3 yaşına giren çocuğum için yapılması gereken aşı var mı?

0 oy
227 göst.
Diğer kategorisinde (2,102 puan) tarafından

Merhaba  kizim 3 yaşina girmek uzere en son 2 yaş asisis oldu sanirim hatirlamiyorum 3 yaş da aşı var mı acaba ? Netten doğru bilgiye ulaşamadim.

4 Cevaplar

0 oy
(15,055 puan) tarafından

yok, 4.yaşta var

enabızdan bakabilirsin 

(2,102 puan) tarafından

Çok teşekküler

-Reklam-
0 oy
(2,314 puan) tarafından

3 sadece genel izlenim yapılıyor 4 yaşta aşı var bizimde Haziran'da 4 olacak var 

(2,102 puan) tarafından

Tesekkur ederim.

0 oy
(1,018 puan) tarafından

4 yaş aşisi var  ama hemsire bana dedi ki once goz doktoruna goturun sonra gelin aşi vururuz dedi .simdi 3 yasinda .herkese soyluyormus .

(2,102 puan) tarafından

Bu yaş da da göz kontrolu var demek ki gotururum derse bende tesekkurler

0 oy
(10,556 puan) tarafından

Her yıl düzenli göz kontrolü var asida 4 yaşta 

(2,102 puan) tarafından

Bir kere bile göze goturun demedi sağlik ocagi da doktoru da ben anlamiyorum neye gore bu doktorlar vallahi hepsi baska başka.

(10,556 puan) tarafından

Bizim doktorunuz özel. İlgileniyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 yaşında çocuklara yapılması gereken zorunlu aşılar nelerdir?
Sağlık Bakanlığı rutin bağışıklama programına göre 3 yaşında yapılması gereken zorunlu bir aşı bulunmamaktadır. Çocukların aşı takvimi genellikle 2 yaşındaki son dozlardan sonra 4-6 yaş aralığında yapılacak olan ilkokul çağı aşılarına kadar bir boşluk dönemi içermektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğum 3 yaşına girdi, aşı takvimini nasıl takip edebilirim?
Çocuğunuzun aşı takvimini e-Nabız sistemi üzerinden veya aile hekiminize başvurarak kolaylıkla takip edebilirsiniz. e-Nabız üzerinde yer alan 'Aşı Takvimi' bölümü, çocuğunuzun bugüne kadar hangi aşıları olduğunu ve bir sonraki aşı dozunun ne zaman planlandığını net bir şekilde göstermektedir.
2 yaş aşısını unuttum veya kaçırdım, ne yapmalıyım?
Eğer çocuğunuzun aşı takviminde herhangi bir dozu kaçırdığınızı düşünüyorsanız, vakit kaybetmeden aile hekiminizle iletişime geçmelisiniz. Aşılar zamanında yapılmadığında bağışıklık düzeyi düşebilir; ancak hekiminiz eksik kalan dozları belirleyerek çocuğunuz için uygun bir 'telafi aşı takvimi' oluşturacaktır.
3 yaş çocuklarda rutin olmayan özel aşılar nelerdir?
Rutin aşılar dışında, ebeveynlerin hekim önerisiyle tercih edebileceği grip, suçiçeği ikinci dozu veya hepatit A gibi bazı ek aşılar bulunmaktadır. Bu aşılar zorunlu değildir ancak çocuğun genel bağışıklık sağlığını desteklemek amacıyla uzman doktor tavsiyesiyle uygulanabilir.
3 yaş aşıları neden önemlidir ve hangi hastalıklardan korur?
Aşılar, çocukların vücudunda hastalıklara karşı antikor geliştirerek onları çocuk felci, kızamık, boğmaca ve menenjit gibi ciddi hastalıklardan korur. Özellikle ilkokul öncesi dönemde bağışıklık sisteminin desteklenmesi, çocuğun kreş veya oyun grubu gibi toplu ortamlarda karşılaştığı enfeksiyon risklerine karşı daha dirençli olmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 264 göst.
0 oy
2 cevap 197 göst.
+2 oy
29 cevap 1,412 göst.
0 oy
11 cevap 661 göst.
24 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Periiii89 (864 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,738 soru