Bana bunca kötülük yapan aileye karşı nasıl davranmalıyım?

0 oy
1,345 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (317 puan) tarafından

kızlar kısa anlatacam benim annem 5. evre kanserdi esimin ailesi o süreçte çok sıkıntı yaşattılar bana kaç defa evliligim boşanmaya kadar gitti annemin vefat ettiği gün cenaze morgta kayinbabam evimde halay muzigini açtı telefondan izliyordu yüksek sesle bişey demedim çıktım evden annemi alıp memleket e götürecektik .taziyede eşimin ailesinden kimse gelmedi baş sağlığına arada 4,5 saat vardı ve kimsem olmadığını da biliyorlardı o süreci bir şekilde atlattım sonrasında da huzursuzluk çıkardılar daha sonra ben hamile kaldım ama riskliydi ölüm riskim var diye hiçbir doktor kabul etmedi en son İstanbul da bir hastane kabul etti son bir ay kala eşimin başına talihsiz bir olay geldi bir başıma ortada kaldım uçakta belli bir haftadan sonra almıyor cebimde bir lira bile yok satacak bir yüzüğüm bile eşimin ailesi hepsi küçüğünden tut büyüğüne kadar sırt çevirdiler bana kaynanama yalvardım bari iki gün kalın akraba evinde kalacağıma bu halimle kendi evimde kalayım diye kalıp napicaz dedi gittiler ve gidiş o gidiş ne bu gelin napti öldü mü kaldı mı ne yiyor içiyor demediler annemin uzaktan akrabaları gelip cebime 100 ,200 lira sıkıştırıp hamilesin canın bişey ister dediler oturdum ağladım hıçkıra hıçkıra caresizdim bir şekilde Allah yardım etti kendimi İstanbul a attım birgün öncesi de kaynanam aradı naptın gidecek msn parayı nerdn bulacan.dedim calsamda cirpsam da gitmek zorundayım bir şekilde baktım hep masraf hep masraf diyip telefonu yüzüme kapattı sonra kayinpederim aradı hele bir ay daha sık dişini kocan çıkana kadar dalga geçer. çok şükür Rabbim yardım etti o süreci de atlattım sonra maddi sıkıntılar başladı eşimin ailesinin durumu iyi hiçbiri de destek çıkmadı eşimin ev payı vardı onu da abisi babası gizlice hepsini abisinin üzerine yaptı biz ev arıyorduk o süreçte de eşimin arkadaşında kaldık dedik iki üç güne buluruz fakat biraz zor oldu ev yoktu kayınbabam eşimin arkadaşını memlekette rezil etti niye evine alıyorsun kov gitsinler diye bende eşime dedim adamları zora sokmayalim bugün bir ahırda olsa girelim diye çıktık küçük çocuğum bir de karnımda bebeğimle yine o gün bulamadık parkta kaldık eşimde dedi biz yetiskiniz ama çocuk hasta olur bir akraba var yakın akraba bir gece tek kalalım bir ev var sabah bakarız diye ben başta kabul etmedim benim yüzümden kimse sıkıntıya girmesin diye baktım cocugum soğuktan hasta olacak kabul ettim sabah kayinbabam o akrabaya da gitmiş demiş niye evine alıyorsun kov gitsinler ki bize muhtac olsunlar ordan da çıktım boş bir dükkanda yattım 2 gün sonra çok şükür ev buldum ve yaşadıklarımdan dolayı hepsine mesafe koydum konuşmuyorum muhatap bile olmuyorum gelelm soruya kayinbabami hastanede yatirmislar kanserden şüpheleniyorlar doktorlar net bişey yok onlar bu kadar kötülük yaparken hatta daha fazlasını bile eşim hiç tepki koyması sana yapılan sanadır günü geldiğinde sende karşılık verirsin ama benim ailem ben bişey diyemem demişti ben şimdi napim siz olsanız lütfen gerçek duygularınız la yazın 

25 Cevaplar

+13 oy
(3,056 puan) tarafından

Valla güzel bı halay müziği açardım sonra arar nasılsınız derdim bazı durumlarda içim çok ezildi kimsenin yaptığı bu dunyada yanına kalmasın kalmasinki insanın içi merhametsizlikle dolmasin

