28 aylık çocuğum yeni doğan kardeşine vuruyor, ne yapmalıyım?

0 oy
928 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,088 puan) tarafından

Kızım doğalı 12 gun oldu. 28 aylık abisi seviyor görünüyor ama fırsat bulursa vurur. Dikkat ediyoruz tabi. Biraz önce küçüğünü emzirirken abisi geldi öpüyor da öpüyor öpüyor da öpüyor. Sonra elini boğazına geçirdi bana bakıp ben onu çok seviyorum dedi. Boğazı var diyor 😄 sanki niyetını bilmiyorum. 

Ah ahh napacam bilmiyorum bu bebeği şöyle bir 2 yaşına getirebilseydim kazasız belasız daha kolay olurdu. 

14 Cevaplar

0 oy
(232 puan) tarafından

Biz de ikinci bebeğimizi hayatta tutmak için çok çabalamıştık 2 buçuk yaşında hala çabalıyoruz😁 4 yaşında ki abisi oyun adı altında devam ediyo 😁😁

(1,088 puan) tarafından

En azından şimdi hayati tehlikesi yok  Anlık da olsa yalnız bırakabiyorsunuzdur daha kolay olmalı.😊 çok küçükken bu mümkün olmuyor. Odaya kilitlıyorum bazen yavrucağı. Haylazım ortadan kaybolunca hemen küçüğüne koşuyorum yataktan mı attı, üstüne mi atladı, bişi mi fırlattı suratına yoksa tokat manyağı mı yaptı hepsi beynimde film şeridi gıbı geçiyor 

(1,473 puan) tarafından

Snra küçüğü büyüğüne yetişiyor, küçük büyüğünü vurmaya başlıyor 😂😂😂😂

-Reklam-
0 oy
(5,909 puan) tarafından

Keşke buraya videolarını atabilsem.bu zamana kadar abisi çok döverdi fırsat bulduğu anda şak diye vururdu.artık kendi 3 kardeşi 1 yaşında.geçen yerde uzanıyor sesleniyor bana anne bebek saçımı çekiyor diye.dedim devran döndü artık😂

(1,088 puan) tarafından

😅 tabiki. Benim kızım da abisini dövecek hele bi kendini savunacak kadar buyusun. Off o zaman cinnet geçirmelik olacak galiba. Biri dursa öteki durmayacak 😒

(2,659 puan) tarafından

kaos kaos kaos baska hicbir tanimi yok ev ici kaos olacak hep

0 oy
(2,659 puan) tarafından

28 aylik 😂😂 yani vurur tabi daha kiskancligin k sini girmedin . ufagi 1 bucuk yasina 2 yasina gekain . bagimsizligini ilan etsin. aha ozaman gör kiskancligi evdeki kaosu savas alalini . keske delirsem de bakirkoye yatirsalar kafami dinlerim orda diye dua edecegin gunler gelecek😂😂😂

(1,088 puan) tarafından

Onu öngörebiliyroum 🫤😫😑 Allah yardım etmezse o noktaya gelecem ama belli

0 oy
(3,656 puan) tarafından

Aman Allahım ben ikinciyi dogurdugumda ilk oğlum 13 aylıktı iki dakka bebek uyurken bı iş yaptım hatırladığım yastığı üstüne koyup oturmuştu bide gülüyordu bı gittim aman Allahım küçükler ama tehlikeli olabiliyo Allah kolaylık versin 

(1,088 puan) tarafından

Amaaann Allah korumuş. Çok zor ya şuan desteğim var gidince napacam bilmiyorum 😒

0 oy
(5,345 puan) tarafından

Benim oğlumda oyun adı altında daha yeni doğan kız kardeşini nefessiz bırakıyordu 

Kızım yatakta idi 

Oğlum gitmiş 

Kafasına kask koymuş 

Resmen beynimden vurulmuş gibiydim 

Kaç kez yataktan alıp atmaya çalıştı 

Çok şükür şimdi kızım 2 buçuk yaşında 

Şimdi de kızım komşuların bebeklerine bunu yapmaya başladı 

Dedim sakın kızıma güvenmeyin daha çocuk o

(1,088 puan) tarafından

Evet ya şiddet gören çıcuk şiddet gösteriyor ne yazık ki. 🫤😑 Benim kız da abisinin elinde cadaloza dönecek herhalde 😅

