0 oy
568 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından

Selam hanımlar!Ne kadar unutmağa çalışsam da bir türlü bu olayı unutamıyorum sizleri de bıktırdım.Demin instagramda şöyle bir foto çıktı karşıma,kapanmayan yaram yine acıdı.özet geçeyim;ben kasımda anne oldum 3 kez.hamilelikte oğluma X adını koyacağım diyordum eşim de birşey söylemiyordu .Doğuma giderken kaynana cadısı X ismini koymayın ne koyarsanız koyun o ismi koymayın(akraba ismiymişmiş)eşim de onlar ne dersler zaten “hayır”demez(Bana dedi gel bir isim bulalım.Neyse ben o zamanlar pek fazla takmadım,2-3 isim yolladım.onlardan birini beğendi ben de beğendim,sonra dedim onu koymayalım başka isim bulalım,bu sefer de o vaz geçmedi o ismi koydu.ben çocuğuma ismiyle seslenemiyorum,benim sözümün hiç mi kıymeti yok diye düşünüyorum çıkmıyor aklımdan.Sizce ben yenilmiş miyim?adam yerine konulmadım mı?bu durumda ismi kim koymuş oluyor?bu durumda eşimin ailesi mi kazanmış oluyor?sürekli sık sık görüyorum onları kapanmayan yaram tazeleniyor 

image

20 Cevaplar

+1 oy
önce (6,436 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Senin attığın isimlern arasından seçilmiş işte . Niye bukadar takıntı haline getirdin bu işi. Kim kazandı felan tuhaf yani. Çocuk askere giderken demi töhh adı şu olaydı diceksin😅 

Ayy valla ne boş şeyler bunlar yazmayım yazmayım dedim ama kendi kendine dolduruyorsun . Senin bence başka sıkıntıların var psikolojik olarak yada gerçekten hiç sıkıntın yok kafaya takacak bişey arıyorsun şeytan uğraşıyor seninle 

-Reklam-
+2 oy
önce (1,367 puan) tarafından

Meseleyi sanki savaş kaybetmiş gibi yazmışsınız. İsim bu nihayetinde  galibiyet mağlubiyet davası yapmanıza gerek yok. Sizin seçtiğiniz isimlerden biri konulmuş zaten ..

önce (3 puan) tarafından

Az da olsa merhem oldunuz

+1 oy
önce (344 puan) tarafından

Oğlum 6 yaşında o kadar pişmanım ki x kişilerinin ismini koyduğum için nefret ediyorum Allah'tan iki isim koymuştuk o ismi asla ben kullanmıyorum şimdiki aklım olsa asla koymazdım

önce (344 puan) tarafından

Olan olmuş artık kendini doldurup durmanın anlamı yok sende o ismi kullanma 

önce (348 puan) tarafından

asya olan olmus yani bukadar takmanin mantigi yik. ya mahkemeye verip degistirteceksin. yada atiyirum kimlikte ahmet ama sen mehmet diye seslenecekain oyle alisacak vocuk. ama oylede cok sacma yani . cocugun kafasi corba olur. ben olsam bundan sonra esimin yap dedigi hicbir seyi yaomam yapma dediklerini ozellikle yaparim. beni kaale almayani hende almam. bisey dendimide yuzune carparim beni insan sayip vocuguma isim koyma kararinda bile kafana gore yapdin bende kendi kafama gore karar verdim derim

önce (3 puan) tarafından

Ben zaten hep onun yüzüne vuruyorum.Neymiş efendim,derler ki neden bizim çocuğun ismini koymuşlar falan fılan,dedim bana ne onlardan

bir isim yek bir vocuga konmio ki . baskasinin koymasininistemiarsa kendileri yeni hir isim turetecek ozaman kimsenin bilmedigi patentimi alacak:) oyle sacmalikmi olur milyonlarca ahmet var misal . ailemizin icindede . napim ahmet ismi koymimmi vocuguma misal . bi isimden bitane yik herkes yolar. artik olan olmus . dedigim gibi ya vovuga sen farkli isimle seslencen senin istedigini ogrenecek vovuk . yada mahkeme karari ile degistircen esinden caktirmadan imza mi alirmir form mu doldurulur nasi basvuruluosa e devletten falan oluomu bilmiyorum