(30,770 puan) tarafından

Bana yapılan yanlışı asla unutmam. Ve asla günü gelince alttan almam kötü davranmasam aynısını yapmasam bile büyüklük bende kalsın demem çünkü içime dert olur hastalık olur benim Allah rahmet eylesin aynı durumda kayınpeder için koşturup eşimin acısını gormezden gelirim. Benimde eşim iyidir ama ailesi benim derdimi acımı paylaşmazlar bende onlara öyleyim 

(317 puan) tarafından

bende bana yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmam yoğun bakım sürecinde anne Bebek uyumu çocuğumu ambulansla getirdiler benim ise hastaneye gidecek bezini alacak param yoktu iki gün kalacaktık bir baktım hesabıma tanımadığım birinden az bir miktar para önce soruşturmak istedim çünkü tanımıyorum etmiyorum eşimin çocukluk arkadaşı var durumu anlattım o da bizim bir arkadaş ibanini istedi hastanededir ihtiyacı olur diye demem o ki hiç tanımadığım görmediğim insanın Hızır gibi yetişmesini de unutmam o zamanlarda 3 maymunu oynayıp bir liramiz gider korkusuyla arayıp sormayani da unutmam 

(3,056 puan) tarafından

Defne banada burdan kıyafet gönderdiler canım ne olmuş Allah peygamber razı olsun iyiler iyiki var ☺️🙏

(317 puan) tarafından

öyle gerçekten Allah razı olsun öyle insanlardan 

tarafından

Sende onun yüzüne vur canım sizi gectim o bebeklerin oldugu halde böyle acımasızca davranmislar düşünüp kafamı bile yormam

-Reklam-
+3 oy
(5,473 puan) tarafından

Kayınbabana kanser teşhisi konulunca karşısında halay müziği açıp oyna vicdansız adam 

(317 puan) tarafından

işte öyle olabilseydim belki bu hayatta bu kadar zor sinavlara tabi olmazdım aslında yapılması gereken o da işte o kanser sürecini ve hastalığı bildiğim için diyorum Rabbim düşmanıma bile vermesin o hastalığı ben annemde cok yıprandım çok zor süreçti kayinbabam şanslı 8 çocuğu var

(5,473 puan) tarafından

O zaman hiçbir şey yapmayacaksın. Büyük konuşmamak gerek ama bana bunları yapsalardı görüşmezdim hiçbiri ile. Ne ara ne sor hiç yoklarmış gibi davran

(317 puan) tarafından

bugüne kadar da öyle yaptım yokmuş gibi tabi 9 senemi aldi sınırımi çizene kadar da son 5 aydır huzurum vardı bugün böyle bir haber aldım açıkçası yine susup köşemde kalmayı düşünüyorum 

(5,473 puan) tarafından

En iyisini yaparsın bence canım 

+2 oy
(10,435 puan) tarafından

Ne yapacağın belli. Hiçbir şey yapmayacaksın Allah kimsenin ahını kimseye koymaz. Ne ara ne sor eşine de Allah hidayet versin onda bunda sokakta kalmışsınız adam olan öyle aileyi silerdi...

(317 puan) tarafından

ben burda yaşadıklarımı atlatarak anlattım çünkü sığmaz yani yeni yeni bir kaç aydır eşim bişeye zorlamıyor beni ailesi konusunda çünkü herşeyin farkında ama tepki koymuyor hicbirseye sadece benim mesafe koymama bişey diyemedi çünkü diyecek birşeyi de kalmadı ben bu yaşıma geldim hayattimda bir karıncayı bile incitmedim kimseye bir saygısızlık yapmadım küfür hakaret bilmem annem sayesinde ama evlendigimden beri her türlü saygısızlığa hakarete maruz kaldim psikolojik şiddete kafa huzursuzluğa yine bişey demedim Allah a sığındım ona havale ettim şimdi de bu olay var ben diyorum ki hiçbir şekilde muhatap olmak gidip gelmek sadece eşime geçmiş olsun derim yeterli ama hani Akil akıldan üstündür ya dedim acaba yanlış mı yapıyorum burdan sizden yardım istedim 

(10,435 puan) tarafından

Hayır yanlış yapmıyormus hiçbir günahı da yok sana yapılan bir haksızlık var sonuçta hiç muhatap olma eğer konuşursan bunca yapılanları yemiş yutmuş olursun utanmaz insan utanmazdır demezler biz neler ettik ama gelinimiz bizi düşünüyor diye. Daha çok arsizlik yaparlar çünkü arkanda duran,onlara mesafe koyan bir eşin yok 

(317 puan) tarafından

evet gerçekten de öyle bugüne kadar Kendi kızlarının yapmadıklarını yaptım ama sonuç değişmedi kötülükleri daha da artti

+1 oy
(6,597 puan) tarafından

Daha öncede yazmistin yaşadıklarını hatırlıyorum eşin hapse girmisti sanırım  ben kendi adıma konuşmam gitmem silerim öldü sayarım en kötüsü annen morgda yatarken evde müzik açıp dinlemesi köyde bir komsu vefat etse 3 gün tv açmazdik

(317 puan) tarafından
+1

evet doğru hatırlıyorsunuz çok zor süreçten bir başıma geçmiştim onların yaptığı bir yana eşimin onlara bir tavır koymamasi daha çok acitmisti canımı şimdi de böyle bir durum var ve onlar şanslı kalabalık aileler kimseye ihtiyaçlari yok benim gibi kimsesiz çaresiz değiller yaşadıklarımı unutamıyorum ve içimden de hicbirsey yapmak gelmiyor 

+1 oy
(26,969 puan) tarafından

Eşin ne halt ederse etsin .ama sen bence asla gitme de arama da. Bu kadar eziyet zulüm görüp de tekrar arar sorar gidersen gel tekrar yap demekten farksız olur bu 

(317 puan) tarafından

öyle tâbi canım eşime karışmıyorum artık hemen hemen her gün gider ailesine birgün aksilik olup gitmediğinde de kaynanam arar eşin izin vermiyor gelmene diyip fırçalıyor eşimi bir de son ayim ağrılarım da var bazen eşim yetisemiyo işten fırsat bulamıyor uğramaya o da haftada birgün uğramaz 6 gün orda zaten 

0 oy
(7,571 puan) tarafından

Sen ne yapmayı düşünüyorsun? Anladığım kadarıyla görüşüp görüşmemek konusunda kararsızsın 

(317 puan) tarafından

İnan hiç bilmiyorum gönlüm gorusmekten yana değil kolay şeyler yaşamadım hep te Allaha havale ettim  daha düne kadar çocuklarımın rızkı olan ev payını bile durumu çok iyi olan kayınımın üstüne yaptı sanırım ben yabancıyım diye diğer eltim yeğeni yabancıya gideceğine onlara gitsin hesabı mı yapmış ne bilmiyorum ama derdim ev de değil sadece 9 senedir eşime neden kötülük yapanlara bir tepki vermiyorsun dediğimde işte ben şunu yaparsam ya da bunu yaparsam abim benim payım olan eve çöker diye diye hep beni görmedi.esime dedim istediğin kadar iyi ol ailende vicdansizlik varsa payın gider ruhun bile duymaz öyle de oldu 

0 oy
(353 puan) tarafından

Sende karşılığını ver arama sorma gitme gelme yani nasıl bi insanlık biz cenaze varsa televizyon bile açmayız bu nasıl bi vicdan anlamadım öncesini bilemem aranızda bi problem mi oldu da sokakta yatmanıza göz yumacak kadar sizi görmezden geldiler insan evladı için o küçük yavru için gelinine tolerans gösterir 

(317 puan) tarafından

yok canım öncesinde hicbirsey olmadı da bir senelik evliydim evim farklı sehirdeydi ben onlar yaşlıdır sobayla ugrasmasinlar kışı bende gecirsinler dedim baharda da annemin ameliyatı vardı dedim en azından denk gelmiyor onları ihmal etmem baktım bunlar annemin ameliyat olacağı ayda geldiler elimden geldiğince de hepsine yetmeye çalıştım ama o süreçte gorumceler olsun anne babası olsun sürekli şeytanlık ve ortalığı karistirmayla uğraşıyorlardi yaptığım yemeğe kadar karisiyorlard

(353 puan) tarafından

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın başınız sağolsun bu arada kendinizi geri çekin ben olsam öyle yapardım

(317 puan) tarafından

saolun Allah razı olsun bazen bu dünyada sınavımız oluyor her zaman iyi jnsanlara denk gelemiyoruz özellikle biz kadınlar 

0 oy
(2,165 puan) tarafından

gebersin gitsin. halay kuzugi ac catir catir oyna telefonda esin konusurken arkadan senin halay kuzuklerini duysunlar . esin napiosa yapsin o onun babasi. sen halay cek gobek at mezdekeli ciftetellili oyunlar oynatarak video falan koy sosyalmecya kullananlara. esinlede arani bozma . gunu gelince sende  tepkini koyarsin karsili verirsin demesi zaten senin yaninda oldugunu gosterir. birak bo.k icinde debelenainler sen oh canima deysin diyerek izle zevkle . esine karisma . esin ailesini silmesi gerekirsi sana yapilanlarfan sonra zaten . silmediyse suan ailesiyle ilgilenir brakmaz tepki koymaz sen dansizler esliginde eglenircesine mutlu ol

(317 puan) tarafından

İnan o zamanlar silsin bile demedim sadece bir tavrını tepkini koy dedim insan bir kediye bile merhamet eder hele ki hamileyse ama onlar bunu yapmadı dediğin gibi o zaman silmeyen şimdi de silmez eşim gitsin beni ilgilendirmiyor zamaninda tavrını koymadı şimdi de takmıyorum artık ama o tavır koyar mi bilmem benim tepkisizligime

(2,165 puan) tarafından

valla senin korkacak biraeyin yok. esin senin tepkisizliginr tavir koyarsa ne cabuk unuttun bana yapilanlari. sen unuttuysan brn dun gibi hatirliyorum ne yasadigimi ben bilirim dersin. 

seni el ustunde tutmus olmus olsalar bile annenin cenazesi varken halay muzik acan bir insan sana dunyayi bagislasa bile seninnicin biter zaten.  inim inim inlese bir yudum su vermeyi haketmiyirdur sadece annenin cenazesinde muzuik acma durumu bile yeter senin tepkisizligini hakli gormeye. ki neler neler yapmislar. 

(317 puan) tarafından

öyle ve gerçekten bir de annemdir diye değil Melek gibiydi hickimse ondan rahatsızlık duymazdi o da kocadan kaynanadan çok çekti gerçi 

0 oy
(820 puan) tarafından

Belki linç edileceğim bilmiyorum ama ben olsam umrumda bile olmazdı gözümün önünde ölse bile umursamazdım sanırım biraz kinci bir insanım bilmiyorum ama bu kadar olaydan sonra en vicdanlısı gelse bile de buzlar erimezdi

(317 puan) tarafından

kincilikle alakası yok aslında bende daha düne kadar gözümün önünde yansalar bir bardak su dokmem diyordum bir insanın canı yanınca sanırım acıma duygusu da gidiyor 

0 oy
(4,597 puan) tarafından

geberain gitsin umrumda olmaz . 

(317 puan) tarafından

kız o zaman benim evliliğim biter herhalde eşim ömür boyu cephe Alır bana acimasizsin bir geçmiş olsun demedin diye birde şuan tam net bir teşhis yok sadece doktor suphelenmis yatış vermiş yakında duygu somurusune başlarlar ölüyoruz herşey gözümüzde kaldı şöyle böyle demeye 

0 oy
(9,048 puan) tarafından

Eşin ister yapılanı unutup affetsin ister affetmetsin onun ailesi sonunta ama senin hiç bir şeyin değil bu durumda ben olsam ne arar ne sorarım nede çocuklarımı göstetiririm ve bu durumda bana eşim bile karışamaz karıştığı anda da boşarım zamanında kendi kanından canından olan torunlarını sokağa atıp aç susuz bırakmışlar insan bunu yabancıya bile yapmaz sokakta görse yardım etmek ister kendi evladına bunu nasıl yapmış aklım almadı bu durumda olsam bende eşimde ailesini siler zaten bizim için ölmüş olurlar 

(317 puan) tarafından

birgün burda sordum linç edildim işte çocuğun onlarında torunu haksızsin falan diye .ev konusu da şöyle o kadar kötülükten sonra eşim tepki göstereceğine aldı beni onların içine koydu 6 ay kalmak zorunda kaldım intihar a kalkistim çok kötü zamanlard sonra evimize geçtik avukat parası için ev eşyamizi sattık kira da çok yüksekti adam ödeyemedik anlayiszd kayinim gördü herşeyi ertesi gün gitti aceleyle gizliden babasının tüm mal varlığını evi üstüne aldı zoruma gitti eşimi dimdizlak bıraktı bir de durumu iyiydi.bende dedimki ev artık kayınımın zaten daha önce 6 ay kaynanamda kaldım intihar ettim o derece tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum iki gün arkadaşta kalalım ev tutarız uygun diye onlarda heryerden kovdurttu ki kapılarına gidip onlara muhtac olalım kayınımın eşimin hakkı olan eve misafir olarak kalalım diye kim kabul eder böyle birşeyi tanımadığım kadınlar adamlar onumu kesiyordu kayinbaban kaynanan şöyle diyor böyle diyor artık cinnet geçirdim tüm memlekete rezil ettiler beni

(9,048 puan) tarafından

Bunda linç edilecek ne var ne hakla hangi vasıfla görecekler senin çocuklarını torunlarına zamanında dedelik babannelik yapsalarmış sende aklını başına al intihar falan diyorsun hem ahiretin elden gider  burası geçiçi orası sonsuz elini Ateş'e at bakalım kaç saniye tutabilirsin senin ölmen işlerine gelir düğün bayram yaparlar olanda çocuklarına olur perişan olurlar

(317 puan) tarafından

intihar zamanı orda kalmaya mecbur bırakılıp psikolojik şiddete uğradığımda yaptım o cahilliği gidecek yerim yoktu sığınma evine gidecektim çocuğumu vermemekle tehdit edilince bende çocuğum yoksa bende ha yaşamışım ha ölmüşüm diye o yüzden öyle bişey yaptım 

0 oy
(345 puan) tarafından

Şu an kalacak yerijiz varmı eviniz allah yardım etsin bence ailesini sil gitsin yaramaz onlar 

(317 puan) tarafından

çok şükür var Allah razı olsun. bu dediğim 5 ay önceydi ev bulamiyorduk buldugumuzda iki kira bir emlak çok para gerekiyordu sonra Allah öyle güzel denk getirdi ki sıfır bina ne depozito ne emlak direk adam oturduğunuzu ödeyin dedi kendi evimdeyim herşeyden herkesten uzak

(345 puan) tarafından

Masallah allah banada nasip etsin ya aile binasından tasınıp gitmeyi aminnn

(317 puan) tarafından
+1

amin canım tez zamanda inşallah en güzeli nasip olur sana

0 oy
(438 puan) tarafından

Okurken şok oldum. Ne kötü insanlar var, hiç mi vicdanları yok bunların. Senin yerinde olsam asla ama asla muhatap olmazdım. Eşinin babası o, eşin kendi bilir. İsterse gitsin babasına destek olsun ama sen sen ol vicdan yapıp gitme sakın. Kötülüğe kötülükle karşılık ver demiyorum, sadece muhatap olma, ilgilenme. 

(317 puan) tarafından

bende kötülük ya da Bedua etmem sadece uzak ve sessiz durmak istiyorum çünkü sindiremiyorum yasadiklarimi insan hamile ve lohusayken hiç unutamıyor o kadar doğru bir söz ki

0 oy
(5,134 puan) tarafından

Geçmiş olsun gittiğinde bu dünyada yapılan yanina kalmaz dersin ne yapcam etme bulma dünyası vicdan tansiyon uzuluyosan birşey diyemem

(317 puan) tarafından

kız o kadarını yapamıyorum o yüzden diyorum sessiz köşemde kalsam eşim tepki verir mi vicdansız der ki bana

(5,134 puan) tarafından

Bu kadar vicdansız onlar nasıl olabildi peki bilemiycrm kendi vicdanin 

(317 puan) tarafından

bilmiyorum ki gece başlarını yastığa koyarken hiç mi Allah gelmedi akıllarına hep düşündüm onlar için sadece Dünya malı ve menfaat var gerisi vicdanmis acimaymis hiç yok 

(5,134 puan) tarafından

Allah ıslah eylesin 

0 oy
(2,142 puan) tarafından

Bacım tavır koymakla çok haklısın arama sorma onlar en zor gününde sana sırt çevirdiler halay açıp müzik açtı sizi evine alanları aikaitirip kovun diyebilecek kapasitede bı insan ya onlar senin evladın torunun. Bu kadar mı bencil olabilir bı insan . Sana yapılanı asla unutma hatta bı halay da sen aç oyna eden ettiğini bulmadan olmezmis devran döndü demek 

(317 puan) tarafından

İnan her kötülüklerine rağmen asla kötülük etmedim en zor zamanlarinda hep yanlarındaydim ama onlar sanki sadece bu dünya varmış gibi ölüm yokmuş gibi davrandılar hatta ben Bedua dahi etmedim Allah a dua ettim kötüler benden Uzak olsun eşimde artık gerçekleri görsün diye bir de bu dünyada cezasını çekseler de ben gormiyim diyordum çünkü kendimi biliyorum acıyorum üzülüyorum 

0 oy
(2,135 puan) tarafından

Bacım okurken boğazım düğüm düğüm oldu yapacagin su onlar sana ne yaptıysa aynısını yap aç evde müziğini oyna eğlen keyfine bak arayıp sorma bile olmuş say gitsin Allah büyük işte çıkıyor bir yerinden 

(317 puan) tarafından

insan oğlu işte saniyor ki hiç evinde hastalık kötü gün zor surec olmicak benim canımı çok yaktılar benim tek avantajım ailem yok ama Rabbim hep yanımdaydı en zor anımda öyle kapılar açtı ki çok şükür asla içimde kim kötülük yok sadece Allah tan istediğim tek şey eşimin ailesini benden uzak tutsun çünkü artık ne vücut olarak ne psikolojik olarak kaldıracak hâlim yok gerçekten 

(2,135 puan) tarafından

Önce sen uzak dur Rabbim de uzak tutar inşallah 

(317 puan) tarafından

uzak duruyorum canım bugün de hastaneye yatirilms ama hiçbir şekilde aramadım sadece içimden Allah şifa versin dedim o kadar 

(2,135 puan) tarafından

Allah herşeyi gönlünüze göre versin 🤲 

(317 puan) tarafından
+1

amin cümlemizin Allah razı olsun canım 

0 oy
(2,416 puan) tarafından

Okurken başım ağrı girdi kim bilir sen yaşarken neler yaşamışsındır Rabbim senin yar ve yardımcın olsun aynı şey benim başıma gelmiş olsaydı bakar mıydım çok vicdanlıyım ya bakardım herhalde ama bilmiyorum

(317 puan) tarafından

saol Allah razı olsun canım bende çok vicdanliyim hatta bana yaptıklarına rağmen Bedua etmedim ama maalesef öyle bir noktaya geliyorsunuz ki inanın dünyanın en vicdanlisi bile vicdanını kaybeder onların yaptıklarını görünce 

(2,416 puan) tarafından

Tüm guzelıkler Senın olsun canmm

(317 puan) tarafından

saol Allah razı olsun canım 🥰 

0 oy
(687 puan) tarafından

Annesini erken yaşta kaybetmis biri olarak kendimi senin yerine koyarak okudum çok ağır zamanlar geçirmissin ve kizmakta yada darilmakta sonuna kadar haklısın ölümün yaşı zamanı yok kimse gencligine asla guvenmesin insanın ana babası yada evladı ölünce işte o zaman ölümün şakasinin olmadigini ve bu hayattaki en büyük gerçek olduğunu anliyorsun 

Eminim kayinpederin şimdi neyin ne olduğunu anlamıştır.Allahin adaleti hiç sasmaz kim neyi ekerse onu biçer Allah bazı şeylerin cezasını öteki tarafta keser çünkü kul görüp egosuna yenik düşmesin diye.." bana bunu yaptın bakk gördün mü şimdi allahindan buluyorsun" demesin diye 

Senin için temizliğini o görsün yeter..tabiki kırıldığını belli et yapılanları unutma bi nevi cenazenle alay edilmiş çünkü..ama bırak onun seviyesine sakın düşme o neyin ne olduğunu umarım anlamıştır aklı başına gelmiştir sen mesafeni koru herkese

