0 oy
367 göst.
önce Diğer kategorisinde (73 puan) tarafından

Neye kime göre bu evler veriliyor ki depremzedeyiz ev yok kiralar uçmuş iki çocukla ev eşyası ihtiyaç derken geçinmek zor bir umuttu ev almak çıkmadı 

12 Cevaplar

+1 oy
önce (1,488 puan) tarafından

Bunda hile olacağını sanmıyorum direk o şehirde kura çekilmiyor, TOKİ kendisi kurayı yapıyor . Nasip değilmiş demekki canım 

önce (73 puan) tarafından

Aynen öyle valla ama nasıl üzüldüm çok dua etmiştim kısmet değilmiş 

-Reklam-
0 oy
önce (117 puan) tarafından

Hangi şehirde yaşıyorsunuz

Şanlıurfa 

0 oy
önce (3,432 puan) tarafından

Dün çıkanlara da sosyal medyada hep sitem ediyorlardı çok fazla peşinat istiyorlar nasıl vereceğiz gibisinden tam bilmiyorum ama 🤷🏻‍♀️

Evet 250 300 küsur veriliyor illere göre farklı miktar alıyorlar bu devlet iyi hoş da ne bileyim ya onlardan haklı yoksa insanın elinde para nasıl verecek 

önce (2,953 puan) tarafından

Keşke peşinatla kalsa ya acaba ödeyebilir miyim bende bilmiyorum yılda iki defa zam ama bana senede bir asgari ücrete gelen zam oluyor bende bilmiyorum 

önce (1,894 puan) tarafından

Sadece peşinat olsa iyi memur maaşına göre aylık ödemelere de zam yapılıyor kaynanamlara da çıktı taşınalı bir seneyi geçti 9 binld başlayan ödeme şu an 11 bini geçmiş şekilde ödüyorlar geçen gün kaynım 15 sene daha ödeyeceğini söylüyordu ödeme zamma göre artmasa iyi ama zamma göre artıkça zorlaşıyor bu durum bizde yazıldık henüz kura çekilmedi çıksa mı çıkmasa mı daha iyi bilemiyorum 

Evet ya oda var ödemesi bilmem nesi zor ya çıksa bir dert çıkmasa bir dert 

0 oy
önce (332 puan) tarafından

Bu biraz nasip kısmet işleri bunda hile olmaz ama devletin çünkü 

Hile olmaz ama işte çok üzüldüm ya nasip evet bakalım ne zaman nasibimiz ne zaman

önce (126 puan) tarafından
+1

Hmm bu fıkra biraz komikmiş ... :))

0 oy
önce (2,669 puan) tarafından

Ablamda Diyarbakır için başvurdu.Ayin 17 sinde olacaktı ertelediler.Hâlâ da yapılmadı bilgisi olan var mı 

Neden ertelendi acaba bilgim yok valla olan varsa yazar inşallah 

önce (346 puan) tarafından

Ayın 21 yarın olcak sözde dbakırın

0 oy
önce (1,962 puan) tarafından

Valla hile varmı yokmu bilmiyorum ama biz tokide oturuyoruz ama 2 sene önce emlakçıdan aldık. Asıl sahibi başka şehirde oturan bi kadındı emlakçının kuzeniydi sanırım ona vekalet vermiş tüm işlemlerle emlakçı uğraştı. Asıl sahip ankarada yaşıyordu biz evi başka şehirden aldık düşün. Biz bi milyon peşinat verdik borcunu devraldık kağıtta 1 sene önce 300 bin kadar verildiği yazıyordu bi sene de 700 bün kâr yapıp sattılar bize. Ve aynı emlakçının 6-7 tane evi vardı bize birini gezip seçin dedi 

Aşağı yazdım burayada yazayım . Şuan sistem değişti ama eskiden şöyle idi . Kendi öz dayımın maddi durumu iyi değil, TOKİ parasını ödeyecek kadar bile yok yani öyle söyleyeyim. Arkadaşı diyor ki tokiye yazıl sana kesin çıkar , sana biraz para vereyim o tokiyi bana ver diyor ve dayımda kabul ediyor . Dayima TOKİ çıkıyor, dayımda o arkadaşına veriyor arkadaşı da borcunu kapatıyor. Ve dayım yengem ve çocuklarına bir daha TOKİ hakkı tanınmıyor . Onun haricinde evi olanı direk eliyorlar. Şuan ki TOKİ'de başkasına devir bile yok . Şuan evi olana çıkmıyor . Arabası olan da galiba rayiç bedele bakıyorlar 1 milyon üstü ise eleme yapılıyor 

Dp 

Bizim tokide yeni şuanki sistemi bilmiyorum evet dediğin gibi üstüne bişey olan başvuru dahi yapamıyor ama bundan 2 sene öncesine kadar ciddi oyunlar dönmüş ki anlarada oturan kadın başka şehirden toki sahibi olabilmiş. Keşke hiç böyle şeyler olmasada ihtiyaç sahibine çıksa o zaman çok şaşırıp sinirlenmiştik 

Kelebekhnm: toki çıktıktan sonra 1 sene geçmesi lazımdı devir için biz biraz risk aldık açıkcası bi sene olmasına 3 ay vardı 3 ay taksit öderken bile o kadının adına ödedik. Emlakçıyı tanıyanlar güvenebilirsiniz dedi. Ama eşimde aynı şeyi düşündü vefat etme gbi bişey olursa falan nasıl olur diye o yüzden bize 1 milyonluk senet vermişlerdi. Şuanki sistemi hiç bilmiyorum ama ne desem yalan olur. 

