Selam kızlar oğlum bu ayın 24 de 6 aylık olucak, 2 gündür patates veriyorum 3 gün kuralıyla başladım.
Yogurt icin 6. ayı bekliyim diyorum nelere dikkat etmeliyim acaba erken mi başlamışım.
Kaynanam bugün mercimek salatasından mercimek almış eline onu vermek istiyor verdirmedim tabi🙄
İlk çocuğum alerjik bebekti korkuyorum biraz.
Erken değil canim 5 , 5 aylık ken de verilebilir. Ben ogluma tadıma yoğurt la baslamistim sonra havuç patates meyvelerden de elma, portakal veriyordum. Patates kabızlık yapabileceginden pek vermezdim
verebilrsin yoğurdu da
meysim sebzelerini meyvelerini buharda pişir ver
sonra yavaş yavaş yumurta sarısı ver, baktın alerjisi yok beyazını dene
havuç, brokoli, avakado, labne, yumurta, bal kabağı, bulursan tatlı patates
blender yapma ama çatalla ez
sonra ikili ikili karıştır ver, yavaşça içine pirinç bulgur vs eklersin
ne yedirecem diye çok telaş yapma, acele de etme tadacak zaten her şeyi zamanla
Çocuktan çocuğa değişen bi süreç bence canım ilk oğluma tam 6 aylıkken başladım ama ikinci oğlumda doktora da sorarak 5 aylıkken başladım çünkü yemek için aşırı hevesli iştahlı bi çocuktu yani biz yemek yerken ağzını açardı vermeyince ağlardı en son doktor kontrolüne götürmüştüm doktora da durumu anlattım yavaştan başla demişti başladım üç kuralını yapmadım alerji yapabilecek şeyleri iki gün verdim geri kalan şeyleri birer gün verdim püre yaptım ama pek beğenmedi direk çorba pilav et gibi şeylere geçiş yaptık ilk oğlum püreleri severdi avakado falan ama ikinci sevmedi bende direk dediğim gibi yemeklere geçtim bi sıkıntı da yaşamadım dediğim gibi her çocuk farklı gelişim gösterir
Ama şu an avakado muz havuç verebilirsin aklıma gelen şeyler bunlar ekstra olarak püre dalan yapmak istersen bebek irmiği keçiboynuzu unu alabilirsin
5,5 aylik suan oğlum yogurt tarhana çorbası havuc suyu elma suyu armut suyu 1 cay kaşığı avokado bal kabağı pisiriyorum buharda ezip veriyorum sabah yumurta yerken ben sarisindan agzina veriyorum
Doktor kontrolü sonrası başladık o yüzden size başlayın veya başlamayın diyemem ilk tadımlar tatlı patates kabak balkabağı havuç patates avakado yoğurt ve yumurta şeklinde idi
1,494,586 soru
24,417,010 cevap
351,313 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın