20 haftalık gebelikteki mutsuzluğum için psikoloğa gitmeli miyim?

0 oy
408 göst.
Diğer kategorisinde (5,115 puan) tarafından

Kızlar içimdeki duyguları kimseye söyleyemiyorum, eşimle konuşsam hemen sen kötüsün Allaha nasıl hesap vereceksin annelik bu değil vs beni kötüleyip hemen susturuyor, daha da vicdan azabı çekiyorum. Konuyu çoğu bilir burada yazmıştım, gelin görün ki ben hala aynı duygulardan kurtulamadım, tam kurtuldum derken dün yine doktordaydım belki bi yanılma olmuştur diye ümitliydim kız dedi tekrar artık 20 haftalık oldu yanılma olamaz, yine bi karamsarlık çöktü üzerime, sanki tüm ev karardı kimseyle görüşüp konuşmak dahi istemiyorum. Sorsanız evet 2 kızım dünyanın sonu değil ama bu benim 4 gebeliğim sadece ilki erkekti ve ona da yanlış tahminde bulundular yine kız dediler, yani ben 8 yıldır hep kız duyuyorum ilk ikisini de kaybettim bir kızım var, ve etrafımda son bir yılda okadar cok erkek bebek dünyaya geldi ki, kendimi çok kötü hissediyorum o duyguyu tatmak istiyorum, abimin oğlu 1 aylık onlara telefon bile açmıyorum cocuğu gördükce ağlıyorum, 3 yap diyeceksiniz belki ama gebeliklerim çok zor geçiyor serklaj vs oluyorum yani hemen yapamam. Gerçekten son 2 ayımız zindan oldu kendimi düzeltemiyorum beni kimse anlamıyor sadece yargılıyorlar, belki günah işliyorum ama bazen düşünüyorum erken doğum riskim var belkide benim için öylesi daha iyi olur diyorum bu çocuğu sevebilecek miyim bilmiyorum, acaba kafayı mı yedim şükür etmem gerektiğinin de biliyorum ama olmuyor sürekli üzgünüm ve ağlıyorum acaba psikolojik sorunlarım olabilir mi hamilelik depresyonu mu ne bu ben eskiden 2 kızım olmasını istiyordum neden böyleyim psikolog iyi gelir mi 

9 Cevaplar

+4 oy
tarafından

Düşünceniz hiç sağlıklı değil, bu bir linç veya kinamada değil. Gerçekten bir psikologa gitmen gerekiyor. Takıntı haline getirmissin. Diğer postlarinada baktım ve çocukların için cooook üzüldüm. İki kız annesiyim ❤️ onlar benim Dünyam. Banada herşeyi dediler. Bende acaba erkek çocuk nasıl büyür nasıl anneligim olur diye sorguladım, taki bebeğimin cinsiyetini öğrenene kadar. Senin isteğin basit bir bencillik değil çok daha ileri seviye. İyi değilsin. Biran önce destek alman şart 

(5,115 puan) tarafından

Gideceğim sanırım çünkü dediğim gibi eskiden 3 cocuk istiyordum 1 erkek ve 2 kız şimdi ne değişti bilmiyorum neden böyleyim kendime kızdığım da oluyor ama duygularımı bastıramıyorum gözümün onune sadece şu geliyor yazın parka vs çıkınca tüm çevremin bir veya 2 oğlu var sadece bende 2 kız ve oğullarını öyle bir seviyorlar ki bilirsiniz aslanım paşam küçük adam vs vs daha şimdiden bu sözleri duyunca üzülüyorum hele doğunca bende düşünemiyorum belki de onlarla görüşmem 

tarafından
+1

Çoğu kişi böyle düşünmüyor. Oğlu olan kız istiyor, kızı olan oğul. İki kızımla Minnoş Minnoş parka çıkıyoruz. Her gören maşallah çekiyor. Çünkü yanımda iki tane prenses var. Kimsenin düşünceside önemli değil, ben onlarla çok mutluyum. Biri 4 yaşında biri 18 aylık. O kadar güzel bir ekibizki. Bence sizin çocukluğunuzdan kalma travma yada baskı var. Bunu tek başına aşamazsin. Güle güle büyüt yavrularını inşallah 

(6,369 puan) tarafından

Aynı biz 4 yaşında büyük kızım 19 aylık küçüğü:)  Büyük kızım lego oynarken küçüğü arkaya geçip saçını okşayıp sarıldı :)) birbirlerine çok düşkünler maşaAllah hele ablası kardeşine hiç kıyamıyor, kresten gelince kardeşine sarılıp canım kızım diyor :D ama daha 2.5 yaşındaydı kardeşi doğduğunda :) Ağlamasına hiç kıyamıyor

image

(5,115 puan) tarafından

Maşallah belki bende doğunca böyle düşünürüm hiç bilmiyorum hatta şimdi haksızlık ettiğimi düşünüyorum diğer kızımı severken ona karşı duygularım karışık hiç elim karnıma bile gitmiyor bide kime söylesem olsun 3 erkek olur vs diyorlar ya sinirlerim bozuluyor belkide hamilelikten diyorum bakalım hayırlısı

tarafından

@Mrvgul çok tatlılar maşallah, bir an benim kızlarım sandım, saçları aynı.🥰

@Miniminnak, inşallah geçer canım, geçmezse en çok kızlarının hayatı mahvolur, çocuklar herşeyi hissediyor. Anne karnında bile. Kim bilir okuyup ne güzel yerlere gelecekler. Seni ele güne muhtaç etmeden bakıp sevecekler. Sana daha ne mutluluklar yasatacaklar. İlla oğlum olsun diyorsan ilerde aslan gibi damatlarin olur inşallah. 

-Reklam-
+1 oy
(422 puan) tarafından

Evet psikolojik destek almalısınız.

(5,115 puan) tarafından

Sanırım evet

0 oy
(2,052 puan) tarafından

Canım benim herkes iki meyveden tatmak ister bu normal ama şuan cinsiyet kesin ise kabullenmek gerek şükür etmek için çok sebebimiz var bak erken doğum riskin varmış benimde 2 yaşında kızım var 6 aylık doğdu şuan 21 haftalık hamileyim benim de erken doğum riskim var sağ saglim doğsun diye dualar ediyorum. Psikoloğa gidebilirsin iyi olur aslında 

(5,115 puan) tarafından

Evet her şeyin farkındayım ama olmuyor yani kızım görmediğinde boş bir an bulsam hep ağlıyorum kabullenemedim bilmiyorum nereye kadar sürecek bu 

(2,052 puan) tarafından

Anladım canım üzme kendini destek al istersen 

0 oy
(31,690 puan) tarafından

Sırf erkek çocuk istiyor diye karnındaki bebeğe sevinemeyen birine üçüncüyü yap demem aklını başına al sonra bunlarla sinanırsan çok pişman olursun derim 

(31,690 puan) tarafından

Ben en iyisi konuşmayayım hayır oğlan olsa ne değişecek şu an canım kızım diye seviyorsan o zaman canım oğlum diye seveceksin gerisi teferruat 

(5,115 puan) tarafından

İşte bilmiyorum ki dediğim gibi hiç bir duygumu anlayamıyorum neden böyle oldu neden bunu hissediyorum kendime kızıyorum ama içim başka söylüyor sadece gözümün önüne gelen şey yazın parka çıkınca herkesin bir veya 2 oğlu var bende olmuyor üzgünüm 

0 oy
(476 puan) tarafından

Ne var yani bunda erkek olunca başımız goğemi erecek Allah aşkına 😔 bak seni anlıyım herkeste ister ogluda olsun kızıda ama Allah nasıp etmiyorsa daha ıyısını verdıgı içindir  niye kendıne bu ezıyetı verıyorsunkı kalk tövbe et sirkelen Allah’a şığın gör bak nasıl psikolojin duzelıyo bence etraftan çok etkılenıyorsun canım ama yapma kendıne kızına ve karnındakı bebegıne bak benımde ıkı kızım bir oğlum var 23 haftalıkta hamıleyım Rabbim nasıp ederse üçüncü kızım olacak  demekki Rabbim böyle nasıp etti şükür etmemiz lazım lütfen sende kendını bu sıkıntılardan kurtar yazık etme kendıne😔Allah gönlüne göre versin inşallah🤲🏻

(5,115 puan) tarafından

Amin sağol allah ne yazmışsa artık da işte herkesin gönlünden geçen bişey oluyor, diğer cocukların kaç yaşında

(476 puan) tarafından

Kızlarım 8 6 oğlumda 4

0 oy
(6,369 puan) tarafından

Bak canım seninki artık isyana giriyor. Kimisi yıllardır evlat için dua edip deniyor olmuyor, rabbim sana ne güzel ikinci kez anneliği nasip ediyor ama sen cinsiyete burun kıvırıyorsun. Her erkek çocuğu hayırlı mi oluyor ? 2 3 sene önce annesinin kafasını kesip camdan atmıştı bir genç erkek. Ya senin icin kız çocuğu hayırlıysa ? Benim de iki kızım var hiç bir zaman cinsiyet icin dua etmedim. Sağlıklı ve hayırlı evlat istedim iki kere Rabbim de iki kız çocuğu nasip etti.

Dünyanın en yakışıklı erkek çocuğunu da dünyaya getirsen hesap günü evladından kaçacak diyor Rabbim, o hesap verme korkusundan. Yapma etme, isyan etmek yerine 2 rekat şükür namazı kıl. Ablam 3 yıldır uğraşıyor bebek için ama olmuyor. Dünyada 2 kızı olan sadece sen değilsin, olmayacaksın da. Erkek doğuramamak bir eksiklik değil. 

(5,115 puan) tarafından

Belkide etrafımdan etkileniyorum inşallah bir an önce kurtulurum bu hislerden ama nasıl yapıcam bilmiyorum 

(6,369 puan) tarafından

Etraf çok etkiliyor gerçekten. Erkek doğurup hava atan kişilerle mesafe koy, görüşme 

0 oy
(5,561 puan) tarafından

Olaya çok yanlış bakıyorsun canım.bak bende aynı şeyleri yaşadım.3 kaybım oldu.son yaptığım düşükte bebeğim kızdı ve ben kız delisiydim.cinsiyeti öğrenir öğrenmez kıyafet aldım.diğer güne bebeğimin suyu geldi.aldırmam dedim 1 hafta hastaneye yatmayı kabul etmedim.sonrasında aldırmak zorunda kaldım.velhasıl sonrasında bi oğlum oldu.hiç isyan etmedim 2.kex hamile kaldım benimde serklaj atılıyor ve zor geçiyor 

Ona da erkek dendi.ben 3.düşünmediğim için biraz sitem ettim.ona da pişman oldum hastanede yattım aşırı zor atlattım hamileliğimi.doğunca tamam dedim kız çocuğuyla alakası yokmuş konunun.insan sağlıklı sağ salim doğurduktan sonra cinsiyetini bi önemi kalmıyor.iyi düşün sağlıkla gelsin inan değişen bişey olmuyor

(5,115 puan) tarafından

İnşallah sağlıkla doğarsa bende bu şekilde hissederim şu anda düşüncelerim çok tuhaf sanki sağlıklı doğmayacak gibi hissediyorum 

0 oy
(9,341 puan) tarafından

Kesinlikle tedavi olman lzım normal bir düşünce yapısı değil bu . Bazen babalarda duyuyorum erkek çocuk düşkünlüğünü ama bir annede ilk defa duydum 

Kardeşinin bebeğini açmayacak kadarda ne olabilir 

Kız çocuklarını kaybetmişin hiçmi üzülmedin erkek olsaydı üzülcekmiydin.

2 kızım 2 oğlum var hiçbir farku yok hemde hiiiççç

2 kızın varsa 3.de ille oğln olur die doğurulmaz ki 9 tane arka arkaya kız olmayacağı ne garantisi var .. sen doğduğunda annen senin için böyle düşünse 9 ay yas tuttuğunu duysan ne düşünürdün.

(5,115 puan) tarafından

Bir erkek bir kız kaybettim ikisinin de acısı aynıydı hatta hala daha taze gibi 7 yıl geçmesine rağmen 3 sağlıklı olan kızımı öğrendiğimde hiç bu düşüncelere de girmedim sağlıklı olsun dedim ama ilk defa bunu yaşıyorum nedenini bilmiyorum 

