37+2 haftalıkken suni sancı alıyorum, çok korkuyorum ne yapmalıyım?

+2 oy
791 göst.
Diğer kategorisinde (362 puan) tarafından

Geçen yıl 38+1 gün ölü doğum yaptm diye suni sancıyla doğuma aldlar yatış yapıldı suni sancı verildi benim için dua edin nolur 38e kalırsa riskli dedi doktor 37+2 deym çok korkuyorum travmam var bayilick gibiym nefesim kesilmiş 

19 Cevaplar

+2 oy
(362 puan) tarafından

Doğum yaptm ben iyyim bebek kendi kendine oksijen almadı götürdüler allh bin kere razı olsun zor oldu ama oldj

(1,212 puan) tarafından

Çok şükürler olsun kuzum allah analı babalı büyütsün inşallah.

(3,076 puan) tarafından

Rabbim sağlıkla evinize cikmayi nasip etsin 🤲 oy o kokusu mis şimdi annesi bütün acıları unuttuyor yaa

(355 puan) tarafından

Allah analı babalı büyütsün inşallah gözünüz aydın 🌸 

(2,860 puan) tarafından

Çok şükür canım Allahım analı babalı büyütsün inşAllah 🤲

-Reklam-
+2 oy
(362 puan) tarafından

Allah hepinizden razı olsun güzel anneler bu bebeğimi kucağıma almama hepinizin bana bsieyler öğretmesyle oldu erken yaşta anne olmak çok çok Zor geçen yıl hareketi hisetmeyince kalp durması aklimdan geçmiyor du bu saten sonra bebek düşmez ya düşük riski yok diyordm burda herkes bana birşeyler öğreti şimdi bebeğim yanımda çok uykucu uyanmıyor emmiyor fazla kaşıkla doyuruyoruz hemşireyle Allah sizden bin kere razı olsun rabbim bu mübarek günde olmayanlara nasip etsn olanları da bağışlasın inşallah çok sağolun güzel anneler çok cahil bir anneydm ama bu gebeliğimde sizler bana çok yardımcı oldunuz teşekürler 

(2,860 puan) tarafından

Ay çok şükür canım çok sevindim 🤲😊

(19,918 puan) tarafından

Şimdi aklıma düştün girip bakayım dedim çok sevindim çok şükür sağlıklı sıhhatli uzun ömrü olsun 

0 oy
(203 puan) tarafından

kız korkma kendini tedirgin etme Allah'a bırak İnşallah hayırlısıyla doğumunu yaparsın bebeğim kucağına alıp çıkarsın o hastaneden hiç korkma stres yapma

0 oy
(345 puan) tarafından

Allah’ım sana doğumunda kolaylık versin inşallah hayırlı hayırlısıyla kucağına bebeğini almayı nasip etsin doğum sancıını da hayırlısıyla atlatırsın şifa versin Rabbim

0 oy
(19,918 puan) tarafından

Derya sakin ol bebeği bu halin riske sokar her bebeğin rızkı nefesi farklıdır. Eşin umarım yanındadır şu an

(362 puan) tarafından

Ewt abla yanimda eşyalari almaya giti

(19,918 puan) tarafından

Sakin ol canım panik yapma sapasağlam alacaksın kucağına kendini yeni bebeğine odakla eskiye değil bir avazda inşallah 

0 oy
(1,626 puan) tarafından

Allah korsun o bebeginin nasibi yoktu bu seferki de oyle olacak dite bi kural yok rabbine sigin Allah yar ve yardimcin olsun 

0 oy
(1,795 puan) tarafından

Öncelikle sakın ol derin nefes al ve Allah'a sigin lütfen güzel şeyler düşün herşey güzel olacak geliyor gelmekte olan kuzucuk rabbim su mübarek günde yardımcın olsun 

0 oy
tarafından

Allah' sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah 

0 oy
(6,790 puan) tarafından

Tam güzel günündesin. Bi kere oldu diye hep olacak diye bişey yok. Allah kucağına almayı nasip etsin😊

0 oy
(649 puan) tarafından

Hamileyim sana dua edecem inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah lütfen bizi habersiz bırakma 

0 oy
(179 puan) tarafından

Adak Ada dua et sadaka ver Allah'a dua et

0 oy
(326 puan) tarafından

Rabbım kolaylık versinde bir an önce kucağına al.

