Bebeğim en ufak çıtırtıya uyanıyor, ne yapmalıyım?

+1 oy
218 göst.
Diğer kategorisinde (1,095 puan) tarafından

Benım kız bi çıtırtıya uyanır bu nedır boyle taktıgı varmı boyle uyumasının 😂😂

2 Cevaplar

+1 oy
(21 puan) tarafından

ayy çok güldüm buna <!--StartFragment-->😂 bence gerçek olamayacak kadar hayal bi durum <!--StartFragment-->😂

<!--EndFragment-->

(21 puan) tarafından

<!--StartFragment-->😂😂 aynen öyle olur hemde rüyanın en tatlı yerinde. 

biliyomusun ben eskiden çok zor uyanırdım, üni zamanı bi ara teyzemde kalıyodum beni uyandırmak için iki tane yaratıcı yöntem geliştirmek zorunda kalmıştı <!--StartFragment-->😂<!--EndFragment-->

<!--EndFragment-->

(1,095 puan) tarafından

valla bende öyle evlendıkten sonra gecelerı esım uyandırıyormus ben bi tıkırtı bıle duymuyordum ama sımdı oylemıı beşiğinde bı kımıldasa uyanıyorum 😂 bana dıyor sen boyle degıldın noldu dıye 😂😂 

(21 puan) tarafından

tabi şimdi en ufak sese uyanır olduk <!--StartFragment-->😂 ama eski günleri hatırlıyorumda teyzem bezmişti artık uyanmamamdan iki tane yaratıcı yöntem bulmuştu, sırayla bi sefer biriyle diğer sefer öbür yöntemle uyandırıyodu <!--StartFragment-->😂<!--EndFragment-->

<!--EndFragment-->

(1,095 puan) tarafından

annemde benı su dokerek uyandırıyordu😅😅

(21 puan) tarafından

onun yöntemide iyimiş <!--StartFragment-->😂 teyzemin birinci yöntemi ayaklarımın altından gıdıklamaktı, hemen etki ediyodu <!--StartFragment-->😂 ikinci yöntemi daha acımasızdı, önceki gün giydiği çoraplarını burnuma tutup koklatıyodu, özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı için baya kokardı ayakları ve çorapları, çorap kokusu burnuma geldiği an uyanıyodum <!--StartFragment-->😂<!--EndFragment-->

<!--EndFragment-->

<!--EndFragment-->

-Reklam-
0 oy
(9,248 puan) tarafından

Tüm keşfetimi saran o video  🥴😄

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebekler hafif seslere neden hemen uyanır ve ne yapabilirim?
Bebeklerin hafif seslere uyanması, uyku döngülerinin yetişkinlere göre daha kısa ve hassas olmasından kaynaklanır. Özellikle 45 dakikalık kısa uyku geçişlerinde bebekler çevresel uyaranlara karşı çok daha duyarlıdır. Bu durumu yönetmek için uyku ortamında beyaz gürültü makinesi kullanarak ani seslerin maskelenmesini sağlayabilir ve bebeğinizin derin uykuya geçişini kolaylaştırabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeğimin uykusunun bölünmemesi için nasıl bir ortam hazırlamalıyım?
Bebeğinizin uyku bölünmelerini azaltmak için uyku alanının tamamen karanlık ve ideal ısıda tutulması oldukça kritiktir. 20-22 derece civarındaki oda sıcaklığı bebeklerin uyku kalitesini artırır. Ayrıca uyku rutinlerine sadık kalarak, bebeğinizin kendi kendine uykuya dalma becerisini desteklemek, çıtırtı gibi küçük seslere karşı daha az tepki vermesine yardımcı olabilir.
Bebeklerde sık uyku bölünmesi hangi yaşlarda normal kabul edilir?
Bebeklerde sık uyku bölünmesi özellikle uyku gerilemesi dönemleri olan 4. ay, 8. ay ve 18. ay civarlarında oldukça yaygın ve normal bir durumdur. Bu dönemlerde bebeklerin beyin gelişimi ve motor becerileri hızlandığı için uyku düzenleri geçici olarak bozulabilir. Genellikle bu süreçler sabırlı ve tutarlı bir uyku rutiniyle birkaç hafta içinde düzene girmektedir.
Bebeğimi çıtırtı seslerine karşı nasıl daha derin uyutabilirim?
Bebeğinizin seslere karşı duyarlılığını azaltmak için uykuya dalmadan hemen önce sakinleştirici bir rutin uygulayın. Yatmadan önce banyo, masaj veya kitap okuma gibi aktiviteler bebeğin rahatlamasını sağlar. Eğer bebeğiniz en ufak bir seste uyanıyorsa, beyaz gürültü kaynağını odanın içine değil, bebeğin yatağından uzak bir köşeye yerleştirerek sürekli bir ses duvarı oluşturmayı deneyin.
Bebeklerde uyku bölünmesi ne zaman doktora danışılmalıdır?
Bebeklerdeki uyku bölünmeleri eğer bebeğinizin genel gelişimini, beslenmesini veya gün içindeki neşesini olumsuz etkiliyorsa bir uzmana danışılmalıdır. Eğer bebeğiniz uykusunda nefes durması, aşırı huzursuzluk veya acı çekiyormuş gibi ağlama belirtileri gösteriyorsa bu durum tıbbi bir değerlendirme gerektirebilir. Rutin dışı ciddi bir değişiklik fark ettiğinizde çocuk doktorunuzla görüşmeniz en doğrusudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 123 göst.
12 Mart 2026 Diğer kategorisinde micro660 (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 448 göst.
14 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Linkin (26,876 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 292 göst.
30 Ocak 2025 Diğer kategorisinde sibelce (64 puan) tarafından soruldu
+2 oy
15 cevap 805 göst.