Kapıdan satışla aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?

0 oy
538 göst.
Diğer kategorisinde (275 puan) tarafından

Kızlar evime satış danışmanı geldi ihlas aura clenmax bn başda almktan yana değildm ama makine süper fiyatıda 65bin tl aldğm akşamı iade edecktm bn mesj atrm hijyeni ürün oldğu için iade etme hakkım yokmuş ki bu üründe tanıtım yaparken de kullanıldı ve bize kağot imzalatrılarbn bi.kopyasını istmesm e fatura dite geçiyor e devletten görünmüyor bn nu ürünü.iade edeblrmym

9 Cevaplar

+1 oy
(829 puan) tarafından

Sorunu bılmıyorum ama gecen ay bızede geldıler ve supurgenın fiyatının 85 bin oldugunu soyledı almıcam dedım zaten gelelım dıye ısrar ettıler sende 65 duyuncs şaşırdım

-Reklam-
+1 oy
(1,235 puan) tarafından

Ben 4 yıldır kullanıyorum memnunum tavsiye ederim elim ayağım , benim de eve gelip tanıtım yaptı ama kullandığı. Ürünü vermedi bana kutusu başka etiketi üstünde ürün getirdi,her ilde bi bayisi var eşim taksite bölmüştü her ay gidiyordu ödüyordu elden mağaza satışı illaki var çünkü bende mağazasına gittim siz hangi şehirde siniz ben belki bulurum size bayi yada TL 

(275 puan) tarafından

Ne kadar aldınız  siz 

(1,235 puan) tarafından

Biz yanlış olmasın 14 bindi canım walla yılda bi koltuk yıkıyoruz sanki kömür çıkıyor tertemiz geçen oğlan parol şişesi kırdı halıda inan başka süpürge olsa mahvolurdu içi yağış yapış olurdu açtım halı yıkamayı tertemiz yaptım ,haa şöyle bi durum var etiket ön yüüznde takılıysa zaten sıfırdır bide belki doğru söylüyor olabilir Allah bilir ,bende eşime o zaman çok kızdım 14 bin ne demek diye gelen tanıtıma olanlara da dedim ben istemiyorum dedi abla eşin istiyor senin derdin ne :)

(1,235 puan) tarafından

Bak 

imageönce telefon aç bence görüş baktın pislik yapıyorlar firmaya git 

(275 puan) tarafından

Bn mesj attm geri iade etmek istiyorum hijen açısından kabul etmiyorz bnde bu ürünü sonçda bana tanıttınız buda hijen açısında riskli sonçda hayr sıfr ürün açdk dedi bn tüketici haklarına başvurdm ordam blgi beklyorm ayrıca bana yardımcı oldğnz içn çok tşk ederim 

(1,235 puan) tarafından

Rica ediyorum inş sıkıntı olmaz alırsınız paranızı 101 de geliyor fakir marka 6 bin bi bakabilirsiniz 

0 oy
(1,785 puan) tarafından

Bu süreç çok sorunlu oluyor kske mağazadan alsaydiniz

(275 puan) tarafından

Mağazada satış olmadığını söylendi 

(275 puan) tarafından

Mağazada satış olmadığını söylendi  peki iade etmem hakım yok mu 

0 oy
(2,518 puan) tarafından

Parayı bedava buluyonuz herhalde araştırmadan etmeden milletin sozune güvenerek alıyorsunuz. Ben onun sıfır ürün de olduğunu düşünmüyorum. Geçmiş olsun

(275 puan) tarafından

Keşke parayı bedava bulsaydm ne alak sizde ürünü normalde fiytı bu bn sadece iade hakkım kullanmak istiyorum 

(5,146 puan) tarafından

Arkadas dusundugun tarzda soylemedı ki arastırmadan etmeden nasıl denelinen urunu aldın sana sadece gostermelerı gerekıyordu sonra sıfır urun alıcaktın kutusunda resmen senı kandırmıslar

(275 puan) tarafından

Söyledm bn sıfır ürün alcam yk zten bu sıfır ürün  aslında biraz tecrübesizliğime denk geldi tanıtım yapılan ürünü bana sattılar bn bunuda ilettim itiraz ediyorlar 

(2,518 puan) tarafından

Ahh teyzosum anlamıyorlar ki

0 oy
(6,623 puan) tarafından

Faturanın e devlette ne isi var  mail adresinizde vardir varsa da artik eve gelen satıcılardan kimse birsey almıyor garantisi yok çünkü bu tarz satışların iade alacaklarını da sanmıyorum 

(275 puan) tarafından

Ama ihlas aura clenmax mağazada satış olmadığımı söylediler satışlarıda böyle oluyu

0 oy
(13,467 puan) tarafından

Çok zor iade alacaklarını sanmıyorum 

(275 puan) tarafından

Tüketici haklarına başvuru yaptım bn İnşallah olur 

0 oy
(13,847 puan) tarafından

onu iade edemezsin. bir de elektrikli süpürgede toz zerresi olsa bile mağazalar bile iade almaz.

65 bin tllik ürünü alırken bacım evden satış nasıl ikna oldun ki? 

(275 puan) tarafından

İhlas ürünü evden satış oluyu mağazada satışı ve internette satışı olmadığını söyledi be bir çok kişi de evden satış aldılar 

(13,847 puan) tarafından

canım iyi de pazardan domates almıyorsun, 65 bin tllik ürün alıyorsun. ha deyince amaann ne olacak ki alayım denilen bir miktar değil aylık 300-400binlik gelirin yoksa, ha deyince alamazsın. 

evet ihlası ürünleri satılıyor ama böyle satışlarda özellikle elektrikli süpürge kategorisinde iade yok. kullanılan süpürgeyi asla almazlar, ben mağazada bile satılan ürünün iade alındığını görmedim. hiç fişe takılmamış olması gerekiyor iadenin olması için. e sen de evde denenen süpürgeyi almışsın, kısaca tongaya düşmüşsün. 

(8,805 puan) tarafından

Fişe takılması değil kutuyu açarsanız almayız dedi benim aldığım süpürgede 

Bide kullanılması hele

Ama evdeyken itiraz edicektiniz ona bu ürün kalacaksa istemiyorum yenisini getirceekseniz olur dicektin

(275 puan) tarafından

Sorduğum da yeni sıfır burda açılmş dedi 

(13,847 puan) tarafından

ama sende denerken kutuyu açtığında artık sıfır olmuyor ve sen kullanmış sayılıyorsun 

0 oy
(352 puan) tarafından

Ay onlara ne laf anlatıyorsun cimere şikayet et tüketici hakem.kuruluna başvur

(275 puan) tarafından

Yaptm ve şükür sonçlandı ürünü iade olarak aldılar 

0 oy
(3,028 puan) tarafından

Kimse kimseye zorla kâğıt imzalatamaz 

Keşke kapının önüne koydum gelin alın diyip imzalamasaydınız 

Ürün bendede var çok beğeniyorum ben alalı 5 sene oldu yazın akrabalarda almışlar 60 bine 

Fiyatı çok geldi bana 

(275 puan) tarafından

Perfonmas olarak gerçkten süper ona diyeblcek bişy yok ama çok fazla geldi neyse Şükür hal oldu 

(3,028 puan) tarafından

Nasıl çözdün 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kapıdan satışla alınan 65 bin TL değerindeki ürünü iade edebilir miyim?
Evet, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği, kapıdan satışlarda tüketicinin 14 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkı bulunmaktadır. İade talebinizi yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcıya iletmeniz yeterlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hijyenik ürün olduğu gerekçesiyle iadenin reddedilmesi yasal mı?
Kapıdan satışlarda ürünün hijyenik olması tek başına cayma hakkını ortadan kaldırmaz. Eğer ürün ambalajı açılmış olsa dahi, cayma hakkı süresi içinde bildirimde bulunarak ürünü iade edebilirsiniz. Satıcının hijyen bahanesiyle iadeyi reddetmesi kanunen geçerli bir gerekçe değildir.
Sözleşme kopyası verilmemesi iade sürecini nasıl etkiler?
Satıcının size sözleşme örneği veya e-fatura vermemesi yasal bir eksikliktir ve cayma hakkı süresini uzatabilir. Sözleşme veya bilgilendirme yapılmadığı durumlarda cayma hakkı süresi 14 günden başlayarak bir yıla kadar uzayabilir. Bu durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ederek belge eksikliğini bildirebilirsiniz.
Tanıtımda kullanılan teşhir ürünleri için iade hakkı var mı?
Evet, tanıtım sırasında kullanılan teşhir ürünü olması iade hakkınızı kısıtlamaz. Kapıdan satışlarda ürünün durumu ne olursa olsun, tüketici cayma süresi içinde ürünü iade etme hakkına sahiptir. Tanıtımda kullanılması, sizin cayma hakkınızı kullanmanıza engel teşkil etmemektedir.
İade işlemi için tüketici hakem heyetine nasıl başvurabilirim?
Satıcı iade talebinizi reddederse, e-Devlet üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) aracılığıyla Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru yaparken elinizdeki mesaj kayıtları, tanıtım belgeleri ve ürün bilgileriyle birlikte süreci dijital olarak takip edebilir ve mağduriyetinizin giderilmesini talep edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 317 göst.
8 Eylül 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Pakize333 (9,762 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 381 göst.
27 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (11,233 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,297 göst.
0 oy
13 cevap 984 göst.

Kategoriler

1,509,263 soru

24,629,307 cevap

365,021 kullanıcı

...