İyi akşamlar kızlar.
Sanırım bu isim sorunu kaç yıl geçerse geçsin bitmeyecek.oğlum 3 yaşına yeni girdi ve konuşması yeni yeni oturuyor.
Anlatmıştım burada ismini koyarken kavga gürültü emrivaki yaparak kayınbabımın ve benim istediğim isimle koyuldu.kimliktede aynı
Eş tarafı bana inat hep kayınbabamın adıyla çağırdı.onun ismi uzun ve zor.bende sadece kendi koyduğum ismi koydum.sebebi ise bana yaşattıkları ve o ismi sevmem.oğlumda benim koyduğum ismi benimsedi.
Biz dün hastaneye gittiğimizde eşim zorla görümceme bıraktı oğlumu.ordada oğlumun ağzını aramışlar.
Sözde sormuşlar senin adın ne diye.oğlumda kendi adını söylemiş.onlar 2 ismi birlikte söyleyince yok demiş ben nefret ediyorum,sözde kayınbabımın adını söylemiş orda.
Kaynanam bugün gelip söyledi asla inanmadım çünkü oğlumun bildiği bi kelime değil ve kayınbabımın adını söyleyemiyor.birde görümcem yemeyip içmeyip kayınbabamada anlatmış.
Kaynanamda diyor sen sadece kendi koyduğun ismi söylüyorsun biz 2sini söylüyoruz deyince tam sinirlendim.utanmadan diyor bilseydik tek senin istediğin ismi koyardık dedi.dedim kavga ettiniz o kadar unuttum ben sanki.
Ya yemin ediyorum cidden işleri güçleri yok deli gibi aynı konuya sarıp duruyorlar.@nurella bacım sende yol yakınken değiştir bence çocuğun ismini
Onlara ne ister ilk ismi ister ikinci ismi ister göbek adıyla seslenirim. Koydurtmuşlar bitti gitti ben ne istersem seslenirim çocuğuma.
Sorun tek ismi değil ki.oğlum daha her şeyi söyleyemiyor.el kadar çocuk nasıl ben nefret ediyorum desin.çocuğumu biliyorum çünkü söyleyemez ve benim dışımda kimse ne dediğini pek anlamıyor.aklı sıra beni kötülemek için yalan söylüyorlar
İlk okurken nur post açtı sandım o kadar benzer durumları yaşamışsınız ki keşke eşiniz koymaya karşı gelseydi böyle durumlar olmazdı
Kendim yaşadığım için Nur a da demiştim koymayın diye sonuç o da aynı durumda.
Eşim zaten tam hasta babamda babam diye tutturur.
Zaten iş eşte bitiyor o izin vermeseydi bunlar olmazdı
Bu kafa devam ettiği sürece memleket hep yerinde sayar Allah aşkına üç yaşındaki çocuk bile bunlardan daha olgun daha oturakli
Benimde oğlum dogdugundan beri (on aylık şuan) her kaynanam gile gitmemizde " bize benziyor oğluma benziyor" on aydır her gorusmemizde istisnasz hep dile getirir (eşim sarışın yeşil gözlü oğlum siyah gözlü gözleri çekik)
Allah akıl fikir versin kendilerini ya isim üzerinden yada benzerlik üzerinden tatmin ederler zavallılar başka vasıfları yok çünkü hayır sana benzese yada sizden birinin ismini alsa ne olacak burda amaç anneyi dışlamak
Aynı sorun bizdede var.deli gibi bişeyi beklediği gibi belliyorlar.akşamda eşim gelmiş çocuğa zorla 2 ismi birden söyletiyor.dedim siz inatlaşma çocukla yarın birgün küfürde eder size.
Ne haklı bir sitem olmuş
İsimlerin ne olduğu devlet sırrı mi 🤭🫣
1 kimlikte ne yazarsa odur
2 anne nasıl seslenirse adı odur onların yaptığı saçmalık küçücük çocuğa birşeyler sormaları 😐
E bilseydik tek senin istediğini koyardik deyince sen ne dedin nasıl tepki verdin.
