0 oy
243 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,289 puan) tarafından

Merhabalar kızlar, sizlere bir durumu anlatacağım sizlerin düşüncelerini merak ediyorum.

Kahramanmaraş depremini yaşadık daha önceden de post açmıştım kaynanam,kayınbabam ve görümcemi depremde kaybettik😔. Kayınbabamın 1 tane kız kardeşi varmış oda evlendiği günün sabahı vefat etmiş. Sadece kayınbabam kalmış, kayinbabam da vefat edince kocamın baba tarafından kimsesi kalmadı. Sığınacakları baba evinden kimse kalmadı. Eşimin 2 tane erkek kardeşi var. Biri evli biri de bekar, evli olan sivri dilli çok kez kendisi ve karısıyla tartışmalar oldu. Çok laf söyledi bende söyledim tabii ama gerekeni olmasi gerekeni dedim onlar da bana saygısızlık yapmadı haklarına giremem. Küçük kaynım bekar olan da bana çoğu kez hakaret ve kırıcı kelimeler kullandı sustum ona çünkü anne ve babasını kız kardeşini kaybetmiş ve tek başına İstanbul da hem okuyor hemde çalışıyor. Acı kayıbından dolayı sustum ve alttan aldım muhakkak konuşacağım bir gün gelecek diye. Eşimle de çoğu kez huzurumuz kaçtı kayınlarım ve eltiden ötürü. 

Ben bana yapılan saygısızlığı tek görmek istemiyorum, çünkü Küçük kaynım çocuklarıma amcalık gerçekten yapıyor. Üst başları olsun yiyecek içecekleri olsun oyuncakları olsun hep düşünce ile haberimiz olmadan almıştır, sağ olsun. Maddi manevi hep çocuklarımın yanında. Tabii eşimde kendisine para gönderiyor ihtiyaç olsun olmasın maddi sıkıntımız olsa bile kartın eskisinden atar.

Diğer evli olan kaynım da saygısızlık yapmaz ama diliyle döver karısı hele önümüzde susar ama arkadan laf eder, onunda kötülüğünü sadece görmek istemiyorum onlarında maddi manevi desteğini gördüm. 

Ama bazen bir şey yapacak olsam bana yaptıkları ve dediklerini hatırlayınca asla içimden birşey yapmak gelmez. Kendileri İstanbulda bizde maraşta kayinbabamin bağ evinde düzen kurduk ama kendileri bizim evimiz sadece sizin değil diyip senede 3 4 defa geliyor 15 20 gün kalıyor.  Kendileri gelmeden misafirleri evime geliyor bu durum beni rahatsız ediyor. Eşimde bende dile getirdim çok kez ama boş babamızın evi diyorlar. Bizde taşınma kararı aldık ev bulursak taşınacağız. Uzatmak istemiyorum daha fazla.

6 şubatta Küçük kaynım buraya gelecek 1 günlüğüne kendisine buranın kömbesini, içli köftesini, dolma ve hamur kızartma böreğinden yapmayı düşünüyorum ciddi manada 3 yıldan sonra içimden ilk defa böylesine yemek yapmak geldi. Neden bilmiyorum, bütün olumsuzlukları geride bıraktım sanırım eşim her konuda destekçim kendisi için herşeyi yaparım. Yetim ve öksüz oldukları için kalpleri benden yana kırılsın istemiyorum. Ya bende ki saflık mı çözemedim. Saf desen değilim yerine göre bende ağır cümleler kuruyorum ama sanırım vicdanım merhametim bütün kötülüklerin önüne geçiyor. Siz olsanız ne yapardınız?

4 Cevaplar

0 oy
önce (575 puan) tarafından

Yap canim böyle dusunme. Herkesin herkeste sevmedigi huylar vardir mukemmel degiliz. Bu senin ona yapacagin bir buyukluk onun da sana karsi kalbi yumusar boylelikle 

önce (1,289 puan) tarafından

Tamamen allah rızası için ve eşimin hatri için yapacağım çünkü eşim aileme karşı iyi ve herşeyi yapıyor kendisi maddi manevi çok destek oldu aileme. Benimde canim çıkmaz ya bir iki günden dedim. Eşimde çok sevindi 

-Reklam-
0 oy
önce (6,554 puan) tarafından

Herkes kendine yakisani yapar. Esin sana destekse sende ona destek ol. Bence iyi dusunmussun.

Evet canım eşimin hatri icin zaten sineye çekmeler. Allah görsün yeter😊

0 oy
önce (198 puan) tarafından

Canım çok iyi düşünmüşsün, niyetin Allah rızası için olsun gerisini boşver♥️ 

Aynen öyle allah görsün yeter canım 🤲🏻🫶🏻

0 oy
önce (1,286 puan) tarafından

Arada bi tartışma da olsa kavga da olsa eşime özellikle evladıma iyi olan insana bende olurum. Hakkını da savunuyormuşsun zaten fazla kine gerek yok duruşunu bozmadan devam edebilirsin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 570 göst.
15 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
48 cevap 2,121 göst.
16 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,158 göst.
6 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Miraeymen (595 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 516 göst.