0 oy
88 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,188 puan) tarafından

Hayırlı sabahlar kızlar oğlum 56 günlük bebeğim uyumuyor uyusa da çok zor uyutuyorum dün gece davulun sesine uyandı ve geri zor uyuttum yani herkesin telefonu var zaten alarm kuruluyor ne gerek var bide bahçe kapısının önünde durup çaldılar çocuk ağlamaya başlayınca iyice sinir oldum nasıl bı çözüm bulabilirim bilmiyorum 

5 Cevaplar

0 oy
önce (721 puan) tarafından

56 günlük bebek benimkiler aşırı derecede hassas ama 56 günlük bebek kulağında zurna davul çalınsa gene uyur o çocuğun uyumadıysa uykuya dalması için ya emerek uykuya dalacak ya gazi var uyku sistemini tam çözmüş olmayabilirsin ve ne şekilde uyumak istiyor çözebilmiş olamayabilirsin o yüzden emin ol derdin ses değil bebek uyanınca uykuya nasıl döndüreceğini bir sistem geliştirmek zorundasın:)

önce (2,188 puan) tarafından

Emerek uyuyor da sesten gerçekten etkileniyor kızım öyle değildi evin içinde son ses müzik dinlerdim yine de uyanmazdı misal emziriyorum uykuya dalıyor eşim kapiyi çarpıyor uyanıyor ya da kızım bağırıyor uyanıyor annem de sesten etkilenmez daha küçük filan dedi kendisi şahit olunca anladı 

önce (721 puan) tarafından

o zaman anında dayıcan memeyi ağzına benim çocuklar da aşırı hassastı söve söve bitiremezdim dışarıdaki gürültü yapan eskiciye eskiciye kargoculara hurdacılara yazın sokakta oynayan çocuklara evde bir sifonu falan çekmeden tuvalete gidiyorduk düşün yani çocuk uyuyorsa evde sifon çekilmiyordu😂😂 Allah kolaylık versin çok zor durum vallahi Ama ilk üç ay falan ne kadar ses de olsa uyuyordu dört aydan sonra sese duyarlı olmaya başladı benim çocuklarım

Kızım uykuyu çok sever ama gazdan uyuyamazdı uyuduğu zaman ses umrunda olmazdı oğlum da gazını rahat çıkartıyor gaz derdi yok ama ufacık tıkırtıya uyanıyor insaAllah sese alışır da o sorunumuz da ortadan kalkar 

-Reklam-
0 oy
önce (3,909 puan) tarafından

Benimde geçen sene bebeğim küçüktü, aynı sorundan muzdarip olmuştum. Bu geleneksel birşey, birçok kişide hala faydalaniyor davuldan. Ben beyaz gürültü açıp bebeği en az ses alan yerde uyutuyorum. Zaten sayılı zaman. Bazen işe yaradı bazen Bebek yeni bir uyku düzenine girdi.

Hâlâ faydalanan var mı herkeste telefon olunca yoktur diye düşünüyordum umarım bu seste uyumaya alışır öyle bı vuruyorlar ki davula sanki evimin içinde çalıyorlar 

önce (3,909 puan) tarafından

Bazen insanlar alarmını kaçırıyor alarm sesini duymuyor bir şey oluyor ama davuldan kalkanı duyuyorum ben yani mahallede. Özellikle eski tip mahallelerde faydalanılıyor.Senin durumunu da anlıyorum anne olarak gerçekten çok zor oluyor ama illaki bebek alışıyor bir süre sonra 

0 oy
önce (218 puan) tarafından

Allah affetsin teravih bitene kadar emzirdim surekli uyanmasın diye davulu da duyunca beyaz gürültü açtım 

Ya bana düşüncesizlik gibi geliyor kiminin evinde bebeği var kiminin evinde hastası ne gerek var yani umarım bu seste uyumaya alışır yoksa baya uykusuz kalacam bide öyle bi vuruyorlar ki sanki evimin içinde çalıyorlar 

Aman valla ben bilmiyorum sikinti teravih kac dk sürer ona baktım dun bebegimi emzirirken psikolojim bozuldu 

Bende meme de tuttum davulcular gidene kadar çıkıp uyaracaktim pencereden baktım 3 4 tane gençti eşim boşver giderler zaten şimdi dedi 

Sinirim bozuldu 1 ay boyle zar zor geçecek derdimiz bitmez

Neyse Allah saglik versin.

0 oy
önce (10,071 puan) tarafından

bazı davulcular bilerek yapıyor 🤦🏼‍♀️ çal git uzatma. bizim mahallede yok davul

Valla ya o kadar sert vuruyordu ki evimin içinde çalıyordu sanki pencereden baktım 3 4 tane genç çıkıp uyaracaktim eşim bırak boşver dedi 

0 oy
önce (5,910 puan) tarafından

Bebek uyutan melodiler var orta sesle onlardan aç.

Teşekkür ederim gece deneyim umarım işe yarar 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 129 göst.
17 Kasım 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Sedadz (1,027 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 506 göst.
16 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 117 göst.
0 oy
2 cevap 135 göst.

Kategoriler

1,499,265 soru

24,489,284 cevap

357,492 kullanıcı

...