Benim de akılsız kocamın kızım doğduğunda illa ablamın adı da önde olsun dedi kıza Rahime ismini taktık başına nereye gitsek şimdi Rahime deyince kız bir kalıp duruyor Allah'tan ikinci ismi güzel 🥴🤭
Aslında isim olarak anlamı güzel de işte biraz eskiye kaçıyor
Muharrem rahmetli kayınpederimin ismi ve kendisi sıkı sıkı tembih etmişti bize olur da oğlunuz olursa sakın adımı koymayın diye. Anlamı haram olan, yasak olan demek. @gulistaN_18 anlamı güzel falan değil 😔
Benim severim Muharrem ismini kayınpederimi hatırlattığı için, çok harika biriydi rahmeti nur içinde yatsın ama hep bize dediği bu şey aklıma gelir. Anlamı çok olumsuz sakın ha koymayın derdi. Çok da kadersiz bir ömrü oldu kendisinin 😔😔 @geberikgelin Eğer eşinin ailesinin dini hassasiyetleri varsa bir hocayla danışıp isminin anlamının haram, yasak olduğunu söyleyebilirsin. Koyulmasını hoca uygun bulmadı diyerek. Belki düşünürler. Eminim anlamını bilmeden öyle alelade koydular. Yusuf ismi anlam olarak çok güzel ama, ben de çok severim bu ismi.
Evet anlamına bende baktığımda iyi olmadığını görmüştüm.ama öyle bi kafa yapıları var ki,asla anlamının kötü olduğuna inandıramazsınız.kendilerini en bilmiş ilan etmişler.onlara göre mübarek ay ismi.
O konuya hiç değinmedim bile.
Birde kayınbabamla hiçbir zaman iyi olmadık.kendisinin karakterinden öz çocukları dahil bütün çevresi arkadaşları şikayetçi.isimler kişiliğide yansıtıyor ve ben onun ismini koyarken en çok bundan korktum.şimdi ise oğlum sanki 2 farklı kişiymiş gibi geliyor.bazen çok uysal akıllı söz dinlerken aynı gün içinde hırçın sinirli asabi birine dönüşüyor.bilmiyotum belki ben kuruyorum.yinede büyüdüğü zaman elime geçen ilk fırsatta ismini değiştireceğim.
Sen söyleyince ikna olamazlar ama bir hoca ya da ne bileyim itibar edecekleri biri derse ikna olurlar belki.
@indigo ay hiç bilmiyordum teşekkürler 🌸
benzer durumdan teğet geçtik
ben o isimle seslenmek istemiyorum ilerde de dediğim için ve eşim de o ismi koyarsak bu konunun yıllarca süreceğini düşündüğü için hiç koymadık baştan kırıldılar geçti gitti
keşke hiç koymasaydınız
Eşim hiçbir konuda destek olmadığı gibi bundada olmadı.tek başıma hepsiyle tektek kavga ettim.eşimde babasının adını istedi.gitti koydu.bu akşam bile beni suçladı.adamın oğlunun adına yalan şeyler söylüyorlar senin suçun dedi.
eşin istediyse zaten çaresi yok
ben ona bıraktım. ben kullanmak istemiyorum ama sen istersen koyalım dedim. isteseydi kıyardık da ama istemedi şükür
ama zaten senin de istediğin olmuş çocuk beğenmemiş o adını boşver sinir olup dursunlar
Yani canım o kadar acılarla doğurup büyütüyoruz bir ismi bile çok görmeleri ne ayıp. Hem size ne ya çocuk benim değil mi istediğim ismi koyarım hayret bişey ya
Keşke anlasalar.işleri güçleri ortalık karıştırmak.istedikleri oldu koyduk bu sefer el kadar çocukla inatlaşıyorlar.ismi söylemiyor diye.
Benim kaynanam da kendi ismini söyledi. Ben çoktan ona isim düşünüp bulduk dedim. O da bana inat tüm torunlarına altın taktı bir benim kıza takmadı🤣 isterse altın kemer Taksin iyi ki de kaynanamın adını koymadık valla
Ölü doğum yaptım onda bile kaynanamın adını koydular.bir daha kız evladım olmayacak ve istediğim isim hep içimde kalacak ne kadar kötü olduklarını sen düşün
Başın sağolsun canım zor bir durum. Allah yardımcın olsun
Ben hiç onların koyduğu isimle seslenmedim ki şimdiye kadar.
