İki çocuğum var. Görümcem, çocuklarım için ne doğum hediyesi ne de doğum günlerinde hediye almadı. Sadece iki kez bir toka ya da bir boyama kitabı gibi basit hediyeler verdi; bunun dışında özel ya da anlamlı bir hediye getirmedi. Şu anda kendisi hamile. Geçenlerde eşime “Beşik ya da bebek arabası gibi bir ihtiyacımı alırsın” diye gülerek söyledi. Ciddi mi söyledi, emin değilim ama ben o kadar büyük bir hediye almayı kesinlikle düşünmüyorum. Öte yandan, hediyesiz de geçmek istemiyorum. Ancak çok basit bir takımla da geçiştirmek istemiyorum. Bu nedenle ne hazırlayacağımı bilemiyorum. Sizce bu işin ortası nedir, nasıl bir hediye almak uygun olur?
Herkes kendine yakışanı yapar . Bence al güzel bir hediye. Utansın
Valla cnm bazıları bunu kâr olarak ta görüyor biliyor musun ben almadım o aldı ,cebimden bir şey çıkmadı diye,
İkinci dogumumu yaptım kaynım geldi eltimle evime,elleri bomboş,sen doğum yapan bir insanın evine gidiyorsun meyve suyu nebilim süt al bari en azından dimi,yada nebilim evde 3yasinda küçük bir çocuk daha var ona en azindan bir çikolata al ,bebeğime ne bir takım ne bir para hiçbir şey ,geldiler gittiler,eve girince ceketini uzattı eltim sandım bir şey almış ,bı kızardım ben utandım , bilmiyorum ben böyle görmedim ailemden , düşünceli olmalı insan birazda olsa
Bende öyle düşünüyorum. Kendime yakıştıramıyorum ama gerçekten bir beşik bir araba almayı hiç içim elvermiyor onun yerine bir takım bir de battaniye yeter diye düşünüyorum.
Öyle tabi ama yine de herkes kendine yakışanı yapar canım.
@Hayhak tabiki öyle pahalı şeyler alma canım. Oyun halısı, reflü yatağı, mini sallanır beşik(1000 tl) , yürüteç, bebek küveti. Bu tarz şeylerden de alabilirsin. Örneğin bir takım, bir oyun halısı ikisini verirsin.
Teşekkür ederim
gelise gore gidis . senin cocuklarin oldugu zaman gorumcen bekarsa bise almayabilir dusunmeyebilir anan babasi aldigi seyler o da almis sayilir. evliyse eger sana ne yapmissa aunismi yapman lazim . besik yada araba dediginde gulup gecin olsun bitsin. hediye de hir takim fazla bile
besik yada bebek arabasi okadar elzem ihtiyaclar degil bebek arabasinda vocuk ilk zaman binmio bile kucakta geziniyo. besik dersen ufak anne yani besiklerde yatio partk yataga ona buna sizi bekliosa kendi sonradan alir hediye almanizi bekliosa. bir takim fazla bilr bence yada ilk adim ayakkabisi da ekleyebilirsin yanina.
bu arada sahsen ben mesela kendimi koysam yerine benim kardesim en azindan ceyrek altin getirirdi bana. bende kardesime ceyrekten asagi goturmezdim . senlik bisey yok ama abi kardes arasindaki hediyelesme bu sekilde olmaliydi en bastan
2 çocuğumda da evliydi. Bayramlarda 100 lira harçlık verirdi. Onun dışında getirdiği götürdüğü bişey yok. Aramız da kötü değil aslında sadece bir bebek arabası 15 bin beşik 10 bin o kadar abartılı bir hediye almam. İki takım bir battaniye diye düşündüm yeter sanki altın falan da alamam
yani gelise gore gdips iste olabilir battaniye takimda iyi dusunmussun.hala olarak o ne almiski dayi olarak esinden okadar buyuk hediye bekleyebilsin. hersey karsilikli
Hiç hediye almadı ise bir takım kıyafet alır verirdim o bile çok olur ona kısasa kısas ben bu çocuk mevzularında katıyım malesef takması lazım durumu uygunsa mesela abim 0.5 gram altın taktı ben onun çocuğuna 1 gram taktım o utansın diye eşime kalsa neyse onu takacaktı açıkcası herkes küçük hesap peşinde koşarsa karşılığını vermek lazım
Durumları bizden kat kat iyi ev sahibiler eşinin maaşı arabaları onlara fazlasıyla yetiyor. Niyeti kötü insan değil görümcem ama biraz aklımı getirmiyor yoksa tutucu mu bilemiyorum.
Herşey olabilir seninde aklın götürmesin
Laf gelmesini istemiyorum sadece. O yüzden ne abartılı ne de basit bir şey götürmek istemiyorum. Bir takım bir battaniye yeter mi acaba .
Yeter bacım yeter
Vala kim ne getirdiyse bende aynisini gotururum isterse annemin kizi olsun
Hiç bir şey vermeyerek tatsızlık çıkmasını istemiyorum eşim de alma taraftarı ama beşik araba altın veremem vermem.
Almayana almam parama kiyamadığımdan değil haksızlığa gelemediğimden alsam da zaruri ihtiyaç olup onu rahatlatacak hediye almam keyfime göre sadece yeğenimin işine yarayacak şey alırım ki hepte öyle yaptım
Kaynanam da hiç bişey almamıştı onların adetine göre herşeyi benim annem almalıymış ilk torun diye ama insanın içinden gelir alırdı diye düşünüyorum sonuçta onunda ilk torunuydu. 2. Çocuğuma sadece yorgan yetirmişti.
Benim kayinvalidem bütün hamileliğim boyunca bir tane babaannem beni çok seviyor yazan zıbın aldı şaka gibi sadece o bir alt üst takım bile değil insan haneye girecek bebek haberini alınca gözü Bebek kıyafetine takılır yani alayım diye ilginçler ben de açıkçası görümcemin çocuğu falan olsa altın taktırmam
Ne kadar cimri bu kaynanalar şaka gibi
Bu arada bu adetin uydurulmuş olduğunu düşünüyorum masraftan kaçmak için zaten bütün yükü çekip çocuğu ben doğruyorum maddi yükünü de annem çekecek ama torun en çok bizim torunumuz deyip ortada onlar gezinecek çok sinir bozucu bizde böyle bir adet yok ama olsa da uygulatmazdım
Bana da bu adet çok garip gelmişti. Bir de söylerken aşırı mutlu aşırı heyecanlı bir şekilde söylemişti böyle bir adet var diye.
Boyama kitapları boya toka al ozamn 😅 paket yap güzelce 3 4 yıla kullanır sakla görümcecim de 🤭
Olması gereken bu aslında ama kendime yakıştıramıyorum işte.
Kiyafet tarzi biseylwr alirdim, benim cocugum deger gormuyorsa bende gostermem. Bidaha lafini da ederse, e zamaninda sende yegenine alsaydin simdi onu verirdik kullanirdin derdim gulerek
Durumları kötü değil ama pek aklı getirmedi herhalde bilmiyorum ama ben yine de kendisinden bugüne kadar bir kötülük görmediğim için bir takım bir de battaniye almayı düşünüyorum ancak basit kaçar mı diye endişe ediyorum.
Kendi aakil edememis sende etmemis olabilirsin, bikac bakim esyasi ekleyebilirsin islal.mendil, krem, bez sampuan tarzi
Evet olabilir bir takım bir battaniye bir paket de bebek bezi ne az ne çok gibi gözüküyor. Uygun olabilir bence.
Benimkiler ikinci çocuğumda para verdiler sen al gönlümce diye de sorun şu ki ben koydeyim dışarı çıkamıyorum yani gönlümce alamıyorum kıyafet alsaydı yada oyuncak ben daha çok mutlu olurdum şahsen şimdi üçüncüye hamileyim bunda da kesin parayla geciştirecekler 😑 diğer ikisi kızdı ablasının kuculenleri giydirdim bu erkek hiç hazirligim yok eşimde alışverişi sevmez napacaz bilmem bir iki tane alır tamam yeter der heralde bununla
Benim görümcem de bayramda 100 TL harçlık vermişti bir kere hiç gözüm yok aslında bugüne kadar hiç sorun da yapıp yansıtmadım kimseye ama talep ettiği şeyleri görünce bir an Bana ayıp edildi diye düşünmedim değil
Hantane çıkışı al yeterli
O zaman 2.000tl yi 50'lik yap çocuğun üstüne sar. Hem çok gözükür hem de yeterli
Ciddi mi söyledin bilmiyorum ama asla öyle bir şey yapmam :/
E canım sen de ona yok buna yok . Görümcenin istediğini al madem.
Hastane çıkışına yok demedim basit kaçar mı acaba diye söyledim. Neyse garipsiniz. Ama bence kimsenin çocuğuna 40 tane 50 tl lik banknot vermeyin.
Öyle bir sorum yok benim
Valla aynı iki toka alır giderim.. sesizcw bırakırım bi hanım arkadaş cocugunun kullanılmış kısakolunu getirmişdi... ben hiç bişey goturmedim gidmedimde
Amcamın eşi de yeni doğum yaptığım zaman bana iki tane haşlanmış mısır bir de kendi çocuğunun dört yaş için olan montunu vermişti yeni doğan oğluma. 4 5 tane daireleri var dukkanlari var almaya maddi gücü olunca insan kıymet vermiyor diye düşünüyor.
Vermiyorsa vermeyiz o arkadasda memur bizim gibi.... ne yaptıysa aynısı bende...😇
İlk ohlumu dogurdugum zaman büyük görümcem çocuklarına seslendi sende 20 varmı ötekine dedi sende 30 varmı neyse 100 TL etti benim oğlanın koynuna koydu okadar zoruma gitmistiki geri çocuğunun eline verdim aldım kabul ettim dedim yani önemli olan bana iyi dilekte bulunmandi yardımcı olman Güler yuzundu parayi napiyim 18 yıl oldu halada çok konuşmam boşver sende kendi içinden geçeni yap
İçimden geçen bir takım bir de battaniye aslında ama basit gözükmek istemiyorum sadece. düşünülmemiş senin yaptığına karşılık bu gibi düşünmesini istemiyorum.
Yooo tamda düşünülmesi lazım bence yani şöyle eger maddi gücü yoksa almadiysa o ayrı ama varken almadiysa bende aynı şekilde karşılık veririm
Kaldiki güzel bı battaniye icinede güzel bı takım köy iyi dilekte bulun gayet iyi yani
Maddi güçleri yerinde Allah artttırsın. İsteseydi eminim alacak şey çok bulurdu.
Dediğiniz gibi bir takım bir battaniye yeter
Seninki çocuk değil mi çocuğuna ne kadar değer verilirse sende o kadar değer vereceksin çocuğunu önemsemis işte dümdüz sen niye önemsiyorsun ki anlasin diye bir çorap bir de zıbın al yeter. Bir takım almamis beşik arabası istiyor çok beklersin derdim
Beklenti içine girmesi garip. Ben kimseden bir zıbın bile beklendi içine girmemiştim
Görümcen sana almadiysa böyle pahalı bir hediye almana gerek yok tabiki. Ben görümceme bir paket yapmıştım. Alt degistirme örtüsü, Pembe nohut battaniye, 4 takım elbise çorap, önlük , mendil. 3 lü zıbın böyle bir paket hazirladim. Bir de çeyrek takmıştım ama ondan önce o da benim oğluma yaptı. Karşılıklı. Sonra ben bir doğum daha yaptım mesela o bir daha doğurmayacak karşılığı gelmeyecek diye küçük oğluma bir şey yapmadı. ( Ki aylık geliri 300 bin civarı) Şimdi çocuklarima ne yollarsa ben de onun çocuklarina yolluyorum. Bir hala yeğeni doğunca nasil bir şey yapmaz böyle hesaplara girer bilmiyorum
Çeyrek beklentisine hiç girmesin 10 bin tl olmuş annem doğursa veremem şuan :)
Ay ben doğurdugumda 2 binlerdeydi 😁
Sana ne aldıysa aynısı al ben olsam fazla bir şey Almam
Bir takım yeterli diye düşünüyorum eşim para vermem isterse karışmam ben artık :(
Kendi yeğenine hiçbir şey yapmamış bu durumda sizden büyük hediye beklemesi çok çirkin. Ayrıca durumu sizden çok daha iyiymiş. Durumu olmasa hadi sevaptır diye alınır ama böyle bir durumda ben olsam almazdım. Bir kutunun içine birkaç tulum zıbın çorap 1 paket yenidoğan bezi ve ıslak mendili gibi şeyler koyup ufak çaplı bir hediye yapabilirsiniz çok gözükür hem. Veya elektrikli süt sağma pompası alın direkt. Hem alınabilir hem de basit bir hediye değil.
Aynen öyle teşekkür ederim
1,495,597 soru
24,432,402 cevap
352,599 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın