0 oy
308 göst.
önce Diğer kategorisinde (49 puan) tarafından

Bugün hayatımın en kötü günlerinden birini geçiriyorum o kadar ağladım ki yorum sizin. Benim eşimin babası yıllar önce vefat etti benim babam da öyle. Ben tek çocuğum eşim 10 kardeşler 7 kız 3 erkekler. Evde 4 tane bekar kız ve 20 yaşında bi erkek kaynım ayrıyetten kayınvalidem birlikte yaşıyorlar. Bir abileri daha var aslında ama onaylamadıkları bir kadınla beraber kız kardeşlerine ve annesine yapmadıklarını bırakmadı annesini kız kardeşlerini dövdü paralarını aldı trilyonlarca borç bıraktı kartları patlattı kızlar çalışıp ödemeye çalıştılar. Oturduklatı evi kendilerinin ama kredi borçu vardı evin kızlar düzenli bir şekilde o hayırsız abilerine veriyorlardı abileri de kredi borcunu ödüyordu. Neden abilerine veriyorlar diye soracaksınız ev onun üzerine olduğu için krediyi o ödüyordu son 3 taksiti ödememiş paraları aldıgı halde ve batık krediye girmiş haciz gelmiş 1 trilyon ödeme yapmazlarsa bu hafta evden atacaklar. Benim eşim de tek büyükleri tek abileri hiçbir akrabaları destek çıkmadı bizim kızlarla ortak arabamız var 1 trilyon 200 ediyor. Kayınvalidem kızlar ağlıyorlar ödemezsek bizi evden atacaklar ne yaparız nereye gideriz kalabalık oldukları için kolay kolay kiraya da almazlar ve hepsi kız sadece 20 yaşında bi erkek kardeşleri var. Ortak arabayı satalım borcumuzu kapatalım zaten hepimiz çalışıyoruz 2-3 ay içinde abimize araba alcaz diyorlar dünden beri başka yol bulun amcalarınızı arayın krediye başvurun diyorum kimse yardımcı olmuyor diyorlar bizi sokağa atacaklar o zaman naparız araba alabiliriz borçu kapattıktan sonra ama ev alamayız sokakta kalırız diyorlar. Sonuç olarak eşimde iki arada bi derede kalmış bi yanda kardeşleri hepsi kızlar kimseleri yok bi tarafta da biz. Sabahtan beri ağlıyorum bi çocuğum var 3 buçuk yaşında şuanda da hamileyim 9 haftalık. Arabamızı çok severek almıştık eşim arabayla para da kazanıyordu gidecek elimizden araba. Yeminler ediyorlar alıcaz tekrar diye geçmişte de çok altın verdim geri ödediler biraz geç olsa da param onlarda kalmaz ama biraz gecikebilir çok üzülüyorum. Anneme 30 gram bilezik borcum var onu bana ödemeleri ve 2 ay içinde araba almak şartıyla arabayı satışa çıkarmayı kabul ettim. Nolur dua edin evlerinden olurlarsa eşim kendini yer bitirir eşim diyor ki erkek olsalar sokakta da kalsalar erkekler baksınlar başlarının çaresine derdim ama hepsi kız genç kız napacam ben diyor. Kendince haklı arabayı satmayı kabul ettim ama eşimle konuşmuyorum kayınvalidemlere de tavrımı koydum dedim ki bu halde olmanızın sebebi ben değilim elimi taşın altına koyuyorum ama içimden gelerek yapmıyorum benimde bi ailem çocuklarım var dedim. Alacağız kızım söz 2 3 ay içinde arabanızı alıcaz dedi. Hala ağlıyorum 

8 Cevaplar

+2 oy
önce (328 puan) tarafından

bu bircu yapan dangalak ne bo.k yiyor afedersin. ne halta yario yani. ozaman sktretsinler onu aileden gormesinler . evi de alin ondan birc yapan adam evi de haveriniz olmadan satar zaten satmadigi ne malum.

okadar kisi senin basina evine uşüsüp gelmelerini istemiosan arabadan vaz caymak en mantikli secenek bence borcu kapatsinlar ama evi de o dngalaktan alin borc yapanin ustunde heralde ev dimi.? o o evi satar yada onuda borc karailigi birine devreder . evi alin aman diyim.

önce (49 puan) tarafından

Ev kayınvalidemle kızların evi kısa bir süre önce tapuyu aldı kızların biri üzerine ama krediyi o çektiği için onun ödemesi gerekiyormuş ondan dolayı o p*sliğin hesabına gönderiyorlardı. Son 3 taksiti ödememiş bankalar bunu bin defa aramış açmıyormuş veya yüzlerine kapatıyormuş. Evden çoktan kovdular o karaktersizi neler yaşadılar karakolluk oldular 2 defa eşimle Birbirlerine girdiler utanması yok adamın tutturmuş hayatımdaki kadını kabul edeceksiniz arkasında duracaksınız diye. Bunlarda istemiyorlar o kadın yüzünden o kadar borç yapıp bunların üstüne bıraktı annesine bile el kaldırdı o kadın yüzlünden bunlarda kabul etmiyorlar. Zaten arabayı verdim satsınlar yeter artık 2 ay sonra da benim hakkımı verin araba falan istemiyorum hakkımı verin yeter dedim. Kaynanam kızlar ağlayıp duruyorlar annemde üzerime geliyor verme ne yaparlarsa yapsınlar diyor öyle de olmuyor işte.

vermemek olmaz senin basin yanar direk gelirler sana . esin abileri olarak kizlari yanliz birakmaz erkek de olsa birakamaz .  keske krediyi bankaya gdiip yatirsalarmis. baskasinin adina para yatirilir . kizlar parayi denklestirip bankaya gdip subeden abinin hesabina yatiracaklardi kredi odemesi icin yatan aciklamasiyla. bankacida aninda krediyi tahsil edecekdi hic sorun olmazdi. abilerinin hesabina kizlar yollayip gerisini takip etmedilerse yemis iste parayi tiyniyetsiz. arabayi satinca oarayi abiye atmasinlar bankaya gdip abilerinin hesabina yatirip hemen krediyi tahsil ettirtsinler. bunu yapabilirler bi sorun yok . para cekme falan yapamaz sadece baskasi adina . ama para yatirilir. krediyide bankaci tahsil eder sistemi beklemeden aninda. ona imzaya gerek yok. 

biz yapioduk yani bu sekilde islem bankaciyken ben

İş işten geçti artık canım 1 trilyon 30 bin ödeme yapılacak arabayı satıp kapatacaz borcu tamamen az önce bile kayınvalidem aradı ağlıyor sesi çıkmıyordu ağlamaktan o oğluna beddua ediyordu çok zor bir durum. Bizi sokağa atmasınlar kızım kızlar çalışıp yine arabayı alacak diyordu. Ne diyim ki 

ya i bise diyemessin benim demek istedigim su arabayi satip parasini yine o dolandirici abilerine atmayin guvenipde. direk bankaya goturup kredi icin siz odeme yapin. abinin ibanina atarsaniz parayi onuda yer odemez krediyi. guvenmeyin yani demek istedim

Yok canım eşim hayatta onun hesabına attırmaz bankaya gidecekler elden verirler ona artık güvenmezler

-Reklam-
+2 oy
önce (1,337 puan) tarafından

Ortada sokağa atılacak 7 kadın varken arabanın hesabını yapmak doğru değil. eşin haklı o araba satılmalı. Ancak senin de hamile halinle emeğini korumak istemen ve o sorumsuz abinin pisliğini temizlemek zorunda kalman büyük haksızlık.
Şimdi küsmeyi bırakıp evi kurtarın ama borç kapandıktan sonra kimsenin sorumsuzluğu için bir daha kendinizi yakmayacağınızın sınırını sertçe çizin.

Benim vicdanım o yetimleri sokakta bırakmayı asla kabul etmiyor zaten arabayı satacam fakat benim ağlamamın bu kadar çırpınmamın sebebi o p*slik adamın sorumsuzluğu yüzünden bütün zorluğu bizim çekiyor olmamız. Eşim çıldırıyor zaten ben ağladığım için kafayı yiyor neden böyle yapıyorsun sanki evden cenaze çıkıyor kuruşuna kadar hakkımızı verecekler zaten diyor ama ben yine de eşime tavır almaya devam ediyorum ki birdaha başıma gelmesin. Annem o kadar üzerime geldi ki arabayı sattırma diye o kadar olumsuz şeyler söyledi ki bütün moralim alt üst oldu konuşmuyorum şuan annemle. Bana destek olması gereken yerde onlarla savaşmam için beni dolduruyor olması zoruma gidiyor bu hamile halimle ve üstelik ilgilenmek zorunda olduğum 3 buçuk yaşında çocuğum var.

Sizin aile meseleniz annenizin bu kadar karışıp baskı kurması doğru değil. Eşinizde haklı bu arada evden cenaze çıkmıyor bu kadar abartmayın. Giden maldan olsun diyip geçin araba zaten ortakmış. Alınır tekrardan. Siz doğru olanı yapmışsınız ama tavır alarak böyle davranarak yaptığınız iyiliği eziyorsunuz. 

Anneme 30 gram bilezik borcum var arabayı alırken vermişti bana annemin maddiyatı da çok iyi ihtiyacı da yok şuan o 30 grama ama sürekli onun lafını ediyor. Sen araba al diye verdim sen rahat et diye araban olsun diye şimdi otobüslere mi bineceksin yazık değil mi çocuğuna kesinlikle kabul etme görümcene de deki arabam satılırsa hemen 2 gün içinde geri almazsanız abinle boşanmaya kadar giderim de diyor. Bende anne senin mantıklı konuşacağın yerde saçma sapan şeyler söylüyorsun bana uzatmayalım bu konuyu dedim. Bu arada babamdan bana kalan bir ev var babam ölünce tapunun %75 i bana geçti kira gelirini ben alıyorum. Bunu minnet sayıyor kendine ben sana ev verdim hala bunların karnı doymuyor rezillikleri bitmiyor diyor. Kocam için ezik diyor kardeşleri olmasa o arabayı da cesaret edip alamazdı diyor. Benim eşim çok düzgün biridir ailesine düşkün evet ama bana ve çocuğumuza da düşkün birgün beni aldatmadı şiddet uygulamadı imkanları dahilinde birşey eksik etmedi aramızda 13 yaş fark var babamı kaybetmeden kısa bir süre önce hayatıma girmişti beni korudu arkamda durdu kimseye ezdirmedi adam ne yapsın kardeşleri onun gözünün içine bakıyor onların da babaları yok. Annem böyle konuşuyor ama annem kanser hastası annem her kemoterapiden dönüşünde benim kayınvalidem ona tencere tencere sıcak yemek taşıdı evine hala da öyle. Annem kadını aramadı bile bu sorun olunca sözde çok seviyor kayınvalidemi üzerine de beni doldurdu hamile halimle strese soktu sabahtan beri ağlıyorum. Araba satılır satılmaz 30 gram bilezik alıp anneme verme şartıyla kabul ettim arabayı satmayı. Annemin çenesi kapansın artık tek derdi o biliyorum hemen vericem kurtulucam. 

Annen ihtiyacı olmayan 30 gr altının peşine düşmüş derdi o. Aile olmak ne demek unutmuş. Bu zor günde destek olmayacaksınız neden ailesiniz o zaman. Allah kimseyi düşürmesin anneniz kardeşiniz aynı durumda olabilirdi. Mal mülk yüzünden boşanma konusunu gündeme getirmesi çok utanç verici. Eşinizi bu kadar ezdirmeyin hiç hoş bir şey değil. Ezik mezik ne haddine. Anneniz olsa bile böyle konuşmamalı.

Aslında bu kadar ağlayıp üzülmemenin sebebi de bu. Araba satılır ama tekrar alınır. Ben tek çocuğum onlar bana kardeş oldular kayınvalidem annemin göstermediği şefkati gösterdi bana bu yüzden onlara yardım edicem zaten ama annemin düşüncesi çok bencilce. Daha önce de ben onlara 3 bilezik verdim ama ihtiyacım yoktu bende duracağına onlarda durdu kızlar fazla fazla verdiler bana annem diyor ki daha önce de bilezik verdin 3 sene de verdiler ayıp değil mi bu kaçıncı rezillikleri sırf sen araba al diye sana destek oldum bilezik verdim dedi. Şu araba satılsın direkt onun altınını vericem. Ben sana ev verdim de gelen kirayla arabanın taksidini verdin diyor. Evet verdim de eşim de gece gündüz ek işlere gitti yedi mi sanki o parayı. Bu hayattaki imtihanım annem gerçekten.

0 oy
önce (26,653 puan) tarafından

Arabaya ne kadar ortaksiniz siz ne kadar koydunuz onlar ne kadar koydu. Borcu yapanın hayırsızlığı bir yana bu kadar ağlayacak hele de eşinize küsecek bir durum değil hayırsız olan sizin eşiniz değil öderler de diyorsunuz hamilelik duygusallığı ile fazla tepki veriyorsunuz kardeşlerine sırt çevirse daha kötü bence 

Yarı yarıya ortağız ama onlar hiç kullanmıyor arabayı sadece ben ve eşim kullanıyoruz arada annesini hastaneye falan götürürse götürüyor. Borcu yapan eşimin erkek kardeşi onu Allah’a havale ediyorum eşimin kardeşleri hepsi kız başlarında kimse yok hepsi borç ödemekten evlenmediler bile en küçüğü 25 yaşında diğer kızlar 30 33 falan hayatları bitti borç ödemekten. Annem çok üzerime geliyor kesinlikle kabul etme arabayı sattırma ne yaparlarsa yapsınlar diyor ama benim vicdanım da o şekilde kabul etmedi hepsine tavır yaptım çünkü eşim arabadan para kazanıyordu hamileyim çocuğum var bilmiyorum o kadar çok ağladım ki sahipsizliğime ağlıyorum kendimi yapayalnız hissediyorum 

0 oy
önce (357 puan) tarafından

O kadar ağlamana gerek yok  bence  tabi çok zor sahipsiz kalmak  muhtaç olmak  kolay değil ama vericeklerinden eminseniz Bi sorun olmaz bence 

Verirler ama gecikebilir 2 ay diyorlarsa o 2 ay 4 ay olabilir ama paramı yemezler. Evet çok ağladım hala da ağlıyorum çünkü anneme anlattım annem bana o kadar kızdı ki arabanı satma diye biton laf söyledi bana. Napayım diyorum abilerinden başka kimseleri yok ben satmamak için her yolu denedim kabul etmedim biton seçenek sundum ama hiçbir yol olmuyor kredi çekseler çok fazla faiz geliyor mecbur araba satılacak. 

0 oy
önce (179 puan) tarafından

aslında burda ağlayıp uzulmenize gerek yok eğer ki yapacaklarına inanıyorsanız yardımcı olun ister 2 ay ister 8 ayda yapılsın bende olsam için rahat etmez o kadar insanın sokakta kalmasına ama ha bu durumu atlatıp yine o hayırsızi aralarına alıp hicbirsey olmamış gibi davranacaklarsa işte o zaman kötü 

Az önce kayınvalidemle konuştum kadının ağlamaktan sesi çıkmıyor gücüm evladıma yetmiyor diyor dün mübarek kandil günüydü o kadar beddualar etti ki bir annenin çaresizliği çok zor. Daha önceden karakolluk oldukları için 3 ay uzsklaştırma alacam dedi o hayırsız da diyormuş ki ben ödüyordum ödeme havuza düşmüş böyle olacağını bilmiyordum diyormuş.

0 oy
önce (3,893 puan) tarafından

Araba ortak ise zaten yapılacak şey arabayı satıp onların payını vermek veya araba satlmasın derseniz fiyatı ikiye bölüp 650 bin TL vermeniz gerekmez mi?Hem ortak alınmış araba hiç onlar kullanmıyor diyorsunuz onlarında hakkı var bu kadar ağlamaya gerek varmı evet ev bana göre daha önemli 2 ay olmaz 1 yıl olur karşı tarafı da düşünün mahcup durumdalar zaten tek sığınak şuan abileri merak etmeyin yardım ederseniz darda kalmazsınız ama başta da söylediğim gibi arabanın yarısı zaten onlarınmış kendinizi üzdüğünüze değmez

Arabayı satıp onların hakkını vermeyi teklif ettim ama 650 bin tl yetmiyor toplam borç 1 trilyon 30 bin tl olduğu için tamamına ihtiyaçları var. Bu hafta içi ödemezlerse haciz geliyor hemen evi boşaltmaları gerekecek 5 kadın birde 20 yaşındaki kaynım sokakta kalacaklar. Mecburen satışta bütün parayı onlara vericem sadece anneme 30 gr bilezik borcum var onu yapsınlar anneme vereyim kalanıyla borçlarını kapatsınlar kayınvalidemle konuştuk 2-3 aya kadar tekrar araba alacaklar.

0 oy
önce (332 puan) tarafından

Ne kadar güzel daha neden uzuluyorsunuz. Bu zmn kadar aldıklarını verdiler diyorsunuz bunuda vereceğine inanıyorsunuz tmm böyle birşeyi sizin çekmeniz doğru değil ama kaynananiz sizinle iyi konuşmuş sözde vermişler. Hicde vermeye bilirler eşin satar öderim ailem der hiç birşey yapamazsınız.uzmeyin kendinizi kalbinizi ferah tutun bu yardiminizla kazanan taraf siz olucaksiniz Rabbimin yanında kul yanindada

Anladığım kadarıyla eşiniz sizi de üzmek istemiyor bir taraftara ailesi var sokakta bırakamaz. Size tavsiyem eşinizin yanında olup ona destek olmaniz

Üzülüyorum çünkü bu yük ağır geliyor tek başıma yüklenmek zoruma gidiyor. Emeklerim birikimim bir tane kendini bilmez yüzünden gidiyor birdaha ne zaman alırlar onu da bilmiyorum söz verdiler. Büyük evli olan görümcem dediki eğer vermezlerse beni çağır bütün aile büyüklerini çağır hepimiz gelip senin hakkını savunucaz dedi. Ama iş o raddeye gelmeyecek göreceksin en güzelini yapacaklar dedi.

önce (332 puan) tarafından

Biliyorum zor ama size destek veriyorlar mis ama birbirinize destek olun bidahada böyle birseyle karşılaşmayn  inşallah onlar içinde zor bir durum 

0 oy
önce (1,882 puan) tarafından

Bence yüzünüzü asıp eşinize tavır almayın. Eşinizin de bir suçu yok ki bu olayda. Bu olayda o borcu yapan dışında herkes masum. Kurtarılması gereken bir ev var ve elde avuçta sadece araba var mal mülk yerine gelir , asıl önemli olan birbirinize karşı sevgi saygı ve bağlılığınız bu olduktan sonra gerisi boş . Eşinizi üzmeyin derim. He tabiki insan üzülür o kadar emek ettik yine gidiyor diye ama suçlanacak kişi eşiniz değil. Veriyor diye. Siz annenizin yüzünden biraz dolmuşsunuz annenize kuşak asmayın derim 

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 174 göst.
7 Mart 2025 Diğer kategorisinde 175766 (373 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 587 göst.
0 oy
8 cevap 152 göst.
14 saat önce Diğer kategorisinde Patatessssss (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 374 göst.

Kategoriler