0 oy
(10,539 puan) tarafından

Kesinlikle destek almalısın hiç sağlıklı düşünceler değil bunlar. Benim bir kızım vardı ikinciye hamile olunca yine kızım olur inşallah dedim ama cinsiyetini öğrendim erkek dua ettim hayırlı sağlıklı olsun Rabbim diye ama her hastaneye gittiğimde sordum kesin erkek mi diye o derece erkek bebeğe uzaktım ama asla senin gibi saçma düşünceler geçmedi aklımdan evladın kızı erkeği olmaz dedim. Bir yanım umarım yanılma vardır dedi diğer yanım evlat evlattir sağlıkla gelsin dedi. Doğum yaptım oğlum 45 günlükken bronşit oldu hastanede yattı o kadar iğne yedi o kadar ağladı ki yavrum ben tükendim. Dilimde hiç sitem yoktu ama gönlüm kızdan yanaydı diye mi böyle oldu Rabbim dedim şimdi 3 aylık arada sebepsiz öyle ağlıyor ki diyorum bir yerleri agiriyor kesim ciğerim sökülüyor yani demem o ki evladın gerçekten kızı erkeği olmaz sağlıklı olsun hayırlı olsun uzun ömürlü olsun. Sen daha önce de böyle bir post açmıştın yapma hata yapıyorsun tövbe et Allah'a. Allah seni öyle bir imtihan eder ki feleğin şaşar. Allah'ım başa vermesin kimseye evlat acısı göstermesin hastane kapılarında süründürmesin. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte yaşanan yoğun mutsuzluk ve ağlama nöbetleri normal mi?
Hamilelikte yaşanan yoğun mutsuzluk ve sürekli ağlama hissi, hormonal değişimlerin yanı sıra prenatal depresyonun bir belirtisi olabilir. Gebelik sürecinde yaşanan bu tür duygusal dalgalanmalar normal kabul edilse de, günlük yaşamı ve işlevselliği etkileyecek düzeye ulaştığında mutlaka bir uzman desteği alınması gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte cinsiyet hayal kırıklığı ve depresif ruh hali nasıl aşılır?
Gebelikte cinsiyet beklentisinin karşılanmaması nedeniyle oluşan hayal kırıklığı ve depresif ruh hali, 'cinsiyet hayal kırıklığı' olarak adlandırılan ve pek çok annenin yaşadığı psikolojik bir süreçtir. Bu durumu aşmak için duyguları bastırmak yerine, eşten destek almak veya profesyonel bir psikologdan terapi desteğiyle bu beklentileri yönetmeyi öğrenmek oldukça önemlidir.
20 haftalık gebelikte psikolojik destek almak ne zaman gereklidir?
Hamileliğin 20. haftası veya herhangi bir döneminde, bebeğe karşı olumsuz hisler besliyorsanız, sürekli ağlıyorsanız veya kendinizi dünyaya kapatıyorsanız psikolojik destek almanız gerekebilir. Özellikle gebelik depresyonu, anne adayının yaşam kalitesini düşüren ve hem annenin hem de bebeğin ruh sağlığını etkileyen ciddi bir durumdur; bu nedenle uzman yardımı süreci iyileştirmede en etkili yöntemdir.
Hamilelikte serklaj sonrası yaşanan duygusal zorluklarla nasıl başa çıkılır?
Zorlu bir gebelik süreci ve serklaj gibi tıbbi müdahaleler, anne adayının üzerindeki fiziksel baskıyı artırarak psikolojik yorgunluğa neden olabilir. Bu dönemde duygusal zorluklarla başa çıkmak için öncelikle kişinin hissettiklerini yargılamadan kabul etmesi ve çevresinden empatik bir destek alması, eğer bu destek sağlanamıyorsa bir psikoterapist ile görüşmesi önerilir.
Gebelikte bebeği sevemeyeceğinden korkmak psikolojik bir sorun mudur?
Gebelikte bebeği sevemeyeceğinden korkmak veya annelik rolüne dair kaygı duymak, depresif süreçlerin bir parçası olarak ortaya çıkabilir ve bu durum sizin kötü bir anne olduğunuzu değil, psikolojik bir desteğe ihtiyaç duyduğunuzu gösterir. Hamilelik depresyonu uygun psikoterapötik yaklaşımlarla tedavi edilebilen bir durumdur, bu nedenle bu hisler nedeniyle kendinizi suçlamak yerine vakit kaybetmeden bir uzmana danışmanız en sağlıklı yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 575 göst.
0 oy
4 cevap 151 göst.
0 oy
10 cevap 556 göst.
0 oy
10 cevap 390 göst.

Kategoriler

1,513,662 soru

24,685,922 cevap