Bebeklerde ateşli nöbet sonrası ben nasıl toparlanabilirim?

0 oy
101 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (831 puan) tarafından

Kızım cuma günü bir yaşına girecek 2 defa çok ağır nöbet geçirdi, geçen hafta hafif bir şekilde titreme ve göz kayması şeklinde geçirdi hiç beklemediğim anda ,onu öyle görünce içim gidiyor,maf oluyorum üstüne birde 6. Hastalık geçirdi 3 gündür ateşi hep yüksekti bugün normale döndü ama keyfi yok.

Kendi doktorumuz Bursa da biz tatil.icin Aydın'a gelmiştik. Burada ki doktor ilacı değiştirmemizi söyledi kendi doktorumuz dozu arttırdı ne yapacağımı şaşırdım. Alış diyorlar ama çok zor. 

Eşim sende hasta olacaksın diyor kavga ediyoruz,ben nasıl toparlayacağım.kendimi bilmiyrm kızım hep gözümün önünde korkuyla bakıyorum ona , ateşliyken görmek bile istemedim kardeşime sen bak için kaldırmıyor artık dedim .

1 cevap

0 oy
(4,688 puan) tarafından

Allah şifa versin, evlat bam telimiz

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde havale nöbeti geçirme riski neden kaynaklanır?
Bebeklerde havale genellikle yüksek ateşin beyin üzerinde yarattığı ani uyarıcı etkiden kaynaklanır. 6. hastalık veya ağır enfeksiyonlar sırasında vücut ısısının hızlı yükselmesi, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklarda ateşli nöbet riskini tetikleyebilir. Nöbet sırasında göz kayması ve titreme görüldüğünde, vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğun ilaç dozunda farklı doktor önerileri nasıl değerlendirilmeli?
Farklı uzmanların ilaç dozu konusunda çelişkili önerilerde bulunması durumunda, tedavi sürecini tek bir merkezde veya tek bir hekim gözetiminde sürdürmek en sağlıklı yoldur. Eğer acil bir durum nedeniyle başka bir doktora başvurulduysa, kendi ana doktorunuzla iletişime geçerek mevcut dozajı ve ilacın değişim nedenini mutlaka onaylatmanız gerekmektedir.
Ateşli hastalık sonrası bebeklerde halsizlik ne kadar sürer?
6. hastalık gibi viral enfeksiyonlardan sonra bebeklerde iştahsızlık ve halsizlik genellikle 2 ila 4 gün içinde kendiliğinden düzelir. Ateş normale döndükten sonra çocuğun sıvı alımını artırmak ve dinlenmesini sağlamak iyileşme sürecini hızlandırır. Ancak 48 saat geçmesine rağmen genel durumda bir iyileşme gözlenmiyorsa uzman bir görüş alınması önerilir.
Bebeklerde ateşli nöbet sonrası ebeveynler psikolojik olarak nasıl destek almalı?
Çocuğun ciddi sağlık sorunları yaşaması ebeveynlerde travma sonrası stres belirtileri ve yoğun kaygı oluşturabilir. Bu süreçte eşler arasındaki iletişimi korumak ve gerekirse profesyonel bir destek almak, çocuğun sağlığı için gerekli olan soğukkanlılığı korumanıza yardımcı olur. Kendinize zaman ayırmak ve durumu bir ekip işi olarak görmek, bu zorlu süreci yönetmenizi kolaylaştıracaktır.
6. hastalık sonrası bebeklerde ateş nasıl takip edilmeli?
6. hastalıkta ateş normale döndükten sonra döküntülerin çıkması iyileşmenin bir belirtisidir. Ateş takibi sırasında çocuğun genel durumuna, tepkilerine ve beslenmesine odaklanılmalıdır; ateş ölçümü ise sadece huzursuzluk veya anormal bir belirti fark edildiğinde yapılmalıdır. Ateşin düşmüş olması, enfeksiyonun vücuttan atılmaya başlandığının en somut göstergesidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 256 göst.
9 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zoze49maho67 (1,234 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 270 göst.
9 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Seymeryem (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 838 göst.
15 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 495 göst.
6 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,463 soru

24,577,487 cevap