Ablam 40 yaşında hamile kaldı ikili ultrason testine girmiş down sendromlu demiş oda çok üzülüyor sizce yanılma payı var mıdır
Fetal DNA yaptırsın%99 doğru sonuç alır biraz pahalı ama içi rahat eder
Aynen öyle. Ben 31 yaşımda gebeydim yaptırdım. 40 yaşında gebe olsam kesinlikle yaptırırım.
46 yasinda doğuran biri olarak yaptirmadim yaptirincada oyle olsada aldirmayacaktim zaten ileri yaşta hep dawn diyorlar riskli gebelik oluyor diye..
Ama aldircaksan yaptisrsin
down sendomli diyemezki doktor. direk olasilik hesaplar. 35 yastan sonra risk yuksek hesaplio zaten sistem. uzulecek birsey yok . 35 de hamile kalanada aynini der yaş olasiligi yiksek diye
İnşallah yanılır
Var yengeme dediler almak için çok uğraştılar hatta şuan 8 yaşında sağlıklı bir kizcemiz oda 40 a yakındı o gebeliginde
Yaşı nedeniyle risk yüksek çıkmıştır. Kesinlikle fetal DNA testi yaptırsın, Down Sendromu dışında bir sürü kromozom bozukluğuna bakılıyor. Cinsiyeti de %100 öğrenir. Ücretli bir test ama bence değer.
Ne kadardır tahminen
Her laboratuvarda değişir. Çevremde iki kişi yaptırdı birisi 450 Euro verdi birisi 7500 TL. Hangi şehirdesiniz?
Kastamonu
Şehirdeki özel laboratuvar ve hastaneleri arayıp sorun. Fetal DNA testi yapıyor musunuz ücreti ne kadar diye. Devlette yapılmıyor maalesef, keşke her annenin ücretsiz yaptırma hakkı olsa
yüzde 100 down sendromlu diyemez. çünkü sonuçlar onu demez. yaş artıkça down sendromlu olma riski artar.
fetal dna garanti sonuç verir.
tabii riski yüksek çıkıp down sendromlu olmayan çocuk doğuran da var, tam tersi düşük riskte de down sendromlu olma ihtimali var.
İnşallah öyledir yanilmistir dua edin
Bir arkadaşın bebeğine söylemişlerdi yüzde 90 down sendromlu diye. Ama çok şükür sapasağlam doğdu şuan 7 aylık . Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah yanılgıdır
Geç kalmadan fetal dna yaptırsın
Kızıma kesin down sendromlu teşhisi koydular. Ardından zekası geri muhakkak aldır dediler
Ben Allah'a yöneldim dua ettim ne verirsen kabulüm dedim şimdi kızım 6 yaşında ve maşallah hayat iyi ve akıllı bir çocuk
Keske o testi yaptirmasaymis ben hic yaptirmiyorum test cunku moralini bos yere bozuyorsun. Yanilma payi da cok yuksek
Benım bebeğimdede cıkmıstı fetal DNA yaptırdık temız cıktı sonuç, suan 2. Sınıfa gıdıyor yanılma payı illaki olur ılk oglumdada spına bfıda çıkmıştı oda sağlıklı doğdu sukur
Görümcemin bütün testleri down sendromu çıktı aldırabilirsiniz dedi, aldırmayı istemedi doğdu sapasağlam çıktı, inşallah ablanızında yanlış çıkar
Benim 2li 3lü testlerde detaylı ultrasonda hepsinde down sendromlu dediler hata şehir dışındaki doktorlar özeldeki devletteki hepsi yani gitmediğim doktor kalmadı ilk gebeliğimde düşük yaptığım için çok ihtimal verdiler ama çok şükür oğlumu sağ salim kucağıma aldım sadece sol böbreğini damarlarında genişleme olduğu için ihtimali vardı ama öyle bir şey çıkmadı boşu boşuna hamileliğim zehir gibi geçti yanılma payı var tabi
1,499,752 soru
24,495,389 cevap
357,945 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın