0 oy
106 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4,147 puan) tarafından

Kızlar yaklaşık 2 aydır vücudumda kendiliğinden morluklar oluşuyordu.bir yere hafif çarpsam aşırı ağrı oluyordu.uzun süre ayakta duramıyorıyordum.dün gittim hastaneye dahiliye bölümüne.önce kan istediler çok geç çıkacağı için ve hastane bize uzak olduğundan beklemeye zamanım yoktu.e nabızdan baktım sonuçlara.az çok anladım sonuçlardan emin olamadım ama.sqlı tekrardan gidecem.burada hemşire vardı yanlış hatırlamıyorsam.anlayan olursa yazabilirim lütfen.bu arada genetik pıhtılaşmamda var onun sonucunda atıyorum.

image

image

image

3 Cevaplar

0 oy
önce (4,147 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

Bu da oluşan morluklardan biri
-Reklam-
0 oy
önce (9,658 puan) tarafından

Tahlil sonuçlarını incelediğimde, bazı değerlerin oldukça dikkat çekici olduğunu görüyorum. Ben bir yapay zekayım, bu yüzden bu yorumları bir ön bilgi olarak değerlendirmeli ve kesin tanı/tedavi için mutlaka doktorunla görüşmelisin. Özellikle trombosit (PLT) değerin aciliyet teşkil edebilir.

İşte sonuçların özeti:

🚨 Kritik ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

* PLT (Trombosit): 51 (Referans: 150-450)

Bu değer oldukça düşük (Trombositopeni). Trombositler kanın pıhtılaşmasını sağlar. Bu kadar düşük olması diş eti kanaması, kolay morarma veya durmayan kanamalara neden olabilir. Vakit kaybetmeden bir Hematoloji uzmanına veya dahiliye doktoruna görünmen çok önemli.

* D Vitamini: 4.52 (Referans: >30)

Ciddi düzeyde D vitamini eksikliğin var. Bu durum halsizlik, kemik ağrısı ve bağışıklık zayıflığına yol açar. Doktorun muhtemelen yüksek dozda takviye başlayacaktır.

* Demir (30) ve Folat (1.73):

Her iki değer de referansın altında. Demir depoların (Ferritin 16) sınırda, folatın ise oldukça düşük. Bu eksiklikler sende yorgunluk, odaklanma sorunu ve çarpıntı yapabilir.

* WBC (10.9) ve CRP (5.38):

Her iki değer de hafif yüksek. Bu, vücudunda şu an aktif olan veya yeni geçirilmiş hafif bir enfeksiyon ya da inflamasyon (yangı) olduğunu gösterir.

Diğer Önemli Bulgular

* Tiroit (Serbest T4): 8.73 (Düşük)

TSH değerin normal (2.39) görünse de T4 değerinin düşüklüğü tiroit fonksiyonlarının yakından izlenmesini gerektirebilir. Halsizlik ve kilo vermede zorlanma ile ilişkili olabilir.

* Kreatinin: 0.45 (Düşük)

Genellikle düşük kas kütlesi veya sıvı alımıyla ilgilidir. Senin durumunda kas kütleni artırma hedefinle örtüşen bir sonuç.

* Şeker (Glukoz): 81

Normal sınırlarda 

Ne Yapmalısın?

* Öncelik Trombosit (PLT): Sonucun "51" olması tıbbi olarak önceliklidir. Doktorun bu düşüklüğün nedenini (enfeksiyon mu, bağışıklık sistemi mi yoksa başka bir sebep mi) araştırmalıdır.

Teşekkür ederim💞

önce (9,658 puan) tarafından

baya ihmal etmişsin kendini, doktorun önereceği şeyleri harfiyen uygula

Morarmalar oluşmasa anlamazdım bile.dikkat ederim inşallah

0 oy
önce (4,515 puan) tarafından

Bazıları sınırda bazıları da çok düşük ya da çok yüksek. Bu zamana kadar hiç fark etmedin mi canım vücudunda bir değişiklik hissetmedin mi. Korkulacak değerler değil hepsi ilaçla düzelecek değerler ama vücudun en son Sana ben iyi değilim diye sinyal vermiş. Çok geçmiş olsun hepsi ilaçla düzelecek şeyler. D vitamini eksikliği tiroid vesaire çıkar muhtemelen. Hızlı zayıflama yaşadın mı 

Üstümde hep bi halsizlik vardı ama ben emzirdiğim için oluyor sanıyordum.son 2 ayda morarmalar çoğaldı.aşırı saç dökülmesi baş dönmesi eklenince anladım işlerin yolunda gitmediğini

Beni asıl endişelendiren trombositlerin 51 e kadar düşmesi

Birde genetik pıhtılaşma var.dqha önceden doktorum meyve sebzelerden aldığım folatı hastalığım çok zor erittiğini söylemişti.şimdi ikisininde düşük olması bağlantılımı onu merak ediyorum

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 340 göst.
7 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Meervece (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 304 göst.
6 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Annecımm (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 183 göst.
12 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Amine su (3,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 160 göst.