Çocukluk travmalarım için terapiye başladım, süreç nasıl işler?

+1 oy
253 göst.
Diğer kategorisinde (1,015 puan) tarafından

Cok zor cocklugum icin unutamadigim travmalarim icin faha iyi birey yetistire bilmek icin destek almaya basladim. Bugun ilk gunumdu icindekileri anlattim kus gibi hafifledim 

Ama. Bana tesekkur bile etti bana dediki 

Sen cok iti anne cok ceseratli bir kadinsin dedi 

Kendi yasadigini kabul edip cocuklarina yasatmadigin icin dedi gidecegim bir kac seansta seni civil civil bir insan yapacagim dedi insalalh esimde destekcim allaha sukur

3 Cevaplar

0 oy
(1,015 puan) tarafından

Esime. Bile anlatigim icimde biriken cok sey vardi asacagim cok sey var icimde hepsini asacagim

-Reklam-
0 oy
(1,712 puan) tarafından

Ozelemi gittin canim ,bende gidiyorum

(1,015 puan) tarafından

YYok canim okulda var

0 oy
(7,073 puan) tarafından

Bende gitmeyi düşünüyorum çok bunaldim çok yoruldum tükendim artık 

Kimse anlamıyor beni dinlemiyor sinirlisin ofkelisin diyorlar 

Halbuki tahammulum kalmadi hiç biseye hiç kimseye 

O kadar tahammulsuz oldum ki her an sinir öfke patlamasi yaşıyorum 

İnşallah bana da iyi gelir 

Youtube sayfası actim doğru düzgün abone olan yok 

(1,015 puan) tarafından

Sende destek al. Inanki ilk gunumdu cok guzeldi Hersey

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocukluk travmaları için psikolojik destek almaya ne zaman başlamalıyım?
Çocukluk travmalarının günlük yaşamı, ebeveynlik becerilerini veya genel ruh sağlığını olumsuz etkilediğini hissettiğiniz her an profesyonel destek alabilirsiniz. Özellikle geçmişte yaşananların bugünkü ilişkilerinize veya çocuk yetiştirme sürecinize yansıdığını düşünüyorsanız, bir uzmanla görüşmek travmaların etkilerini hafifletmek ve daha sağlıklı bir birey olmak için atılabilecek en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Psikolojik destek süreci çocuk yetiştirme tutumlarını nasıl değiştirir?
Psikolojik destek süreci, kişinin kendi çocukluk deneyimlerini anlamlandırmasını sağlayarak ebeveynlikte benzer hataların tekrarlanmasını önlemeye yardımcı olur. Farkındalık kazanan ebeveynler, kendi travmatik tepkilerini yönetmeyi öğrenir, çocuklarıyla daha sağlıklı duygusal bağlar kurar ve kendi yaşadıkları zorlukları çocuklarına aktarmadan daha bilinçli bir yetiştirme tarzı benimserler.
İlk psikoterapi seansında neler konuşulur ve neler beklenmelidir?
İlk psikoterapi seansı genellikle tanışma, geçmişe dair genel bir çerçeve çizme ve mevcut şikayetlerin belirlenmesi üzerine odaklanan bir süreçtir. Bu aşamada terapistiniz, yaşadığınız travmalar ve destek alma nedenleriniz hakkında sizi dinler, güvenli bir alan oluşturur ve izlenecek yol haritası hakkında bilgilendirmelerde bulunur. İlk seanstan sonra kendinizi hafiflemiş veya daha umutlu hissetmeniz oldukça doğal ve beklenen bir sonuçtur.
Travma odaklı terapi seansları kaç seansta etkisini gösterir?
Travma odaklı terapi seanslarının etkisi kişiden kişiye farklılık gösterse de, çoğu kişi ilk birkaç seanstan itibaren duygusal bir rahatlama ve olaylara bakış açısında değişim fark etmeye başlar. Terapi sürecinin uzunluğu travmanın derinliğine ve türüne bağlıdır; ancak düzenli devam edildiğinde birey, duygusal kontrol becerilerini daha etkin bir şekilde kullanmaya başlayarak sosyal ve ailevi hayatında gözle görülür iyileşmeler kaydeder.
Eş desteği psikoterapi sürecini nasıl etkiler?
Eşin psikoterapi sürecinde destekleyici olması, kişinin iyileşme hızını ve motivasyonunu doğrudan artıran en kritik unsurlardan biridir. Eşin sürece dahil olması, ev içi iletişimde daha anlayışlı bir ortam oluşturur, terapide öğrenilen farkındalıkların günlük hayata entegrasyonunu kolaylaştırır ve bireyin kendini güvende hissetmesini sağlayarak terapi sürecinin başarısına önemli katkıda bulunur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 173 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 371 göst.
12 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,023 göst.
10 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 432 göst.