0 oy
193 göst.
önce Diğer kategorisinde (503 puan) tarafından

Selamün aleyküm kızlar bebeğim mama içiyor sağlık ocağındaki hemşire bana kesinlikle 3 saat bekleme 2 saat olunca hemen vereceksin dedi internette 3 sat yazıyor mama içen bebekler için birde 60 içiyordu 3 gündür doymadını fark ettim 75 veriyorum kaç vermeliyim mama kutusunun üstünde de 90 yazıyor bebeğim 42 günlük kaç CC mama ve kaç saate bir vermeliyim birde 1 aylık izlemde kızımin kilosu 3600 çıktı az kilo almış dedi kafama takıldı kızım 3 kilo 70 gram doğdu küvezde 2780 oldu 35 haftalık doğdu erken doğdu için de az almış olabilir mi 2 aylık izleme kadar 2 saate bir ver bakalım kiloyu yine az mı alacak dedi 

9 Cevaplar

0 oy
önce (1,504 puan) tarafından

Kilo alımı iyi bence, 2 saatte 1 90 ver canım doyunca bırakır içmeyi zaten 

75 in icinde az kalıyorsa biraz böyle devam edin canım kilo aldıkça midesi genişleyecek o zaman arttirirsin , çocuk doymuyor dediğin için 90 dedim kuzum 

önce (503 puan) tarafından

Yorumunu okuyup 90 yaptım 😁ama komple geri kustu çıkardı hepsini 75 yeterli geliyor bence dediniz gibi ileri zamnda 90 veririm 60 verirken bitince hala içmek istiyordu 75 veriyorum şimdilik bakalım 

Çok yediği için kustu yavrum 🤕🥲😁

Aynen teyzesi denemiş olduk en azından 

Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah kuzuma ❤️ kustuğu zaman 45 dakika süt ve mama verme canım olur mu 

-Reklam-
0 oy
önce (2,375 puan) tarafından

Konudan bağımsız Doğum yaptın mi canim Rabbım size bağışlasın inşallah 

Cinsiyet belli mi canım 

Rabb'im sağlıkla vaktinde kucağına almayı nasip etsin inşallah ablam 

önce (163 puan) tarafından

Hayyy maşallah hulyam okadar oldunuz mu yaaa🥰🥰🥰🥰🥰

önce (3,848 puan) tarafından

DP belli değil. Şubat 6 yı bekliyor 🤭tabii bende ☺️ Başkası doğurunca bu işler çok hevesli oluyor 😁

@Eemineninanesi değil mi abla ya daha dün hamileydi ne çabuk zaman geçti 

@A&H&M aynen canım hiç sorma merakla bizde bekliyoruz 🤣

0 oy
önce (6,492 puan) tarafından

Gayet güzel kilo alımı. Abartıyor bazı ebeler doktorlar. Mama konusunda bilgim yok canım. Sütün gelmedimi. 

Sütüm çok fazlaydı sağdım hatta buzluğa attım kızım 12 gün kaldı küvezden Bebek çıktı bı kac gün sonra göğsümün birinde tamamiyle süt yok diğerinde de aşırı derecede az var varla yok arası  aşırı ağladım üzüldüm stres yaptım bazen yemek bile yemedim kesildi yinede emziriyorum boş olsa da ilk defa mama kullanıyorum benimde bilgim yok abla 😔

önce (6,492 puan) tarafından

Beslenmene dikkat et sık sık emzir . Suyu bol tüket . Dereotu soğan bulgur ye sütün artar . Mamalar pahalı zor şu zamanda sürekli almak . 

Hergün soğan yiyorum hatta bugün de bulgur yaptım inşallah artar canım çok sıkılıyor bu duruma almak da yapmak da zor geliyor 1 kutu 1 hafta gidiyor gitmiyor zor gerçekten elimden geldiğince emziriyorum ama çok ağlıyor mamayı içmeden susmuyor 

önce (2,735 puan) tarafından

Canım hiç strese gerek yok şuan seninle beraber bebişin ve sağlıklı kiloya takılma alır verir sınırın çok çok altında olmasın yeter stres olan sütüde götürür ama ha sakın bol bol sağ arkadaşların dediği gibi bol bol yemene bak memeden emmese bile sen sağ biberonla ver ben hep öyle yaptım mememi yanlış emiyordu sağıp biberonla koyuyordum tahin ye inanılmaz arttırıyor helva vs gibi şeyler su çok önemli suyu bol bol iç bak bir süreç yaşamıssın önüne bakmak zorundasın artık strese yer yok mama yiyor diyede stres yapma sakın mama da yer sütte içer olur yani bunlar senin stres yönetimini iyi sağlaman lazım

0 oy
önce (6,323 puan) tarafından

2 saatte bir doyurdum 3 saat uzun süre oluyor daha bebek kucuk

Emzirdim zaman saat tutmam ama mama konusunda emin olamadım için sormak istedim bende 2 saat bir veriyorum teşekkür ederim 90 CC verdim zamn da fışkırarak kusuyor 75 içince kusmuyor yeterli midir acaba 

önce (6,323 puan) tarafından

Tam cc suan hatırlamıyorum ama  y3ter herelde

Bencede yeterlidir diye düşünüyorum 

0 oy
önce (283 puan) tarafından

2 saate bir 60 ver. 3 saat dayanamaz 90 cc çok 42 günlük bebek için. 

75 veriyorum bi kaç gündür çok mu mama kutusunda bu haftalar için 90 yazıyor o yüzden kafam karıştı geriye 60 mı vereyim 

0 oy
önce (317 puan) tarafından

2 saate bı 60 yeterli canm 

O arada da sürekli emzir ten teması kur 

Önce emziriyorum sonra mama veriyorum çok teşekkür ederim ☺️ 

0 oy
önce (1,981 puan) tarafından

Aleykümselam Canım ne kadar içiyorsa ver sen 2 saate bence bizde bebeğimize göre haraket ettik benide içti mamada o zamanlar biberonlada üzülme ama üzülüyoruz kesiliyor 🥺🥰

Öyle yapıyorum da yinede bilenler vardır diye yanlış mı yapıyorum diye sormak istedim 2 saate veriyorum başka yerlerde 3 saat yazıyordu kafam karıştı teşekkür ederim ☺️ 

0 oy
önce (1,994 puan) tarafından

Canım benim 6 aylık kızım 60-80 CC anne sütü anca içiyor. Fazla değil mi 75cc? Maşallah. Kızım 3 saatte 1 60-80 CC arası anca içiyor o da mama da değil anne sütü daha az tok tutar ama ne kadar istiyorsa ver yapcak bişey yok 

önce (11,780 puan) tarafından

Benimde kızım 6 aylık bende sağarak besliyorum ve benim kızım 24 saate en en fazla 600 ml içiyo sizin ne kdr içiyo aşırı iştahsız 

Mama kutusunun üzerinde haftasına göre kaç CC içeceği yazıyor ben ona bakarak az verdimi bile düşündüm onyuzden sormak istedim sağlık ocağının hemşireside 1 aylıkken 60 CC vereceksin dedi 60 ı içince hala içmek istiyor o yüzden 75 verdim ama 60 la devam edecem midesini yorar diyorlar 6 aylık için 60 CC az değil mi kilosu nasıl peki ayıyla uyumlu mu her çocuk bir değildir ben çok fazla gördüm ayı büyük az içen ama kilosu güzel olan 

0 oy
önce (4,045 puan) tarafından

2780 kilosu ise 3780 felan olsa çok iyi olurdu ama 3600 de gayet yeterli bir rakam  kilosu ile 20 ml çarpıp öyle mama versen doğru olur gece 2 saatte bir gunduz 2.5 saatte bir verdim şuan 4 kilo olduğunu varsayarsak 2 saatte bir için 40 CC 3 saatte bir için 50 CC yeterli  kuvezde de kalmış fazlası bnce mideyi yorar ara rakamlar ile mama hazırlanmiyor buna dikkat ettiğini düşünerek  yazıyorum 

Hemşire iki defa ayrı dartılarla darttı birinde 3800 birinde 3600 geldi hangisi doğru onalrda emin olamadi 3600 dedi ara rakamlarla yapmıyorum çok teşekkür ederim güzel bilgin içinde 60 CC verdim de hepsini bitiriyor 75 veriyorum bi kaç gündür azıcık dibinde kalıyor kilosunu 20 yle çarptım 72 çıkıyor 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 288 göst.
0 oy
1 cevap 141 göst.
10 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Bi prenses annesi (682 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 380 göst.
30 Ekim 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Delirik (1,459 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 817 göst.
15 Eylül 2025 Aile & Aşk kategorisinde gulistaN_18 (3,455 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,496,185 soru

24,441,389 cevap

353,305 kullanıcı

...