Eşimin banka borçları veya haciz durumu hakkında bilgi alabilir miyim?

0 oy
665 göst.
Diğer kategorisinde (243 puan) tarafından

Merhabalar kizlar,uzun zamandır yoktum.Bu sıkıntılı dönemimde aklıma siz geldiniz ve uygulamayı tekrar indirdim.

Kizlar ben sizden bir konu anlatıp akıl ve bilgi almak istiyorum.

Dün sabah eşim nöbetten gelmişti saat 7 gibi,sabah saat 9.30 gibi kapı çok şiddetle çalındı.Cocuklar halasindaydi yani evde eşim ve ben vardım sadece haliyle ben de uyuyordum.yataktan korku ile fırladım .kim o diyince adam PTT kargo diye bağırdı.Bende hem kapıyı açtım.Esimin adını söyleyip bana bir zarf uzattı.bildigimiz hani kredi kartı gelir ya o şekilde.Ben de uyku sersemi aldım elime kapalı şekilde yokladım ki kart mi geldi diye.Baktim içi sadece kagit.Ben a bu neymiş diyene kadar eşim fırladı ve elimden kağıdı aldı.acti okudu neymiş diyorum yok birşey bankadan kart aydatlari için bilgilendirme dedi.ben uyku sersemi hiç şüphe de etmedim.hemen yırtıp çöpe attı.Ama sonra fark ettim ki adam çöpün etrafında dolanıyor,çöp atmayan adam ver çöpü atayım diyor iskillendim.hayirdir ters birşey mi var dedim yok dedi.ben de o çöpü öyle böyle attirmadim.İse gitti merakına yenik düşüp eldiven giyip çöpü açtım bir baktim yırtık zarf var içindeki kağıt parçaları yok .Sonra kafayı topladım.sakizi bile kart ile alan adam bir aydır full nakit harciyor.Dun akşam da eve gelince sordum bak ters birşey varsa söyle dedim yok dedi ama sanki söylemek istedi de söyleyemedi gibi geldi.Uzun lafın kısası ben birşey olduğuna eminim.Peki ben bankaya gitsem en azından eve tebligat mi gelmiş öğrenebilir miyim ?

10 Cevaplar

0 oy
(15,132 puan) tarafından

hayır öğrenemezsin, kişisel bilgi vermezler 

(15,132 puan) tarafından

eşinim e devletine girersen öğrenirsin ancak 

(243 puan) tarafından

E devletini bilmiyorim

(1,398 puan) tarafından

Tc kımlık nosunu bliyorsan gir değiştir şifreyi öğrenırsın öyle ama kimliğinin yanında olması lazım eşinin

(243 puan) tarafından

Kimlik kolay ama telefonu yanından ayirmiyor

(1,398 puan) tarafından

Gece uyuduğu zaman saklıyor mu sadece doğrulama kodu geliyor yoksa gerek yok onun telefonuna

-Reklam-
0 oy
(5,907 puan) tarafından

E devletini biliyorsan orda gözükür borcu 

(243 puan) tarafından

E devleti bilmiyorum ki

(5,907 puan) tarafından

Şifreyi unuttum de eğer teline bakabilirsen SMS onay kodu geliyor 

0 oy
(2,047 puan) tarafından

Hacizlik bir durum varsa banka devamli arar eve de devamlı kağıt gelir ödeme yapılmazsa zamanla haciz memuru polis vs gelir e devletten bakabilirsin şifreyi bilmiyorsan şifre yenile yapabilirsin 

(243 puan) tarafından

Şimdi arıyorlarsa bilmiyorum çünkü sürekli telefonu sessizide.eve de daha yeni kağıt geldi.ben de direk haciz olduğunu düşünüyorum da ödeme emridir yani bilgilendirme kagididir.diyorum

0 oy
(3,285 puan) tarafından

Eninde sonunda öğreneceksun. Sor ve üstele anlatacaktır

Şüphelendiğin noktaları anlat

(243 puan) tarafından

Yok sordum ben direk anlatmadı.daha öncekini de anlatmamisti ki.anlaayacagini biliyordum 

0 oy
(7,152 puan) tarafından

Daha önce de gelmiş olabilir düşüncen varsa muhtara sorabilirisin banka eşinin adına snaa bilgi vermez illaki birgun kapiya icra kağıdı vs gelebilir ordan görürsün öyle bir durum varsa sürekli banka arar eder 

(243 puan) tarafından

Banka arıyorsa bilemem çünkü sürekli telefonu sessizde.illa ki gelir eve de eğer gene borç yaptıysa bu sefer çok ağır olacak durumlar.

(7,152 puan) tarafından

E devletini öğrenip dava açıldıysa uyaptan görürsünz biz ne icralar odedik böyle banka kartlarından dolayi en az 6-7 tane kapattık hepsiyle ben ilgilendim tecrübeli oldum 

(243 puan) tarafından

E devletini bilmiyorum öyle bir adam ki asla söylemez.hele böyle birşey varsa üstünü ortmek için cebellesir bile.

