Doğum kontrol hapına adetim gecikmişken başladım, ağrım olur mu?

0 oy
119 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (2 puan) tarafından

Doğum kontrol hapıni adet olmadan içmeye başladım adetim gecikti ilk kez kullanıyorum ama ağrılarım var adet ile ilgili yardımcı olur musunuz??? kızlar❤️❤️adet olur isem bitince ne kadar süre sonra icmem lazım 

1 cevap

0 oy
(13,654 puan) tarafından

7 gün ara verip 8.gün tekrar başlayacaksın, ister adet ol ister olma. zaten hapa göre adet düzenin olacak düzenli kullandıkça. 

(2 puan) tarafından

Tesk ederim😊adet olunca bırakcam 7 gün sonra tekrar kullancam anladım 8 gün yine başlayacam

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum kontrol hapına adetin ilk günü başlamazsam ne olur?
Doğum kontrol hapına adet döngüsünün ilk günü başlamadığınızda, ilacın koruyucu etkisi hemen devreye girmez ve adet düzeninizde geçici sapmalar yaşanabilir. İlk kutuyu kullanırken ilk 7 gün boyunca ek bir koruma yöntemi kullanmanız ve hapı her gün aynı saatte aksatmadan almanız önerilir. Adet döngünüzün ortasında veya farklı bir zamanda başlamak, vücudunuzun hormon seviyelerini değiştirdiği için düzensiz kanamalara veya ağrılara sebep olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum kontrol hapı kullanırken kasık ağrısı normal mi?
Doğum kontrol hapı kullanımının ilk birkaç ayında hafif kasık ağrıları veya kramp benzeri şikayetler vücudun yeni hormon dengesine uyum sağlama sürecinde normal karşılanabilir. Ancak, şiddetli ve geçmeyen ağrılar, karın bölgesinde hassasiyet veya beklenmedik kanamalar yaşıyorsanız bir kadın hastalıkları uzmanına danışmanız önemlidir. Bu belirtiler ilacın vücudunuzdaki adaptasyon süreciyle ilgili olabileceği gibi başka bir tıbbi durumdan da kaynaklanıyor olabilir.
Doğum kontrol hapı kutusu bitince yeni kutuya ne zaman başlamalıyım?
Doğum kontrol hapı kutunuz bittikten sonra genellikle 7 günlük bir ara verilir ve 8. gün yeni kutuya başlanır. Kullandığınız hapın türüne göre (21 gün veya 28 gün gibi) bu süre değişebileceği için mutlaka ilacın prospektüsünü kontrol etmelisiniz. Eğer 21 günlük haplardan kullanıyorsanız, 7 günlük ara süresinde genellikle bir çekilme kanaması yaşanır; bu kanama başlamış olsun veya olmasın, ara süresini tamamladıktan sonra yeni kutuya aynı gün başlamanız koruyuculuğun devamı için kritiktir.
Doğum kontrol hapı adet düzenini nasıl etkiler?
Doğum kontrol hapları yumurtlamayı baskılayarak adet döngüsünü tamamen kontrol altına alır ve genellikle kanama miktarını azaltıp adet sancılarını hafifletir. Hap kullanımına yeni başladığınızda vücudunuzun hormonal düzene alışması için ilk 3 ay bir adaptasyon süreci gerekebilir; bu süreçte lekelenme tarzında ara kanamalar veya adet gecikmesi görülebilir. Eğer bu süreçte düzensizlikler çok uzun sürerse ilacın sizin için uygun olup olmadığını belirlemek adına mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Doğum kontrol hapına başlarken adet gecikmesi olması normal mi?
Doğum kontrol hapına adet dönemi dışında başlamak, vücudunuzun doğal hormonal döngüsünü etkileyerek adet kanamanızın gecikmesine veya beklenmedik zamanlarda lekelenmelere yol açabilir. Haplar vücuttaki hormon dengesini yapay olarak yönettiği için, doğal adet döngünüzle çakışabilir ve bu durum ilk ayda düzenin şaşmasına neden olur. Eğer hamilelik şüphesi taşıyorsanız veya ağrılarınız şiddetliyse, ilacı kullanmaya devam etmeden önce bir uzman görüşü almanız ve bir gebelik testi yaptırmanız en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 177 göst.
+1 oy
4 cevap 323 göst.
0 oy
5 cevap 293 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Linanin annesi61 (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 248 göst.

Kategoriler

1,508,069 soru