önce (3 puan) tarafından

Mesele şu ben X ismini istedim aşağılıklar dediler ne koyarsanız koyun x koymayın halanın torunun ismi .aslında çocuğun kendi ismi de benim bulduğum isim.eger begenmeseydim yollamazdım ki ismi kocama seçsin diye.ama sonra beğenmedim bşr beğendim bi beğenmedim ,o da bana bir karar ver artık gel Y ismini koyalım.eger onların dediği olsaydı atıyorum kendi buldukları ismi koyardılar.yani öyle ya da böyle benim dediğim olmuş.beni bu rahatlıyor ,kaynanayı da Allaha havale ettim 

+1 oy
önce (326 puan) tarafından

Sonuçta senin de beğenip seçtiğin isimlerden biri olmadı mı çocuğun ismi? Bak bu isimle alakalı açtığın 3.post falan oluyor, o bebeğe de yazık ediyorsun isim isim diye kendini yedin çocuğun da hakkına girme at kafandan onunla ilgilen ya ne kadar fazla büyüttün gereksiz şekilde. Senin eşine önerdiğin 2 3 tane isimden biri olmadı mı anlamıyorum bi türlü ne demek istediğini 

önce (3 puan) tarafından

Beni inciten neden kaynana karışmalıydı yani ona ne?sonuçta 3 çocuğum,2’e kp isim koydu 3’e biz koyacaktık.rvet benim önerdiğin isimlerden biri olmuşta sonra dedim başka isim bulalım,bunda ısrar etti.ben evet dedim sonra hayır dedim evet dedim hayır dedim o da gitti koydu.hatta isim yüzünden çocuğu doğurmama pişman oldum kendi kendime keşke doğurmasaydım keşke ölseydim bu günleri görmeseydim diyorum 😔

Kusura bakma da saçmalıyosun bence. Senin kafana taktığın başka şeyler var isim bahane anladığım kadarıyla 

önce (3 puan) tarafından

Niye saçmalıuorım ?((

Keşke doğurmasaydım keşke ölseydim diyorsun yani bir isim davası uğruna söylediklerin normal mi sence????

önce (3 puan) tarafından

Acı çektiğim için söyledim be kardeşim 😔Haksızlığa ugradıgım için 😔Ama içimi rahat eden tek şey var o da onun üstündeki ismi de benim bulduğum isim 

0 oy
önce (1,961 puan) tarafından

Her üzüntü durumlara gerçekten bende çok üzülüyorum düşünüyorum kendimce kendi yerime koyuyorum sizi nasıl öyle şey yaparlar ya töbe töbe herkesin farklı farklı üzüntüsü işte 🥺🥺

önce (3 puan) tarafından

Suçlu kim  ve ben nasıl davranayım?onlar zafer çaldılar değil mi?

Takma kafana canım olmuş artık ama inadına seslen koyulan ismiyle onlara inat :) 

önce (3 puan) tarafından
+1

Sonradan bulduğum isimle mi sesleneyim?sevinirler bence ama ben de sevinmelerini istemiyorum ki..Allaha havale ettim onları.içimi rahat edecek tek şey çocuğun isminin onların seçmiş olmaması ,beni inciten şey,kaynanaya ne benim istediğim isme engel oldu odur beni yakan alevlendiren

Canım sağlıklı mı o yeter Şükür 😊😊

0 oy
önce (1,276 puan) tarafından

Isim için sıkıntıya girme canım sağlıklı olsunlar yeter. İleri de beğenmezlerse değişirler. Ilk çocuğum kayjn babamın adı rızam olmadan konuldu. İkinci ben koydum ismini eşinde rızası olmalı tek kadının dediği de olmuyor maalesef bazı eşler arasında kaos oluyor isim mevzusu bizde olduğu gibi. Neyse ki önemli olan çocukların sağlıklı sıhhatli olmasi gerisi boş😊💖

