Mutfak tezgahı arkasına raf yaptırmak kullanışlı mı?

0 oy
339 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (13,636 puan) tarafından

image

image

image

kizlar benim mutfak iki tezgah arka tarafa koyacağım sizcr nasıl 

8 Cevaplar

0 oy
(15,150 puan) tarafından

ilkinden var bende çok küçük bir halta yaramıyor 

(13,636 puan) tarafından

Hangisi daha iyi olur cnm 

(15,150 puan) tarafından

2 daha iyi gibi, 3 te mutfağına uyuyorsa güzel durur 

-Reklam-
0 oy
(2,591 puan) tarafından

iki tezgahsa guzel. ama tek tezgahta ben doldurmayi vok sevmiyorumdaginik gozukuo. eirfrey ve bulasik mati var benim yinede dolu gosteri. airfrev ve doger elektrnikler icin bir dolap yaptrircam karsiya tezgah gibi degilde bi nevinkahve kosesine benzer

(13,636 puan) tarafından

Yok iki tazgah arka ve önde diğer tezgaha bişey koymayacagim 

0 oy
(9,465 puan) tarafından

Ahşap olan şık durabilir ve alır baya ürün

(13,636 puan) tarafından

Çok kararsız kaldım ya 

0 oy
(31,858 puan) tarafından

Bende vardı ama çok kalabalık durdu bir iki ay ancak tuttum sonra eşim onu banyo ya duvar rafı yaptı şampuan vs temizlik malzemelerini koyuyorum şimdi 

(13,636 puan) tarafından

Tezgah iki olunca gene koymak zorundayım iki kahve makinem var çünkü caycim fln var 

0 oy
(10,305 puan) tarafından

image

Tezgahta yerin varsa neden olmasın ablam da almıştı 

(13,636 puan) tarafından

Arka tezgahta var 

Ama hangisi onu bilemedim 

0 oy
(5,907 puan) tarafından

İkinciyi ben aldım da hiç bişey sığmıyordu kullanışsız di boşuna yer kapladi attım 

0 oy
(645 puan) tarafından

Ben aldım iade ettim boş bişey dağınık durdu daha doğrusu tezgahjm büyük tu yine gözüme dokap hiç güzel gelmedi

0 oy
(9,305 puan) tarafından

Bence üç numara daha iyi ve işe yarar gibi duruyor diğerleri ekranda büyük bakarsan az parça almış ve kaba duruyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mutfak tezgahı arkasına raf yaptırmak kullanışlı mı?
Mutfak tezgahı arkasına raf yaptırmak, sık kullandığınız baharatlık, kavanoz ve mutfak gereçlerine hızlı erişim sağlaması açısından oldukça kullanışlıdır. Özellikle dar mutfaklarda dikey alanı verimli kullanmanıza olanak tanır ve tezgâh üzerindeki dağınıklığı azaltarak daha düzenli bir çalışma alanı yaratmanıza yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Mutfak tezgahı üstü raflar için ideal yükseklik ne olmalı?
Tezgah üstü rafların ideal yüksekliği, tezgah yüzeyinden itibaren en az 40 ile 50 santimetre arasında olmalıdır. Bu mesafe, mutfak aletlerini rahatça kullanmanıza ve rafın altına elinizi uzatırken kısıtlanmamanıza olanak sağlar. Çok alçak raflar çalışma alanınızı daraltırken, çok yüksekler erişimi zorlaştırır.
Mutfak rafı seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Mutfak rafı seçerken en önemli faktör, rafın malzeme kalitesi ve neme karşı dayanıklılığıdır. Mutfak ortamı buhar ve ısıya maruz kaldığı için kolay silinebilir, suya dayanıklı ahşap, metal veya paslanmaz çelik gibi malzemeleri tercih etmelisiniz. Ayrıca rafın taşıma kapasitesinin, üzerine koyacağınız ağır mutfak eşyalarına uygun olduğundan emin olun.
Tezgah üstü raflar nasıl temizlenir ve korunur?
Tezgah üstü raflar, yemek yaparken oluşan yağ ve buhar kalıntılarına doğrudan maruz kaldığı için düzenli olarak haftalık temizlik gerektirir. Ahşap raflar için nemli bez ve hafif deterjanlar yeterliyken, metal raflar paslanmaz özelliklerini korumak adına her kullanımdan sonra kurulanmalıdır. Rafın ömrünü uzatmak için üzerine çok ağır ve ıslak ürünleri doğrudan yerleştirmemeye özen gösterin.
Küçük mutfaklarda tezgah arkası raflar nasıl yerleştirilmeli?
Küçük mutfaklarda tezgah arkası rafları yerleştirirken alanı boğmamak için mümkün olduğunca açık renkli veya şeffaf raf sistemlerini tercih edin. Rafları, göz hizasının hemen altında veya üstünde olacak şekilde tek sıra halinde konumlandırmak, mutfağın daha ferah ve geniş görünmesini sağlar. Köşe alanlarını değerlendirmek için L tipi raf çözümlerini de düşünebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 368 göst.
0 oy
16 cevap 1,300 göst.
5 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Mavilimm (296 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 319 göst.
9 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (1,131 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,286 göst.
16 Kasım 2024 Diğer kategorisinde -_- (268 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,148 soru

24,693,280 cevap

368,467 kullanıcı

...