Reddettiğim biriyle arkadaş kalabilir miyim?

0 oy
515 göst.
Diğer kategorisinde (354 puan) tarafından

Beni sevdiğini bilmiyordum. Arkadaş kalalım, ben beceremem dedim. Ondan hoşlanmıyorum da ama arkadaşken iyiydik yaa. Daha olmaz mı? 

8 Cevaplar

+5 oy
(1,790 puan) tarafından

Onun gururu ile oynamak olur bu durum. Sonuçta size karşı duyguları değişmiş olmayacak sizi seviyor, acaba beni kabullenir mi diye hep bir umut içerisinde olacak. Siz onu arkadaş olarak görseniz de o sizi o şekil görmekten ziyade acaba gözüne nasıl hoş görünebilirim düşüncesinde olacak. O yüzden kimsenin duyguları ile oynama hayatından sessizce ayrılmasını bil

-Reklam-
0 oy
(2,883 puan) tarafından

Eskisi gibi olmaz bence yani bu durumu öğrendikten sonra eskisi gibi bakamazsın olur ama önceki gibi değil bi süre sonra iletişim kopabilir 

0 oy
(351 puan) tarafından

Siz kalabilirsiniz de o kalamaz ciddi bir ilişkiniz olduğunda zaten birer bu arkadaşlık o zaman simdi uzatmak niye.

0 oy
(1,780 puan) tarafından

Bu olaya bir anne olarak cevap vereyim benim de 17 yaş oğlum var şahsen onu sevmeyen bir kıza sırf ondan uzak olmamak için sevgisjni bastırmaya çalışıp kızla arkadaş kalmak için mutsuz kalmasını istemem senin yapacağın en güzel şey tamamiyle iletisimi kesmek çünkü arkadaş kaldığınız sürece senin başkasıyla ilişki içinde olduğunu gorse çok üzülür  bu yaşlarda aşk başka olur çünkü 

0 oy
(5,475 puan) tarafından

Bence yapmamalısın. O eğer seni seviyorsa her zaman aklında sen olacaksın ve hep acaba bu sefer olur mu diye içinde bir umut olacak. Kendini onun yerine koy sen birini sevsen ve o seni istemese arkadaş kalmaya devam etse sürekli bir umut olmaz mı içinde. 

0 oy
(13,838 puan) tarafından

olmaz. ben bu hataya düştüm 7 sene peşimden koştu. kendine de bana hayatı dar etti

0 oy
(30,780 puan) tarafından

Ben kendim rahatsız olurum bu durumdan arkadaş olarak görüyorum diyebilirsin ama o seni arkadaş olarak görmeyecek ya umutlanacak ya yanında olmakla yetinecek ama asla arkadaş samimiyeti olmayacak gerek var mı 

0 oy
(5,833 puan) tarafından

Geçmişte yaşadığım bir durum bu. Arkadaş kalmak istedi ama kabul etmedim. Sen de bunu öğrendikten sonra hiç bir zaman eski sohbetiniz olamaz ki. İster istemez acaba yanlış bir şey dedim mi, umut verici oldu mu diye düşünmekten, rahat hareket edemezsin.

Ki karşı taraf da, arkadaş kalalım deyip, acaba diye yaşamaya devam eder yüzde 80 ihtimalle. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Reddettiğim biriyle arkadaş kalmaya devam etmek doğru mu?
Reddettiğiniz biriyle arkadaş kalmak, iki tarafın da duygusal beklentilerinin tamamen örtüşmesi durumunda mümkündür ancak genellikle taraflardan biri için yıpratıcı bir süreçtir. Karşı tarafın size karşı beslediği romantik hisler devam ettiği sürece, arkadaşlık bağı sağlıklı bir şekilde ilerleyemez. İlişkinin devamı için karşı tarafın hislerinden tamamen arınmış olması ve sizin de bu durumu bir zorunluluk değil, samimi bir tercih olarak görmeniz gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aşk itirafı sonrası arkadaşlık ilişkisi nasıl korunur?
Aşk itirafı sonrası arkadaşlık ilişkisini korumak için öncelikle her iki tarafın da belirli bir süre duygusal mesafe koyması gerekir. İlk adım, karşı tarafın reddedilmeyi sindirmesine zaman tanımak ve bu süreçte iletişimi minimuma indirmektir. Duygular yatıştıktan sonra, eski arkadaşlık dinamiklerine dönmek istiyorsanız karşılıklı sınırları net bir şekilde belirlemeli ve romantik beklentilerin tamamen bittiğini dürüstçe konuşmalısınız.
Reddedilen birine arkadaş kalmak için ne kadar süre beklemeli?
Reddedilen biriyle arkadaş kalmadan önce en az 1 ile 3 ay arası bir iletişim molası vermek duyguların soğuması açısından oldukça etkilidir. Bu süre zarfında sosyal medya etkileşimlerini kısıtlamak ve baş başa zaman geçirmekten kaçınmak, karşı tarafın duygularını yönetmesine yardımcı olur. Eğer aradan geçen süreye rağmen hala bir tarafın beklentisi varsa, arkadaşlık kurmaya çalışmak duygusal acıyı uzatacak ve iki tarafı da yıpratacaktır.
Arkadaşlığın bittiğini gösteren işaretler nelerdir?
Arkadaşlığın artık sürdürülemez olduğunu gösteren en temel işaret, taraflardan birinin sürekli olarak karşı taraftan romantik beklentiler içerisine girmesidir. Eğer arkadaşınız sizinle vakit geçirmeyi sadece bir umut beslediği için istiyorsa veya reddedilme sonrası sürekli kırgınlık belirtileri gösteriyorsa, arkadaşlık zeminini kaybetmişsiniz demektir. Ayrıca, ortamdaki samimiyetin yerini gerginlik ve sessizlik almışsa, bu durum artık sağlıklı bir arkadaşlık kurulamayacağının kanıtıdır.
Hoşlanmadığım biriyle arkadaş kalmam mümkün mü?
Hoşlanmadığınız biriyle arkadaş kalmanız, o kişiye karşı dürüst olduğunuz ve tarafların ortak paydada buluşabildiği sürece mümkündür. Ancak karşı taraf size aşıkken arkadaş kalmaya çalışmak, hem sizi kısıtlayacak hem de diğer kişinin iyileşme sürecini engelleyecektir. Arkadaşlığın yürümesi için karşı tarafın kendi duygularını kontrol edebilmesi ve sizin de bu arkadaşlıktan beklentinizin net olması şarttır; aksi takdirde arkadaşlık beklentisi bir hayal kırıklığı sarmalına dönüşebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 476 göst.
+3 oy
12 cevap 1,156 göst.
4 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde nur2525 (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 443 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Dertliii (197 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 320 göst.
21 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Narin Can (211 puan) tarafından soruldu