Evde pizza sosu yaparken pişirmek mi gerekir?

0 oy
417 göst.
Diğer kategorisinde (226 puan) tarafından

Kizlar pizza sosunu nasıl yapıyorsunuz tariflerde birinde pişiriyor birinde pişirmeden yapıyor 

Sizler nasıl yapıyorsunuz 

11 Cevaplar

0 oy
(378 puan) tarafından

Domates konserven varsa miktarına göre salça margarin kekik ekleyip kaynatıyorum ve tuz sonra blenderle çekiyorum hazır çok lezzetli oluyor kekik biraz bol koyuyorum 

(226 puan) tarafından

Domates konservem yok malesef

(2,665 puan) tarafından

Canım yanlış anlama ama margarin cok zararlı biliyorsun kaç yıl oldu bangır bangır söylüyorlar  hiç mi takmıyorsunuz , yağ bile sayılmazmış kimyasal bileşik resmen

(5,296 puan) tarafından

Margarin kullanma hiç iyi değil canım 

Yerine başka bir alternatif bişeye bak ama margarin asla 

-Reklam-
0 oy
(9,394 puan) tarafından

Ben de bazen kaynatıyorum bazen kaynatmadan yapıyorum. Şu tarifi verebilirim: zeytinyağı koyuyorum sosluğun içine. Isınınca domates püresi varsa yazdan ondan koyuyorum. O ısınınca domates salçası ekliyorum. Onu da kavuruyorum ve sarımsak sevdiğimiz için sarımsak da ekliyorum. Tuz kekik. Sulandırıyorum az da. Bu kadar

0 oy
(5,907 puan) tarafından

Salça biraz un hafif zeytinyağı tuz ve kekik çok cıvık değil hafif kıvamlı şekilde ayarlıyorum bu şekilde güzel oluyor 

0 oy
(4,365 puan) tarafından

Salçaya biraz su ve naneyle tuz koyuyorum. Makarna sosunu da böyle yapıyorum. Çok lezzetli oluyor. 

0 oy
(44,404 puan) tarafından

Domatesi rendeleyip güzelce kaynatıyorum içine kekik defne yaprağı koyuyorum ketçap sıkıyorum birde 2 kasıkta zeytinyağı mükemmel oluyor 

0 oy
(2,944 puan) tarafından

Ben direk domates sosu salça kekik biraz sıvıyağ ve ya zeytinyağı karıştırıp  sürüyorum çokta lezzetli oluyor

Domates sosu yoksa salçayı hafif suyla açabilirsin bazen öyle de yapıyorum 

0 oy
(2,665 puan) tarafından

Zeytinyağı salça biraz domates sosu hafif kekik , iyice cırp yeterli, pişirmene gerek yok zaten fırında pişecek, danilı şef dümdüz domates püresi dökmek lazım diyor italyan adam sonucta daha iyi bilir pşirmeyin diyor:D

0 oy
(1,141 puan) tarafından

Ben harika pizza yapıyorum sosumda sabit tavaya biraz zeytinyağı koyuyorum bir diş sarımsak rendeleyip ekliyorum ardından domates sos varsa ondan yoksa normal domates rendiyirum suyunu cekiyor iyice içine azcik tuz bolca kekik koyuyorum bu kadar ben hiç fesleğen koymadım 

(940 puan) tarafından

Pizzayı nasıl yapıyorsunuz acaba tarif verir misiniz 1 pizza için 

(1,141 puan) tarafından

Canm senin pizza postuna yazmışım cevabı nasıl yaptigimi

0 oy
(1,688 puan) tarafından

Domates rendeliyorum yetecek kadr.yarim cay kasigi kadar salça. Kekik.tuz.karabiber.blenderde hepsini koy çek çok iyi oluyor. 1yemek kasigi yağ da koyabilirsin.

İlk hamurun üstüne çatalla delikler açıp orta pisiriyorum ondan sonda doger malzemeleri koyup pisiriyorum 

0 oy
(1,233 puan) tarafından

Refikanın ketçap tarifi var mükemmel oluyor ben pizza sosu olarak kullanıyorum

0 oy
(2,558 puan) tarafından

Salça su ve zeytinyağı ile açıyorum kemik katıyorum  iki seferdir böyle yapıyorum mis gibi oluyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde pizza sosu yaparken pişirmek mi gerekir yoksa çiğden mi kullanılır?
Pizza sosunu pişirmek veya çiğ kullanmak kişisel tercihe göre değişse de, genellikle pişirilmiş soslar daha yoğun bir aroma ve daha koyu bir kıvam sunar. Eğer taze domates kullanıyorsanız, sosun içindeki suyun uçması ve kıvam alması için orta ateşte 15-20 dakika pişirmeniz önerilir. Ancak kaliteli konserve domates veya domates püresi kullanıyorsanız, baharatlarla karıştırıp pişirmeden doğrudan hamurun üzerine yaymak da pizza restoranlarında sıkça uygulanan pratik bir yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
En iyi pizza sosu için hangi malzemeler mutlaka olmalıdır?
En iyi pizza sosunun temelinde kaliteli domates püresi veya rendelenmiş taze domates, sızma zeytinyağı, sarımsak, taze fesleğen ve bir tutam tuz bulunur. İsteğe bağlı olarak kuru kekik, karabiber veya çok az şeker ekleyerek domatesin asidini dengeleyebilirsiniz. Sosun lezzetini belirleyen en önemli unsur domatesin kalitesi ve sarımsağın aromasıdır; bu nedenle mümkünse taze sarımsak kullanmaya özen gösterin.
Pizza sosu yaparken domatesin asidi nasıl dengelenir?
Pizza sosundaki domatesin keskin asidini dengelemek için sosunuza çay kaşığının ucuyla toz şeker eklemek en etkili yöntemdir. Şeker, domatesin doğal lezzetini ön plana çıkarır ve sosun genel tadını daha yumuşak bir hale getirir. Eğer şeker kullanmak istemiyorsanız, sosunuza ekleyeceğiniz kaliteli bir zeytinyağı veya çok az miktarda rendelenmiş havuç da asit oranını dengelemeye yardımcı olabilir.
Hazırlanan pizza sosu buzdolabında kaç gün saklanabilir?
Ev yapımı pizza sosu, hava almayan cam bir kavanozda buzdolabında yaklaşık 3 ila 5 gün arasında tazeliğini koruyabilir. Sosunuzu daha uzun süre saklamak isterseniz, küçük porsiyonlar halinde dondurucuya atarak 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Sosu kullanacağınız zaman oda sıcaklığında çözdürmeniz veya doğrudan pizzanızın üzerine eklemeniz yeterlidir.
Neden pizza sosuna fesleğen eklemeliyim?
Pizza sosuna fesleğen eklemek, pizzaya o karakteristik İtalyan aromasını ve ferahlığı kazandırmanın en kolay yoludur. Taze fesleğen yapraklarını sosunuzun içine en son aşamada, yani pişirme veya karıştırma işlemi bittikten hemen önce eklemek aromanın kaybolmasını engeller. Fesleğen, domatesin baskın tadıyla mükemmel bir uyum yakalar ve pizzanızın daha profesyonel bir lezzete sahip olmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 204 göst.
13 Haziran 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Bcdzyi (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 560 göst.
16 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Vesile hakan (874 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 560 göst.
18 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya__ (742 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 442 göst.
17 Mart 2022 Diğer kategorisinde Serap2020. (637 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,039 soru

24,677,374 cevap

367,631 kullanıcı

...