0 oy
(1,212 puan) tarafından

Sakin ol kuzu stres yapma bol bol selavat çek 

Hadi inşallah bir avazda hastaneden korkma güven 

Küçük anne.

0 oy
(4,037 puan) tarafından

Derya hanım lütfen sakin olun stres yapmayın sağ salim alacaksınız kucagınıza

0 oy
(769 puan) tarafından

Sakin ol canım bende 37+4 te doğum yaptım bebeğimde bende gayet sağlıklıydık normal doğurduk zaten ertesi gün evdeydik Aşlahbın izniyle hiç korkma 

0 oy
(2,206 puan) tarafından

napdtin derya . 3 saat geckis postu acali saglikla gelmistir bebis allahin izniylr

0 oy
tarafından

Derya hiç bir şey yazmamışsın. Doğum yaptın mı nasılsınız canım? 

0 oy
(698 puan) tarafından

Umarım doğumun rahat ve sağlıklı gecmistir Allah'ım sifa versin ikinizede 🤲🤲🤲

0 oy
(30,828 puan) tarafından

Şimdi gördüm canım Rabbim sağlıkla büyümeyi nasip etsin inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

37 hafta 2 günlükken suni sancı verilmesi ne anlama gelir?
37 hafta 2 günlük gebelikte suni sancı verilmesi, doktorunuzun bebeğin sağlık durumunu korumak veya olası riskleri önlemek adına doğumu başlatma kararı aldığı anlamına gelir. Özellikle geçmişte yaşanan kayıplar veya mevcut gebelik takibindeki risk faktörleri göz önüne alındığında, 37. haftadan sonra yapılan doğumlar tıbbi olarak miadına yakın kabul edilir ve güvenli kabul edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum sırasında yoğun korku ve travma ile nasıl başa çıkılır?
Doğum sırasındaki yoğun korku ve travma hissiyle başa çıkmak için en etkili yöntem, yanınızdaki sağlık ekibiyle sürekli iletişimde kalarak nefes egzersizlerine odaklanmaktır. Doğumhanedeki hemşire ve doktorunuza yaşadığınız endişeyi açıkça ifade etmek, sürecin sizin için daha kontrollü ve güvenli ilerlemesine yardımcı olur; ayrıca duygusal destek almak kaygıyı azaltabilir.
Ölü doğum sonrası yeni gebelikte 38. haftaya kadar beklemek neden risklidir?
Geçmişte yaşanan ölü doğum öyküsü varsa, 38. haftadan sonraki süreç plasenta fonksiyonlarının azalması veya bebeğin gelişimindeki değişimler nedeniyle doktorlar tarafından daha yakından takip edilir. Doktorlar 38. haftayı riski artırabilecek bir sınır olarak görebilir ve anne ile bebeğin güvenliğini riske atmamak adına doğumu daha erken başlatmayı tercih edebilirler.
Suni sancı süreci doğumhanede nasıl yönetilir?
Suni sancı süreci, hastanede NST cihazına bağlanarak bebeğin kalp atışlarının ve rahim kasılmalarının sürekli izlenmesiyle yönetilir. İlaç dozu, kasılmaların sıklığına ve bebeğin tepkisine göre doktorunuz tarafından kademeli olarak ayarlanır, bu sayede doğumun en sağlıklı şekilde ilerlemesi sağlanır.
Doğum stresi bebek üzerinde nasıl etkiler yaratır?
Doğum stresi, annenin salgıladığı hormonlar nedeniyle kalp atış hızında artışa neden olabilir ancak hastane ortamındaki tıbbi gözetim sayesinde bu etkiler minimize edilir. Sürekli monitorize edildiğiniz için hem bebeğin hem de sizin durumunuz anlık olarak takip edilir ve herhangi bir olumsuzlukta sağlık ekibi anında müdahale ederek süreci güvenli tutar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+6 oy
57 cevap 4,685 göst.
21 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Sweety_97 (17,089 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 690 göst.
30 Nisan 2019 Diğer kategorisinde ♡HtcTrgtKrsd♡ (460 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 487 göst.
3 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 973 göst.