4 yaşındaki utangaç kızımı anaokuluna göndermeli miyim?

0 oy
281 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (401 puan) tarafından

kizim haziranda 4 yasina giriyor  burda ana okulu var  kendini ifade eden cocuklari istiyorlar kizim tuvaletini soyluyor kendini temizliyor yemegini falan yiyiyor kendi ama cok utangac surekli tuvalete  giden bir cocuk da degil gunde uc defa ya gider ya gitmez acaba vermeli miyim sizin dusunceniz nedir acakba durur mu orda utangac cocukları  dövmez zararsiz bir cocuktur 

5 Cevaplar

0 oy
(16,299 puan) tarafından

Bence gitmeli oğlum 2 senedir devlet okuluna gidiyor inanılmaz faydasını gördük 

(401 puan) tarafından

bence de cunku orda sosyallesiyoar arkadaşlari var hem biraz benim icin de iyi olur iki yasinda bir kizim daha var  cok zorlaniyorum bu gunler bana da iyi olur 

-Reklam-
0 oy
(2,166 puan) tarafından

e heralde . kaldiki hunlari yapamasa bile vermelisin . vovuk boyle boyle ogrenecek. bezi biraktiysa iyi kotu yio kendini toparliosa vcden Çıkınca üstünü başını toparlayıp giyine biliyorsa çocuk gidecek anasınıfı zamanı utangaçlığı zaten anasınıfı bunun için utangaçlığın açması için bir vesile Her şeyle beraber utangaçlığı da gelişecek ve bitecek

(401 puan) tarafından

yani evde bile aciktiginda dolaptan birseer getirir yer sofrasini kurar yada masada yer tuvaleti geldiginde soyleyip gider 

(2,166 puan) tarafından

gönder gönder benimki de üç Haziran‘da 4 yaşına girecek ben de göndereceğim hatta ben üç yaşken göndermek istiyordum ama benim oğlan biraz inatçı keçi olduğu için laf söz dinlemez çok şikayet alırdım çocuktan onu rahat bırakmadı bunu rahat bırakmadı falan diye öğretmen diyecek de hiç söz dinlemiyor vs özellikle göndermedim o yüzdenyoksa dört yaşarken değil üç yaş bile söz dinleyen sakin uslu çocuk için normal yaş 

(401 puan) tarafından

hemen yarin goturuyorum 😅

0 oy
(13,832 puan) tarafından

e gönder ne olacak, okulda açılır zaten çocuk 

(401 puan) tarafından

iyi olir en iyisi gondermek 

0 oy
(5,146 puan) tarafından

Yarım donem oldugu ıcın zorlana bılır ben 3 bucukken honderdım dırek ayak uydurdu ama bitti bizimki kapandı dahada afılmyacakmıs kızım vok alıstı sevmışti😭

(401 puan) tarafından

ya yakinlarda varsa gonderjn 

(5,146 puan) tarafından

Fazla etkıler dedıler o yuzden gonderemedım seneye ınsallah gonderıcem 

0 oy
(179 puan) tarafından

Ben vermiyorum daha küçük zaten aklı geriden geliyor 6yasinda verecem ben çocuğumu tanıyorum cunku

(426 puan) tarafından

Bacım aklı geriden geliyor nedir?

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4 yaşındaki utangaç çocuğumu anaokuluna göndermeli miyim?
4 yaş dönemi çocukların sosyalleşme becerilerinin geliştiği en kritik evrelerden biridir ve bu süreç utangaç çocukların özgüven kazanmasına ciddi katkı sağlar. Çocuğunuzun kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi anaokulu uyumu için en önemli kriterdir; kendi yemeğini yiyebilmesi ve tuvalet hijyenini sağlaması hazır olduğunu gösterir. İlk günlerdeki utangaçlık ise pedagojik olarak normal kabul edilir ve öğretmen desteğiyle kısa sürede aşılabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Anaokuluna başlayan çocukta tuvalet alışkanlığı nasıl olmalı?
Anaokuluna başlayacak çocuğun kendi tuvalet ihtiyacını ifade edebilmesi ve temizliğini yapabilmesi yeterlidir. Çocuğun gün içinde tuvalete gitme sıklığı bireysel farklılıklar gösterebilir ve bu durum okul ortamında düzenli bir rutine oturtulabilir. Okul öncesi dönemde tuvalet eğitimi tamamlanmış ve kendini ifade edebilen her çocuk, okul kurallarına ve rutinlerine uyum sağlama konusunda gerekli temel becerilere sahiptir.
Utangaç çocuklar anaokuluna uyum sürecini nasıl atlatır?
Utangaç çocuklar genellikle gözlem yaparak öğrenirler ve ilk günlerde çekingen davranmaları çok doğaldır. Uyum sürecinde okul idaresi ve öğretmenle kurulan sağlıklı iletişim, çocuğun kendini güvende hissetmesini sağlar. İlk haftalarda kademeli geçiş yöntemleri uygulanarak çocuğun sınıfa ve arkadaşlarına alıştırılması, utangaçlığın sosyal bir özgüvene dönüşmesine yardımcı olan en etkili yoldur.
Çocuğun anaokuluna hazır olduğu nasıl anlaşılır?
Bir çocuğun anaokuluna hazır olduğunun temel göstergeleri temel öz bakım becerilerini yerine getirebilmesi, duygularını basit cümlelerle ifade edebilmesi ve yetişkinden kısa süreliğine ayrılabilmesidir. Kendi yemeğini yiyebilen ve tuvalet ihtiyacını belirtebilen 4 yaş grubu çocuklar, okul ortamında hem akademik hem de sosyal anlamda gelişimlerini destekleyecek bir temel altyapıya sahiptir.
Anaokulunda utangaç çocuklar için ne gibi önlemler alınır?
Anaokullarında utangaç çocuklar için genellikle akran zorbalığını engelleyen gözlem odaklı yaklaşımlar ve birebir destek sistemleri uygulanır. Öğretmenler çocukların sosyal etkileşimlerini teşvik ederek onları grup oyunlarına nazikçe dahil eder ve kendilerini ifade etmeleri için güvenli bir alan oluşturur. Çocuğunuzun zarar görmeyeceği bir ortamda, sosyal becerilerinin desteklenmesi onun kişilik gelişimini olumlu yönde etkiler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 328 göst.
+1 oy
29 cevap 1,776 göst.
23 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde -anne- (15,833 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 248 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 502 göst.
10 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (993 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,123 soru

24,627,951 cevap

364,946 kullanıcı

...