31 haftalık hamileyim, bebeğim neden sadece sağda atıyor?

0 oy
152 göst.
Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından

Kızlar 31 haftalık hamıleyım hem solda hareket edıyor daha hıc sağda hareket ettıgını gormedım uyandım yarım sattır falan sag tarafta kalbı atıyor ve çok yavaş atıyor sadece kalp atışı sızce acıle gıdım mı korkulacak bısey var mı

9 Cevaplar

+2 oy
(915 puan) tarafından

Kalp atışını duyman mümkün değil kıpırdıyordur oda yeni uyanmıştır bişeyler ye hareket et 24 saat içinde 10 hareketten az hareket ederse gidersin 

(45 puan) tarafından

Yok cnm kalp atışı gıbıydı duzenlı yarım saattır atıyor elımı karnıma koydum bekledım ıkı üç sanıyede bır atıyordu duzenlı sekılde suan yok durdu kalkıp yürüyünce durdu

(915 puan) tarafından

Tamam ama o kalp atışı değil hıçkırık falandır kalp atışını dobler ile duyarsın yada orda bir tarafını oynatıyor olabilir ritmik bir şekilde 

-Reklam-
0 oy
(2,669 puan) tarafından

Tatlı ya da çikolata ye biraz dinlen canım sırt üstü uzan ben özellikle sırt üstü yatınca çok hareketleniyor benim minik benimki de hep sağda kızım da hep soldaydı

(45 puan) tarafından

Bende sol tarafa dönünce çok hareket edıyor cnm ayağa kalktım bıraz yürüdüm durdu atmıyor

(2,669 puan) tarafından

Sürekli hareket etmez ki canım zaten özellikle ben yatarken kıpır kıpır ayaktayken hissettiğim çok nadir oluyor

0 oy
(2,007 puan) tarafından

Kalp atışını duyamazsınız hıçkırık falan olabilir, benim bebeğimde hep sağda hareket ederdi hiçbir sorun olmuyor merak etmeyin, hareketlerini takip edin gün içinde normalden azsa doktorda gidin 

0 oy
(8,760 puan) tarafından

Kalp atışını duyman imkansız. Başka ritmik bir hareket o. Bebek dönem dönem sağda veya solda toplanabilir. Hareket ediyorsa normaldir

0 oy
(7,380 puan) tarafından

O kalp atışı değil hiçkirik canim benimde soldaki hep erkek bebekti 😀

0 oy
(99 puan) tarafından

Kalp atışı değildir canım, hıçkırıktır, benimde kızım hıçkırıp tutardı yarım saat tekmeler gibi çok hafif hissederdim hatta bazen yarım saati gerçekten geçerdi ve ben yorulurdum, hareket etmiyorsa çikolata ye meyve suyu iç hareket eder, bide zamanla karında yer olmadığı için tekmeleri azalacak, sağlıkla kucağına alırsın inşallah 

0 oy
(289 puan) tarafından

Kalp atışını nasıl duyuyorsunuz 🫨 kalp atışı degil o. Evham yapmayın günde 3 kere hissetmeniz yeterli en kotu senaryoda.

0 oy
(4,015 puan) tarafından

Hissettiğin şey bebeğin hıçkırığıdır. Çünkü kalp atışını hissedemessin

0 oy
(1,158 puan) tarafından

Hickiriyo olmasin sen kalbini nasil duydun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

31 haftalık hamileyken bebek hareketlerinin tek taraflı olması normal mi?
Bebek hareketlerinin hamileliğin 31. haftasında ağırlıklı olarak tek tarafta hissedilmesi genellikle normal kabul edilir ve bebeğin o anki pozisyonuyla doğrudan ilgilidir. Bebekler bu haftalarda hareket alanları daraldığı için genellikle sırtını veya uzuvlarını belirli bir yöne yaslayabilirler. Ancak hareketlerin yoğunluğunda ciddi bir azalma veya ani değişim fark ederseniz doktorunuza danışmanız en güvenli yoldur.
Hamilelikte bebeğin kalp atışını dışarıdan hissetmek mümkün mü?
Hamilelikte bebeğin kalp atışını dışarıdan bir el temasıyla hissetmek oldukça zordur ve genellikle hissedilen şey bebeğin nabız gibi gelen hıçkırıkları veya ana damarlardaki kan akışıdır. 31. haftada bebeğin kalp atışları dakikada 110 ile 160 arasında bir tempoya sahiptir. Eğer hissettiğiniz ritim çok daha yavaşsa, bu büyük ihtimalle bebeğin kalp atışı değil, annenin kendi abdominal aort nabzıdır.
Bebek hareketlerinde azalma veya değişiklik ne zaman acil durumdur?
Bebek hareketlerinde belirgin bir azalma, gün boyunca hiç hareket etmeme veya ani bir duraksama durumu 31. haftada acil olarak değerlendirilmelidir. Eğer iki saat içerisinde 10'dan az hareket hissederseniz veya hareketlerde alışılagelmişin dışında bir durgunluk fark ederseniz vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurarak NST kontrolü yaptırmanız gerekmektedir.
Bebeğin sadece tek tarafta hareket etmesi gelişim sorunu mudur?
Bebeğin sürekli aynı tarafta hareket etmesi bir gelişim bozukluğu belirtisi değildir; genellikle bebeğin plasenta yerleşimine veya rahim içindeki pozisyonuna bağlı bir durumdur. Bebekler 31. haftada kendi konforlu pozisyonlarını seçerler. Hareketlerin kalitesinde veya sıklığında bir azalma olmadığı sürece, bebeğin tek tarafta yoğunlaşması tıbbi bir risk teşkil etmez.
Hamilelikte bebek hareketleri günde kaç kez hissedilmelidir?
Hamileliğin 31. haftasında bebek hareketleri oldukça belirgin ve düzenli olmalıdır. Sağlıklı bir bebek günde onlarca kez farklı şiddette hareket eder. Eğer hareket takibi yapıyorsanız, bebek hareketlerinin gün içinde hissedilmesi gereken minimum bir sayı olmasa da, kendi rutininizden çok daha az hareket hissettiğinizde bu bir uyarı sinyali olabilir ve profesyonel bir değerlendirme gerektirir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 235 göst.
21 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Asel_34 (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 107 göst.
25 Eylül 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (4,184 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 321 göst.
16 Ekim 2024 Diğer kategorisinde fatos18 (2,062 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 516 göst.
17 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kumsal1 (3,460 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,318 soru

24,560,463 cevap

361,437 kullanıcı

...