Güveçte tam kıvamında sufle nasıl yaparım?

0 oy
196 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (7,249 puan) tarafından

Gecen ekran görüntüsü aldıydım bulamadım

Güveçlere yapıcam bi tarif yaz cano 

Kaç dk tutuyorduk bide güveçte

@McFadden

1 cevap

0 oy
(1,245 puan) tarafından

nefis yemek tariflerinden elif atalarin tarifini yapiyorum ben . yapilisi videosu da var. tariften farkli olarak yumurtayi 4 tane koyyorum 4 porsiyon ciksin diye. bide birer kup cikolata parcasi atiyorum icine sufle kabina doktukten sonra. guvec kaplar daha cabuk pisiriyoru .6 dk yeterli 200 derece isinmis firinda

image

(7,249 puan) tarafından

Sağolasın canım. Bitter yok sütlü çikolata var olur heralde demi

(1,245 puan) tarafından

olur okur  farketmez okadar. agiyet ola cankus

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Güveçte sufle nasıl yapılır ve pişirme süresi kaç dakikadır?
Güveçte sufle yapmak için öncelikle tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin, ardından yumurta ve şeker karışımını ekleyerek fırın kaplarına paylaştırın. Güveç kaplarında sufle pişirme süresi, önceden ısıtılmış 200 derece fırında tam olarak 8 ila 10 dakikadır. İçinin akışkan kalması için süreyi aşmamaya ve fırın kapağını pişerken açmamaya özen göstermelisiniz.
Ev yapımı sufle tarifinde güveç kapları nasıl hazırlanır?
Güveç kaplarını kullanmadan önce iç yüzeylerini oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice yağlayın ve ardından toz şeker ile her yerini kaplayın. Bu işlem, sufle kekinin güveç kenarlarına yapışmadan kolayca kabarmasını ve servis sırasında pürüzsüz bir şekilde çıkmasını sağlar. Fazla şekeri kapları ters çevirip vurarak boşaltmayı unutmayın.
Sufle hamurunda yumurta ve çikolata dengesi nasıl olmalıdır?
Başarılı bir sufle için 200 gram çikolataya karşılık 3 adet yumurta kullanmak ideal bir denge sağlar. Yumurtaların sarılarını çikolatalı karışıma eklerken, beyazlarını ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırparak söndürmeden spatula ile karışıma dahil etmelisiniz. Bu teknik, sufle dokusunun daha hafif ve havalı olmasını sağlar.
Neden suflelerim güveçte pişerken kabarmaz veya söner?
Suflelerin kabarmamasının en temel nedeni yumurta beyazlarının yeterince çırpılmaması veya fırın ısısının düşük olmasıdır. Fırının mutlaka 200 dereceye önceden ısıtılmış olması gerekir, aksi takdirde sufle içini çekemeden kurur. Ayrıca karışımı güveç kaplarına koyduktan sonra fazla bekletmeden hemen fırına vermeniz sonucun başarısını doğrudan etkiler.
Fırından çıkan sufleler en iyi şekilde nasıl servis edilir?
Fırından çıkardığınız sufleleri bekletmeden, sıcak olarak servis etmeniz en iyi dokuyu almanızı sağlar. Üzerine pudra şekeri serperek veya bir top vanilyalı dondurma ile sunum yaparak çikolatanın yoğun tadını dengeleyebilirsiniz. Güveçten servis etmek istiyorsanız, kenarlarını hafifçe bir bıçakla gevşeterek doğrudan tabakta da ikram edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 248 göst.
7 Ekim 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Canlarm51. (268 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 171 göst.
0 oy
4 cevap 268 göst.
29 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Hemdemm (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 213 göst.
27 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pembevisnee (2,922 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,315 soru

24,560,438 cevap

361,433 kullanıcı

...