Bugün ne pişirsem diye düşünürken hangi pratik menüleri seçmeliyim?

0 oy
569 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,656 puan) tarafından

Kızlar dünün ve bugünün menüleri ne? Düşünüyorum düşünüyorum ve aklıma hiç birşey gelmiyor 😣

23 Cevaplar

0 oy
(226 puan) tarafından

Oncekı gün kızımın doğum gunuydu dun ondan kalanları yedık yanınada corba yapdım. Bugun sulu kofte yaptım

-Reklam-
0 oy
(157 puan) tarafından

Dün tavuk üstü pilav cacık yedik bugünde börek yapmistim corbayla 

0 oy
(19,725 puan) tarafından

Dün fırında sebzeli tavuk spagetti hoşaf, bugün et sote sebzeli pilav mantar çorbası bebito

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Akşam yemeği için pratik ve doyurucu menü fikirleri nelerdir?
Akşam yemeği planlarken hem pratik hem de doyurucu olması için protein, sebze ve karbonhidrat dengesine odaklanmalısınız. Örneğin; fırında sebzeli tavuk, yanına bulgur pilavı ve bol yeşillikli bir salata hem besleyici hem de yapımı oldukça kolay bir menü seçeneğidir. Eğer zamanınız kısıtlıysa sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz kıymalı makarna veya mercimek çorbası ile tencere yemeği kombinasyonlarını tercih edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Haftalık yemek planı nasıl daha kolay oluşturulur?
Haftalık yemek planı oluşturmak için önce evdeki mevcut malzemeleri kontrol edin ve hafta boyunca kullanabileceğiniz temel protein kaynaklarını belirleyin. Pazar günleri ön hazırlık yaparak bakliyatları haşlamak veya sebzeleri doğrayıp saklamak, hafta içi yemek yapma sürenizi %50 oranında kısaltacaktır. Ayrıca her gün için bir ana yemek, bir yardımcı yan lezzet ve bir salata belirlemek karar verme yorgunluğunu ortadan kaldırır.
Evde yemek yapmaya üşendiğimde hazırlayabileceğim hızlı menüler nelerdir?
Yemek yapmaya vaktiniz veya enerjiniz olmadığında en hızlı çözüm yumurtalı tarifler veya pratik sandviçlerdir. Menemen, omlet veya çılbır gibi yumurta bazlı yemekler yanına ekleyeceğiniz bir kase yoğurt veya mevsim yeşillikleriyle hızlı ve besleyici bir akşam yemeğine dönüşebilir. Alternatif olarak, dondurucuda hazır beklettiğiniz kıymalı harçları kullanarak 10 dakikada lavaş arası dürüm veya hızlı bir tost menüsü hazırlayabilirsiniz.
Çocuklar için besleyici ve sevilen akşam yemeği menüleri hangileridir?
Çocukların severek yediği besleyici menülerin başında sebze köfteleri, fırınlanmış patates dilimleri ve ev yapımı köfte-piyaz ikilisi gelir. Sebzeyi sevdirmek için sebzeleri küçük parçalara bölüp makarna soslarına veya çorbalara dahil edebilirsiniz. Örneğin; brokoli çorbası yanına fırında çıtır tavuk ve yoğurtlu havuç salatası, hem vitamin değeri yüksek hem de çocukların iştahla tükettiği bir menü kombinasyonudur.
Ekonomik ve bütçe dostu akşam yemeği menüsü nasıl planlanır?
Ekonomik bir menü planlamanın en iyi yolu mevsim sebzelerini ve bakliyatları temel almaktır. Haftada en az iki günü nohut, kuru fasulye veya yeşil mercimek gibi protein değeri yüksek ve maliyeti düşük baklagillere ayırmak bütçenizi korumanıza yardımcı olur. Mevsiminde alınan sebzelerle yapılan zeytinyağlı yemekler ve yanına ekleyeceğiniz bir kase ev yapımı cacık veya yoğurt, hem sağlıklı hem de oldukça hesaplı bir akşam yemeği seçeneğidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
21 cevap 1,079 göst.
0 oy
32 cevap 1,214 göst.
17 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 917 göst.
+1 oy
19 cevap 1,108 göst.
26 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde ♥️Kıymet ♥️ (2,912 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,642 soru

24,608,678 cevap

363,976 kullanıcı

...