Uykum gelmiyor ve telefonla vakit geçiriyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
267 göst.
Diğer kategorisinde (702 puan) tarafından

Napsam uykum gelmiyor elimde telefon karanlık ta gözlerim acıyo uykuya gecemiyorum.

8 Cevaplar

+2 oy
(918 puan) tarafından

Elinden telefonu bırak sonra tespih al 100 kere İhlas çekebilecek misin bakalım

(702 puan) tarafından

O olur herhalde 

(702 puan) tarafından

Valla iyi geldi aksam tespih cekerken oturduğum yerde uyumus kalmışım.

(918 puan) tarafından
+1

Evet öyle olur çünkü şeytan lanetullahı aleyh sevap kazanmanı istemez uyutur

(702 puan) tarafından

Teşekkür ederim uyuyamadığım zaman yapıcam.

-Reklam-
+1 oy
(34,363 puan) tarafından

Çok mu düşüncelere dalıyosun

(702 puan) tarafından
+1

Yok gülüm düşündüğüm bişe yok ki

(34,363 puan) tarafından

Sabah kaçta uyanıyosun peki acaba geç mi uyandın ondan mı oluyo ya da bir sıkıntı mı yaşamıştın o da uyku kaçırır bilemedim ben genelde zihnim boş olmayınca dalamam uykuya saatlerce dönüp duruyorum 

(702 puan) tarafından

7 de namaza uyandım uyumadım 

+1 oy
(85 puan) tarafından

Bendee aynı malesef tepefonu bıraksam da uyuyamıyorum 

(702 puan) tarafından

Aynen bende 

+1 oy
(3,836 puan) tarafından

Bi iki gün zorla telefona bakma  telefon beyni yoruyor iyice uykunu kaçırır

(702 puan) tarafından

Deniyim belki uyurum 

+1 oy
(232 puan) tarafından

Benim de gelmiyor yaa 

(702 puan) tarafından

Aksam 100 tane ihlas suresini okuyup tespih cektim uyumuşum 

+1 oy
(80 puan) tarafından

Aynı sorun bende de var kafamın içi susmuyor 1 haftadır tv den dua açıp öyle dalıyorum uykuya ve iyi geliyor uyuyorum 

(702 puan) tarafından
+1

Aksam tespih cekerken oturduğum yerde uyumuş kalmışım 

+1 oy
(5,186 puan) tarafından

image

bugun kuzenim atmıştı bana ahsbsndn
(702 puan) tarafından

Denemek lazım 

+1 oy
(831 puan) tarafından

Cocuk yok mu ? Ben cocuk uyusa da uyusam diye gözüm düşüyor 

(702 puan) tarafından

Kuzum çocuk erken uyuyor 10 gibi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Uykum gelmediğinde telefonla oynamak uykuya geçişi nasıl etkiler?
Uykunuz gelmediğinde telefon ekranına bakmak, yaydığı mavi ışık nedeniyle beynin melatonin hormonunu baskılayarak uykuya geçişi zorlaştırır. Telefon ışığı vücudun biyolojik saatini yanıltarak zihni uyanık tutar ve uyku kalitesini düşürür. Bu nedenle uyumadan en az 30-60 dakika önce dijital ekranlarla teması kesmek, uykuya daha hızlı ve kolay dalmanıza yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Karanlıkta telefon kullanmak göz sağlığına neden zarar verir?
Karanlık ortamda telefon ekranına odaklanmak, gözlerin sürekli yüksek kontrastlı parlaklığa maruz kalmasına ve göz yorgunluğuna neden olur. Bu durum göz kuruluğu, batma hissi ve bulanık görme gibi belirtileri beraberinde getirir. Uzun süreli karanlıkta ekran kullanımı gözlerdeki irisin sürekli hareket etmesine yol açarak göz kaslarını yorar ve uyku öncesi gözlerin daha fazla ağrımasına neden olur.
Gece uykuya dalmakta zorlandığımda neler yapmalıyım?
Uykuya dalmakta zorlandığınızda telefon gibi uyarıcıları bırakarak 4-7-8 nefes egzersizi veya meditasyon gibi rahatlatıcı teknikleri denemelisiniz. Odanın ışığını tamamen kapatın ve ortamın serin olmasını sağlayın. Eğer 20 dakika içinde uyuyamazsanız yataktan çıkın ve uykunuz gelene kadar loş bir ortamda kitap okumak gibi pasif bir aktivite yapın, ardından tekrar yatağa dönün.
Uyku düzenini iyileştirmek için günlük rutin nasıl olmalıdır?
Uyku düzenini iyileştirmek için her gün aynı saatte uyanmak ve yatağa girmek biyolojik saatinizi dengeler. Gün içinde düzenli egzersiz yapmak gece uyku ihtiyacını artırırken, akşam saatlerinde ağır yemeklerden ve kafein tüketiminden kaçınmak vücudun dinlenmeye geçmesini kolaylaştırır. Gün içinde gün ışığından yararlanmak, akşam ise loş ışıklı bir ortam oluşturmak melatonin salgısını düzenli tutar.
Gece uykum gelmediğinde kaç dakika ekran kullanımı gözü yorar?
Gece karanlıkta ekran kullanımı, ekranın parlaklık seviyesine ve odaklanma süresine bağlı olarak 15-20 dakikalık kısa sürelerde bile göz yorgunluğu ve ağrı yaratabilir. Gözler karanlıkta ekrandan yansıyan yoğun ışığa karşı savunmasız kalır. Bu yüzden göz ağrısı yaşamamak adına gece saatlerinde ekran parlaklığını minimuma indirmek veya gece modu filtrelerini aktif etmek göz üzerindeki baskıyı bir nebze olsun azaltabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 466 göst.
17 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 389 göst.
3 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 222 göst.
23 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 406 göst.