5 yaşındaki kızım için uzun vadeli altın mı almalıyım?

0 oy
247 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (2,295 puan) tarafından

Merhaba hanımlar hani bankalarda gümş altın vs. yatırımı oluyor ya uzun vadeli öyle yatırım yapsam olur mu kızım için geç bile kaldım 5yasındsa kızım dünyanın binbir hali var emekliyim maaşım yatınca ufak ufak yapsam olur mu yoksa sadece altın mı yapsam elde biraz gümüş biraz altın yaptım ama çok dalgalı gidiyor gercekten bu konuda bilgisi olan yazabiıir mi ne yapayım 

3 Cevaplar

0 oy
(4,443 puan) tarafından

Altın arsa her zaman uzun vadede kazandırır altın alıp 6 7 ay sonra bozacaksanız ya zarar ederseniz (dünya durumuna göre değişir) yada orta derecede bi kar elde edersiniz ama 3 5 yıllık vadede bozdurursanız iyi bi kar elde ederseniz 

(2,295 puan) tarafından

Yorumun için tesekkürler 6 7 ayda değil ya da 3 5 yıl değil yıl da değil Rabbim izin verirse daha uzun vadeli olması temennim hayırlısı olsun 

(4,443 puan) tarafından

Ben 2008de altına yatırım yapmaya başladım o tarihlerde aşağı Yukarı tam altın 250 tl civarıydı külçe çok emin değilim 800 civarı olması lazımdı şuan %çook karlıyım o tarihten bu tarihe çok trilyon civarı karım var ve çocugum isterse hayatı boyunca çalışmasına bile gerek yok sizde 10 20 yıllık birikim ile çocugunuzun hayatını garanti altına alabilirsiniz

(2,295 puan) tarafından

Adınıza çok sevindim hayırlısı olsun altın çok kârlı altın alayım bende Rabbim izin verirse 

-Reklam-
0 oy
(10,356 puan) tarafından

Biz doğdu doğalı atıyoruz oğlum için kenara. Döviz, maden. Naçizane önerim gümüş ve altın almanız. Pek çok bankada gümüş varmış artık. %60 altın %40 gümüş alabilirsin.

(2,295 puan) tarafından

Yorumun için teşekkürler bankadan aldım zaten ama işte zarar edermiyim diye düşündüm cok dalgalı geciyor yoksa elimde sadece altın mı biriktirsem diye düşünüyorum hayırlısı Rabbim neyi gösterecek 

0 oy
(9,736 puan) tarafından

Ben altıncıyim yapar yapar kenara atarim

(2,295 puan) tarafından

Kızım için yapmaya çalışıcam inşallah uzun vade de altın iyi Rabbim izin verirse yorumun için teşekkürler

(9,736 puan) tarafından

Valla bende emekli olayım diyorum her ay gramdan olsa atayim oğluma kenara alışkanlık edinmeyin bunu cocuguma ilerde kalir

(2,295 puan) tarafından

5 yıl oldu emekli olalı cok şükür kızım için birikim yapmam lazım Rabbim izin verirse nasip olur umarım 

(9,736 puan) tarafından

Sizin yasiniz kac maşallah erken emekli olmussunuz

(2,295 puan) tarafından

17 yıl calıstım mağlulen emekli oldum ben ortepedik engelliyim 45 yaındayım siz kaç yaşındasınız inşallah sizde emekli olursunuz

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

5 yaşındaki kızım için uzun vadeli altın yatırımı nasıl yapabilirim?
5 yaşındaki çocuğunuz için uzun vadeli yatırımda altın, tarihsel olarak enflasyona karşı koruma sağlayan en güvenli limanlardan biridir. Düzenli küçük birikimler yapmak için bankaların sunduğu gram altın veya çeyrek altın hesaplarını tercih edebilir, her ay maaş yattığında belirlediğiniz tutarla alım yaparak maliyetinizi zamana yayabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gümüş ve altın yatırımında dalgalanmalardan nasıl korunabilirim?
Gümüş, altına göre çok daha volatil ve dalgalı bir seyir izlediği için yatırım portföyünüzün sadece küçük bir kısmını oluşturmalıdır. Uzun vadeli bir plan yapıyorsanız portföyünüzün ağırlığını güvenli liman olan altına vermek, gümüşün sert fiyat hareketlerinden doğan riski minimize etmenize yardımcı olur.
Çocuğun geleceği için yatırım yaparken altın mı gümüş mü daha mantıklı?
Çocuğun geleceği için yapılan uzun vadeli yatırımlarda altın, piyasa dalgalanmalarına karşı daha dirençli olması nedeniyle gümüşten daha mantıklı ve istikrarlı bir seçenektir. Gümüş yatırımını ek bir çeşitlendirme aracı olarak görmeli, ana birikiminizi ise altına yönlendirerek riski yönetmelisiniz.
Düzenli küçük miktarlarla yatırım yapmaya başlamak geç mi oldu?
Yatırım yapmaya başlamak için hiçbir zaman geç değildir; özellikle 5 yaşındaki bir çocuk için 10-15 yıllık bir vade, bileşik getirinin etkisini görmek adına oldukça yeterli bir süredir. Önemli olan miktarın büyüklüğünden ziyade, istikrarı koruyarak her ay düzenli bir şekilde birikime devam edebilmektir.
Uzun vadeli altın yatırımında banka üzerinden alım yapmanın avantajları nelerdir?
Bankalar üzerinden yapılan altın yatırımları, fiziksel saklama maliyeti veya çalınma riski olmadan güvenli bir şekilde birikim yapmanıza olanak tanır. Ayrıca, düşük miktarlarda alım satım yapabilme imkanı sayesinde maaşınızla orantılı olarak her ay düzenli küçük miktarlarla yatırımınızı büyütebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 140 göst.
23 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde clk38 (3,166 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 563 göst.
21 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde est16 (785 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,107 göst.
20 Haziran 2022 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (1,884 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 977 göst.
12 Ekim 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,746 soru

24,673,316 cevap

367,392 kullanıcı

...