Rüyamda babamı gördüm, hayrını nasıl yapabilirim?

0 oy
698 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,539 puan) tarafından

Hanımlar hayırlı geceler size bişey sormak istiyorum Simdi iki gecedir babamı rüyamda görüyorum gene hasta hali hatta daha kötü neyse benden biseyler istiyor diyorum içimden sürekli dua olarak okuyorum ama şu Ramazan bitmeden onun için kendi el emeğimle yaptığım lifleri satıp onun parasıyla bı camiye olur yada bı markette calisanlara bir iftar yemeği evde hazırlayıp götürmek istiyorum yani kendi emeğimle olsun istiyorum bide böyle Rüya görüp acaba bana biseymi demek istiyor çok kafama takiliyor ne yapabilirim bilmiyorum siz olsanız nasıl bi yol izlerdiniz 

Lütfen empati kurun linç edecek olan lütfen yazmasın Dünya bir günden ibaret değil kimin ne olacağını Allah bilir 🤗

15 Cevaplar

+1 oy
(289 puan) tarafından

Belkide aklında ve kalbinde hala çok tazedir acısı... 🌹

(2,539 puan) tarafından

3 yıl olacak ama o yara nasıl taze kalmazki🙏

-Reklam-
+1 oy
(1,084 puan) tarafından

5 yıl oldu annem vefat edeli mezarına gittim konuştum gece rüyama geldi öyle sevindim hemde hasta değildi sağlıklıydı adına ne yapsan o hayır olarak ona da sana da gelir çünkü evladın yaptığı iyilik verdiği hayır anne babaya hayır olarak devam ediyor kapanmıyor amel bu konuda gönlünden ne geçerse onu yap bende mezarını düzeltmek istiyorum bu aralar temizlemek istiyorum camiye yardıma gerek yok bence ihtiyaç sahibi daha iyi olur çünkü devlet zaten onlara her türlü destek oluyor ihtiyaçları

(2,539 puan) tarafından

Öyle değilde camide iftar vakti su alabilir insan teraviye geleneler içer diye burda bı cami var on dk yürüme mesafesinde bı market var baslada bişey yok aklıma onlar geldi 

0 oy
(4,944 puan) tarafından

Bende babaannemi görürüm rüyamda çok severdim babaannemi. Ağustos'ta kaybettik. Ailemden uzakta yaşıyorum ara tatilde gittim yanlarına ama babaannemin mezarını ziyarete gidemedim. Annem tek göndermedi çocuklarla birlikte de gidemezdik birlikte babamda hasta. Çok üzüldüm rüyamda gördüm ben ağlıyordum o başımı okşadı üzülme kızım sen çocuk yetiştiriyorsun sana kimse birşey diyemez dedi. Bence çok üzüldüğümüz ve çok sevdiğimiz için bilinç altımızda sürekli oldukları için rüyamızda görüyoruz. Sen yine niyetini yerine getir, yemeğini ver hayrına ruhuna gitsin. 

(2,539 puan) tarafından

İnşallah nasip olur ben iki kere tek gördüm birinde gene hastanedeydik ama iyilesmisti böyle Bayram gibiydi şu iki gündür de görüyorum aynı rüyayı napalim rabbim mekanlarini cennet eylesin 

(4,944 puan) tarafından

Amin mekanları cennet olsun 🤲 çok sevdiğimizden aklımızda olduğundan görüyoruz. Allah sabır versin. İnsan kaç yaşına gelirse gelsin anne baba yokluğu zor. 

(2,539 puan) tarafından

Hemde nasıl🥺

0 oy
(1,345 puan) tarafından

Canım rüyalarda anlam aramak insanı yanlışa sürükler. Ama tanıdığın ya da yakınların( vefat edenler için) rüyana giriyorsa dua istiyor derler büyüklerimiz. Yemek hazırlayıp iftar verebilirsin. Ya da hatim okuyup ya da okutturabilirsin baban adına. Ama bir anlam arama. O an elleriyle meşgul diğer alemde. Senden ne isteyebilir. Böyle düşünme lütfen. Tevafuk oldu bu konu üzerine ben de dedemi gördüm iki üç defa karışıktı baya ama yemek yenilen bir ortamdaydı.  Ben de iftar vericem Allah nasip ederse. 

(2,539 puan) tarafından

İnşallah nasip olur bı kere birini gördüm rüyamda çamur içindeydi bı hocaya sordum şu banyo sabunları varya kızım al ondan dağıt dedi dağıtmıştim bende hiç aklına gelmez insanın her eve bitane ver aklında olsun 😔 

(1,345 puan) tarafından

Ordaki amaç da hayırda bılunmak işte. Rüyaya uygun bir hayır fikri vermiş hoca. Allah kabul etsin şimdiden canım. 

(2,539 puan) tarafından

Allah razı olsun 

0 oy
(1,602 puan) tarafından

linclencek bise yokki. ben olsam bende oyle dusunurum. ya sadaka bisey veirirm ya da dedigin gibi biryere yardim birkac ihtiyaci olana yiceyk iftraiyelik bakliyat biseyler olmadi verebilirsin 

(2,539 puan) tarafından

Ya Allah biliyo durumu belkide çok düşündüğüm için giriyo ruyama saol canımsın🩷

0 oy
(10,174 puan) tarafından

Belki de Yasin istiyordur senden . Düşüncen çok güzel ama onun niyetine bir şeyler de okuyabilirsiniz belki azabı varsa hafifler . Evlat anne baba için sadaka i cariyedir.  Evladin işlediği sevaplar anne babanın amel defterini kapatmaz kıyamete kadar . 

(2,539 puan) tarafından

Biliyorum duasız günüm yok 🙏

0 oy
(5,940 puan) tarafından

Ben dedemi görürdüm vefatından sonra nerdeyse haftada 3-4 gün neyse memlekete gidince ilk isim mezarına gitmek oldu dede bak geldim yanina sal beni artık girme rüyama beni rahat bırak dedim inan o günden sonra daha görmedim hiç çok da severdim 

(2,539 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin bende bı kaç kere gidebildim sadece keşke her ay kısmet olsa

0 oy
(1,794 puan) tarafından

Ablam bizde böyle bişey oldugunda vefat eden kişi Yasin istiyor derler ruhuna bir yasin suresi okuyun yada okutun mekanı cennet olsun inşallah 

(2,539 puan) tarafından

Amin canım okurum ben bu gece inş 

(1,794 puan) tarafından

Allah kabul etsin 🤲

0 oy
(2,660 puan) tarafından

Bende gecenlerde amcamı gördüm acaba dua yasin mi istiyor dedim tabi doğru düşünmüşşün linç edilecek bişey yoki Allah rahmet eylesin tüm ölmüşlerimize sabır versin cümlemize Rabbim Amin İnşAllah 🥺🤲🤲

(2,539 puan) tarafından

Amin inşallah 🥺

0 oy
(5,186 puan) tarafından

Ben de babannemı kaybedeli 19 sene oldu ve ilk kaybettigimizde ben de sürekli rüyamda gördüm. Babanne sen ölmedin mi diyordum hayır kızım diyordu ve normalde felcliydi ayakları tutmuyordu ve rüyamda beyazlar içindeydi yüruyordu şaşırdım babanne dedim sen nasıl yürüyorsun iyileştim kızım demişti. Ben de babamlara yalvardim açın mezarı babamnem yaşıyor çıkarın onu diye 🥲 benim de babaannem Ağustos'ta ölmüştü ..

(2,539 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin canim

(5,186 puan) tarafından

Saol canım size de Allah rahmet eylesin... İnşallah iyilerdir oldukları yerde 

0 oy
(1,857 puan) tarafından

bunda da linçlenecek birşey bulmazlar umarım 

evet kesinlikle sadaka çıkarmalısın babanın adına babana dua ederek ama mutlaka çıkar senden bekliyor bunu ölüler yalan söylemez çünkü diyorsun ki benden bir şeyler istiyor sen maddi açıdan da çıkar yasin falan da oku

(2,539 puan) tarafından

İnşallah Allah razı olsun 

0 oy
(462 puan) tarafından

Canım bende önceleri annemi sık sık gorurdum bu aralar çok gözükmüyor o zamanlar söylemesi ayıp illaki birseyler çıkarırdim bir yere bu illa para olmak zorunda değil yemekte olur tatlı da olur ne biliym gücün neye yetiyorsa.. evladın ölmüş ana babaya en ufak hayri muhakkak ona olasir derler..cevremde tanıdık hocalar bana bunu tavsiye ediyordu..bence sende dediğini yapmakla çok iyi birşey yapacaksin ruhuna değsin inşallah belliki duana hayrına ihtiyacı var 🙏🙏🤲

(2,539 puan) tarafından

Saolasın 💝 

0 oy
(297 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin basınız saolsun böyle durumlarda ölen kişiler rüyaya girince dua istiyorlar ya da cevrenizde özellikle durumu olmayan bir aileye yardım veya bir yetim çocuğa da yardımda bulunabilirsiniz Ramazan ayı bayramda yaklaşıyor aslında imkân varsa bir yetim ya da durumu olmayan bir çocuğu sevindirebilirsiniz

(2,539 puan) tarafından

İnş bakicam artik cevremde çok kimse yok camiye su alıp bıraksam diye düşünüyorum teraviye gelenler içer diye bilmiyorum 

0 oy
(842 puan) tarafından

Babana kesinlikle 70 bin La ilahr illAllah çek sonra da 70bin İhlasa başla. Ben de Allah nasib ederse hafız arkadaşımdan okunmuş hatim alıp vereceğim.

(2,539 puan) tarafından

Tamam canım Allah bin kere razı olsun 🤲🥺

0 oy
(2,849 puan) tarafından

Bende bi ara dedemi eniştemi ve babannemi görmüştüm yasin Fatiha okuyup ruhları bağışlayınca bi daha görmedim ama kşke gördem yine girseler rüyalarıma çok özledim hepsini tüm ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun inşallah 🤲🏻🤲🏻

(2,539 puan) tarafından

Amin amin 🤲

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Rüyamda ölmüş babamı görmek ne anlama gelir?
Rüyada vefat eden bir yakını görmek, kültürel ve manevi inanışlarda genellikle o kişinin hayır dua beklediğine veya hatırlandığına işaret eder. Rüya tabirlerine göre bu durum, kişinin ruhuna gönderilecek sadaka veya duaların o kişiyi manevi olarak rahatlattığına dair bir inancı yansıtır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Vefat eden babam için kendi emeğimle nasıl hayır yapabilirim?
Vefat eden yakınlar adına yapılabilecek en güzel hayırlardan biri, kişinin kendi el emeğiyle hazırladığı ürünleri satıp elde edilen gelirle ihtiyaç sahiplerine destek olmaktır. İftar yemeği vermek, gıda yardımı yapmak veya bu geliri bir cami gibi hayır kurumlarına bağışlamak, hem manevi bir tatmin sağlar hem de merhumun ruhuna hediye edilmiş olur.
Ölmüş yakınlar için iftar yemeği vermek neden önemlidir?
Ölmüş yakınlar adına iftar yemeği vermek, İslam kültüründe sadaka-i cariye veya hayır amaçlı yapılan bir paylaşım olarak değerlendirilir. Bir oruçlunun iftar etmesine vesile olmak, manevi açıdan büyük bir sevap kabul edilir ve bu tür yardımlar genellikle ölen kişinin ruhunun şad olması niyetiyle gerçekleştirilir.
Rüya sonrası manevi huzur için neler yapılabilir?
Rüyadan etkilenen bir kişi, manevi huzuru yakalamak için öncelikle kendi iç huzuruna odaklanmalıdır. Sadaka vermek, dua okumak veya bizzat yardım faaliyetlerinde bulunmak, rüya sonrası oluşan endişeyi gidermede oldukça etkilidir. İnsanın kendi çabasıyla yaptığı iyilikler, psikolojik olarak da rahatlamasına yardımcı olur.
İhtiyaç sahiplerine yardım yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Yardım yaparken en önemli husus, yapılan iyiliğin samimiyetle ve ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaşacak şekilde gerçekleştirilmesidir. İster nakdi ister ayni yardım olsun, yardımı yapan kişinin gönlüne göre hareket etmesi ve bu iyiliğin sürekliliğini sağlaması, manevi açıdan en makbul olan yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 1,132 göst.
28 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde bebek2020 (796 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 695 göst.
14 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Syma (1,395 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 826 göst.
14 Şubat 2020 Diğer kategorisinde ❤❤❤❤MAŞÂLLAH❤❤❤❤ (2,765 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 740 göst.
2 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,987 soru

24,569,323 cevap

361,909 kullanıcı

...