Alttan muayene sonrası kanamam var, ne yapmalıyım?

0 oy
595 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (862 puan) tarafından

image

Normalmi ilk kahverengi iydi bir kere geldi kesildi smdi iki üç defe sildikce peceteye kırmızı şekilde geldi korkmlmyim 4.5 cm acilma var 

8 Cevaplar

0 oy
(3,886 puan) tarafından

Kaç haftalıksınız

-Reklam-
0 oy
(100 puan) tarafından

Kaç haftalık sınız? Kırmızı kan tehlikeli dir pembe ise korkmayın gelebilir şuan geliyor mu hala 

(862 puan) tarafından

Evtte şimdide akıntı geldi paylaşıyor mideniz bulanirsa bakmiyin lütfen 

(100 puan) tarafından

Aynısı oldu ben de de muayene sonra sı.. Resimde ki akıntı da nişan denilen şey doktoruma atmıştım bende bu resimden gel hemen demişti akşam gitmiştim hemen 

(862 puan) tarafından

Altan muaneden sonramı gelmişti cnm 

(100 puan) tarafından

Evet muayene sonra sı oldu sizde olanların aynısı sonrasında nst falan çekildi derken gece doğuma alındım 

(862 puan) tarafından

Ay inşallah cnm yaaa 

0 oy
(1,910 puan) tarafından

Kanama hiçbir haftada normal değil Allah korusun bebek için tehlikeli ve gününüz gelmiş çoktan acilde olmanız gerekiyordu ihmal etmeyin bebege bisey olursa iş işten geçer lütfen hastaneye gidin 

(862 puan) tarafından

Evtte cnm bugün Altan muane Etiler ondn geliyor olblrmi acaba 

(1,910 puan) tarafından

Olabilir de olmayabilirde doktorlar bas  bas bağırıyor kanama normal değil hastaneye gidin diye burda bir kişi vardı hareketini hissetmiyordu bebegin kalbi durmuştu hastaneye geç gitmişti sen git hastaneye 

0 oy
(5,284 puan) tarafından

Kardeşim açılman varken durman kabahat.bu haftada herşey olabilir durma git hemen

(862 puan) tarafından

Gidicmde cnm bugün Altan muane ettiler ondn geliyor olbilirmi acaba 

(5,284 puan) tarafından

Bacım nisanın gelmiş git durma

0 oy
(186,782 puan) tarafından

nisan gelmis dogum heran baslayabilir

(862 puan) tarafından

Evet cnm bugün Altan muanede oldum 

(186,782 puan) tarafından

ondan sonra geldiyse dogum heran baslayabilir xatem acilmanda baya iyi sen git hastaneye

0 oy
(1,430 puan) tarafından

Kiz bu nisan degil mi 

(1,430 puan) tarafından

Alttan ilk defa mi muayene oldun acilman da varmis nisan gelir gelmez hastaneye kosman gerekmiyo suyun gelmediyse korkma yarin bi git ama baksinlar 

(862 puan) tarafından

İlk defa dgln

(1,430 puan) tarafından

Olsa daha oncede olurdu bu nisan belliki hadi ogzun aydin bi avazda dogur insaAllah saglikla kucagina almak nasip olsub 

(862 puan) tarafından

Ann inşallah baklm nezmn ağrılar yada suyun.gelur 

(1,430 puan) tarafından

Nisan hemen dogum baslangici demek degil suyun ya da sancin sabaha da gelebilir 1 hafta sonrayada sen bol bol yuruyus yap merdiven falan cik comelme pozisyonu yap plates topun varsa yoksa da pozisyonu yapsan yeter yabi cok onemli degil 

0 oy
(2,856 puan) tarafından

İlk bebeğimde alttan muayene sonrası (40.1 haftalıkken) aynı bu akıntıdan gelmişti bende de ama 4 cm açıklığım olduğu için zaten yatış yapılmıştı doktor normal demişti ama dediğim gibi ben yatışta gözetim altındaydım bence sen bi git görün nolur nolmaz 

0 oy
(1,523 puan) tarafından

Yani ben 39+3'te kanama gördüm yani nişan Ford önce 3 gün boyunca da ara ara kanama gördüm. Attığınız resim nişana benziyor. Şahsen ben hastaneye gitmedim 39+5'te gittim. Yani 2 gün boyunca ara ara kanamam vardı ve bel ağrım vardı. 39+5'te sancılarım artıkça gittim bana 3 4 cm açıklık var dedi. Yaniben gitmedim ama eğer endişe ediyorsanız bir görünün doktora birşey yoksa geri dönersinjz izin verirlerse

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Alttan muayene sonrası kanama olması normal mi?
Alttan muayene sonrası görülen hafif lekelenme veya çok az miktarda kanama genellikle rahim ağzındaki hassasiyet nedeniyle normal kabul edilir. Muayene sırasında bölgedeki kılcal damarların uyarılması sonucunda pembe veya kahverengi akıntılar oluşabilir. Ancak kanamanın miktarı bir ped dolduracak kadar fazla ise veya parlak kırmızı renkte devam ediyorsa bu durumu mutlaka takip etmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çatı muayenesi sonrası gelen kırmızı kan ne zaman risklidir?
Kırmızı kanamanız pedinizi dolduracak yoğunlukta ise, pıhtılı geliyorsa veya kanamaya şiddetli karın ağrısı ile kramplar eşlik ediyorsa bu durum acil bir müdahale gerektirebilir. Muayene sonrasındaki lekelenme genelde birkaç saat içinde kendiliğinden azalır. Eğer kanama durmak yerine artış gösteriyorsa veya rengi parlak kırmızıya dönüp devamlılık arz ediyorsa vakit kaybetmeden doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.
4.5 cm açıklık varken muayene sonrası kanama normal mi?
Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde 4.5 cm gibi bir açıklık varken yapılan muayeneler rahim ağzını hareketlendirebilir ve bu da nişan gelmesi veya hafif kanama ile sonuçlanabilir. Bu aşamada yaşanan kanamalar genellikle doğum sürecinin başladığına veya serviksin açılmaya devam ettiğine işaret eder. Eğer düzenli kasılmalarınız da başladıysa bu durum doğumun yaklaştığını gösteriyor olabilir.
Muayene sonrası kahverengi lekelenme neden olur?
Kahverengi lekelenme, vücudun eski kanı dışarı atmasıdır ve genellikle endişe verici bir durum değildir. Muayene sonrası rahim ağzındaki kılcal damarların çok hafif zedelenmesi sonucu oluşan kan, vajinal yolla dışarı atılırken beklediği için kahverengi renge döner. Genellikle kısa süreli olur ve kendi kendine kesilir; herhangi bir ağrı veya yoğunluk eşlik etmediği sürece normal kabul edilir.
Doğum öncesi muayene sonrası kanama için ne zaman hastaneye gidilmeli?
Eğer kanamanız pedin tamamını ıslatacak kadar yoğunsa, parlak kırmızı renkteyse, kanamaya durdurulamayan şiddetli sancılar eşlik ediyorsa veya bebeğinizin hareketlerinde azalma hissediyorsanız hemen hastaneye gitmelisiniz. Özellikle 4.5 cm gibi bir açıklık söz konusu olduğunda kanama, doğum eyleminin aktif evresine geçişi tetikleyebilir. Belirtileri gözlemleyerek doktorunuzla iletişime geçmek en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 372 göst.
0 oy
0 cevap 116 göst.
16 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bugra (440 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 425 göst.
0 oy
2 cevap 209 göst.
13 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kizannesiyim (417 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,590 soru

24,608,114 cevap

363,949 kullanıcı

...