Ramazanda mesai saati değişince öğle yemeği molası etkilenir mi?

0 oy
267 göst.
Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar aranızda şirkete çalışan varsa beni bilgilendirebilirmi 

6 Cevaplar

0 oy
(8,761 puan) tarafından

Bizim işyerinde değişmedi. 16:30'a çekildi çıkış. Ama her işyeri aynı değil.

(4 puan) tarafından

Ama yemek molası saati aynı kaldı dimi

(8,761 puan) tarafından

Evet, sabah giriş saati de aynı. 

(1,270 puan) tarafından

genelde oyle olur ben bankada calisirkende sonucta kurumsal yerler standarttir. ogle arasi niyetli olmayan ckar yer niyetli olan ya gezer disarda ya vurur kafayi masasinda uyur😂

benim en zoruma giden sey sigara olayi. sigara icenler zirt birt cikio ama icmeyenler sap gibi oturmak durumunda gibi bir algi var. 5 dakikadan  10 kere sigara icilse gun icinde 50 dakika eder  yani . sigara icen kisi benden 50 dakika daha az calisiyor yani. bu vok batiodu bana

-Reklam-
0 oy
(11,028 puan) tarafından

çalıştığın yerin tercihi aslında bu. kimi yapar kimi yapmaz 

0 oy
(5,630 puan) tarafından

Benim eşimin 15 dakika one cekildi sadece ama çalıştığı süre ayni tabi 

0 oy
(235 puan) tarafından

Eşimin değişti canım ayrıntı bilmiyorum ama giriş saati aynı çıkış saati erken oldu mola saatleri değişti günde iki kere çay saati bir de öğle yemeği yapıyorlardi şimdi sanırım tek mola 

0 oy
(1,996 puan) tarafından

Sabah 10 akşam 18.00

Molam 1’5 saat 

0 oy
(390 puan) tarafından

Eşimin 9.6 idi 8.5e çekildi akşam herkes iftara evine yetişsin diye öğle molası yine aynı 1 saat..

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ramazan ayında mesai saatleri değiştiğinde öğle yemeği molası nasıl düzenlenir?
Ramazan ayında mesai saatlerinin değişmesi, işverenin yemek molası süresini tamamen kaldırması anlamına gelmez. İş Kanunu uyarınca, günlük çalışma süresine bağlı olarak verilmesi gereken ara dinlenme süresi (yeme molası) işçinin hakkıdır ve bu süre çalışanın ihtiyaçlarına göre işverenle karşılıklı mutabakat ile düzenlenebilir ancak ortadan kaldırılamaz.
İş yerinde mesai saati kısalırsa öğle arası süresinden kesinti yapılabilir mi?
Mesai saatlerinin Ramazan nedeniyle kısalması, yemek molası süresinin otomatik olarak kısaltılmasını gerektirmez. İşveren, çalışma saatlerini düzenleme yetkisine sahip olsa da, öğle molası süresinin işçinin dinlenme hakkını ihlal edecek şekilde kısaltılması yasal değildir. Mola süresi, belirlenen toplam çalışma süresine göre yasada belirtilen asgari sürelerin altında olamaz.
Ramazanda çalışma saatleri değiştiğinde işçinin yemek molası hakkı nelerdir?
İşçi, Ramazan ayında da günlük çalışma süresine göre 4 saatten fazla 7,5 saate kadar olan işlerde 30 dakika, 7,5 saatten fazla süren işlerde ise 1 saatlik ara dinlenme hakkına sahiptir. Şirket yönetimi mesai saatlerini öne çekse veya değiştirse dahi, bu yasal ara dinlenme süreleri işçiye kullandırılmak zorundadır.
Şirketim Ramazanda öğle yemeği molasını kaldırdı, bu yasal bir uygulama mıdır?
Hayır, şirketin işçinin yasal ara dinlenme (yemek molası) hakkını tamamen kaldırması yasalara uygun değildir. Ramazan ayı dolayısıyla çalışma saatlerinde düzenleme yapılsa bile, işçinin dinlenmesi ve ihtiyaçlarını gidermesi için kanunda öngörülen sürenin kullandırılması zorunludur. Aksi durum, iş mevzuatına aykırıdır.
Ramazanda iş çıkış saati erkene çekilirse yemek arası süresi nasıl belirlenir?
Ramazan düzenlemesi kapsamında iş çıkış saati erkene çekilse dahi, yemek arası süresi işçinin toplam çalışma saatine oranla belirlenmelidir. Eğer günlük çalışma süresi, ara dinlenme süresini gerektiren yasal sınırların üzerindeyse, işveren bu süreyi işçiye kullandırmakla yükümlüdür. İşveren ve işçi, Ramazan'a özel çalışma saati değişikliğinde bu molanın zamanlaması konusunda yazılı olarak anlaşmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 158 göst.
+2 oy
4 cevap 289 göst.
5 Mart 2025 Diğer kategorisinde Havin06 (3,673 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 143 göst.
8 Kasım 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde yag_murr (612 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 457 göst.
13 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Yorgunn bir anneeee (1,514 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,502 soru

24,562,698 cevap

361,551 kullanıcı

...