Kaynanam da diyormuş demiyor diye
Siz benim koyduğum ismi söylüyor musunuz ki dedim
Cevap veremedi
Onlar benim ben onların koyduğu ismi söylemiyorum benim ailem de söylemiyor emrivaki yaptınız lohusa halde kızımızı üzdunuz diye
Ben herşeyi konuştum eşimle , eşimle tek sorunumuz ailesi ben bidaha gorusmecegim zorunlu bir durum olmadıkça oda ne yaparsa yapsın bunda karar kıldık
Aynen öyle benim ailem kırıldı bu sefer de Efe yi babam koydu bizim isteklerimiz arada çöp oldu
K.p le hiç bir sorunum yok severim de emrivaki yaptılar en başta deselerdi hiç sorun etmezdim
Kız bebem büyüdüğünde istediğini kullansın gönül koymam da sorun olmasa bile el kadar bebeğe nasılsın Muharrem diyim muhtar ismi gibi
ya ahhah geberik gelin güldürdün muhtar mı 😂🤣
bana da ikizlerde “birine kaynana birine anne ismini ver” diyolardı şaka yapıyolar sanıyodum ciddilermiş. tabi benim bebekler ölümden dönğnce ısrar edememişler bende şaka sandım gitti öyle… oğlanda tutturunca anladım ilkinin de şaka olmadığını
ısrar hoş olmuyor haklısınız
Kızımda karışmadilar ama beklemişler..
Bizde böyle bir adet yok kimse de karışmaz bu taraf hep ana baba adı saçma sapan şeyler oğlumda inşallah büyüyünce kullanmak istemez değiştirir..
Hatta biraz daha ben koymadım ben istemedim derlerse onunda çaresine baktircam
Nurella@ senin istediğin isim Kayra ydi galiba çok daha güzel bı isim kimliği kendin gidip çikarttğnda keşke kendi istediğin ismi koysaydn
Çünkü isim bı ömür taşyrz
Bu küçük oğlumda bı türlü karar veremedk , doğum sırasında oksijen siz kaldi dye 7 gün hastanede kaldk o sırada eşim bebeği görmeye gelince Mert dye seslendi sevdi
Yillardr bu ismi dyo Benim de aklımda bıkac isim vardi Miraç , Hamza gibi
Sonra Uraz da çok hoşuma gidiyor du
Mert Uraz olarak karar kldk
Kimligide hastane de taburcu oldktan sonra eşimle birlkte nüfus müdürlüğü ne gidip çikarttk
Hiç keşke demedm
Diğer çocuklar mdada istediğim isimler oldu hep
Kaynana ise Ebubekir dedi yok dedim net ve kısa kaç defa dedi reddettim
Eltim 50 gün benden önce doğurdu ismi Saniye benm ismimi koymadı dedi
Hüma Sara koydu dedi
Dedim iyi yapmş valla bı daha da konşmadi zaten gebeliğim I 8 aylkkn öğrendi, cinsiyeti de doğurdktn sonra
O kadar mesafe lym düşün
benım eşte kızıma anasının yada kız kardesının ismini koycaktı koydurmadım dedım ozaman benım anamında adını koyalım ozaman sustu ustelemedı allahtan
Ne alakaysa anaları ve kız kardesleri etrafında dönüyor sanki Dünya en iyisini yapmisiniz koymayarak
ortanca kız kardesıde hamıleydı benım doğuma 2 ay kala onunkını yenı öğrendıler dedım annen cok ıstıyorsa kızı koysun kendı kızına ismini dedim ona karısmadılar tabı ne varsa gelınlerden ıstıyorlar
A.m bitleri nolacak.şaban oğlu şaban gibi türeyip gideceğiz
aman canım bosver sen canını sıkma zaten sen cocuguna ne dıye seslensen onu aklına kazıycak onları hergun gormuyor sonucta
Kızları koysun bencede en mantıklı olan bu gelin zaten cinnetlik oluyor sayelerinde bir de zorla isim koyduruyorlar
Ben sinirlendim
Aman bacım sen gardını al sakın böyle bi hataya düşme
Bacim ben daha nisanliyken dedim kayinbabamin adini koycam diye ben nihat efe koycaktim kayinbabam benim isminin bi anlami yok kutaotan kurandan baska isim bulun oncelik senin hakkin istedigin isim varsa onu koy dedi bende baba ben seni sevip saydigim icin ilk torunun oldugu icin koymak istedim ama boyle dusunuyosan sen koy bi isim dedim mihammed olsun o zaman dedi oylelikle muhammed koyduk simdi bunda da kiz olursa zeynep ya da elisa olcak ikisinden biri erkek olursa kerem geliyo aklima baska bisey bulursam degistiririm kimse karismiyo bana o konuda
Böyle isimli şeyler merak uyandırıyor bende.
İsim soylenmiyor ya ne isim konulduğu acaba ne ki diye şeytan dürtukluyor beni duyulmamış ne isim olabilirki diye 😄😄
Bacım yorumlarda yazdım.dayanamadım bende
benimde ilk espiriye vurdu eşim işte annemin ismini koyalım diye ya da bulduğumuz ismin önüne onun ismi olsun ben direk şaka da olsa tepkimi koydum ne kendi annemin ne de senin annenin ismini koymam tek isim ve uzun olmicak bir isim olacak istersen sen bul ama aileden olmicak diye o da zaten ikiletmedi saolsun her zorluğu siz çekeceksiniz ama başkası isim koyma hakkını bulacak kendinde saygısızlık
Çok zor anne oldum kayıplar verdim ağlayarak uyuduğum zamanlarım var.hamileyken bile ölümle burun burunaydım.istediğim ismi bile koyarken lütufmuş gibi davrandılar.kimse senin koyduğun ismi kullanmaz dediler.şimdi tutuşuyorlar oğlum onların koyduğu ismi söylemiyor diye.
Al benden de okadar kızımın ismini görümcemin ismini koydular hatta başka isim koymuştum 9 aylık hamileyken kaynana geçti karşımıza acıtasyon yaparak bir oğlumuz var ondan bekliyoruz vs gözlerini sulandırdı eşimde karşı gelemedi malesef, ama ben hala kızıma seslenemiyorum 4 yaşında ve tek isimli var sen düşün bence çok büyük hak yiyiyorlar, biz istesek zaten kendimiz koyarız zorlamak neden ve kaynanama da öyle yapmışlar kendisi bana anlatmıştı üzülerek o da bana aynısını yaptı inşallah ileride Allah benim vicdanımı korur ve asla bu şekil davranmam
Hayır anlamıyorum aileden olan bi ismi neden koydururlar.biz akrabadan o isim varsa koymuyoruz.ne gerek var.benimde kızım olacaktı nasıl cinsiyetini öğrendik bana sormadan kaynanamın adını söylemeye başladılar.işte annemle aynı ismi taşıdığı için işte o isim olsun başka isim koyulur diye ağzıma ettiler.bebeğim erken doğduğu için ölü doğum yaptım.onda Bile bana sormadan kayannamın adını koyup gömmüş eşim.
bari küçücük çocuğu alet etmeseler 🤦🏼♀️
evet böyle öğrettim de
Çok çirkin karakterde insanlar.oğlum o kelimeleri kendi başına kuracak kadar iyi konuşmuyor bile.ancak biri yanında o cümleyi kurup tekrarlatırsa söyler.adım kadarda eminim onların söylettiğine.
Bu isim konusu çok sinir bozucu bir durum ve benimde yaram olan bi konu ilk oğlumun daha cinsiyeti bile belli olmadan babanın adını koyun mutlu olur dedi kaynanam eşimde tamam dedi bana hiç kimse sormadı sonra ben erkek olduounu öğrenince ikinci bi isim araştırdım ben iki isim istiyorum dedim kaynanam iki isim ne geldiler kayınbaba kaynana adını söylemek istemediği için iki isim koyuyorlar dedi ben seviyorum dedim eşime de söyledim kem küm etti ama hiç istemedim Allah biliyor ya ne gerek var ya gitti kimlik çıkarttı geldi eşim bakmadım bile kimliğe kendi aralarında gülüp eğlendiler ama ben hiç eğlenmedim hadi tamam baba adını koydun ama banada bir sor demi ister misin istemez misin diye sonra ikinci oğluma hamileyken yine erkek olduğunu öğrendik benimde çok beğendiğim bi isim vardı ama dayım kendi oğluna koyduğu için o isme benzer bi isim bulup koymak istedim buldum da çok hoşuma giden bi isim emzik zinciri vs aldım sonra kayınbabamda tuttu o ismi koyun diye fikir verdi sırf kayınbabam o ismi söyledi diye başka isim aradım ama içime sinen tek isim o olduğu için tekrar ona karar verdim bu sırada oğlum 10 günlüktü kimliğini çıkarttığımızda sevdiğim bi ismi sırf kayınbabası koydu demesinler diye değiştmek istedim oysa ilk çocuğumda benim fikrimi alıp istediğimi yapsalar ikinci oğlumda bu durumu yaşamayacaktım şimdi kaynanam herkese biz hiç karışmadık ki kendileri istedi babasının adını koymayı diyor bende içimden Allah o yalan söyleyen ağzını yamultsun diyorum
Aynısını dün kaynanam söylüyor yanımda.az kaldı kalkıp parçalayacaktım.sözde kendileri müdahale etmemiş hiç
Madem kayınbabamın adını söylemeyeceksin baştan koymasaydın diyor.dedim ben zaten istemiyordum siz kavga ettiniz benimle emrivaki yaptınız oğlunada söyledim istemediğimi siz ısrar ettiniz dedim hatırlamıyorum diyor.halbuki aklı zehir gibi asla ağzımdan çıkan lafı unutmaz.
Yaa anlamıyorum bunları niye siz isim koyuyorsunuz ya anne baba dururken ve haklariyken tüm cefayı anne çekiyor yetmiyor sonrasında da çekmeye devam ediyor isme gelince zorla kendi istediklerini koyuyorlar yeminle çok sinir oluyorum bunlara çok istiyorsanız dogurduklarinizin kilerini yeniden degirstirin istediğinizi koyun tövbe yarabbim
Halbuki kendileri koymamışlar anne baba adını.
Benden önce 2 görümcemin çocuğu oldu onlara koydurmadılar.bana gelince çeneleri açılıyor.
Gelinlere boyleler el kızı yaa
Bende evlendigimde ucuncu gelinim iki eltimin kizlari vardi hic oglan cogcugu yoktu hamile kaldim erkek oldugunu ogrendik kaynanam benden rica etti hep hayalimdi erkek torunum olunca babamin ismini koymak istiyorum sende istersen koyabilirmisim dedi bana ve kaynanam cok gencken kaybetmis babasini babasinin ismide Ömer bende yanina Aras koydum benim ablam ben ve gorumcem aras diyoruz geri kalan butun esimin ailesi ve benim ailem.ömer diye cagiriyorlar Allahtamda agir bir isim degil gerci agir isim olsa koymazdim asla ve kaynanaminda bana zorluk cikaracagini sanmam asla karismiyoe isimlere hicbir seye
Valla böyle saygılı insanların hastasıyım ne güzel ricada bulunmuş.en başından beri bana taşıyıcı muamelesi yaptılar.kavga ede ede istediğim ismi zor koydurdurdum.uyanıklar birde kimliğe yazdırmayalım göbek adı öyle olsun dediler.dedim o kimlik gelirse parçalar atarım.bende yara olarak kalacak bu konu.
Niye böyle yapiyorlar anlamiyorum gercekten anlamda veremiyorum sonucta 9 ay tasiyan biz her agrisini sizisini bulantisini kilosunu hepsini biz cekiyoruz can havliyle kusa kusa kendimizi banyoya atiyoruz ne mantikla bu kadar sığ düşünüp bu kadar sikinti yapiyorlar kizimin adinida kendim koydum hicbiride neden bu isim demediler iki isim koydum kizimin adini jsteyen istedigini isimle cagirsin dedim hepside cok begendi kizimin isminide ben bazen boyle postlar okudukca kriz geciriyorum yemin ederim nasil sabir sizdeki taş olsa catlar
Ben de kendi babamın ismi diye direttim. İlk ismi babamın ikinci ismi ortak koyduk eşimle 😄
Bende babamın adını koymak istedim.dedim madem sen babanın adını koyacaksın o zaman benim babamın adını koy dedim.2 isimli olsun.yok işte erkek kardeşin kendi koysun babanın adını.erkeklerin hakkıdır diye zırvaladılar.
Onu eşim de dedi de o sıra Amerikaya taşınmıştım duygusal olduğumu biliyordu ikizimde kaza geçirip yatalak kaldı benim. Önceden o derdi koyacağım diye, abim koymadı yengem istemedi tabii kendi hakkı yani isim. Bu sefer ben dedim koyacağım vs kaynanam karışma ne istiyorsa koysun dedi. Hatta ikizinin ismini koyarsın diye dusundum dedi kaynanam da dedim bazen ismin ağırlığını alırlar o yüzden koymayacagim
1,496,892 soru
24,452,908 cevap
354,136 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın