Mesleğim ve gidecek yerim yok, boşanmak istiyorum ne yapmalıyım?

0 oy
734 göst.
Diğer kategorisinde (829 puan) tarafından

Merhaba 🏵️ 14 yıllık bir evlilik düşünün 10 yıl boyunca sorunlar vardı cocuk yoktu tabı bu surede kavga gurultu hep var ve bı gun eşinizn telfnunda çok iğrenc bırsey yakaladınız boşanmak istedınız annenızle konustunuz  kabul etmedı el alem ne der dedı gıdıcek bı yerınız yok elinizde bır meslek yok baba evı evden beter yıne o eşe mahkum edıldınız sonrasında affettinız esınızı cocuk ıstedınız oldu bı kızınız bu surede o telefonda yıne ıgrenc seyler gordunuz cocuk 4 yasında 4 yıldır ayrı yatıyosunuz hıc bır sekılde dokunmasına bıle tahammülunuz yok anlayış yok bı sıcaklık yok duygu yok sevgı saygı yok  boşanmak istıyosunuz ama gıdıcek bı yer yok bı iş yok bi meslek yok ve kızınız babasına çok düşkün napardınız? 

21 Cevaplar

0 oy
(570 puan) tarafından

O 10 yil keşke çalış saydın paketleme markete bile olurdu birikim olurdu öz güveni biraz gelirdi ben asla diyemem bırak kızın babasına düşkün ise ilerde seni anlamak istemez kal diyemem sende sevilmek igli görmek hakkım bu evliliği kurtarma yolu yok mu bir cagre bu kızın için sen elimden geleni yap bence 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mesleğim yok ve gidecek yerim yokken boşanma kararı nasıl alınır?
Ekonomik özgürlüğünüzün olmadığı durumlarda boşanma kararı almadan önce mutlaka bulunduğunuz ilin barosuna başvurarak ücretsiz avukatlık hizmeti (adli yardım) talep edebilirsiniz. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı şiddet önleme merkezleri (ŞÖNİM) üzerinden geçici barınma, iş bulma desteği ve ekonomik yardım konularında rehberlik almanız en güvenli ilk adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte güven kırılması ve duygusal kopuş sonrası ne yapılmalı?
Eşinizle aranızda 4 yıldır süren duygusal kopuş ve güven kaybı, ilişkinin temel dinamiklerinin ciddi şekilde zedelendiğini gösterir. Bu durumda öncelikli olarak kendi psikolojik sağlığınızı korumak için profesyonel bir aile danışmanından destek alabilir veya boşanma sürecinin hukuki ve sosyal sonuçlarını netleştirmek için bir hukukçu ile birebir görüşebilirsiniz.
Kızım babasına çok düşkünken boşanma sürecini nasıl yönetebilirim?
Çocuğun babasına olan düşkünlüğü, boşanma kararınızın önünde engel teşkil etmemelidir; çünkü çocukların sağlıklı gelişimi için mutsuz ve iletişimin olmadığı bir ev ortamı yerine huzurlu bir ayrılık süreci daha sağlıklıdır. Boşanma sürecinde çocuğun babasıyla görüşme düzeni mahkeme kararıyla belirlenir ve bu süreçte bir uzman veya pedagog desteği alarak çocuğa durumu yaş gelişimine uygun şekilde açıklamanız önemlidir.
Boşanmak istiyorum ama el alem ne der korkusuyla nasıl başa çıkarım?
Toplumsal baskı ve el alem ne der düşüncesi, sizin hayatınızın ve 4 yaşındaki çocuğunuzun mutluluğunun önüne geçmemelidir. Kendi hayatınız üzerinde kontrolü elinize almanın ilk adımı, başkalarının yargılarını değil, kendinizin ve çocuğunuzun uzun vadeli huzurunu merkeze koyan bir planlama yapmaktır; bu süreçte sizi destekleyecek kadın dayanışma ağlarına ulaşmak yalnız olmadığınızı hissetmenizi sağlar.
Mesleği olmayan bir anne boşanma sonrası geçimini nasıl sağlar?
Mesleği olmayan bir anne olarak boşanma sonrası geçim sağlamak için İŞKUR üzerinden mesleki eğitim kurslarına başvurabilir veya devletin sağladığı sosyal yardım programlarından faydalanabilirsiniz. Nafaka talebi, barınma desteği ve varsa çocuk içinizdeki çalışma potansiyelini değerlendirecek kurs imkanları, kendi ayaklarınız üzerinde durmanız için somut adımlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 756 göst.
10 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Ayliz.0 (1,955 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 441 göst.
0 oy
14 cevap 784 göst.
22 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Ayliz.0 (1,955 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 621 göst.

Kategoriler