Doğumdan 14 gün sonra kanamam neden arttı?

0 oy
137 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,607 puan) tarafından

Kızlar yarın 14 gun olcak dıgum yapalım kanama bı anda cogalmsya başladı normlı acaba az gelıyr du İlk basta

5 Cevaplar

0 oy
(3,607 puan) tarafından

Bilen yok mu

-Reklam-
0 oy
(3,995 puan) tarafından

Bana da öyle olmuştu. Birden çoğalıp sonra yavaş yavaş azaldı ve bir ayda bitti.

Eğer yumruk büyüklüğünde pıhtı düşmediyse bir sıkıntı yok bence, henüz 2 hafta olmuş.

Aklında soru kalacaksa yine de doktoruna sor istersen. Geçmiş olsun. 

(3,607 puan) tarafından

Sagol cnm pişti yok cnm ama bu anda kanama olması korkuttu leke seklınde az gelıyırdu İlk baslarda 

0 oy
(207 puan) tarafından

Her neden farklı dostum 

İlk doğumda 40 gün tam kanama oldu 

2. Doğumda 2 hafta sürdü sonrası sadece lekelenme 

(3,607 puan) tarafından

Bnm de İlk baslarda azdı cnm bugun kanama başlayınca korktum

0 oy
(10,753 puan) tarafından

Adet olabilir mi canım ben 53 gün sonra temizlenmistim 40 . Günden sonra kanamam arttı büyük ihtimal üstüne adet oldum ztn lohusalık bitincede adet adet duzenim hemen devam etti 

0 oy
(2,518 puan) tarafından

1 saatte pedin dolmuyorsa dayanamayacak şekilde ağrın olmazsa sıkıntı yoktur demişti doktor bana 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğumdan 14 gün sonra kanamanın aniden artması normal mi?
Doğumdan iki hafta sonra loşi kanamasının aniden artması genellikle rahimin toparlanma sürecindeki fiziksel zorlanmalara veya pıhtı atılmasına bağlı olabilir. Ancak, kanama miktarının pedinizi saatte birden fazla tamamen dolduracak kadar yoğun olması veya kötü kokulu olması durumunda enfeksiyon ya da parça kalması riski için vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmanız gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Lohusalıkta kanama artışı hangi durumlarda tehlikelidir?
Lohusalık kanaması beklenen azalma eğilimindeyken aniden çoğaldıysa ve beraberinde şiddetli karın ağrısı, 38 dereceyi aşan ateş, baş dönmesi veya bayılma hissi varsa bu durum bir sağlık riski oluşturabilir. Bu belirtiler rahim içinde doku kalıntısı, enfeksiyon veya ciddi bir kanama bozukluğu habercisi olabileceği için tıbbi değerlendirme gerektirir.
Lohusalık kanaması (loşi) ortalama kaç gün sürer?
Lohusalık kanaması olan loşi, kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle doğumdan sonra 4 ile 6 hafta arasında devam eder. İlk haftalarda parlak kırmızı olan kanama, ikinci haftadan itibaren rengi açılarak pembemsi veya kahverengimsi bir hal alır ve miktarı yavaş yavaş azalır, ancak 14. günden sonra tekrar yoğunlaşması normal bir süreç değildir.
Doğum sonrası kanamayı artırmamak için neye dikkat etmeliyim?
Doğum sonrası ilk haftalarda kanamanın artmasını önlemek için ağır kaldırmaktan kaçınmalı, kendinizi yormamalı ve yeterli istirahat etmelisiniz. Fazla hareket etmek veya fiziksel zorlanma rahimin kasılmasını etkileyerek kanamanın tekrar başlamasına veya miktarının artmasına neden olabilir; bu nedenle vücudunuzu dinlemeniz iyileşme sürecini hızlandıracaktır.
Lohusalıkta kanama artışı durumunda ne yapmalı?
Kanamanızın miktarındaki ani artışı fark ettiğinizde öncelikle fiziksel aktivitenizi tamamen durdurmalı ve dinlenmeye geçmelisiniz. Kanamanın rengini, yoğunluğunu ve saatte kaç ped değiştirdiğinizi takip ederek, artışın devam etmesi veya eşlik eden ağrı olması durumunda mutlaka doğumunuzu gerçekleştiren kadın doğum uzmanı ile iletişime geçmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 240 göst.
0 oy
10 cevap 775 göst.
21 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Achelia (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 611 göst.
31 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Ozgen (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 206 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Hayriye_6464 (84 puan) tarafından soruldu