Vücudumdaki morarmaların sebebini neden bulamıyorlar?

0 oy
463 göst.
Diğer kategorisinde (5,311 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar.daha öncede post açmıştım vücudumdaki morarmalarla ilgili.son 1 haftadır hastaneye gidip geliyorum.hala araştırıyorlar sebebini.tekrardan kan verdim sonuçları 20 gün sonra öğreneceğim.ve bu belirsizlik içimi yiyor resmen.doktorda hiçbirşey söylemedi iyi veya kötü yönde.ben zaten iyi değilim.neyimin olduğunu bilmemek daha da düşündürüyor beni.sizde böylemisiniz çok düşünürmüsünüz ne çıkacak diye

8 Cevaplar

0 oy
(516 puan) tarafından

Tabikide sağlık sonuçta merak etmen normal ama umarım önemli bir durum değildir geçmiş olsun 

(5,311 puan) tarafından

Umarım.teşekkür ederim

-Reklam-
0 oy
(1,960 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım korkma bence kötü yada şüphe olsa doktorlar söylerlerdi bence inşallah hayırlı sonuçlar alırsın dua ederim bende

(5,311 puan) tarafından

Amin Teşekkür ederim. İşte hiçbir açıklama yapmadıklarında insan aklından 1000 tane hastalık türetiyor.

0 oy
(2,852 puan) tarafından

Bendede 6 7 yıl once vardı artik yok o zaman doktora soyledigimde crp ve sedimantasyon degerime bakmıştı o zaman o degerlerim yüksek çıkmıştı hâlâ da yüksek bulamiyolar gecen ay hemotolojiye gittim oda kandan ilikle ilgili bazi seylere bakti temiz dedi kansizlik ve demir eksikligin varsa oda yapabilir bende var gecen ay damardan demir verildi gelecek ay gidicem bende sizde crp ve sedimantasyon degerine bakıldı mi var mi kan tahlillerinde

(5,311 puan) tarafından

Plt de 48

(2,852 puan) tarafından

Periferik yayma yaptı mi

(5,311 puan) tarafından

Evet o da 50 civarı çıktı

(2,852 puan) tarafından

Banada  yapmisti ama deger vermedi beyaz kanın  yuksek demişti  mikrosopla inceledi demi  cam yuzeyindeydi o kan

(5,311 puan) tarafından

Evet dediğin şekilde ölçüm yapıldı ölümden sonrada telefonla hocaya anlattı durumumu.tekrardan 6 tüp kan ve karaciğer ve dalak ultrasonu istedi.23 nde tekrar gideceğim

0 oy
(1,724 puan) tarafından

Benim arkadaşım heryerinde vücutta Bebek benek vardı morluk cigerde lekelenme var demislerdi ciğere baktırdın mi ama hep kötüyü dusunmw oda hasta eder insanı 

(5,311 puan) tarafından

Yok bi daha ki gidişimde bakılacak

0 oy
tarafından

gecmiş olsun canım kan sulandırıcı ilaç kullanıyormusun benım kaynanam dada oluyor o ılacı ıcınce sankı biri sıkmıs gibi morarıyor kolu bacakları falan  @geberikgelin

(5,311 puan) tarafından

Biliyorum canım ben hamileyken kullandım o ilaçtan morarıyor.benimkisi kendi kendine oluşuyor

0 oy
(5,133 puan) tarafından

Tabiiki o ilk izlenimler sonrakı belirsizlik oğlumda cok yasadım cok mrolaım bozulurdu

0 oy
(164 puan) tarafından

Benim görümcemdede var bazen sabah kalkar ayakları yuvarlak şeklinde mor, ama o karabasanlar geliyor bana diyor, gümüş yüzük taktı durduğunu söyledi, saçma ama o öyle söylüyor gümüş yüzük taktım artık morarma olmuyor yani karabasanlar gelmiyor diyor, çok saçma ama bende bir yerde okudum d vitamini eksikliği yaparmış diyiyordu 

(5,311 puan) tarafından

Yok öyle bişey değil benimki

Herhangi birşey görmüyorum.zaten kan değerlerim normal değil tamamen sağlıkla ilgili

(164 puan) tarafından

Anladım canım Rabbim

Şifa versin 

0 oy
(7 puan) tarafından

Canım gecmiş olsun 

(5,311 puan) tarafından

Teşekkür ederim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Vücuttaki morarmalar için hangi kan testleri yapılır?
Vücutta açıklanamayan morarmaların araştırılmasında ilk olarak tam kan sayımı, trombosit düzeyi, kanama ve pıhtılaşma sürelerini ölçen PT ve aPTT testleri istenir. Bu testler, kan hücrelerinin yapısını ve pıhtılaşma mekanizmasının doğru çalışıp çalışmadığını anlamak adına hayati önem taşır. Eğer ilk testlerde bir anormallik görülürse, doktorunuz daha spesifik kan analizleri veya kemik iliği tetkiklerine başvurabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kan tahlili sonuçları neden 20 gün kadar uzun sürebilir?
Genetik testler, ileri düzey immünolojik incelemeler veya nadir kan hastalıklarının araştırıldığı tahlillerin sonuçlanması laboratuvar süreçleri nedeniyle 2 ile 4 hafta arasında sürebilir. Bu süre zarfında örnekler özel kültür ortamlarında bekletilebilir veya ileri teknoloji analiz cihazlarında detaylı taramalardan geçirilebilir. Belirsizlik süreci zor olsa da bu bekleme süresi daha kesin ve doğru tanı koyabilmek için gereklidir.
Vücutta morarma olması hangi hastalıkların belirtisi olabilir?
Vücuttaki morarmalar trombosit düşüklüğü, kan pıhtılaşma bozuklukları, bazı vitamin eksiklikleri veya bağışıklık sistemi hastalıklarının bir işareti olabilir. Ayrıca damar yapısını etkileyen durumlar veya kullanılan bazı ilaçların yan etkileri de ciltte morarmaya yol açabilir. Bu belirtinin altında yatan temel neden, yapılan detaylı kan tahlilleri ve fiziksel muayene sonrasında netlik kazanır.
Doktorun morarmalar hakkında teşhis koymaması ne anlama gelir?
Doktorun hemen bir teşhis koymaması, belirtilerin birden fazla nedene bağlı olabileceği ve ayırıcı tanı yapılması gerektiği anlamına gelir. Tıpta, yanlış veya eksik bir tanı koymaktansa tüm kan değerlerinin ve muayene verilerinin bir araya gelmesini beklemek daha güvenli bir yaklaşımdır. Belirsizlik süreci hastayı kaygılandırsa da, bu durum hekimin süreci ciddiyetle takip ettiğinin bir göstergesidir.
Morarmalarla birlikte hangi belirtiler mutlaka önemsenmelidir?
Morarmalara ek olarak burun veya diş eti kanaması, iyileşmeyen yaralar, açıklanamayan ateş, ciddi halsizlik veya vücudun farklı yerlerinde ani peteşi denilen toplu iğne başı büyüklüğünde kırmızı lekeler görülmesi durumunda hemen uzman bir hekime başvurulmalıdır. Özellikle bu belirtilerin ani başlaması, kan değerlerinde acil müdahale gerektiren bir durumun habercisi olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 342 göst.
3 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Selcanttt (3,069 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 509 göst.
15 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,904 göst.
28 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 368 göst.