Çocuğuma menenjit aşısını nerede ve nasıl yaptırabilirim?

0 oy
216 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (57 puan) tarafından

Yakın zamanda bu aşıyı yaptıran varmı kızlar hastanedemi yapışıyor sağlık ocağında mı kendimiz mi alıyoruz ücreti nekadar acaba 

7 Cevaplar

0 oy
(9,157 puan) tarafından

Yani 2800 yada 3700 civarında 

-Reklam-
0 oy
(1,760 puan) tarafından

Bende yaptırıcam ama daha da fırsat bulamadım bi birisi hasta oluyor, bi diğeri

(4,881 puan) tarafından

Aynı durumdayım 😅 biri 3.5 yaşında biri 7. 5 aylık tam diyorum iyileşsinler yapayım ama denk gelmiyor eczacımız hasta olsada yapılır ama hasta olmasa daha iyi dedi birde oğlum bir kere hasta değildi aşı yaptırdık meğer yeni başlıyormuş haberimiz yok aşıdan sonra feci kötüledi korkuyorum 🤦🏻‍♀️

(1,760 puan) tarafından

Benm biri 6 aylık diğeri 5 yaşında. Büyük zaten ay da bi sefer ağır grip oluyor ateş istifra kendini zor toparlıyor çocuk sonra yine hasta. 

Aşı kesin ateş yapıyormu korktum şimdi

(4,881 puan) tarafından

Allahım şifa versin inşallah benimde iki. Çocuğumda bronşiolit oluyor küçük kızım 1 kere yattı 1 kere evde tedavi oldu oğlum sürekli hava kullanıuor zaten 🤦🏻‍♀️ şimdi iki çocuğumunda burnu akmaya başladı stres sardı beni bakalım 🤦🏻‍♀️

Valla yapıyor diyende var yapmıyor diyende bende bilmiyorum oğluma ha bugün ha yarın diye diye bu güne geldik birde benim halam menenjitten vefat etti kayınvalidemde geçirmiş 1 kere o yüzden korkuyorum her ne kadar kalıtsal olmasada.. Birde oğlum 1.5 yaşında havale geçirdi o da korkutuyor alakası olmasada

(1,760 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin. benim oğlumda o yaşlardaydı havale geçirdiğinde.

Son zamanlarda sürekli önüme çıkıyor bu menenjit hastalığı yaptırmak istiyorum bende ama nasıp.

Kaç yaşındaydı halanız, mekanı cennet olsun.

(4,881 puan) tarafından

Allah razı olsun canım inşallah 🤲🤲benimde aşı hep karşıma çıkıyor ilgilenmek istemiyorum aslında çünkü çocuğum havale geçirmeden önce karşıma hep havale geçiren çocuğa nasıl müdahale edilir videoları çıkıyırdu bende açıp izledikçe daha çok çıkıyordu en sonu oğlum havale geçirdi şimdi kötü birşey gördüğümde bakmadan geçmek istiyorum ama bu var olduğu gerçeğini değiştirmez psikolojik olarak korkuyorum sadece. 44 yaşında vefat etti Allah razı olsun 🤲🤲

0 oy
(1,155 puan) tarafından

29unda bızde yaptırcaz rotavirüs aşısı ile eczanedn alıp sağlık ocagındakı hemsıre yapıyor 

0 oy
tarafından

Ben doktoruna kontrole götürdüğümde yaptırmıştım geçen ayın başında 2600 falandı fiyatı. Sağlık ocakları vurmuyor menenjit aşısını yapmaları yasaklanmış sağlık bakanlığı tarafından. 

(1,760 puan) tarafından

Çocuk doktorunda sağlık ocağında yapılıyor demişti bana, ee kim yapacak bu aşıyı.

Niye yasaklanmış ki

tarafından

Ateş yapan bir aşı olduğu için o riski göze almıyorlar 

(1,760 puan) tarafından

Kesin ateş yapıyormu bi ihtimal mi, öyleyse eğer ikisinede aynı zamanda yaptıramam. 6 aylık çünkü birisi

tarafından

Çok hafif de olsa yapıyor iki kızımda da calpol kullandım menenjit aşısından sonra. Siz doktorunuza sorun sakıncası yoksa yaptırırsınız

0 oy
(13,662 puan) tarafından

güncel fiyatı bilmiyorum, alıyorsun ya çocuk doktoru yapıyor ya da sopalık ocağı 

0 oy
(6,447 puan) tarafından

Sağlık ocağı yapıyor yapmazsa bazı hastanelerde bazı doktorlar yapıyor aşıyı doktor yazıyor hangi ay ne vurulacak dıye takvim oluşturuyor aşıyı eczaneden buz küpleri içinde alıp götürüyorsnz fiyatlar 2400 üstü idi en son tek doz

0 oy
(17,067 puan) tarafından

Eczaneden alip sağlık ocağında yapılıyor 3 buçuktu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklere menenjit aşısı hangi aylarda ve nasıl uygulanır?
Bebeklerde menenjit aşısı genellikle 2, 4 ve 12. aylarda olmak üzere 3 doz şeklinde veya bebeğin başlangıç yaşına göre hekimin belirlediği şemada uygulanır. Aşılar kol veya bacak kasına enjeksiyon yoluyla yapılır ve çocuk sağlığı uzmanı kontrolünde uygulanması en güvenli yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Menenjit aşısını aile sağlığı merkezlerinde yaptırabilir miyim?
Menenjit aşıları rutin genişletilmiş bağışıklama programı içerisinde yer almadığı için aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak sunulmamaktadır. Bu aşılar genellikle özel hastanelerde, tıp merkezlerinde veya eczaneden reçete ile temin edilerek bir sağlık profesyoneli gözetiminde uygulanmaktadır.
Özel menenjit aşılarının güncel fiyatları nasıl belirlenir?
Menenjit aşısı fiyatları aşının markasına, içeriğindeki koruma kapsamına (MenB veya MenACWY) ve uygulanan sağlık kuruluşunun hizmet bedeline göre değişiklik gösterir. Güncel ücretler için tercih ettiğiniz sağlık kuruluşunu arayarak veya eczanelerden ilaç perakende satış fiyatlarını sorgulayarak net bilgi alabilirsiniz.
Çocuklar için menenjit aşısı yaptırmak neden gereklidir?
Menenjit aşısı, beyin zarı iltihabı gibi hayati risk taşıyan ve ağır sekellere yol açabilen invaziv meningokok hastalıklarına karşı koruma sağlar. Özellikle bağışıklık sistemi henüz gelişmekte olan bebek ve çocuklarda hastalığa yakalanma riskini ve hastalığın şiddetini ciddi oranda düşürür.
Menenjit aşısı satın alırken nelere dikkat edilmelidir?
Menenjit aşısını eczaneden temin edecekseniz aşının soğuk zincir kurallarına uygun şekilde taşınması hayati önem taşır. Aşıyı aldıktan sonra doğrudan uygulamayı yapacak olan sağlık kuruluşuna gitmeli ve uygun saklama koşullarını bozmadan doktorunuza teslim etmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,300 göst.
16 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde M. Nur (846 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 306 göst.
12 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Defnebus (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 176 göst.
11 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 152 göst.