18 haftalık hamileyim, yüzümdeki sivilceler kız bebeğe mi işaret?

0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (22 puan) tarafından

18  haftalık olduk.ilk aydan beridir yüzümü gittikçe sivilce doldu.etrafimdakiler kız diyorlar sizce doğru mu.

5 Cevaplar

0 oy
(239 puan) tarafından

Ne alaka ki kız erkekle saglıkla gelsin inşallah az kalmıs ogrenmeye strese ne gerek var 

(22 puan) tarafından

Yok yani oğlan da doğurdum kız da hiç öyle kötü olmadı yüzüm.oyuzden herkes doğal olarak birşey söylüyor.

-Reklam-
0 oy
(311 puan) tarafından

Benimde kızım oldu ergenlikte çıkmayan sivilce hamileliğimde çıkmıştı. Yüzüm bi tuhaf olmuştu. Ama kişiden kişiye değişir bence kızla erkekle alakası yok. 18 haftada cinsiyet belli olması lazım söylemediler mi ?

0 oy
(1,908 puan) tarafından

Kızımda yüzüm hep sivilce olmuştu ergenlikte bile sivilcem yoktu şuan 16 haftaya gircem sivilce falan yok cinsiyeti bilmiyorum 

0 oy
(591 puan) tarafından

Bi alakası yok ki ilk oğlumda yüzüm mahf oldu  cinsiyetle alakası olduğunu sanmıyorum batıl inanç işte 

0 oy
(66 puan) tarafından

Böyle şeyler doğru degıl benım kızım var bı tane sıvılce çıkarmadım bebek gbı oldu yüzüm hatta guzellestım normalde kız olunca cırkınlesırsın dıyolar kız annenın guzellıgını alır dıyolar 

Smdıkı erkek yüzüm hep sıvılce dolu hamılelıgımın başından beri kocaman sıvılce çıkarıyorum ve suratım çok cırkınlestı 

Yok sabah bulantısı kız dıyolar oda doğru çıkmadı bende sabahları daha yoğun bulantım var ama erkek

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gebelikte yüzdeki sivilceler bebeğin cinsiyetini belirler mi?
Hayır, hamilelik döneminde yüzde oluşan sivilcelerin bebeğin cinsiyeti ile bilimsel bir bağlantısı bulunmamaktadır. Halk arasında sivilcelerin kız bebeğe işaret ettiği yönündeki inanışlar tıbbi bir gerçeğe dayanmaz ve tamamen tesadüfidir. Cinsiyet tahmini ancak detaylı ultrason muayenesi ile doktor tarafından yapılabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
18 haftalık gebelikte yüzdeki yoğun sivilcelenme neden olur?
18 haftalık hamilelik sürecinde yüzde artan sivilcelenme, vücuttaki progesteron ve östrojen hormonlarının seviyesindeki hızlı değişimlerden kaynaklanır. Bu hormon artışı ciltteki yağ bezlerini uyararak fazla sebum üretimine ve gözeneklerin tıkanmasına yol açar. Birçok anne adayında bu durum ikinci üç aylık dönemde hormonların dengelenmesiyle kendiliğinden hafifleyebilir.
Gebelikte oluşan sivilceler için cildime nasıl bakım yapmalıyım?
Gebelikte sivilceler için cildinizi günde iki kez pH dengeli ve parfümsüz bir temizleyici ile nazikçe yıkamak en etkili ilk adımdır. Cildinizin nem dengesini korumak için yağsız, komedojenik olmayan nemlendiriciler kullanmalı ve güneşten korunmak için hamilelikte güvenli olduğu bilinen ürünleri tercih etmelisiniz. Asit içeren sivilce kremleri veya reçeteli ilaçlar kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Hamilelikte sivilce artışı ne zaman sona erer?
Hamilelikte sivilce artışı genellikle ilk üç aylık dönemden sonra hormonların düzene girmeye başlamasıyla azalma eğilimi gösterir. Bazı anne adaylarında ise sivilcelenme doğum sonrasındaki ilk birkaç aya kadar devam edebilir. Eğer sivilceler şiddetli bir hal alırsa veya iltihaplı bir yapıya bürünürse, dermatolojik bir destek alarak güvenli tedavi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
Gebelikte çıkan sivilcelere evde doğal tedavi uygulanır mı?
Gebelikte evde uygulanan her türlü doğal yöntem veya bitkisel karışım için öncelikle doktor onayı alınması çok önemlidir. Piyasada doğal olarak satılan bazı ürünler cilt emilimi yoluyla bebeğe geçebilir veya beklenmedik alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Genel olarak cildi temiz tutmak ve bol su tüketmek sivilce yönetiminde en güvenli ve destekleyici yaklaşımlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 100 göst.
16 Şubat 2026 Diğer kategorisinde 3evlatsahibi (622 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 137 göst.
0 oy
8 cevap 473 göst.
24 Mayıs 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Hacerhale (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.

Kategoriler

1,506,373 soru

24,590,019 cevap

363,007 kullanıcı

...