(317 puan) tarafından

sizinde basınız sağolsun mekanı Cennet olsun öyle dediğiniz gibi biz insan oğlu nefsimize yenik düşüp sevinneyelim diye Rabbim birçok şeyi göstermez bize ki bende göstermesinin tarafı değilim derdim oh olsun ya da iyi olmuş demek değil derdim o kadar çok canım yanarken dört duvar arasında ağlaya ağlaya bir başıma atlatırken zor süreci bunların vicdansizligi ve ben sadece uzak durmak istiyorum ama çok iyi tanıyorum onları bu durumu bile bana karşı kullanacaklar eşimi doldurmaya calisacaklar kaynanam ve kızları beni sanırım yine zor bir süreç bekliyor çünkü eşim geldi eve ağzını bıçak açmadı belki onun içinde kolay değil babası ama benim annem 45 yaşında vefat etti ne torun gördü ne bisey Allah gecinden versin ama babası 70,75 yaşlarında ve daha net bişey Yok sadece doktor demiş biz şüpheleniyoruz yine de inşallah degildir

(687 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum hepimizin başı sağolsun benimde annem 48 yaşındaydı oda ne çocuklarının bahtını gordu nede torun insanın zoruna gidiyor ciğeri iki kuruş etmeyen insanların uzun süre yaşayıp annemiz gibi temiz yürekli insanların bu dunyadan erken gocmesi..ama demekki Allah bizden daha çok sevmiş yanina almış 

İnsanlar çok bencil afedersin derler ya kedi dönüp kıçına bakmis kıçını yara zannetmis ağlamış 

Hâlbuki eşinin empati yapması lazım..zaman herşeyin ilacı ama kimine göre de insanlara üzülüp acıma döngüsünü geciren bişey anladığım kadarıyla annen öleli çok oldu.bu sebeple " artık yasi geçti uzulmuyor" deyip uzerine geliyorlar 

Eşini karşına al guzelce konuş eşine moral ver destek ol biliyorum belki icinden gelmiyor olanlar gözünün önüne geliyor ama en azından esini yanina cekmeye çalış onların eşini doldurmasina musade etme 

(317 puan) tarafından

esimleyne kadar konuşup destek olsam da onun gözüne gelmez ama hadi kalk hastaneye gidelim sizinkilerin yanında olayım dersem dunyaksr onun olur ama bu defa da bana çektirdikleri hep yanlarında kalır ve sahada yaparlar annem 2021 de vefat etti ve o zamanlar da çok ustume gelindi saygı duymadilar acima 4 saatlik mesafedeki  taziyeme gelmeyen gorumcem 24 saatlik uzaklıktaki evime iki hafta sonra gelip o da bir işi vardı otele para vermemek için bana gelip eşime al şu 50 lirayı bir paket şeker al taziye evine geldim demesi sonrası memlekete dönüp gelinin yüzü asıktı hiç gülmedi bana diye herkese anlatmıştı annem öleli 10 gün olmuş bırak gülmeyi ruh gibiydim yeme içmem yoktu

(687 puan) tarafından

Aynı kader farklı hayatlar benimkide 2020 de öldü.. Allah yanlarina koymasın ne diyim nefret sebebi hislerinde sonuna kadar haklısın ve sonuna kadar seni destekliyorm seni çok iyi anlıyorum canım Allah yardımcın olsun nedymki🤷

0 oy
(1,559 puan) tarafından

Sana ailene saygısızlık yapan adamdan niye hamile kaldın be kadıncağızım. 

(317 puan) tarafından

canım eşim anneme saygısızlık yapmadı aksine annem çok severdi onu  ailesi yaptı onun hatası ise ailesine sınır çizip yaptıklarına dur diyememesi

(1,559 puan) tarafından

Ailesi neyse eşinde o. Sonuçta armut dibine düşer. Seni sevse değer verse ailesi bu kadar üzerine gelemez izin vermez

0 oy
(5,146 puan) tarafından

Bir yanım halay aç ara nasılsın neyın var dıyıp kapa dalga gecer gıbı cunku bunu hak edıyorlar bir yanım mesafene devam et ne konuş ne gıt gel oralı dahi olma onlar gibide olma rabbımın adaletı tecelli etmiş 

(317 puan) tarafından

evet bende onlar gibi olmak istemiyorum uzak durup hiçbir şekilde muhatap olmak dahi istemiyorum ama ilerde eşim yüzüme vurur mu. bana tavır koyar mi onu bilmiyorum çünkü ben gerçekten çok yoruldum 

(5,146 puan) tarafından

Esının sana tavır koymaya hakkı yok hem senın o acılı gununde halay actılar hem senı mılletın evınden kovdurdular yetmedı cocugunu torununu dısarda bırakmaya mahkum ettıler eşin otursun oturdugu yerde 

(317 puan) tarafından

i canım doldurmasalar herşeyin farkında da işte dolduruyorlar yoksa bir çok şeye kendi de şahit oldu

(5,146 puan) tarafından

Karışma dolduruşa gelırse gelsın sen dik dur ve onlara boyun egme senı ezmeye calısuorlar buna musade etme 

(317 puan) tarafından

artık öyle yapacam yoksa durmaz bunlar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Zor zamanlarımda beni yalnız bırakan aileye karşı nasıl davranmalıyım?
Kötü muamele gördüğünüz bir süreçten sonra sınırlarınızı korumak en doğal hakkınızdır. Yaşananları unutmak zorunda değilsiniz; kendi ruh sağlığınız ve çocuklarınızın huzuru için mesafe koymak, sağlıklı bir yetişkinin kendini koruma yöntemidir. Affetmek veya görüşmeye devam etmek bir zorunluluk değil, tamamen sizin kendinizi nasıl huzurlu hissettiğinizle ilgili kişisel bir tercihtir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin ailesiyle yaşadığım sorunlardan sonra vicdan azabı çekmemek için ne yapmalıyım?
Geçmişte size ve çocuklarınıza yaşatılan maddi ve manevi zorluklar karşısında duyduğunuz kırgınlık gayet insani bir tepkidir. Vicdan azabı duymak yerine, o zor günlerde yaşadığınız çaresizliği ve verdiğiniz mücadeleyi hatırlayın. Başkalarına karşı sorumluluklarınızdan önce, kendi ailenizin ve çocuklarınızın temel ihtiyaçlarını ve psikolojik sağlığını korumak birincil önceliğiniz olmalıdır.
Eşim ailemle görüşmemi istiyor ama ben istemiyorum, bu durumda nasıl bir yol izlenir?
Eşinizle bu konuda açık ve net bir iletişim kurarak, yaşadığınız olumsuzlukların üzerinizde bıraktığı travmatik etkileri anlatmalısınız. Eşinizin sizin sınırlarınıza saygı duyması, evliliğin devamlılığı ve huzuru için kritiktir. Siz zorunlu olmadıkça görüşmeme hakkınızı kullanabilir, eşinizin ise kendi ailesiyle olan ilişkisini bağımsız bir şekilde sürdürmesine izin vererek dengeyi kurabilirsiniz.
Toksik aile ilişkilerinde mesafe koymak neden önemlidir?
Mesafe koymak, kendinizi fiziksel ve duygusal şiddetten korumanın en etkili yoludur. Özellikle bebek ve çocuk sahibi olduğunuz dönemlerde, size destek olmayan veya zorluk çıkaran kişilerle araya çizgi çekmek, çocuklarınızın sağlıklı bir aile ortamında büyümesini sağlar. Bu mesafe, size kendinizi toparlamanız ve hayata odaklanmanız için gerekli olan güvenli alanı yaratır.
Bana kötülük yapan aile büyüğü hasta olduğunda ne yapmam gerekir?
Size geçmişte büyük haksızlıklar yapılmış olması, hastalandıklarında onlara bakma zorunluluğunuz olduğu anlamına gelmez. Eğer görüşmek size psikolojik olarak zarar veriyorsa, mesafeyi korumak kendinize karşı bir sorumluluğunuzdur. Sağlık durumu üzerinden kendinizi baskı altında hissetmemeli ve sadece kendi sınırlarınız dahilinde, içinizden geliyorsa insani bir tavır takınmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 231 göst.
7 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Eyvallah (286 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,330 göst.
0 oy
17 cevap 661 göst.
22 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Asel_asena (536 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 1,071 göst.
28 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde Jamıla (13 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,118 soru

24,627,848 cevap

364,941 kullanıcı