0 oy
211 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,173 puan) tarafından

Bebeğim tam 4 aylık ama prematüre doğdu  biraz küçük kendi ayına göre  en gıda geçmeden hiç oruç tutmaadim tutan varmı gün içinde su içmemek sütü azaltirmi 

17 Cevaplar

+3 oy
önce (8,465 puan) tarafından

Herkesin bünyesi bir değil. O yüzden tutma demek de tut demek de doğru olmaz. Ama Allah'ın bir bildiği var ki hamile ve emziren kadınlara esneklik tanımış oruç konusunda. Risk var demek ki.

Benim oğlum şişman doğdu ve sütü bildiğin sömürürdü. Günde 8 öğün falan beslenmem lazımdı yetişebilmek için. Ben tutmadım. Kendimi gözledim, oğlumun süt alımına baktım öyle karar verdim. 

-Reklam-
+2 oy
önce (668 puan) tarafından

Benimkisi de yeni 5 aylikti tuttum am cok zorlandim

+1 oy
önce (6,322 puan) tarafından

Ben tutmadim valla ikisinde de 

Çocuklarımın sağlığı oncelik 

Rabbim kolaylık vermiş sonrasında tuttum 

Çocuğumu da riske atamam atmadim da 

Tuttum borçlarımı çok sukur

+1 oy
önce (736 puan) tarafından

Ben ne hamileligimde ne emzirmemde tutmadim 2 sene 3uncu sene ramazandan sonra kescektim gunde 1 2 emiyodu zaten o yuzden o zaman tuttum 

0 oy
önce (61 puan) tarafından 1 uyarı:
🚩 Diğer

Su içip içmemek sütün kalitesini ve yoğunluğunu etkilemez ortalama 5 7 bardak içsen kafi 

önce (177 puan) tarafından

Uyarı verilecek ne var anlamadım 

önce (61 puan) tarafından

Burda çok gereksiz kişiler var a yazsan uyarı b yazsan uyarı veriyorlar aman boşver 

0 oy
önce (1,687 puan) tarafından

Azaltmadi geçen sene tuttum 

0 oy
önce (2,095 puan) tarafından

Hamileyken de tuttum . Emziriyorum yine tutcam inşallah 

0 oy
önce (2,065 puan) tarafından

Benım bebeğim 1 aylık ben 4-5 günde bir bı tane tutmayı düşünüyorum. Onun bol süte benim de enerjiye ihtıyacım var. Uzun süre susuz ve aç kalmak sütümü etkileyebilir. 1 yaş olsaydı sütümü etkilese bile mühim değildi. Zaten yemek yıyor olacaktı.

0 oy
önce (8,839 puan) tarafından

Herkesin kendi karari, tutan vardir tutmayan vardir, sen dayanirim dersen tut 

0 oy
önce (7,498 puan) tarafından

Kırkım çıktı Ramazan geldi tutum Rabbim yardım etti 

0 oy
önce (8,191 puan) tarafından

Kızımda tutmaya çalıştım ama ramazan o zaman temmuz ayındaydı sütüm çok azaldı bıraktım oğlumda tam ramazan 15 .gününde doğum yaptım bundada lohusa olduğum için istesemde tutamazdım herkesin bünye bir değil dene olmazsa bırak Rabbim zaten engeli olanana mecbur kılmıyor bebeğin büyüdüğü zaman  kazasını yaparsın 

0 oy
önce (333 puan) tarafından

Ben tutamadim kan degerlerim cok dusuktu. Senin bebegin de cok kucuk sadece anne sutuyle besleniyorsa tutmasan daha iyi.

0 oy
önce (2,465 puan) tarafından

Ben tutmamiştim canım bünyem çok zayıf ve kansızlık var bende baygınlık geçirirdim kendime güvenemedim vallahi 

0 oy
önce (12,476 puan) tarafından

Bunun kararını kendin vermelisin. Bebeğinin durumuna sütünün durumuna kendi durumuna göre. 2022 ramazaninda benimde oğlum 3 aylık falandı sadece anne sütü alıyordu ve diğer oğlumda küçüktü ne sabrım ne sütüm el vermedi mama da vermek istemiyorum tutmadım o yıl ramazda ama şuan kazasını yapıyorum şükür 2 günüm kaldı... 

Büyük oğlumda doğum yaptım 3 gün sonra Ramazan ayı başladı lohusaydim zaten tutamadım. Oğlum 8 aylıkken hemen kazasını tuttum o zaman ek gıdaya da başlamıştı ve kiş dönemiydi evden de cikamiyoduk zorlamamiştim

0 oy
önce (253 puan) tarafından

Emzirirken bir gün tuttum ama çok zor dayandım emzirirken çok zor olmuştu benim için 

0 oy
önce (5,894 puan) tarafından

Normal bi insanın bile en az iki lt su içmesi gerekir emzirenin daha çok içmesi gerekir. Sahurda iftarda tıkanmıyorum bol bol içebiliyorum diyorsanız tamam.  Ama ben mama vermeden sadece emziriyor olsaydım tutmazdım.

0 oy
önce (577 puan) tarafından

bünyenize göre karar vermelisiniz. Ben 2 3 gün üst üste tutunca dayanamıyordum sütumde çok azaliyordu enerjimde. O yüzden 2 gün tutup 1 2 gün dinlenerek tutmuştum. Sizde gözlemleyip ara vererek tutabilirsiniz 

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 468 göst.
1 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 345 göst.
23 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Sudenaz (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 251 göst.
25 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 446 göst.
24 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yagmurarli (852 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,498,588 soru

24,479,145 cevap

356,276 kullanıcı

...