İşte canım aslında ihtiyaç sahibine çıkıyor ama fırsatçılar fırsata çeviriyor böylelikle. Şuan öyle birşey yapamıyorlar çok şükür önlemi alındı ama zengin parasına daha çok para katarken fakir daha çok fakirleşti

Teşekkürler canım evet işte birine sorduk satıyor musunuz diye sadece isim hakkı 400 bin istedi oda akraba diye 400 istiyor hava parası 

0 oy
önce (180 puan) tarafından

Urfadayim başvuran birkaç tanıdığıma çıktı torpil falan yok 

Nasip işi herşey ya Allah isteyen herkese ev nasip etsin 

0 oy
önce (3,072 puan) tarafından

Hepsi torpil hile var 

Ben çevreden bakınca kimin evi arabası varsa durumu iyiyse ona çıkmış kirada olan hiç çıkmamış 

Sans işi olacağını da sanmıyorum 

O işler öyle değil canım , şuan sistem değişti ama şöyle örnek vereyim . Kendi öz dayımın maddi durumu iyi değil, TOKİ parasını ödeyecek kadar bile yok yani öyle söyleyeyim. Arkadaşı diyor ki tokiye yazıl sana kesin çıkar , sana biraz para vereyim o tokiyi bana ver diyor ve dayımda kabul ediyor . Dayima TOKİ çıkıyor, dayımda o arkadaşına veriyor arkadaşı da borcunu kapatıyor. Onun haricinde evi olanı direk eliyorlar. Şuan ki TOKİ'de başkasına devir bile yok . Şuan evi olana çıkmıyor . Arabası olan da galiba rayiç bedele bakıyorlar 1 milyon üstü ise eleme yapılıyor 

Valla bilemiyorum ama Allah'ım nasip etsin isteyen hepimize ev araba hayırlı şekilde 

0 oy
önce (1,894 puan) tarafından

Bende anlamıyorum evi olmayana evli olana öncelik verilecek demişlerdi 3 sene önce yapılan TOKİ’ye hem eşim hem ben yazıldık ama bize çıkmadı üstüne evi olan bekar bi tanıdığımıza çıktı 

İşte şans işi bizde de hiç birimize çıkmadı anlamadım 

0 oy
önce (326 puan) tarafından

Ya Zaten bakıyorum çevremde çok ihtiyacı olup isteyen kişilere çıkmıyor yani nasip ama inşallah ilerideki zamanlarda ev sahibi olursun

Ayy amin isteyen hepimize rabbim nasip etsin

0 oy
önce (2,731 puan) tarafından

Kayınpederimin evi var diye kuradan attılar beni kayınpederimin evi ve ben ne alakaysak 

Aaa sizinki biraz garip olmuş benimkide iptal edilmiş ne evim ne arabam nede bir şeyim yok ama neden oldu bilmiyorum çok ihtiyacım da vardı ama nasip işte 

Kurallar açıklandı ya canım , eşin 30 yaş altıysa ailenin üzerine hiç birşey olmaması gerekiyor. Bulunduğunuz ikamette en az 1 yıl oturum olması gerekiyor vs vs

Eşim 30 yaş üstü canım garip kısmı baştan niye kabul ettiler ozaman kura günü mesaj attılar hayır madem öyle baştan iptal etseler ya dalga geçer gibi

Eleme baştan olmuyor ama, eğer ki kayınpederinin evinde görünüyorsanız ondan iptal etmiş olabilirler

Yok canım ne aynı evi aramızda 1000 km var eşimin hakkı bile yok evde 

0 oy
önce (9,194 puan) tarafından

Instagram toki evlerini görüyorum öyle bir evi dayayıp döşeyenler var ki yani hiç demezsin bunların durumu kötü diye. Ben bile evimi öyle yenileyemiyorum. Millet maaşını asgarî ücret gösteriyor üzerine hiçbir şey almıyor kul hakkına giriyor işte oylelerinden fırsat gelmiyor asıl ihtiyaç sahiplerine. Allah yedirmesin diyorum çok üzülüyorum ihtiyacı olanlara. 

Evet ya inanki bizimki ikiz çocuk ne bileyim kiralar uçmuş ev alınmıyor çok zor belki bir umut dedim ama nasip kısmet işi 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 231 göst.
19 Aralık 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Oglumveben (2,953 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
12 saat önce Diğer kategorisinde Zanaxx (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 371 göst.
0 oy
2 cevap 281 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,673 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,495,488 soru

24,430,543 cevap

352,473 kullanıcı