15 haftalık riskli gebeliğimde yatılı misafirle ne yapmalıyım?

0 oy
764 göst.
Diğer kategorisinde (2,037 puan) tarafından

Ya kızlar 15 haftalık gebeyim erken doğum riskim var kalp doktoru da yorulmamaya çalış hava kaçırıyor kapakcik demişti. Ben apartman merdivenini siliyorum haftada 1 3 kat fazla yorulmuyorum bunu eşim bilmiyor ve salı günleri Pazarda satış yapıyorum 2.el kullanmadığım ürünleri satıyorum biraz parasal anlamda borcum var. Ve bayramda annemlere gidip kızımla 1 hafta kalacaktık planımız böyleydi. Eşim dün diyorki kardeşlerim gelicek 1 2 kalacaklar ramazanda ben hamileyim plasenta bebeği beslemiyor oruç tutamicam bu yıl görümcem ve 16 yaşındaki kaynım bize gelip 1 2 ay kalacakmış ben onların yanında yemek yiyemem onu geçtim rahat edemem pazara gidemem satış yapmak için en önemlisi annemlerde bayramda kalamam nasıl olucak bilmiyorum eşime bugün dedim sen annende kalırsın onlar burda kalır diyorda ayıp olmaz mı anneme bayramda gitmesem erken doğum riskim var ve ağırlaşıyorum daha gidemem ne yapacağımı şaşırdım ben dedim eşime doğuma 1 2 ay kala gelselerdi daha iyi olurdu anlamiyor 

9 Cevaplar

+3 oy
(8,060 puan) tarafından

Gerçekten böyle adamlar ne koca olmayı ne de baba olmayı haketmiyorlar. Haketmeyene de hakketmediği şeyleri verince bir tarafları kalkıyor. 

tarafından

evlenınce aileleri daha cok degerlı oluyor bunların 

(2,037 puan) tarafından

Normalde böyle yapmaz sinir oldum ya ben gelmesinler demiyorum ki sor banada dimi zaten erken doğum riskim var daha şimdiden ilk kızım 6 aylık doğdu sanki geldiler de daha kaynanam kızımı görmemiş çocuk 1 yaşındayken geldiler bunda eğer plasenta düzelmezse Allah korusun 28 32 haftalar arası doğum olabilir yine. Ben hastanedeyken benim ailem yanımdaydı onlardan kimse yoktu

(8,060 puan) tarafından
+1

Gelmesinler de diyebilirsin orası senin de evin. Yatılı misafirin hakkı 3 gündür gerisi yüktür. Zorunlu durumlar hariç. 

(2,037 puan) tarafından

Tekrar konusucam bakalım ne dicek alınıyor herseye zaten hamile o sanki

-Reklam-
+1 oy
(1,130 puan) tarafından

Ne kadar anlayışsız bir eşin var yani senin bu durumunu bile bile hala nasıl kabul ediyor eve misafir 

(2,037 puan) tarafından

Diyor zararları yok sanki yardım ediyorlar da bişeye hadi görümcem neyse kadın en azından ama 16 yaş erkeğin ne işi var evde ya 1 2 ay gündüz hep evde olucak 

+1 oy
(233 puan) tarafından

Kusura bakma ama ******** ya... 1 2 ay kalıp ne yapacaklarmis ya.  Eşinizke gerekirse tartışın. Ben şuan farkında mısın bilmiyorum ama riskli hamilelik geçiriyorum .Allah'ın bur kulunu da kabuk etmiyorum . Kardeşlerini çok ozlediysen git kal diyin yani.. benim esim de biraz böyleydi.. çok şükür ki şimdi değil .. kendi gözleriyle gördü herşeyi.. içinizde hicbirsey tutmayın .olduğu gibi anlatın düşüncelerinizi.. b. K var sanki bi ailenizden kopun ya . Allah'ın cezalari

