Doğalgaz yardımı ne kadar ve başvuruları nasıl yaparım?

0 oy
172 göst.
Diğer kategorisinde (428 puan) tarafından

Soru yukarıda 

2 Cevaplar

0 oy
(4,339 puan) tarafından

Böyle bir yardım mı var , az önce faturam geldi 2,500

(428 puan) tarafından

Evet e devletten başvurdum çıktı fakat miktar gözükmüyor 

-Reklam-
0 oy
(126 puan) tarafından

Valla bizde yardım yok 5 bin ödedik bu karda mecbur açtık oda üç tane Petek yanıyor sadece 5 bin verdik yardım nasıl oluyor anlamadım nerden yapılır mesela

(326 puan) tarafından

Devlet desteği var ama bi başvuru yapmadık biz 3 bin küsurlük fatura devlet desteği ile 1700 e düştü diye msj gelmişti bu kış hep böyleydi ben herkese yapılıyor diye biliyorum

(428 puan) tarafından

Merhaba e devlet üzerinden sosyal yardım a başvuru yaptım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğalgaz yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?
Doğalgaz tüketim desteği başvuruları e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerçekleştirilmektedir. Başvuru sırasında sistem sizden hanenizin gelir durumunu ve fatura bilgilerinizi doğrulamanızı isteyecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğalgaz yardımı ödemeleri ne kadar ve kaç taksit halinde veriliyor?
Doğalgaz tüketim desteği yıllık toplam 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değişen tutarlarda, hak sahibinin gelir durumuna ve yaşadığı bölgenin iklim koşullarına göre belirlenmektedir. Bu destek tutarı genellikle iki eşit taksit halinde kış aylarında vatandaşların PTT hesaplarına yatırılmaktadır.
Doğalgaz yardımından kimler yararlanabilir ve şartları nelerdir?
Doğalgaz desteğinden yararlanmak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması ve başvurunun hanede ikamet eden kişi adına kayıtlı ön ödemeli veya faturalı bir sayaçla yapılması gerekmektedir. Ayrıca başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı aranmaktadır.
Doğalgaz yardımı başvuruları hangi tarihlerde yapılmaktadır?
Doğalgaz tüketim desteği için başvurular yıl boyunca e-Devlet üzerinden açık tutulmaktadır ancak ödemelerin kış dönemine yetişmesi için başvuruların fatura ödeme dönemlerinden önce yapılması tavsiye edilmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra destek süreci otomatik olarak takip edilmektedir.
Doğalgaz yardım ödemesi hak sahibine nasıl ulaştırılır?
Onaylanan doğalgaz yardım ödemeleri, hak sahibinin PTT kartına yüklenmekte veya başvuru sırasında verilen banka hesap bilgilerine aktarılmaktadır. Vatandaşlar PTT şubelerine giderek veya sistemde kayıtlı olan PTT hesaplarını kullanarak destek tutarlarını tahsil edebilirler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 229 göst.
20 Ocak 2023 Diğer kategorisinde larahannama (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 342 göst.
0 oy
6 cevap 911 göst.
18 Mart 2022 Diğer kategorisinde Selenyatkin (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 556 göst.
15 Mart 2022 Diğer kategorisinde Selenyatkin (115 puan) tarafından soruldu