Sezaryen yerinde kızarıklık ve acı neden olur?

0 oy
175 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,182 puan) tarafından

Sezaryen olalı 14 gün oldu 3 gündür kızarıklık var doktorum antibiyotik verdi kullanıyorum akıntı yok ama yürürken falan ya da dokununca acıyor, acıması normal mi yoksa kızarıklık yüzünden mi acıyor anlamadım. Bu 2. Sezaryenim ama ilkinde nasıldı ne zaman iyileşti hiç hatırlamıyorum , başına gelen oldu mu ? 

4 Cevaplar

0 oy
(2,062 puan) tarafından

14 gun yeni bence . oyle iki huklum yapacak sekil acimazda dokununca hassasiyet olur illaki. deri 30 gunde iyilesir

(2,182 puan) tarafından

Rahat hareket ediyorum sadece dokununca o anlık bir acı oluyor inşallah kızarıklık da geçer, teşekkür ederim cevap için :)

-Reklam-
0 oy
(6,114 puan) tarafından

Duşa aldığında şampuan dediyse ondan kaynaklı olmuştur benim de aynısı oldu tahriş gibi

(2,182 puan) tarafından

Sezaryen bandıyla duş aldım hep , dikişlerimi aldırmaya gittiğimde doktorum enfeksiyon olmuş dedi, antibiyotik kullanıyorum inşallah geçer 

0 oy
(5,357 puan) tarafından

A çok normalya bence. Benimkinin ilk sezeryan herindeki doku kırmızılığı zamanla sarardı. İkincim şu an. 2ayı bitirdik hala kırmıızı

(2,182 puan) tarafından

İlkinde de kızarıklık olmuştu ödem olmuş demişti bu ikinci benimde , alınan dikiş yaptı bu sefer dikiş aldırmaya gideceğim gün kızarıklık oluştu , antibiyotik başladık inşallah düzelir, sezaryenin derdi bitmiyor ya 🤦

(5,357 puan) tarafından

Bende dikiş yerinde açıklık vardı hatta. her tuvaletden çıktığımda betadin (tentirtiyot) sildim. Öyle günde 1defayla iyleşmedi malesef. 

(2,182 puan) tarafından

Geçmiş olsun size de 

(5,357 puan) tarafından

Tesekkurler canim

0 oy
(2,691 puan) tarafından

Gayet normal geç iglesiykr biraz kendine dikkat et ağır kaldırma çok fazla ve hep kendini sıcak tut 

(2,182 puan) tarafından

Bir iş yapmıyorum aslında, annem ya onda her şeyi o yapıyor Allah razı olsun ben sadece çocuğa bakıyorum ama tabi yatıp kalkarken vs geceleri bi çocuğum daha var ona da gidip geliyorum gece o biraz zorluyordu sanki

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen sonrası 14. günde dikiş yerinde kızarıklık olması normal mi?
Sezaryen sonrası 14. günde dikiş yerinde görülen kızarıklık enfeksiyon belirtisi olabileceği için normal kabul edilmez. Ameliyat bölgesinde artan kızarıklık, ısı artışı, şiddetli ağrı veya akıntı durumlarında vakit kaybetmeden sizi takip eden kadın doğum uzmanına başvurmanız gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen dikiş yerinde ağrı ve hassasiyet ne zaman geçer?
Sezaryen dikiş yerindeki ağrı ve hassasiyet genellikle ilk 1-2 hafta içinde azalmaya başlar ancak tam iyileşme süreci kişiden kişiye değişmekle birlikte 6 ila 8 haftayı bulabilir. Yürürken veya dokununca hissedilen acı, bölgedeki doku iyileşmesi devam ettiği sürece normaldir fakat kızarıklıkla birleştiğinde bir komplikasyon riski değerlendirilmelidir.
Sezaryen dikiş yerinde enfeksiyon belirtileri nelerdir?
Sezaryen dikiş yerinde enfeksiyonun temel belirtileri arasında yara yerinde giderek artan kızarıklık, bölgede aşırı sıcaklık hissi, dikişlerden gelen kötü kokulu akıntı veya irin yer alır. Ayrıca 38 derece ve üzeri ateş, dikiş hattında açılma ve ağrının zamanla azalmak yerine şiddetlenmesi enfeksiyonun en kritik işaretleridir.
Sezaryen yarası nasıl temiz tutulmalı ve bakımı nasıl yapılmalı?
Sezaryen yarası her gün temiz ve kuru tutulmalı, doktorunuz önermediği sürece bölgeye herhangi bir krem veya solüsyon sürülmemelidir. Duş alırken yara bölgesini ovmadan nazikçe sabunlu suyla temizlemek ve sonrasında mutlaka temiz bir havluyla tampon yaparak kurulamak enfeksiyon riskini en aza indirmek için oldukça önemlidir.
Sezaryen sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak için neler yapılmalı?
Sezaryen sonrası iyileşme sürecini hızlandırmak için ilk haftalarda ağır kaldırmaktan kaçınmalı, yaranın hava almasını sağlamalı ve doktorunuzun reçete ettiği antibiyotik gibi ilaçları düzenli kullanmalısınız. Yeterli sıvı tüketimi ve dengeli beslenme, vücudun doku onarım kapasitesini destekleyerek iyileşme süresini olumlu yönde etkiler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 165 göst.
0 oy
1 cevap 119 göst.
16 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Fatmaaa43 (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 290 göst.
0 oy
0 cevap 141 göst.
7 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nagihannnnn (82 puan) tarafından soruldu

Kategoriler