(2,037 puan) tarafından

Yine konuşucam bisey diyorsun alınıyor ben gelmesinler demedim ki bari son ayda yada doğum sonrası gelselerdi 1 hafta 2 hafta kalıp bebeği de görüp giderlerdi bu halimle bide ramazanda ne olucak bakalım 

(233 puan) tarafından

Canım benim seni şuan en iyi anlayan benim emin ol... Yaw alınsın .kussun ya ne hali varsa görsün alınan erkeklerde erkek mi sanki .. seni düşünen insan sana hak verecektir .. gelmesinler ya gelmesinler düşüncesiz insanlar gelmesin. Direk söyleyin. Doğumdan sonra da zor oluyor bize. Millet tatile geliyor çocuk sevmeye mi geliyor..  diyeceğiniz tek şey şu .ben riskli hamilelik geçiriyorum . Benim ve cocugumun sagligu önemli . Ben kimseyi ağırlayacak durumda değilim...  Sende ister alın ister Alinma. Benim yapamayacağım şeyler var  diyeceksiniz . . 

(233 puan) tarafından

En son ihtimal gorumcenizle yada kayınvalidenizle konuşursunuz .. ama eşiniz halletse daha iyi olur.. başkaları alınacak kırılacak diye olan size ve çocuğunuza olmasin

(2,037 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim yorumların için canım benim yarin eşimle tekrar konuşacağım şuan uyuyor olmadı kendim söylerim gorumceme 

+1 oy
(68 puan) tarafından

Sağlık söz konusu olduğunda "ayıp olur, gücenir, küser vs" diye düşünme eşinle tekrar konuş yine aynı tepkiyi verirse direk görümceni ara doktorun dediğini söyle ystmam gerekiyor sürekli de sizi daha sonra misafir edelim de. Allah korusun kötü bir şey olsa kimse sen gibi yanıp tutuşmaz. Boşver küserlerse küssün eşine de söyle beni bebeğini hiç mi düşünmüyorsun de

(2,037 puan) tarafından

Yarın tekrar konusucam canım bakalım 

(68 puan) tarafından

İnşallah anlar eşin daha önce yaşadıklarınızı hatırlat ve net ol karşısında

0 oy
(802 puan) tarafından

Böylesi ne baba olmayı hak ediyor ne de koca olmayı biliyor.  Ne yiyip içiyor da salaklaşıyor  anlamıyorum ki 

(2,037 puan) tarafından

Valla canım bi bilsem riskli olduğunun farkında değil herhalde hala daha önce erken doğum yapmamış zor durumlardan geçmemiş gibi davranıyor 

(802 puan) tarafından
+1

🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦  boşuna demiyorlar gece erkeklerin beyni küçülüyor 

0 oy
(46,275 puan) tarafından

Neden o kadar uzun kalıyorlar ki hamile kadının evinde birde 

(2,037 puan) tarafından

Bende bilmiyorum ki canım 1 2 hafta değil ay diyorlar dertleri neyse artık 

(46,275 puan) tarafından

Uzak mı oturuyorlar 

(2,037 puan) tarafından

Onlar köyde biz istanbuldayız canım uzak evet

0 oy
(1,973 puan) tarafından

O dusunmuyo sen mi dusunceksin sende git 1 2 ay kal annende 

(2,037 puan) tarafından

Öylede doktorum kontrole gittiğim hastane bu tarafta annemlere çok uzak erken doğum riski var kalamam ki o kadar orda

(1,973 puan) tarafından

O zaman uyum sagla gorumcen gelince biraz destek olsun ben sunu yapiyorum sende bunu yao de kaynina sunlar alincak bi alip gel bi kosu de biraz birin kirin et tatli dille idare et herseyi senden beklemesinler yoruldum bunu ben yaptim sunu da sen yapiyver yengecim de idare et eeine de bugun vok kotuydum ya zorlasti iyice falan de 

