Açlık şekerim 98 tokluk 140 çıktı, sonuçlarım normal mi?

0 oy
155 göst.
Diğer kategorisinde (4,181 puan) tarafından

Kızlar bugün açlık tokluk şekerine baktırdı. Açlık 98, tokluk 140 çıkmış. Sizce normal mi? Öğle arası geldiği için daha doktorumu aramadım. 

3 Cevaplar

0 oy
(1,760 puan) tarafından

Evde kendiniz mi ölçtünüz ? 

(4,181 puan) tarafından

Hayır kan derdim hastanede

(1,760 puan) tarafından

1 saat tokluksa sınırda çıkmış takip edilmeli, gebelik varsa daha dikkat etmelisin

(4,181 puan) tarafından

Bakalım doktor ne diyecek

-Reklam-
0 oy
(333 puan) tarafından

Canım bir tık yüksek cıkmiş sanki tabi doktor daha iyisini bilir bu arada gebelik içinmi yaptırdınız

(333 puan) tarafından

Hayırlısı inşallah kötü bir şey çıkmaz

(4,181 puan) tarafından

Çıkabilir mi? En kötü ne çıkar 

(333 puan) tarafından

Bilmiyorum ki canım bende bişey çıkmasın dıye öyle dedım kız😂 yani şeker çıksa dıyet verir buyuk ıhtımal

(4,181 puan) tarafından

Çok moralim bozuldu ne bileyim. Kızımda hiç sorun yaşamadım. Ama şimdi her doktora gittiğimde, her yaptırdığım test sonucunda bir şey çıkıyor 😅

(333 puan) tarafından

Vallahi canım ben de fark ettim sanki şimdiki bütün gebeliklerde sıkıntılar çıkıyor Allah sağlıkla kucaklarımıza alsın inşallah🤲🏻

0 oy
(273 puan) tarafından

Sınırda çıkmış. Bence ilaç vermez ama diyet verir. 

(4,181 puan) tarafından

Valla bu hamilelik tahminimden daha zor geçiyor. Zaten tansiyondan dolayı yediklerime dikkat ediyorum. Bir de şeker için edersem kesin düşer bayılırım 😅

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Açlık şekeri 98 ve tokluk şekeri 140 değerleri normal kabul edilir mi?
Açlık kan şekeri 98 mg/dL ve tokluk kan şekeri 140 mg/dL değerleri, diyabet riski açısından genellikle sınırda veya normal kabul edilen değerlerdir. Ancak bu değerlerin diyabet teşhisi için yeterli olup olmadığı kişinin genel sağlık durumuna, gebelik sürecine veya açlık süresine göre değişiklik gösterebilir. Genellikle açlık kan şekerinin 100 mg/dL altı, tokluk şekerinin ise yemekten 2 saat sonra 140 mg/dL altında olması normal aralık olarak değerlendirilir.
Açlık ve tokluk kan şekeri değerleri ne zaman diyabet belirtisidir?
Açlık kan şekerinin 126 mg/dL ve üzeri, tokluk kan şekerinin ise 200 mg/dL ve üzerinde çıkması diyabet hastalığı lehine ciddi bulgular olarak kabul edilir. 100-125 mg/dL arası açlık şekeri değerleri gizli şeker veya prediyabet belirtisi olabilir. Bu nedenle çıkan sonuçları mutlaka bir uzman hekime göstererek HbA1c gibi destekleyici testlerle durumun netleştirilmesi gerekir.
Tokluk kan şekeri ölçümü yemekten kaç saat sonra yapılmalıdır?
Tokluk kan şekeri ölçümü, yemeğin ilk lokmasından itibaren tam 2 saat geçtikten sonra yapılmalıdır. Ölçüm süresinin 2 saat olması, vücudun besinler sonrası kan şekerini dengeleme hızını ve insülin yanıtını görmemizi sağlar. 2 saatten önce yapılan ölçümlerde değerlerin daha yüksek çıkması beklenen bir durumdur, bu nedenle en doğru sonuç için 2 saat kuralına dikkat edilmelidir.
Açlık kan şekeri kaç olmalıdır ideal bir sonuç için?
İdeal bir açlık kan şekeri seviyesi sağlıklı bireylerde 70 ile 100 mg/dL aralığında olmalıdır. 100 mg/dL ile 125 mg/dL arasındaki değerler bozulmuş açlık glikozu olarak adlandırılan riskli bölgeyi temsil eder. 126 mg/dL ve üzeri değerler ise genellikle tip 2 diyabet tanısı için ileri tetkik gerektiren klinik sonuçlar olarak değerlendirilir.
Kan şekeri ölçümü öncesi nelere dikkat etmek gerekir?
Doğru bir kan şekeri ölçümü için en az 8-10 saatlik bir açlık süresine uyulması gerekmektedir. Ölçüm öncesinde şekerli içecekler, meyve suyu veya yüksek karbonhidratlı besinler tüketmek sonuçları doğrudan etkileyebilir. Ayrıca ölçüm yapılacak gün aşırı fiziksel aktiviteden kaçınılmalı ve kan alımı öncesinde su dışında herhangi bir besin tüketilmemesine özen gösterilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 463 göst.
0 oy
2 cevap 161 göst.
18 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nes01 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 554 göst.
28 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gulnazkrblt (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 151 göst.
5 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,940 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,171 soru

24,558,310 cevap

361,312 kullanıcı

...