0 oy
(8,023 puan) tarafından

Tehdit et canım. Ne olduğunu kendin güzellikle anlat eğer sen anlatmazsan ve ben kendi imkanlarımla öğrenirsem sonucu senin için çok ağır olur de. 

(243 puan) tarafından

Oyle yapılabilir mi nasıl yapacağım onu

(8,023 puan) tarafından

Yapabilirsin ama eşinin kimliğini de alman lazım

(243 puan) tarafından

Kimlik kolay ya.zamaninda önlü arkalı atmıştı bana fotosunu o var

(8,023 puan) tarafından

Dene ama edevlet ten gelen bütün mesajları ve mailleri sil. Bütün bildirimleri sil yani . Sen mi değiştirdin diye sorarsa hayır haberim yok dersin.

(243 puan) tarafından

Ay vallahi bu adam yüzünden Müge anlı olacağım az kaldi

0 oy
(903 puan) tarafından

E devletinden ogrenebılrısın

(243 puan) tarafından

E devletini bilmiyorum 

0 oy
(316 puan) tarafından

yani kesin diyemem ama sanal kumar oynayıp kartlara da haciz gelmiş olamaz mı tek bir yolu var o da e devlet diğer şekilde öğrenemezsin

(243 puan) tarafından

Hiç bir şeyin garantisini veremem açıkçası ama var birşey onca yıldır tanımam mi yemek yerken bile ürkek balkonda sigara içiyor sessizce öylece duvara bakıp düşünüyor var birsey

0 oy
(20,305 puan) tarafından

E devlet şifresi varsa gir bak adına haciz var mı 

(243 puan) tarafından

Ne yazık ki bilmiyorum dün gece telefonu almayı denedim yattığı yastığın altına dibine sokmus

0 oy
(20,305 puan) tarafından

Yavrum sen ne çekmişsin bu adamdan hatırlamadım da bakayım dedim. Hep para ile imtihan hali Allah yardımcın olsun 

(243 puan) tarafından

Aynen öyle ama bıktım yemin ederim .ben ayrılmak istedikçe aile büyükleri araya girip durduruyor sanki onlar çekiyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bankalar eşimin borçları için bana bilgi verir mi?
Banka sırrı kanunu gereği bankalar, hesap sahibi veya borçlu dışındaki kişilere, eş dahi olsa borç veya haciz durumu hakkında bilgi vermez. KVKK kapsamında kişisel verilerin korunması ilkesi gereği banka şubeleri veya müşteri hizmetleri, borçlu olmayan birine borç detaylarını açıklayamaz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eve gelen tebligatın hacizle ilgili olduğunu nasıl anlarım?
Eve gelen tebligatın haciz veya icra takibiyle ilgili olup olmadığını anlamak için e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı İcra Dosyası Sorgulama ekranını kontrol etmelisiniz. Tebligat zarflarının üzerinde genellikle İcra Müdürlüğü veya İcra Dairesi ibareleri yer alır, bu tür resmi evraklar kargo ile değil tebligat memuru aracılığıyla imza karşılığı teslim edilir.
Eşimin icra takibi olduğunu e-Devlet üzerinden görebilir miyim?
Hayır, e-Devlet üzerinden sadece kendi adınıza açılmış veya tarafı olduğunuz icra dosyalarını görebilirsiniz. Başkasının, hatta eşinizin üzerine kayıtlı icra dosyalarını veya borç bilgilerini, yasal vekili olmadığınız sürece kendi e-Devlet şifrenizle görüntülemeniz mümkün değildir.
İcra takibi durumunda eve haciz gelmesi süreci nasıl işler?
İcra takibi süreci, borçluya gönderilen ödeme emriyle başlar ve borcun yasal sürede ödenmemesi durumunda haciz aşamasına geçilir. Haciz işlemi için icra müdürlüğü tarafından bir karar alınması gerekir; bu süreçte borçluya önceden bildirim yapılır ve genellikle tebligatlar resmi yollarla ulaştırılır.
Borçlunun eşi olarak banka borçlarından yasal olarak sorumlu muyum?
Evlilik birliği içerisinde edinilen mallar ortak olsa da, eşin kişisel kredi veya kart borçlarından diğer eş yasal olarak sorumlu değildir. Borç, borcu yapan kişinin şahsi sorumluluğundadır; ancak ortak mülkiyetteki mallar üzerinde icra takibi süreci, borçlunun hissesi oranında farklılık gösterebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 685 göst.
4 Kasım 2022 Diğer kategorisinde sazh (6,091 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 355 göst.
8 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde alparslaninannesi (551 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,450 göst.
8 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde alparslaninannesi (551 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 327 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,016 soru

24,691,301 cevap

368,339 kullanıcı

...