önce (3 puan) tarafından

Az da olsa merhem oldu 

0 oy
önce (4 puan) tarafından

Ben hamile olduğumu öğrendigim gün kayınpederim kız olursa annemin erkek olursa babamın adını koycam dedi neyse dedim gönlü kalmasın 2 isim koyarız kimlikte olsun dedim sonra zaman geçti oğlum olacağını öğrendik esimle birlikte biz Kağan istedik kayınpederim de Muhammed olsun dedi bu arada babası rahmetli oldu ve rahmetli olduktan sonra 2 kişi da Muhammed ismini koydu yani çevremizde çok vardı o yüzden istemiyor dün ama gönlü kalsın istemedik Muhammed Kağan olsun dedik kabul etmedi ama eşim ben koycam sen takma dedi doğuma kadar ben karnımı hep kaganim diye sevdim sonra doğum oldu ben sezeryana alındım apar topar kayınpederim tutturdu sadece Muhammed olcak işte Kağan olmayacak falan biz istiyoruz dedik ben baba değil miyim dedi oğluna çok kavgalar oldu da burda uzatmak istemiyorum sonuç olarak sadece kimlikle Muhammed yazıyor ve oğlum 18 aylık 1 kere adıyla cagirmadım cagiramadim esimle çok kavga ettik o normallestirdi bu durumu çağırıyor kendisi ama ben cagirmadım diye çok kızıyor du kavgalar ettik karışmıyor artık bana pişman mıyım evet keşke hiç evlenmeseydim 😢

önce (2,646 puan) tarafından

Adamın yüzüne bakmazdim baba hiç demez onun yanında çocuğa kağan derdim

önce (3 puan) tarafından

Sonuç ne hala Kağan mı diyorsunuz?siz Kağan söylerken yüzünü ekşitiyormu?

önce (4 puan) tarafından

Oğlum 1 buçuk yaşında ve ben bir kere adıyla cagiramadım ilk zamanlar eşim Kağan diye çağır sen dedi sonra babasının lafına geldi onun tek bir adı var mecbur çağırcaksın dedi bende inat ettim çağırmıyorum Allah'a havale ettim hepsini biliyorum ki öbür dünyada hepsinden alacam gözyaşlarımın ahını 

önce (4 puan) tarafından

Zaman herşeyi yoluna koymaz sadece geciktirir şimdi konusu açıksa çocuk kaç yaşında bıkmadın mi diyo sevdiğim adam ama benim içimde kopanları bilmiyorum şimdi tek isteğim ayrı eve çıkmak beraber yaşıyoruz du edin bana ayrı eve çıkayım 40 bin ihlasa başladım şu an 34 bindeyim çok az kaldı Rabb'im dualarımı kabul etsin inşallah 

önce (3 puan) tarafından

Allahım hele üstüne bşr de beraber yaşıyorsunuz ben de 8,5 yıl birlikte yaşadım onlarla zehir yutmuş gibi oldum geçen sene ayrıldık yine karışıyorlar 😡Allah Sabr versin inşallah kurtulursunuz onlardan ayrılmak gibi bi şansınız var mı?

0 oy
önce (140 puan) tarafından

Eğer güzel anlamlı bir isimse üzülmeyin  ayrıca eşinizinle ailesiyle bir yarış da yada savaş da değilsiniz onlar kazansın yani altarfi bir isim çocuğunuzu seviyorsanız ismine çok takılmayın bence 

önce (3 puan) tarafından
+1

Merhem oldu yazınız💞umarım teselli amaçlı değildir 😔Evet her kes ismi güzel diyor da,ben takmışım lafım ezildi diye düşünüyorum 😔yani her konuda neden kaynana karışmalı ki çok üzgünüm çok 😔eğer gerçekten onlar kazanmışsa deliririm ama benim sakinleştiren o ki,çocuğun ismini ben buldum sonraki ismi yani ben buldum babası beğendi ,kaynanalara da dedim sanmayın oğlunuz bulmuş o ismi diye 

0 oy

Neden önce tavrını belirtmedin ki siz ses etmemissiniz onlarda kurulmuslar ilk çocuğumda hastanede x kişiler diyorki işte adı bu olsun yok bu olsun ben sezeryanliyim kendimde bile değilim gözlerim bir açıldı neden bu çocuğu sızmı tasidinizda ismini tartisiyorsunuz dedim. Şimdide yanlarında bebegin ismini bu koyacağız diyorum siz bilirsiniz aranızda karar verin diyorlar

Sizinkide olmuş artık birkere takmayın boş verin kurup kurup kendinizi üzmeyin adıyla hayırlı uzun ömürleri olsun inşallah 

0 oy
önce (42 puan) tarafından

Yine senin istediğin isimlerden biri olmuş takma kafana . Ama Kaynananı çatlamak için onun yanında onun koymanıza izin vermediği isimle cağır. 

