0 oy
221 göst.
önce Diğer kategorisinde (523 puan) tarafından

Kzlar ben kaçarak evlenmistim 12 sene önce  benim sorum şu ozman bana sırf gosteris olsun diyemi bilmiyorum ama kayinpederim 3 bilezik taktı böyle biraz geniş guzel bisydi 3 tanede çeyrek vardı nikahtan sonra bir kaç gün bende kaldı sonra eşim bizew çalınır vs olur dedi annemlerde kalsın dedi bende saf gibi verdim sonra aradan 1 ay geçti düğüne gidicektik verdiler gelinsin al tak dediler taktım evime gittim yine onlara geri verdi eşim ben o günden sonra obilezikleri hiç sormadım istemedimde ama rızan olmadan aldıkları için helalde etmedim kayinpederim bir kaç kez kızıma sözüm var altınlarını alıp vercem dedi ama hiç gelmedi bu arada zenginler yani altında en pahalı araba kira aldığı daireler maaşlar vs ben ise bir oda bir salon evde 12 yildr oturuyorum 2 evladim var şimdi onların durumu varken bile bilezikleri vermiyorlar ben bu bilezikleri vermeseler ve helal etmesem onlardan cikarmi  yani öldüğünde kul hakkı ile mı gtcekler yoksa eşime kalan falan miras olursa o hesaba mı denk gelicek. 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (1,141 puan) tarafından

mehir olarak istediysen helal değil tabikide.Ama kendin istediklerinde rızanla vermişsin.Bu kadar itaatkar olmak hep seni ezmelerine hakkını hakları gibi görmelerini sağlar .mehirin olmasa bile saçmalık izin verme.

önce (523 puan) tarafından

Bana demedilerki geri vermiycez hani yeni evliyiz ya hırsız girer çalınır vs dediler diye verdim  yani birsure onlar sakliycaktin12 sene geçti benim rızan yoktu eşim verdirdi

kolunda olduktan sonra kim çalacak onların çaldırmama garantisi var mı ? 

Ozamanlar 20 yaşındaydım cahillik mı iyi olmak istemek mı bilmiyorum ama  şimdi yaşım 33 ve çok pişmanım 

iste biran önce bu ekonomide altın verilir mi bacım .eşini ikna et

-Reklam-
0 oy
önce (1,135 puan) tarafından

Tabiki kul hakki cunku onlar senin mehir hakkin esins sor niye vermiyolsr de

önce (164,224 puan) tarafından

bak bu yanlis bi cevap geline takilan takilar mehiri diye durum yokki adam gelinine takmis eyvallsh mehir bambaska bi konu o dini nikayda hoca sorar kiz ne isterse ister erkek kabul eder etmez vs vs bu srkadas bilezikler dini nikahds mehirimdi demediki ama

önce (1,605 puan) tarafından

Mehir farklı yanlız sencdini nikahta ne belirttiysen odur altınlar mehir yerine gevmez ha sen altınlarım nehrin olsun demissen tamam 

önce (1,135 puan) tarafından

İsteme zamani kesilen altin mehir olmiyomu kizlar

Mehir değil kzlar mehirde ben bişey istemedim kaçip severek evlendim diye Özkan bir altın mı nededi hoca onunda helal etmistim bu sadece düğün günü takı sırasında takildi

Tamam işte canım mehir değil yani mehir sana verilmesi şart çünkü bu farklı düğünde takılan takicmehir sayilmaz

0 oy
önce (83 puan) tarafından

Bildigime göre kul hakkina giriyor 

Diyanetin alo 190 fetva hattı var detaylı bilgi için oraya sorabilirsin aklinda soru işareti kalmaz

0 oy
önce (1,292 puan) tarafından

Saf kocan bisey deyip niye almıyor altınları bunların sesi sadece eşlerine çıkıyor her halde. Tabiki günah ve kul hakkı

Eşim saf değil canm bilmiş ailesi öl dese ölür evli olduğumuz halde tam 6 yıl ailesine verdi maaşını her ay

Oha yani 6 yıl nedir ya. İşte böyle olduğu için gerçekleri görmüyor aslında biraz gözü açık olsa bilezikler verilir mi ya

Kız bu neki mesela 2017 de askere gidecekti gtti giderken işten ayrildi diye tazminat aldi 2 tam altın vs dedim bana ver sakliyim gidip ailesine verdi kar yedi bana eşim askerdeyken 1 çorap bile almadilar

Kız bu senin eşin iflah olmaz insanın önceliği kendi çekirdek ailesidir sonra diğerleridir. 

Şimdi öyle tabi ama yaş aldıktan sonra anladı msela ben baktım olmuyor blof yaptım tek çocuğum vardı cocugu eşime bıraktım evden ayrıldım dedim madem öyle bak çocuğuna evli insan maasinbabaya mı verir diye evden ayrıldım ylabciktim oeismden geldi geri döndüm o gün babasıyla Birliği ayırdı dedi benim maaşım bize yetmiyor artık vermiycem herks kendi yoluna diye 6 kardeş hepsi babaya çalışıyor babada meslek sahibi düşün  şükür ki o günden sonra kurtulduk 6 yildr falan para vermiyor onlara

0 oy
önce (2,710 puan) tarafından

Öncelikle rızasız vermemiş değilsiniz eşiniz ver dese bile vermemek sizin insiyatifinizdeydi önce verip sonra ben vermek istemedim demek sizin yanlışınız diğer konuya gelince kayınpederiniz söz vermiş madem onu yapmak zorunda sonuçta emanet verdiniz

Bana demedilerki geri vermiycez hani yeni evliyiz ya hırsız girer çalınır vs dediler diye verdim  yani birsure onlar sakliycaktin12 sene geçti benim rızan yoktu eşim verdirdi

Eşiniz verdirse bile hayır demediyseniz bu rızasız vermek olmuyor rızanız ile verdiniz madem kayınpederiniz söz verdi emanetinizi vereceğim diye o zaman kayınpederiniz ile konuşup istemeniz gerekiyor 

Biz TOKİye başvurduk çıkarsa istemeyi düşünüyorum ama bir yandanda hani kaçıp geldin biz taktik biz geri aldık diye laf ederlermi bilemiyorum ya i zaten senin ailen takmamis kendimiz takmistik derler mı 

Bence siz o zaman değil şimdiden isteyin malum altın uçuşa geçti şimdi isterseniz o zamana kadar toparlarlar ayrıca herkesin içinde söz verdiği için böyle bişey deme hakları yok

0 oy
önce (4,377 puan) tarafından

Ben şöyle düşünüyorum kolunuzdan zorla alınmamış bile isteye verilmiş ama almaları ve geri vermememelri hoş olmamış 

0 oy

İsteyin eğer vermezlerse sizin hakkinizi yemiş olacaklar Allah sorar onlardan sonradan kalacak olan mirasla bunu aynı tutmayın 

Ya derlerse kendimiz taktık kendimiz geri aldık diye  tanı nede olsa senin ailen takmamis diye

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 596 göst.
1 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 206 göst.
5 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
57 cevap 2,219 göst.
21 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde _elif (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 209 göst.