0 oy
(27,304 puan) tarafından

Benimkiler in arasi 3 yaş. Oğlum da kardeşine yapma dediğim şeyleri yaptı. Kızımın kafasında şişlik vardı. Asla dokunmamak gerek. Oğluma söylediğimiz halde özellikle oraya dokunurdu. Görmediğimiz anlarda ilk işi kafasına bastırmak olurdu. Elimden geldiğince kızmamaya çalıştım. Ama kendimi tutamadigim da oldu. Ve şunu çok net gördüm ki kızdığım zaman daha kötüye gitti. O yüzden elinden geldiğince kızma. Güvenli bir şekilde sevmesine fırsat ver. Küçüğü severken büyüğe benzeterek sev. Örneğin ay sen ne kadar tatlısın tıpkı abin gibi ... 

Ve en önemlisi asla yalnız bırakma. 2 dakikalık tuvalete gitsen bile yalnız bırakma. Gerekirse küçüğü yanında götür ama yalnız bırakma. Ben bı kere bebeği yatak odasına kilitledim. Büyük salonda kaldı. Sırf tuvalete gidebilmek için. Allah korusun bilmeden zarar vermesin. 

(1,088 puan) tarafından

Yalnız bırakıp WC gitmek mi kız el çabukluğuyla yan odaya gidip bişi alamıyorum. Kucağımda götürüyorum küçüğünü. 😅

Sevmesine fırsat veriyoruz. Kucağına bırakıyoruz tabi mecbur. zarar vermesin diye uzak tutamayız bilakis sevmesine izin vermeliyiz. Ve tabi hep tetikte de bekliyorum vuracak olsa mani olmak için. 

0 oy
(820 puan) tarafından

😅😅 gözüm korkmaya başladı Vala oğlum 4 yaşında 17 haftalık hamileyim bakalım beni ne bekliyor😬🤦

(1,088 puan) tarafından

Insallah kardeş kıskançlığı olmaz. Ama çocuğa güvenip çocuk bırakılmaz. Kıskançlıktan olmasa da istemeden zarar verebilir 

(820 puan) tarafından
+1

Evet öyle Vala.  

0 oy
(6,314 puan) tarafından

Aynı yollardan geçtik bizim çocuklarla🙂  Kızımın seviyorum ayağına, hırpalamışlığı çok var.

Şuan kardeşi 2 yaş olacak, eli armut toplamıyor artık🙂‍↔️ 

(1,088 puan) tarafından

Ahahh tabi küçüklerini da kendilerine benzetiyorlar 😅

0 oy
(10,582 puan) tarafından

Anladım ki aradaki 3,5 yaş da çok erkenmis söyleyeceklerim bu kadar... 

(1,088 puan) tarafından

Değil aslında ama kardeş kıskançlığı açısından bakınca zor 

(10,582 puan) tarafından

Sadece kıskançlık değil ki 3,5 yaşta bebeklikten yeni çıkmış hala anne baba ilgisine muhtaç oyun istiyor sevilmek istiyor. Bebekten fırsat bulup onunla ilgilenmekte mesele... bugünlerin fragmanı olsaydı zamanında biraz daha beklerdim. 

0 oy
(17,178 puan) tarafından

Allahım neler okudum 😬

Kızım 18 aylıktı oğlum doğduğunda, her şeye dahil ettim onu oldukça. Peluş oyuncak aldık, kardeşin almiş sana dedik ilk gün hastaneye yanıma geldiğinde.Hiç yalniz altını açmadım hep beraber açtım konuşarak, bezini getirırdı çekmeceden , çöpe atardı 

Her akşam yatmadan ayni küvette benek filesi takıp küçüğümu koyardım , kızim köşesine illa sıkışırdı , su dökmesine izin verirdim, sen yıkadın derdım babasına överdım kardeşini yıkıyor her akşam diye. 

Uyuturken öyle, emzirirken, yemek yaparken hiç ayırmadım olabildiğince yanımdan sürekli konuştum . Daha konuşamıyordu iki buçuk yaşında konuştu Defne

Oğlum koliktı üstelik günde iki uç saat uyusam benden mutlusu yoktu uykusuzluk bana koymaz alışığım bebek ağlaması migrenimi geri teriklemiştı bahçe nerdiveninde kafamı vurup ağladiğimi bilirim

Ama hiç his ettırmemeye çalıştım kızıma 

Babaannesinde haftada iki kalırdı çok sever kardeşi doğdundan sonra hiç kalmadı ayrı kalmadılar hiç 

Ne mi oldu … 

Defne uç buçuk yaşında Efe ikiye girdı asla ayrı kalmazlar çok düşkünler bir birlerine beraber yemek yer oynar gezmeye çıkar gece odalarına bakmaya gitsem sarılıp uyurlar… 

Yatıp kalkıp şükür ettiğim günlere geldim 🤲

Ama nerden geldim birine meme verip bi yandan öburune yemek yedirdiğim video buldum geçen galerimde😀

Şimdi yemeklerini hazirlayıp koyuyorum film açip sıcak kahvemi yudumluyorum 🙏

(1,088 puan) tarafından

Çok iyi oyu yapmışsın canım. Kardeşinin her bakımına dahil etmek gerekıyor evet sen başarabilmişsin. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. 😊

(17,178 puan) tarafından

En güzelini yaparsiniz inşallah 🙏 

0 oy
(570 puan) tarafından

Büyük ihtimalle kıskandığı için yapıyor ama o da çocuk sizi kıskanıyor ona bir şekilde anlatmak lazım ama o da evet anlamaz onun yanında fazla hatta kucağınızı almamaya çalışın işte sık çocukların arasına yaş farkı yakın olunca böyle zorluklar oluyor genelde biraz zor olacak ama asla anlamaz seni paylaşmak istemez yani hiçbir şey paylaşmak istemiyorum O yüzden kardeşini kızabilir sevebilir de kızabilir de artık ona kaldı böyle şeyler

(1,088 puan) tarafından

Seviyor gibi hissediyorum ama kasıtlı zarar verneye de meyilli. Zaten şuan hep yatak odasında. Bakımını yapıp bırakıyorum ki abisinin gözünün önünde çok olmasın 

(570 puan) tarafından

Tabii çok seviyor onların Can bağı var birbirlerine alışma süresi tabii ki bu arada küçük olan birazcık ezilecek ama kabul edecek zamanla

0 oy
(2,097 puan) tarafından

Ahahahaha ayyy kendi cocuklarim geldi aklıma kızım doğduğunda oğlum 20 aylıktı iki yaş bile yoktu oyuncak bebek sanar neler yapardı ama şimdi gel Gorki oğlum 17 kızım 15 oldu şimdide ergenlik kavgaları var hiç bitmiyor dertleri abisi kızımı kıskanıyor oraya gitme onu giyme vs🤣🤣🤣🤣

(1,088 puan) tarafından

Büyütmişsünüz maşallah 😊

0 oy
(645 puan) tarafından

Ahhh benim Oğlum 5 yas diğer oğlum 4 aylık Doğduğundan beri trk bırskmıyoum geçen misafirliğe gittim eltim doğum yapmıştı oglu kardeşini hırpalıyodu eve geldim bebegın banyo suyunu hazırladım bı baktım bebek çığlık attı ilk defa duydum böyle ağladığını koştum oglum dıyokı kendime tokat attım kardeşim e geldı ve 4 aydır böyle çekiyorum

0 oy
(2,158 puan) tarafından

Dün Instagram'da video gördüm çocuk kardeşinin üstünde zıplıyor küçücük daha yeni doğmuş oyun diye çocuğun dudakları elleri morardı apar topar hastaneye yoğun bakıma kaldırmışlar tepki vermiyor diye dikkat etmek lazım gözlerim doldu izlerken başbaşa bırakmayın çocuklarınızı onlaein aklı ermiyor rabbim korusun yavrularımızı aminn. Benim annem  küçükken komsungelmis anneannemle konuşurken  sütten kesecem artık demiş komşusuyla konuşurken annem bunu duymuş gitmiş mutfaktan bıçak almış teyzemin yanına gitmiş anneannem fark etmiş napiyon diye sen sütten kesecekmissin ya ben sana yardım edecem ben kesecem dedim anne demiş annem hala anlatır anneannem çok korkmus çocuklar herşeyi kapıyor dunyaya bakış pencereleri bambaşka 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

28 aylık çocuğun yeni doğan kardeşine zarar vermesi nasıl önlenir?
28 aylık çocuğun yeni doğan kardeşine zarar vermesini önlemek için bebeğin olduğu her anı denetim altında tutmalı ve abi/ablaya duygularını ifade edebileceği güvenli alanlar yaratmalısınız. Fiziksel şiddet eğilimi gösterdiğinde elini tutarak 'Sana ve kardeşine zarar vermene izin veremem, bu onu acıtır' diyerek net sınırlarınızı belirleyin. Çocuğunuzun sevgisini fiziksel temastan ziyade sözel ifade etmesi için onu teşvik edin ve kardeşini severken yumuşak dokunması konusunda model olun.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni doğan kardeşe gösterilen aşırı sevgi ne zaman kıskançlık belirtisidir?
Yeni doğan kardeşe karşı gösterilen aşırı sevgi, boğaz sıkma veya sert dokunma gibi eylemlerle birleşiyorsa bu durum genellikle yoğun bir kıskançlık ve öfke patlamasının dışa vurumudur. 28 aylık çocuk henüz duygularını yönetemediği için kardeşine duyduğu karmaşık hisleri 'çok seviyorum' diyerek gizlemeye çalışabilir. Bu davranış biçimi, çocuğun kardeşini bir tehdit olarak algıladığının ve ilgiyi kendi üzerine çekmeye çalıştığının güçlü bir işaretidir.
Kardeş kıskançlığı yaşayan 2 yaşındaki çocuğa yaklaşım nasıl olmalıdır?
Kardeş kıskançlığı yaşayan 2 yaşındaki çocuğa yaklaşırken ona hala ailenin vazgeçilmez bir parçası olduğunu hissettirmek ve onunla birebir zaman geçirmek en etkili yöntemdir. Bebek uyurken veya emzirilmezken abisiyle 10-15 dakika sadece ona odaklandığınız oyunlar oynayın. Kardeşine yardım etmesi için ona basit ve güvenli görevler vererek, 'kardeşin senin yardımınla büyüyor' mesajını verin ve onun sürece dahil olmasını sağlayarak aidiyet hissini güçlendirin.
Yeni doğan bebekle evde 28 aylık çocuk varken nelere dikkat edilmelidir?
Yeni doğan bebekle evde 28 aylık çocuk varken ilk dikkat etmeniz gereken konu, bebeğin uyuduğu veya emdiği tüm anlarda çocuğunuzla kuracağınız fiziksel temas sınırlarıdır. Mümkünse bebekle ilgilenirken çocuğunuzun erişebileceği bir alanda değil, güvenli bir beşikte veya farklı bir odada bulunmasını sağlayın. Asla bebek ve abisini baş başa bırakmayın ve çocuğunuzun kardeşine karşı olan her olumlu davranışını mutlaka ödüllendirerek dikkatini olumsuzdan olumluya çekin.
Kardeş kıskançlığı ne kadar sürer ve bu süreç nasıl yönetilir?
Kardeş kıskançlığı genellikle ilk birkaç ay yoğun yaşanır ve çocuğun yeni düzene alışmasıyla birlikte 6 ay ile 1 yıl içerisinde azalma eğilimi gösterir. Bu süreci yönetmek için sabırlı olmalı ve çocuğunuzun gerileme davranışlarını (alt ıslatma, bebeksi konuşma, vurma) doğal karşılamalısınız. Kendi duygularınızı kontrol altında tutarak, ona bu yeni kardeşin ailenin bir parçası olduğunu ve sevginizin bölünmediğini hem sözlerinizle hem de kaliteli vakit geçirerek her gün hatırlatmanız çok önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 282 göst.
21 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 713 göst.
7 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Prensannesizey (524 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 637 göst.
7 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 2,011 göst.
31 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Oglumbirtanem (317 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,867 soru

24,703,076 cevap

369,039 kullanıcı

...