0 oy
önce (9,385 puan) tarafından

eşim doğduğunda kayınbabam nüfus çıkartmak için evden çıkmış adı x, yolda kendi babasını görmüş o da demiş y  koyun. (herhangi birinin ismi değil öylesine bu daha güzel demiş) 

kayınbabam eve gelmiş çocuğun adı y. 

kaynanam diyor ki hanş bana dese bir sorsa yok demezdim ama eve geldim şok oldum diyor. eşim 38 yaşında hala der bir fikrim alınmadı diye. 

bize de hiç karışmadı bu yüzden ne istiyorsan onu koy, senin istediğin olsun dedi hep. 

önce (26,688 puan) tarafından

Erkeklerin bazen akıl tutulması yaşadığını düşünüyorum veya bizim kadar önemsemiyorlar 

önce (9,385 puan) tarafından
+1

bizim gibi düşünemiyorlar tamam bunu da anlayabiliyorum ama hiç mi düşünmüyorlar bu kadın ne der, üzülür mü? büyük ihtimal amaannbir isim diye önemsemiyorlar ama o bir isim o kadar önemli ki. içinde büyütüyorsun, bütün dengen şaşıyor, sonra kendinden ödün verip onu en iyi şekilde büyütmeye çalışıyorsun bir isim koyma hakkın olmuyor. bu gerçekten acı. 

Kesinlikle 

önce (3 puan) tarafından

Ama bu yazdıklarınızın benim durumla bir alakası yok ki.duygularla hareket eden insan olduğum için bazı gerçekleri göremiyordım ama buradaki kadınların “çocuğun şu anki ismi de senin seçtiklerinden birisi”dedikten sonra içim rahatladı .

0 oy
önce (4,362 puan) tarafından

Elinden bişey gelmemiş 

Boşuna kendini doldurma

Evet bunun adı yenilgi 

Sen kaybettin 

Sözün geçmiyormuş eşine ailesine karşı 

Bunu ikide bir dile getirmen boş 

Yada icraata geç kendini göster 

Ki bu zamana kadar göstermedin 

Bundan sonra da zahmet etme 

Seni ilk başta kale almamışlar 

Gene almazlar 

İsmi sadece anne baba arasında halletmiş olsaydınız 

Millete yaymadan 

Şimdi sende bu kadar takmamış olurdun 

Geçmiş olsun 

Unutursun büyüyünce 

0 oy
önce (3,019 puan) tarafından

Aynı durumu yasadim. Metehan ismini istedim eşimin akrabalarında vardı bu isim o istemedi. Bir de babası doldurdu. Sonra birkaç başka isim bulduk işte kağıda yazdık büyük oğlumun önüne koyduk kura çekti abisi. Çıkan ismi koyduk. Ama eşimin beğendiği isim oldu. İçimde kaldı bu isim olayı. Oğlum 15 aylık arada diyorum sen benim istediğim ismi koymadin diye. Ama bu isme de alıştım. Bu konu yüzünden daha fazla üzme kendini bence. Senin hırsın başkalarının doldurusuna gelmesine ve seni dinlememesine. Lohusasin ya ondan böyle çok takıyorsun zamanla geciyor

önce (3 puan) tarafından

Sizin yazınızı şimdi görüyorum,evet aynı durum ikimizde de.Şimdi nasılsınız?kendinizi yenilmiş,sözünüzün kıymetsiz olduğunu düşündünüz mü?

Evet arada hissediyorum.Ama şöyle düşündüm aslında ben isme o kadar takilmiyormusum benim istediğim olsun önemli olan buymus. İsterdim yani benim istediğim ismi koyup o kimlikle gelmesini malesef olmadı. Ben istediğim için, bana değer verdigi için yapmasını isterdim

önce (3 puan) tarafından

Şimdi iyi misiniz?ama çocuğun şu anki ismi (benim çocuğumun)benim bulduğum başka isim.umarım benim dediğim olmuştur yine de)siz de üzülmeyin 💞

Evet evet iyiyiz. Hatta bu ismi soyleye söyleye çok alistim ve sanki bu isim oğlum içinmiş gibi geliyor. Ben de zaten ilk cocugumuzda kendi beğendiğim ismi ona empoze etmiştim. Onu da kendi koydu zannediyor 😁😁

önce (3 puan) tarafından

Ne güzel toparlanmışsınız inşallah ben de çabuk toparlanırım 🤲🏻geçtiğimiz 2 ayı zehir ettim kendime 🥺

0 oy

Çocuğa koyulan isim de senin beğendiklerinden biri olmuş. Sonuçta benim sözüm olmadı diye düşünüp hayatı kendine zehir etmene gerek yok. İsim güzelse de hiç sorun etme. Bence o isimde çok yakında çok sevdikleri veya nefret ettikleri biri varsa koymamış olmanız daha iyi olmuş çocuğu onunla özdeştirirlerdi gerek yok ben beğendiğim bütün isimlerden yakın çevrede olanları eledim sırf onun adını koymuşlar ya da onunda adı bu demesinler diye 

0 oy
önce (9,187 puan) tarafından

Canım sen en iyisi eşinle konuş mahkeme kararı ile ismi değiştirin yoksa kafayı yiyeceksin gibi duruyor 

0 oy
önce (11,209 puan) tarafından

Gerçekten buna mı takıldın demicem çünkü asıl buna takılmadığına öncenin birikmişliği olduğuna eminim bu inaanlarla işin zor ne diyim Allah yardımcın olsun 

0 oy
önce (2,523 puan) tarafından

İsimle ilgili bu kaçıncı blogunuz sizi üzmek kırmak istemiyorum ama kendi hatanız size o kadar söyledim doğum belgenizi siz çıkartın kimliği siz çıkartın diye siz çocuklar şu bu gerekçe sundunuz kusura bakmayın yada bakabilirsiniz oturup şikayet etmek kolay eğer böyle bi aile varsa hayatınızda önlem alacaktınız siz müdahale edecektiniz şimdi oturup sızlanmanın lohusalıgınızı zehir edip bebeğinize eziyet etmenin bi anlamı yok eğer mümkünse lütfen kalkın yerinizden gidin değiştirin eğer değilse sızlanmak yerine kabullenmeye çalışın artık olan oldu

0 oy
önce (2,646 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Dolaylı yönden Kaynananin dediği olmuş nefret ediyorum böyle insanlardan ama üzülme sonuç olarak isim senin dediğin olmuş burda yapman gereken tek şey sınır kaynananın yüzüne bakma her şeye karışıyor belli ki 

0 oy
önce (6,114 puan) tarafından

Neye yenildim canım aranızda savaş mı var ,siz bu savaşın taraflarımısınız? Zaten beğendiğin isimlerden birini seçip koymuşsunuz. Evlilikte böyle şeyleri güç göstergesi haline getirmeyin . Birbirinize üstünlük kuracağız diye mutluluğunuzu mutsuzluk haline dönüştürmeyin. Ben hamileyken en az 10 tane eşime isim sundum oda içlerinden birini seçti. Niye bunu seçmedin de şunu seçtin diye huzursuzluk mu çıkarayım. Zaten kızımın ismi önerdiğim isimlerden biri

0 oy
önce (3,104 puan) tarafından

Savaş değil ki bu anacım yenilmiş miyim ? Bu da kendine yaptığın bi baskılanma bence..içime sinmedimi ? Eş tarafının herseyi sorgular yapmamda

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 673 göst.
25 Aralık 2020 Diğer kategorisinde ceylin34 (1,698 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 619 göst.
27 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde FatmaÇokAnne (188 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,495,279 soru

24,427,723 cevap

352,186 kullanıcı

...