Anneler merhaba ben sahura kalktım sahurumu yaptım saat on iki buçuk şuan çok açım ya midem gururduyor açlıktan midem bulanıyor sank bisey yememisim gibi emziriyorum kızım onbeş aylık hani biliyorsunuz dur bircogunuz kızım kalp hastası geçen post açmıştım.kizimin ilacını bazen aksatiyorum unutarak diye dokorra gitik kontrole ankaraya doktor dedi çok şükür şimdilik bir sikintisi yok dedim ilacını bazen unutuyordum bişey olmuş mu hocam dedi yok bişey yok çok şükür dedi diyer delik hala aynı açık dedi çocuğun kilo alması lazım dedi 3 ay sonra getir hala delik açıksa yine anjio edecez kızımın iştahı yok hiç yemej yemiyor sürekli göğsümde sütum.yok.ne yapmam lazım iştah açıcı veriyorum kızıma bir işe yaramıyor
Sütün yoksa emzirmen mantıksız çünkü çocuk meme emdiği için iştahsız . Memeye güveniyor çocuk
Nasıl yapabilirim istiyorum hem yemek yesin hem sütumu içsin alışmış sürekli gogsum emzik gibi ağzında
Sütün yok ki içsin canım , artık kes sütten çokta küçük değilmiş o zaman acıkır çocuk yemekte yer. Yere ser sofra bezini koy için yemek. O gelir gider yer. Bırak kirlensin üstü başı hiç dert etme öyle öyle yemeğe alışır
Sahura kalkıp oruca niyet ettiysen bozamazsın daha sonraki günlerde tutup tutmamak sana kalmış kimse sana tut yada tutma demez anladığım kadarıyla sen açlık hissediyorsun ondan tutmak istemiyorsun
Evt sahura kalkmistim niyetimide getirmiştim yok acliktan değil.kizima yemek verdim yemedi bişey süt ısıtıp içine ekmek koydum akşamdan kalsn yemek vardı eline.verdim.yemedi bende süt verdim sakinleşti biraz emdi yoktu diğer göğsümu verdim onuda icti gogsumden kaldırdım kızımı ağlamaya başladi Allah afftesin bozmak zorunda kaldim
61 gün kefaret gerekiyor biliyorsunuz değil mi 🙄
Kendin bilirsin sana bişi demezler burda
Kızın için geçmiş olsun okumuş ve yorum yapmıştım meme onu doyurmaz ek gıda vereceksin bol bol öyle kilo alacak memeyle öyle aman aman almaz oruç tutmanda sen bilirsin
Tesekkurler ek gida keşke yese doktora dedim istahsizdir bişey yemiyor diye kalbinden dolayı öyledir dedi diyer deligide kapatsam düzelecek dedi ondan sürekli göğsümde sütum.yetmiyordu bebeği kaldirdigim an ağlamaya basliyordu gosdumde Allah afetsin bozdum orucumu meyve suyu tatlı şeyler yedim süt oana kadar
memeden. kesersen ek gıda yemeye başlar sütün de yokmuş zaten . benim kızım da 14 aylıkken falan iştahı yok diye doktora götürmüştüm öyle demişti bana hem iştah açıcı bebeklere önermiyoruz dedi
Bilmiyorum bende öyle düşündüm dedim suten kesersem ek gida da uemesee yine bu çocukac kalcak.dedim açmadım.sut doktor dedi kalbinden dolayı ekgida bişey demiyor dedi diyee delik kapatmadigimis.surece böyle bişey yemek süt dışında dedi onlarda bekliyor kendi kendine kapanmasa en ay sonra tekrar anjio edecez mecbur
Benim kızımda 18 aylık emiyor memeye aldanıp bişi yemiyor iştahsız yapışık gibiyiz bıraktırcaktım ama grip gibi oldu su bile içmemeye başlayınca mecbur bıraktıramadım ramazandan sonra hemen ayırcam inşallah bende senin gibi çok acıktım ama eger tutmazsam o borç olcak tutmadıklrım sağlıgm yerinde oldugu müddetçe de ödemek zorunda olcam sonra ödemesi zor oluyor hemde ramazan senede bir kez geliyor seneye görürmüyüz göremezmiyiz Allah bilir kızınada Allah şifa versin cnm sana kimse tut tutma demez ama meme en iyi iştah kesici diyebilirim ona aldanıyolar
Teşekkürler sagol evet kızımda öyle bişey yemiyor sadece süt disinda bende dedim süten kesecem sorma dedim süten kesem ya yine bişey yemesse süt de icmese böyle olmaz doktor dedi kalb deliği açık olduğu durece böyle iştahsız kalacak dedi o delik kapanmasa 3 ay sonra tekrar getir o zmn yine anjio edecez ondan dedim sütum yetmiyor bebeğe yemekte yemiyor kalkp hastası Allah korusun bişey olsa malefef bozmak sorunda kaldım Allah afetsin
Niyetliyken oruç bozulmaz canım keşke hiç niyetlenmeseymiştin Allah şifa versin kızına
Kızın için çok geçmiş olsun mevlam şifa versin
Sana gelince kizin büyük ben geçen sene tutmuştum emsede zaten sizden doymuyor sadece bağımlılık var hepimizin karni gurulduyor gece iyi beslenmek gerekiyor
Çok amin isnallah sağol tesekkuler evet kızım 15 aylık kalp hastası olduğu için küçük kalmis kim görse 10 aylık zanediyor evet bağımlılık yapmis dediğin gibi yemek hiçbisey yemiyor sadece süt veriyorum dedim.sut de vermesem bu çocuk aç kalcak kalp hastası ztn gogsume koyuyordum emiyordu bitiyordu göğsümde agliyordu diyet göğsüme koyuyorfum aynıdır malesef bozdum orucumu doktor dedi kalp deligi yüzünden iştahsız dedi eğer kapanmazsa 3 ay sonra tekrar anjioyla kapatacax dedi kapattığınızda imsallah düzelecek istahida gelişimi de
Geçmiş olsun yaşı gecmjsyek gıda kg alirdrr marketler de kg aldıran mamalar var ben çok kullanmadım ama gördüm benimki 4 aylık sütüm var çok şükür ama yemem gerekiyor eşime kaldr sahura dedim kaldrmamis 3 çocuk var digeride küçük hiç uyuyamıyorum uyumadım gine 6 dan beri gecede aynı dayanamam galiba az geç kalksalar düzgün uyusalar
Teşekkürler amin inşallah nasıl bir mama ben bir ara Bebelac dedim verecem ağzını sürmedu yemedi mams iştahı yok yemek bişey yemiyor sadece süt içiyor sütümde sütüm de yetmiyordu bozmak zorunda kaldım. Kalp deliği kalp rahatsızlığı yüzünden iştahı yok dedi doktor
Bozma artik bugunu tut aslinda tutabilirsin 15 aylik koca bebek memeyle degil yemekle beslenmesi lazim o kadar gucunu dusurecek kadar kucuk degil ben tutmustum o sene
Evet katılıyorum 3 5 aylık bebekle derdim tek anne sütü alıyorsa sıkıntı da 15 aylık koca bebek sütle doymaz zaten. Benim kızım geçen sene 8 aylıktı ramazanda tutmuştum
Ya bu biraz cocugun beslenmesiyle alakali benim oglum 10 11 aylik falandi ramazanda o sene tutmadim cunku tam anlamiyla ek gidaya gecmemisti duzenli yemek yemiyodu hem o beslenmez hemde ben zaten gucsuzdum emzirirken oruc tutsam eger dayanamayabilirdim tek buyutuyorum bayilirim falan bebek tek kalir diye korktum tutmadim ama 1 1 bucuk yas civari doyurucu besleniyodu o yuzden 23 aylikti ramazan geldiginde ramazan bitince de kescektim zaten o sene de tutma dediler kendin zayifsin cocuk surekli emiyo falan diye denedim yapabildim sonrada birakmadim 1 sene emzirirken tuttum yani 15 16 aylarda olsa bende tutardim sanirim
Sütün yoksa eğer memeden kes o memeye güveniyor diye yemek yemiyor. Kes yemeğe yönelsin ve korkma kapanır canım geçmiş olsun
Bebeğin artık yemekle beslenebilir. Bence şeytan sana vesvese veriyor. Sütün çok yokmuş zaten. Bebeğim yemek yemiyor diyorsun süt onu doyurmaz ki. Bence orucunu bozmamalısın
Tam anlayamadım sütün yoksa niye emiyor kızın boş boş meme mi emiyor. Aynı zamanda vücut süt üretmiyorsa niye bu kadar acıktın. 3 5 aylık bebekse derdim evet tutma. Ama büyük artık memeyle doymaz zaten ek gida şart. Enzirme sıklığını azalt misal 5 kere emziriyorsan gündüz 3 kere emzir.
Sütüm yetmiyor emzik gibi emiyor alışkanlık olmuş gogsulerim.dolunca ezmririp bitiriyor doymuyor.yetmiyor.ek.gida veriyorum yemiyor iştahı.yok.doktora sordum kalp deliği yüzünden iştahı yok dedi kalpdeligini kapatsak.istahi açılacak dedi bende yemek yemiyor sütde vermesem açlıktan bişey olsa korkuyorum
Aksam bu konuda hocalar emziren ve hamile olanlar tutmayabilir sonrasında tutarlar kaza oruçlarını diyordu
Benim bildiğim de bebek bir yaşından küçükse anneye oruç farz değildir ama bir yasindan büyük ise orucu tutmalı. Her hangi bir sağlık sorunu yoksa eğer
Kızın 15 aylık küçük değil bence orucuna engel değil o bebek şu an lokma bile yer yani . Şu an o süte sığınıp bişe vermiyorsan çocuğa yazık. Benimki yarın 4 ayı bitiyor tutuyorum bugün mecbur kaşık mama ya başladım an kalmasın diye
Olurmu öyle şey nasıl bişey vermiyorum yemiyor bişey iştahı hiç yok sorlada ağzına ekmekle biseyler veriyorum diliyle itip atıyor keşke biseyler yese doktora sordum istahi yok diye kalbi deliktir.ondsn bişey yemiyor dedi o deliği kapatssk iştahı açılır yer dedi sütum yetmiyordu yemek zorunda kaldım dün
Emzirenlerin ve hamile olanların oruç tutma zorunlulugu yok canım
Daha sonra tutabilirsin
Benim bildiğim de bir yaşından önce tutmak zorunda değil ama bir yaşından sonra Bebek zaten ek gıda aldığı için anne oruç tutabilir herhangi bir sağlık sorunu yoksa eğer
İnternete araştırdım inanmadım buraya sordum demek öyleymiş teşekkürler sağol cnm tutacam Allah'ın izniyle rsmazsndan sonra gunler kisaldiktan sonra
Kalp hastası ondan bende dedim sadece süt içiyor ek gida bisey yemiyor iştahı yok doktor dedi kalp deliği yüzünden iştahı yok dedi onuda kapatsak düzelecek inşallah
Yakınlarında bi hoca varsa ona danışmasi en doğrusu bence
Bende 6 haftalk hamileyim dün oruç tuttum ama gerçekten halsiz düştüm yani yataktan kalkamadım niyet etmiştim o yüzden bozamadım Bugün tutmadım çünkü bana diyenler gelip bana bakmayacak başında durmayacak o yaşadığın halsizliği mide bulantılarını bir ben biliyorum çünkü sen de emziriyorsun zaten emziren anne ve hamilelere dinimizde de zorlama yok sonradan kazasını verebilirsin
1,499,326 soru
24,490,167 cevap
357,553 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın