteklemek için hazırlık yapmasıyla ilişkilidir.
Hamilelikte pantolonların sıkması ne zaman başlar?
Gebeliğin ilk aylarında henüz belirgin bir karın olmasa bile, pantolonların sıkması şişkinlik ve ödem kaynaklı olabilir. Progesteron hormonundaki artış sindirim sistemini yavaşlatarak gaz ve şişkinliğe yol açar, bu da kıyafetlerin rahatsız edici bir his vermesine neden olur. Bu durum genellikle gebeliğin 6. ve 10. haftaları arasında hissedilmeye başlanır.
Erken gebelik döneminde sağlıklı kilo alımı nasıl olmalı?
Sağlıklı bir gebelik sürecinde ilk üç ayda toplam 0.5 ile 2 kilo arasında bir artış kabul edilebilir bir aralıktır. Önemli olan hızlı ve kontrolsüz kilo alımından kaçınmak için porsiyonları dengelemek ve besin değeri yüksek gıdalara yönelmektir. Kilo artışınızın takibi için mutlaka doktorunuzun önerdiği haftalık veya aylık kontrolleri aksatmamalısınız.
Gebeliğin ilk aylarında şişkinlik ve kilo artışı için ne yapılmalı?
Şişkinlik ve erken kilo artışı hissini azaltmak için öğünleri küçük porsiyonlara bölmek ve bol su tüketmek oldukça etkilidir. Gaz yapıcı gıdalardan uzak durmak, hafif tempolu yürüyüşler yapmak ve vücudu sıkmayan, beli lastikli rahat kıyafetler tercih etmek kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlar. Eğer kilo alımı çok hızlı ilerliyorsa durumunuzu bir kadın doğum uzmanı ile değerlendirmek en doğrusudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 783 göst.
25 Haziran 2020 Diğer kategorisinde ❤ Çimen Gözlüm ❤ (7,094 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 615 göst.
3 Aralık 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,125 göst.
25 Ekim 2021 Diğer kategorisinde CansUgur (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 405 göst.
9 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Alihatice (151 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,442 soru

24,577,210 cevap