0 oy
505 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (501 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bebeğim doğdu ciddi bir kalp rahatsızlığı varmış ameliyat oldu toplam 4 kez ameliyat oldu (2 açık kalp, 2 anjiyo) daha 1 haftalıkken. 1 ay yoğun bakımda yattı ve son haftası benle beraber servise çıkacaktı bende daha önceden kayınvalideye söyledim benimle refakatçi kalır mısın diye kabul etti. Ama tam çocuk çıktığı sıra şehir dışına gitti (6 7 saat uzağa) sırf keyfi için. Çok da acele olmayan bazı işler için. Beni yalnız bıraktı sözünde durmadı. Kaynım evlenecek 3 4 ay sonra. Onun evini temizlemeye dizmeye gitti ki daha biz hastaneden taburcu bile olmadan. Bebeğim ölümlerden döndü ne olacağı belli değildi taburcu olmamızı bile bekleyemedi. Bide odaya çıkınca beni arayıp duruyor görüntülü çocuğu göster deyip durdu ben de o lohusa halimle sitem ettim bu kadar merak ediyorsan gitmeseydin gelseydin beraber baksaydık kırıldım sana dedim. Napalım planlarımız tutmadı falan dedi hiçbir mahcubiyet utanma yok. Ben de ağzıma geleni söyledim. Sonra ne o aradı bir daha ne ben küstük yani. Şimdi bebeğim 3 aylık bir kere bile aramadı. Sağda solda da gelin saygısızlık terbiyesizlik etti konuşmuyorum diyormuş. Benim arayıp özür dilememi flan bekliyor heralde. Siz olsanız napardınız ben mi abartıyorum? Çok doluyum üzülüyorum.eşim asla konuşmak istemiyor küstü o da çok kızgın ailesine. İnsanın en kötü zamanında yanında olmicaklarsa neden varlar diyor (öz annesi değil) bide utanmaz kadın sen de benim abimi aramamıştın ameliyat olduğunda dedi abisini tanımıyorum bile hiç görmedim hayatımda 20 saat uzakta yaşayan biri. Bebek bulunur ama abi bulunmaz dedi özellikle bu lafı çok koydu ne demek bu bebek bulunur bebeği ameliyatlar yaşamış 24 günlük lohusa bir anneye söylenecek söz mü bu bide normalleştiriyor. 

15 Cevaplar

+1 oy
önce (326 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ufacık bir bebek üstelik torun, onca büyük sıkıntı yaşamışken gidip de oğlumun evini temizlemek falan benim içimden gelmez kafam da kaldırmaz. Millet nasıl yapabiliyor hayret. Ayıp etmiş ne olursa olsun o işler bekleyebilirdi veya onun yerine başka bir yakını gidip yapabilirdi. Geçmiş olsun Allah şifa versin bebeğinize.. 

önce (501 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim ben de aynenn böyle söyledim kendisine ama kırıldı ne hikmetse 

-Reklam-
+6 oy
önce (1,367 puan) tarafından

Eşini tebrik ederim. Ben olsam düğüne dahi gitmezdim.

Son yazdığım kısma bakabilir misiniz bide o lafı etti çok zoruma gitti. Yakınlarım uzatmayın daha fazla barışın diyor sen küçüksün alttan al diyor ama ben affedemiyorum 

önce (2,645 puan) tarafından

Asla alttan almaz yakınlarım çok yakin değilse onlarida silerim ne demek bebek bulunur oyuncak bebek sanki

+2 oy
önce (117 puan) tarafından

Ne üzülüyorsun böylesi insana . Senin yerinde ben olsaydım daha beterinu yapardım. Hiç üzülme. Böylesi insan için neden üzüleceksin ki.. neyse ki Esin bile ne *** olduğunu anlamış konuşmuyor sende takma 

Son yazdığım kısma bakabilir misiniz. Evet ben de sizin gibi düşünüyorum ama öyle bir manipülasyon yapıyor ki onun tüm suçu gidiyor benim verdiğim tepki, saygısızlık, üslupsuzluk etmişim bu konuşuluyor. Onun yaptıkları değil benim verdiğim tepki yani. Sanki küfür ettim 

önce (117 puan) tarafından

Böyle zihniyetteki bi kadın zihninizi doldurmasin bile ..benim esim de aynı fikirde bide muhattap olmuyorsa ben daha ne isterim .. gebersin gitsin .. 

+1 oy
önce (155 puan) tarafından

Aramasını mı ıstıyon. E desin bacım desin ne olacak sen al bebişini keyfine bak dertsiz başına dert mi arıyon. Gelmemiş etmemiş ne daha kafana takıyorsun 

Arasın sorsun mahcup pişman olsun özür dilesin hatasını anlasın istiyorum ama nafile. Sırf yaşı büyük diye bizden alttan almamız bekleniyor. Bide onun yaptıkları değil de benim tepkimi ön plana çıkarıyor üslupsuzluk etmişim terbiyesizce konuşmuşum bilmem ne sanki küfür ettik. Bide eşime üzülüyorum sanki ailesiyle arasını ben açmış gibi hissediyorum ama böyle bir duruma da sessiz kalamazdım 

önce (155 puan) tarafından

Bak herkesın kendı dogruları var mesala ben kocamla kavga etsem ona gore ben haksızım bana göre o. Kaynanan asla anlamayacak bunu özür bekleme boşyere. Çünkü o da kendisinin haklı oldugunu düşünüyor bosver takma 

+1 oy

Bebek bulunur abi bulunmaz lafından sonra banane senin abinden der ben de onu kırardim az bile yapmişiniz ne özrü siz uzak durun asıl özür dilemesi gereken o asla affetmezdim ettiği laf kabul edilmez çok ağır.

Evet aynen öyle dememek için kendimi o kadar zor tuttum ki. Ama yine de sitem ettim ağzımı açtım diye kötü gelin ben oldum. Şimdi de ne arıyor ne soruyorlar torununu eltime soruyormuş durumunu. Beni aramıyorlar diyormuş özür bekliyor heralde çok normal bir söz gibi söyleyip duruyor o sözü 

Kurban ederdim tek bir telefonuma..Umrumda olmaz karşıma geçip kırıldım falan dese biraz daha kırıl derdim heralde su an ki aklımla zamanında sustum bir cok şeye şimdi asla susmam.  ama sizde haklısınız denilmiyor aman o kırılmasın bu incinmesin diye diye bir bakıyoruz paramparçayiz.

En iyisi mesafe.

0 oy
önce (4,427 puan) tarafından

Kaynananızın etrafa ne dediği hiç önemli değil. Kimin ne düşündüğünü takmayın. Eşiniz ile bu konuda aynı düşünüyorsanız, en önemlisi bu. Adım atacak, orta yolu bulacak kişi öncelikle eşiniz ve kaynananız arasında olmalı, sonuçta onun annesi ve o da küs. Sizlik bir durum yok yani.

Bebeğiniz için de çok geçmiş olsun. Sağlıklı bir ömrü olsun inşallah 🍀

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden. Etraf değil ama pişmanlık duysun utansın istiyorum ama hala durumlar paylaşıyor yok kırılmış bize yok gönlünü almamışız yok üslup çok önemliymiş vs vs

0 oy
önce (6,114 puan) tarafından

Deli mi ne kadın. Torunun bu ya , can bu can . Nasıl bu kadar önemsiz olabilir. Boşver konuşma eşin de seni desteklemiş. Elalemi de boşver sen sonuna kadar haklısın 

Ben de birebir aynısını dedim sağlık bu sağlık ev dizme zamanımı şimdi daha sonra gidebilirdiniz dedim. Ne yapalım gider geliriz bebek odaya çıkana kadar diye düşündüm ama işler uzadı diyip durdu. Sanki 2 hafta sonra gitseler ölecekler. Kimsenin onları çağırdığı da yok kendi keyfinden. 

0 oy
önce (7,402 puan) tarafından

Bacı tavrınızı koymuşsunuz daha ne olsun boşver 

Evet ama onun yaptıkları değil de benim verdiğim tepki ön plana çıkıyor. Üslupsuzluk etmişim bilmem ne hani kendini affettirmeye çalışsın mahcup olsun özür dilesin istiyorum ama nafile bide üste çıkıyor 

0 oy
önce (10,229 puan) tarafından

Doğum yaptım kalbim durdu sezaryan sırasında eşimin hic bir akrabası gelip gecmiş olsun demedi çocuğü görmeye zaten gelmediler takıyon mu de  takmıyom umrumda değil 

Peki konuşuyor musunuz görünce falan çok geçmiş olsun bu arada 

önce (10,229 puan) tarafından

Aynen canım 2 sene olmuştur konuşmuyoz  bi eşimin abisi var o garip bi insan 

0 oy
önce (2,583 puan) tarafından

Belani mı arıyorsun sus iste haksız onlar oylesinin suratina bakmam eşinde senden yana daha ne olsun keyfine bak çocuğunla kocanla mutlu ol 

İçimde bir üzüntü olarak kaldı ama hala daha üste çıkıyor saygısızlık üslupsuzluk etmişim sesimi çıkardım ya. Kırılmış gönlünü almamışız flan gibi durumlar yazılar paylaşıp duruyor 

önce (2,583 puan) tarafından

Çokta fifi ağrımayan başını ağrıtma uzak dur

0 oy
önce (3,416 puan) tarafından

Ay ayy bizimkiler öz bize neler neler yapıyor seni ki üvey miş kocanda arkandda ne güzel gerisini sal gitsin bende olsam birdhaa asla konuşmam Rabbim evladına şifa versin 

Teşekkür ederim ben de sizin gibi düşünüyorum ama hiç pişman da olmuyor yani hatasını anlasın istiyorum ama aksine biz laf ettik diye özür bekliyormuş 

0 oy
önce (5,417 puan) tarafından

Bu kaynanalara ne oluyor böyle. Bebek bulunur ne demek başta dicektim barışın diye ama bu lafi çok ağır olmuş. Hani bu olmasa başka torun buluruz gibisinden. Çok ama çok kırıcı. Kaynanam da aynısını eltime demişti kızı için "daha 2 aydır hayatımda hani olur da olmayabilir anlamında ". Eltim yine iyi barıştı affetti ben olsam evladim hakkında böyle bir şey diyene ciddi mesafe koyardım

Ben zaten en çok o söze kırıldım lohusa halimle hastanelerde tek başıma o sözleri düşünüp düşünüp ağladım ameliyatlı bebeğimle. Bide hala durumlar paylaşıp laf sokup duruyor kırılmış da kimse gönlünü almamış da üslup herşeyden önemliymiş de... 

önce (5,417 puan) tarafından

İstediği kadar kırılsın düşüncesiz mahlukat. Rabbim yanına bırakmasın.  Ondan sonra niye gelinler soğuk mesafeli. 

0 oy
önce (6,191 puan) tarafından

Ne bicim kaynana bırak insan olamamış torunu ya ne kadar zor ameliyattan cikiyor insan ömründen ömür gider..

Sende üzülüp durma gerekirse muhatap bile olma

Aynen öyle bir ayda 10 yıl yaşlandım üzüntüden sıkıntıdan resmen saçlarım beyazladı. Bide lohusa halimle trip yiyorum kırılmışmış hanfendi üslup herşeymiş 

önce (6,191 puan) tarafından

Uzak dur ben kaynanalar savunurum genelde seninki savunulacak yani yok

0 oy
önce (552 puan) tarafından

Kocan hem annesine küsüyor hem sana laf ediyor tuhaf.  kaynanana ne soyledin de bu kadar kırıldı bilmiyoruz ama onun da elbette gitmemesi gerekirdi.  Şimdi barışmak zorunda degilsin nasil olsa kocan da küsmüş o yuzden dusunme bile bence. 

Kocam bana bi laf etmedi siz yazıyı tam anlamamışsınız bence. Eşim küstü ailesine konuşmuyor bizi en zor zamanımızda yalnız bıraktıkları için çok kızgın onlara. Ne söylediğme gelirsek şimdi zamanı mıydı oraya gitmenin öteki ay gidemez miydiniz sağlıktan önemli mi dedim sen beni çağırsan ben sana böyle yapsam hoşuna gider miydi dedim. Abisini aramamışım ben de onu söyleyip durdu ben onu tanımıyorum bile dedim. Yani kırılan o değil esasında benim ama üste çıkan o ben saygısızlık etmişim. Siz onun mu kırıldığını düşünüyorsunuz

önce (552 puan) tarafından

Daha iyi anladim simdi. O zaman ozur dileyecegin bir sey yapmamissin. Arkadan illa ki kotu soyleyecekler o tarafa ne kadar iyi olursan ol kotu laf duyarsin zaten.

0 oy
önce (1,297 puan) tarafından

Ben olsam düğünlerine de gitmem mesafe koyarım . O ne demek abi bulunmaz ama bebek bulunur çok kırıcı bir kelime annesi düşüncesizin teki demekki böyle kalpsiz insanlar için kendinizi üzmeyin hayatınızdan çıktığı için dua edin bence muhattap olmayın hazır esinizde küsmüş bu fırsattır sizin için.

Öz anneleri değil. Eşimin annesi küçükken vefat etmiş ama kaynanalıkta hiç geri durmaz. Ben gitmeyeceğim zaten küçük bebeğim var ama eşim gidecek. Hala daha kırılmış da bilmem ne diye laf sokmalı durumlar paylaşıyor esas kırılan benim. Suçlu da benmişim lohusa halimle neler yaşadım bide bunların triplerini çekiyorum yok üslupsuzmuşum yok bilmem ne sanki küfür ettim sitem ettim sadece 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 114 göst.
0 oy
26 cevap 961 göst.
21 Eylül 2025 Aile & Aşk kategorisinde micro660 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 150 göst.
0 oy
33 cevap 1,993 göst.
28 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sedaa. (118 puan) tarafından soruldu

Kategoriler