(2,037 puan) tarafından

Öyle yapıcam canım artık esimle tekrar konusucam bakalım ne diyor

0 oy
(1,314 puan) tarafından

16 yaşında kaynin okumuyormu okul yokmu onun ne işi var. Düşüncesiz 

(2,037 puan) tarafından

Yok canım okumuyor  bıraktı çalışıyordu en son dönercide bilmiyorum ki

0 oy
(316 puan) tarafından

benimki riskli olmamasına rağmen bana yapışık kucak bağımlısı 2 yaşında çocuğum var 30 haftaligim şimdiden bir iki yer toplasam nefes nefese kalıyorum bazen kucağımda o şekilde bıseyler yapıyorum ve değil bir ay birgün bile misafir istemiyorum çünkü gerçekten çok zor çocuk kucağımda hizmet ediyorum tüm gece de ağrıdan uyuyamıyorum ne gerek var o yüzden bence eşinizle konusun rahat edemeyeceğiniz agrilariniz olur uzanmak istersin ne bilim insan rahat etmek ister

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Erken doğum riski olan hamileler ev işlerinde nelere dikkat etmeli?
Erken doğum riski bulunan gebelerin ağır kaldırmaktan, merdiven silmek gibi efor gerektiren ev işlerinden ve vücudu aşırı yoran aktivitelerden kesinlikle kaçınması gerekir. Kalp kapakçığı gibi ek sağlık sorunları da varsa, doktorun önerdiği istirahat düzenine sadık kalınmalı ve kalp üzerindeki yükü azaltmak için fiziksel aktiviteler minimuma indirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte stres ve yorgunluk bebeğin gelişimini nasıl etkiler?
Gebelikte aşırı stres ve fiziksel yorgunluk, plasentanın bebeği yeterince besleyememesine veya tansiyon dengesizliklerine yol açarak bebekte gelişme geriliği riski yaratabilir. Özellikle 15. hafta gibi kritik dönemlerde anne adayının dinlenmesi, bebeğin sağlıklı gelişimi ve erken doğum riskinin yönetilmesi adına hayati önem taşır.
Hamilelikte yatılı misafir ağırlamak nasıl dengelenmelidir?
Hamilelikte özellikle riskli bir durum söz konusuysa, kendi sağlığınızı ve bebeğinizin güvenliğini önceliğe almanız gerekir. Yatılı misafir ağırlamak yoğun enerji ve hareket gerektirdiği için bu dönemde eşinizle açık bir şekilde iletişime geçerek, mevcut sağlık durumunuzu ve doktor uyarılarını gerekçe göstererek ziyaret planlarını ertelemeniz veya sınırlandırmanız en doğru yaklaşımdır.
Erken doğum riski olan gebeler hangi aktivitelerden kaçınmalıdır?
Erken doğum riski taşıyan gebelerin uzun süre ayakta kalmayı gerektiren pazar satışı, ağır temizlik işleri, yüksek tempolu ev işleri ve strese neden olan sosyal aktivitelerden uzak durmaları önerilir. Vücudunuzun 'dur' dediği noktada dinlenmek, erken doğum eyleminin başlamaması için doktorların ilk tavsiyesidir.
Riskli gebelikte aile ile iletişimi yönetmenin yolları nelerdir?
Riskli gebelik sürecinde eş ve aile üyeleriyle iletişim kurarken tıbbi verileri ve doktorunuzun uyarılarını net bir şekilde paylaşmak, kararlarınızın kişisel değil sağlık temelli olduğunu anlatmanıza yardımcı olur. Kendi sınırlarınızı çizerken hamileliğinizin hassasiyetini vurgulamak, hem sizin huzurunuzu hem de bebeğinizin sağlığını korumak adına gerekli bir adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 2,412 göst.
24 Ocak 2019 Aile & Aşk kategorisinde Deniz54 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 679 göst.

Kategoriler

1,514,463 soru

24,696,838 cevap

368,685 kullanıcı

...