Var ben. 35 yaşında hamile kaldım sadece yaş faktöründen sıkıntı çıkıyor bebek gayet sağlıklı , istersen göbekten sıvı alalım dedi. Ben istemedim ve istemediğime dair imza attım. Kızım şimdi 3.5 yaşında gayet sağlıklı hiçbir sorunumuz yok. Bunlar bu kadar kafaya takıp strese girecek konular değil. Boşver sen bebeğine kendine odaklan hamileliğin tadını çıkar
Canım takmayin artık şu doktorların dediğini ya biz aynı odaya yaklaşık 15 kadın girdik doktor hepimizin bebeğine down sendromlu dedi ve inan olsun hiçbir şekilde umrumda olmadı çünkü oğlumda da aynı şeyi söylemişti ve oğlum şu an 4 yaşında gayet sağlam tamam bazen doktor gerekli ama çoğu şeyi de abarttıklarını düşünüyorum çevremde çocuğuna sakat engelli down sendromlu dediği çok insan var ve hepsini çocukları da gayet sağlam yani onlar 30 yaş üstü insan gördü mü hepsinn hamileliğinde çocuğa down sendromlu yok sakat yok böyle yok şöyle derler kendi abim de doktoru ve çoğu şeyi takma diyor abarttıklarını söylüyorlar tıbbi olarak gerkeni söylüyorlar sen orada takılıyorsun psikolojin bozuluyor kimsenin de umrunda olmuyor onlar hani söylemesi gerekeni söylüyorlar bu binde bir de olsa söylemek zorundalar ama o binde bir olayını bile insan takıp büyütebiliyor kendi içinde
Aayy maşAllah. İlk gebeliğim duyunca boğazımı sıkıyorlar gibi hissettim. Başka doktora da görüneyim.
Bak ben yorumumu düzelttim başka şeyler de yazdım başka doktora görünebilirsin için rahat etsin diye ama şu anki hamileliğimde down sendromlu dedi belinde sakatlık vardı da yok söyle dedi yok böyle dedi İnan olsun hiç umurumda olmadı takmıyorum çünkü oğlumda da makat açıklığı var dedi down sendromlu dedi kalbinde bana parlaklık var dedim bin bir türlü şey söylediler psikolojim bozuldu korkudan 7 aylık doğurdum 4 yaşında dediğim gibi sapasağlam çocuk
Çok teşekkür ederim.
Kendi üçlü sonucumu da Ekledim canım
30 yaş ileri yaş değil ki doktorlar öyle söylüyor mesela benim 2li normal çıktı sadece plasenta sorunu orda da belliydi doktor burda sağlıklı görünüyor ama hersey kesin değil tersi de olabilir dedi sıvı aldırmak isterseniz alırız dedi ama düşük yaptirabilirmis imza attım benden önceki kadına da aynı şeyleri söyledi imza aldi
Size yaptırın yada yaptırmayın diyemem bu ancak sizin kararınızdır ve o sonuçlar her zaman doğru çikmiyor yanılma paylarıda vardır eğer risk varsa aldırıcam derseniz tüm hepsini yaptırın ama ne olursa olsun dogurucam derseniz kafanızı bulandırmayın içiniz rahat edecekse 2 3 farklı doktora gidin
Eee herkesin sonucu hemen hemen aynı çok kişinin sonucunu gördüm hep bu civarlarda
Diyorum ya yaklaşık 15 kadın içeri girdik aynı sonuçlar ve aynı deyimlerle odadan ciktik
40 yaşındayım canım hamileliğin en başından beri karnından sıvı alır karnındansıdır dört kere fetal de iğne verdim kan sulandırıcı içtiğim için o Sonuçlara da varamıyorsun maalesef söylemediler ben de girdim detaylı enformasyon hiçbir şey çıkmadı tertemiz çıktı ama hala da şey diyorlar sıvı alır sıvı aldır kendi doktoruma rapor raporları götüreceğim bakalım ne diyecek ben sıvı aldırma taraftarı değilim açıkçası
Ya ben sana bir şey söyliyim mi canım sen detaylı ultrasona girdin mi detaylı ultrason da zaten her şeyi çıkıyor
Hayır daha 4 haftam var
Ben işte 17. haftada yaptırdım detaylı ultrason bir de 23. haftada yaptıracağım canım benim geçmişim çok farklı tabi burada beni çoğu kişi tanır hatta blokeler hamile olduğumu bile söylemedim daha
Bir kaç gün önce bebeğinden sıvı aldıran halamın gelini 6 aylık civarında hamileydi dün erken doğum sonucu bebeğini kaybetti Allah rızası için belli olmayan kesin çözüm olmayan şeyler için sıvı aldırmayın yazık günah bebeklerimize deneme tahtası gibi uygulamalar yapıyorlar üstlerinde eskiden öyle şeyler mi vardı nasip neyse odur deyip Allah'a emanet edin
Asla aldırmam yani çünkü ultrason görüntülerini de Allah’ım hamdü senalar olsun bir şey hiç çıkmadı ya aldırmayacağım her şekilde benim kabulüm ben eşimle konuştum eşim de bana saygı duyuyor sağ olsun benim yavrum her şekilde benim kabulüm iyi olsun
3'lü, 4'lü tarama testlerini çoğu doktor önermiyor ve gereksiz buluyormuş. Bende yaptırdıktan sonra öğrendim. Tabiki NIPT testi yaptırıp %99 net sonuç alabilirsiniz. Benim test sonucumda riskli çıktı, hem yaşından hemde kilom fazla olduğu için. Ama ben bebeğimi ne olursa olsun doğurmak istediğim için başka test yaptırmadım. Sadece detaylı yaptırdım, onda da hiç sorun çıkmadı.
Kendilerini garantiye almak için onu da yaptır bunu da yaptır diyorlar herhalde. Devlet hastanesinde bulunmayan testleri kliniğe yönlendiriyorlar bir dünya para. Ben anlamadım Zaten genel olarak test sonuçları çoğunlukla aynı çıkıyor
Canınızı sıkmayın, o sizin bebeğiniz. Ne olursa olsun onu sevecekseniz şimdi neden üzüleceksiniz ki.
kaçıncı haftadasınız biz ikili test yaptırmaya gıdınce doktora dedım işte kardesımde down sendromu var testte cıkarmı flan diye sordum oda başka test onerdı onu yaptırınca 3 4. testleri yaptırmadım ama pahalı tabıkı 12.000 falandı yaptırdıgımda sımdı kaç olmustur ınan bılmıyorum eger durumunuz varsa onu dene
İkili test yerine fetal dna testi ikisinden birisini tercih edebilirsin lakin benim geçti. 1 hafta sonra üçlü tarama günü gelecek
anladım canım sorun yok gibi gözüküyor sen moralını bozma olurmu
Bende anlamadım bir sürü yerde araştım sorun yok gibi başka doktorlara gideceğim
Test sonucun guzel cikmis sadece doktorun temkinli olmak istemis neden bu kadar uzuldun genetik bi rahatsizligi olsa gebeligini sonlandirmayi dusunuyo musun ya da
Test sonucu güzel çıkmış demiyor ki doktor. Orta risk var diyor sıvı aldır üçlü yaptır falan deyince ben şaşırdım.
Sen bi aksilikte sonlandirmayi dusunuyo musun onemli olan o
Huhu ben geldim 46 yasinda doğurdum suan 1 yasinda oğlum var😁
İkili tarama testini hiç söylemeyeyim senkiler 10000 l/1 benimkiler 100 kişide 1 😊
Başka teste girmedim detaylıca sadece doktor baktığında herseyine eli kolu vqrmi dedim var dedi tamam rabbime şükür dedim ne gelirse allahtan dedim zaten aldırma planımızı hiç olmadı..
Testlere çok takılma olasılık olarak öngörüyorlar
Yaa tek içimi rahatlatan cevap olabilir. Okurken ağladım. Rabbim size de oğlunuza da hayırlı ömür nasib etsin. İyi insanlar çıksın yolunuza.
Ne ikili ne üçlü ne sıvı aldırma hiçbirini yaptırmadım. Kendimi 9 ay strese sokamam die
Canım benim değerim çok daha fazlaydı sıvı aldır istersen dedi ama ben aldırmadım. 3 lü yaptırdım detaylı ultrason lâ baktırdım. Çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu.
Aayy maşAllah. Psikolojim alt üst oldu. Birşey çıkmaz inşallah başka doktora görüneceğim.
Benim risk oranım 1:230 du seninkine göre çok çok fazla risk altındaydım. Üzülme kendini harap etme dua et.
Sakın üzülme bende yaptırdığım zaman bana yüksek riskli demişlerdi down sendromlu dediler elhamdülillah bi sıkıntısı yok çocuğumun. Bence takılma hiç bebeğin gayet sağlıklı
İlk gebeliğim bütün psikolojimi alt üst etti.
1,496,469 soru
24,445,577 cevap
353,636 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın